Bij Exapro bieden we een divers aanbod van gebruikte roomscheiders, essentieel voor efficiënte zuivelverwerking. Deze machines zijn ontworpen om room van melk te scheiden met hoge precisie, waardoor een consistente kwaliteit en een maximale opbrengst wordt gegarandeerd. Onze roomseparatoren variëren in prijs van €5.000 voor basismodellen tot €80.000 voor geavanceerde, hoge capaciteit units van toonaangevende merken zoals Alfa Laval, Westfalia, GEA en Tetra Pak. Elke machine heeft unieke specificaties zoals verwerkingscapaciteit, scheidingsefficiëntie, trommelsnelheid en automatiseringsniveau, zodat ze voldoen aan uw specifieke productievereisten.

Bij het kiezen van een roomseparator moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het volume melk dat verwerkt moet worden, de vereiste scheidingsefficiëntie, het reinigings- en onderhoudsgemak en het energieverbruik. Deze elementen zijn cruciaal voor het verkrijgen van room van hoge kwaliteit, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het handhaven van hygiënische normen. Investeren in onze gebruikte roomseparatoren biedt niet alleen toegang tot topapparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levensduur van duurzame machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind de perfecte roomseparator om uw zuivelverwerkingsactiviteiten te verbeteren.

Ontdek vandaag nog de lijsten van Exapro’s en ontdek betrouwbare roomseparatoren die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw zuivelverwerkingsbehoeften.

Sepamatic 410 Crème afscheider

Jaar: 2006

Seperator Sepamatic 410 Ik heb te koop een Seperator Sepamatic 410

Sevouk Inc. 55070 Crème afscheider

Jaar: 2022

Capaciteit van de kom 2500 L
% vet 6
Vermogen l/u 500

westfalia - Gea Sa 160 Crème afscheider

Jaar: 1998

Capaciteit van de kom 70000 L
% vet 20
Vermogen l/u 70000

LUMA WORKSHOPS ROOMKOKER 60 LITER

Jaar: 2003

Capaciteit van de kom 60 L
Diameter kom 420 mmCrème afscheider Nagema SMZD

Jaar: 1991

Capaciteit van de kom 25000 LWestfalia 5 Ton

Jaar:

Westfalia 5 Ton Crèmeafscheider Volledig chroom Machie is in goede staat

Autoklave OT 32VS

Jaar: 2012

Capaciteit van de kom 32 L

GEA Westfalia KDC 30-02-676

Jaar: 1991

Quark-scheidingsteken Nozzle-separator geschikt voor de productie van quarkachtige producten. Droge stof ca. 18%. In 2020 is de splitter gereviseerd inclusief nieuwe bestellingen. Bij de KDC30 kan de gehele afscheider bij het uitschakelen worden gesteriliseerd. Inclusief alle nutsvoorzieningen, filters, kleppen, gereedschap en CIP uitlaatpomp. Capaciteit 2.000 kg per uur Bouwjaar: 1991 Jaar van revisie: 2020 Vermogen 30kW Afmetingen (l x b …

Alfa Laval MRPX214TGV-74

Jaar:

Toerental 1450 rpm
Vermogen l/u 10000
Capaciteit van de kom 10000 L

Westfalia KDA30-02-177

Jaar: 1978

Toerental 5350 rpm
Vermogen l/u 10000

Guangzhou Shaofeng Mechanical Device Co., Ltd., China HTG - 06

Jaar: 2020

Er zijn twee nooit gebruikte tankmachines te koop. de machines staan ​​in Nederland (Rotterdam). Ze worden gebruikt voor het bottelen van crèmes, chocolaatjes en pasta's.

Westfalia MSA20

Jaar: 1976

Toerental 6500 rpm
Vermogen l/u 12000

GEA Westfalia SB7-03-076

Jaar: 1990

Toerental 9210 rpm
Vermogen l/u 5000
Diameter kom 271 mm
% vet 10

Het Stempel Lofator

Jaar:

Capaciteit van de kom 4000 L

GL&V GL&V

Jaar: 2008

Toerental 1765 rpm
Diameter kom 1066.8 mmPerfectioneren van zuivel Verwerking:Een uitgebreide gids voor roomseparatoren

Roomafscheiders zijn essentiële machines in de zuivelindustrie, die zorgen voor een efficiënte en nauwkeurige scheiding van room van melk. Deze machines verhogen de productiviteit, zorgen voor een consistente productkwaliteit en ondersteunen verschillende zuivelverwerkingsprocessen. Als je de verschillende types, kenmerken en overwegingen voor de aankoop van roomseparatoren begrijpt, kun je de verwerkingsmogelijkheden van je zuivelindustrie aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een gevarieerde selectie roomseparatoren, waardoor bedrijven toegang hebben tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Typen roomseparatoren

Roomafscheiders zijn er in verschillende typen en configuraties om te voldoen aan specifieke behoeften op het gebied van zuivelverwerking. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste types:

Centrifugale roomafscheiders

Centrifugaal roomseparatoren zijn het meest gebruikte type in zuivelverwerking. Ze gebruiken centrifugaalkracht om room efficiënt van melk te scheiden.

 • Handbediende centrifugescheiders: Worden met de hand bediend en zijn geschikt voor kleinschalige en ambachtelijke zuivelproducenten. Deze separatoren zijn ideaal voor het verwerken van kleine volumes en vereisen minimaal onderhoud.
 • Elektrische cycloonafscheiders: Aangedreven door elektriciteit, voor een hogere efficiëntie en capaciteit in vergelijking met handmatige modellen. Ze zijn ideaal voor middelgrote tot grote zuivelbedrijven en bieden een consistente en snelle scheiding.

