Zuivel - gebruikte kaasproductie-, verpakkings- en portiemachines 67


Bij Exapro zijn we er trots op dat we een breed scala aan gebruikte machines voor de productie, verpakking en porties van kaas aanbieden >, afgestemd op zowel beginnende als doorgewinterde kaasproducenten. Deze machines, die een prijsklasse van € 19.000 tot € 94.000 bestrijken, vormen een economisch haalbaar alternatief voor nieuwe apparatuur zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Ze hebben hun betrouwbaarheid bewezen door eerder gebruik en zijn afkomstig van gewaardeerde fabrikanten zoals