.

Zelfreinigende roomseparatoren

Zelfreinigende roomseparatoren verwijderen automatisch onzuiverheden en slib uit het scheidingsproces, waardoor stilstand en onderhoud worden beperkt.

 • Continue zelfreinigende afscheiders: Deze afscheiders zijn ontworpen voor continu gebruik en voeren de afgescheiden vaste stoffen automatisch af, waardoor een minimale onderbreking en consistente prestaties worden gegarandeerd. Geschikt voor grootschalige zuivelfabrieken.
 • Batch zelfreinigende afscheiders: Werken in batchmodus en zijn geschikt voor middelgrote zuivelbedrijven. Ze combineren een hoge efficiëntie met minder onderhoud.

Hermetische roomseparatoren

Hermetische roomseparatoren zijn ontworpen om in een afgesloten omgeving te werken, waardoor luchtinsluiting wordt voorkomen en de kwaliteit van de afgescheiden room en melk behouden blijft.

 • Hoge snelheid hermetische afscheiders: Bieden een snelle separatie met behoud van productkwaliteit. Ideaal voor het verwerken van grote hoeveelheden melk in industriële zuivelfabrieken.
 • Standaard Hermetische Separatoren: Zorgen voor efficiënte afscheiding met de nadruk op het behoud van de zuiverheid en kwaliteit van de producten. Geschikt voor een breed scala aan zuivelactiviteiten.

Exapro biedt een verscheidenheid aan deze roomseparatoren, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke operationele behoeften.

Key Features en Specificaties

Bij het selecteren van een roomseparator is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Capaciteit en verwerkingscapaciteit

De capaciteit en doorvoer van de roomseparator bepalen de hoeveelheid melk die binnen een bepaald tijdsbestek verwerkt kan worden. Zorg ervoor dat de separator uw productiedoelen kan halen, of het nu gaat om kleine ambachtelijke partijen of grootschalige industriële productie. Exapro&rsquo's lijsten geven gedetailleerde specificaties over capaciteit en verwerkingscapaciteit, zodat je een machine kunt vinden die aan je behoeften voldoet.

Scheidingsefficiëntie

Separatie-efficiëntie is cruciaal voor het maximaliseren van de roomopbrengst en het behouden van de productkwaliteit. Zoek scheiders met een hoge scheidingsefficiëntie, zodat u verzekerd bent van minimaal verlies van room en een optimale kwaliteit van de magere melk.

Automatisering en controle

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie in het scheidingsproces. Functies zoals programmeerbare instellingen, touch-screen interfaces, real-time monitoring en geautomatiseerde aanpassingen kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en een consistente productkwaliteit garanderen. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat je de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Materiaalcompatibiliteit

Zorg ervoor dat de roomseparator compatibel is met de soorten melk die u verwerkt, zoals koemelk, geitenmelk of buffelmelk. Veelzijdigheid in materiaalcompatibiliteit kan de operationele flexibiliteit vergroten.

Hygiëne en voedselveiligheid

Het handhaven van hoge hygiënenormen is essentieel bij zuivelverwerking. Zoek naar machines die ontworpen zijn voor eenvoudige reiniging en hygiëne, met functies zoals een roestvrijstalen constructie en toegankelijke onderdelen om het risico op besmetting te minimaliseren. Voldoen aan industrienormen zoals ISO, HACCP en GMP is cruciaal.

Energiezuinigheid

Energiezuinige machines verlagen de operationele kosten en de impact op het milieu. Overweeg scheiders met energiebesparende functies zoals efficiënte motoren, isolatie en automatische uitschakeling om de algehele efficiëntie te verbeteren.

Beroemde merken in roomafscheiders

Reputabele merken zorgen voor een hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken op de markt voor roomseparatoren:

 • Alfa Laval: Alfa Laval staat bekend om zijn zeer nauwkeurige en innovatieve machines en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse zuivelverwerkingstoepassingen.
 • GEA: GEA&rsquo's machines staan bekend om hun duurzame en geavanceerde technologie en zijn populair in de zuivelindustrie.
 • Westfalia: Westfalia biedt een reeks krachtige roomseparatoren, bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie in veeleisende toepassingen.
 • De Laval: Biedt veelzijdige roomafscheiders gekenmerkt door efficiëntie en robuustheid, geschikt voor grootschalige toepassingen.
 • Feldmeier Equipment: Staat bekend om machines van hoge kwaliteit, ontworpen voor precisie en scheiding met hoge snelheid, ideaal voor complexe zuivelverwerking en verwerking van grote volumes.

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, zodat u verzekerd bent van betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte roomseparatoren

De kosten van gebruikte roomseparatoren variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen kunnen de prijzen variëren van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Alfa Laval centrifugaalseparator kost bijvoorbeeld tussen de $10.000 en $30.000, terwijl een hoogwaardige GEA zelfreinigende separator tussen de $50.000 en $100.000 kan kosten. Exapro’s marktplaats biedt een scala aan prijsopties, wat zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Roomafscheiders zijn essentiële hulpmiddelen in de zuivelindustrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het scheiden van room van melk. Door inzicht te hebben in de verschillende soorten separatoren en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele mogelijkheden vergroten. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of je nu een handbediende centrifugaalseparator, een geavanceerd zelfreinigend systeem of een hermetische separator nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur te vinden voor je zuivelverwerkingsactiviteiten.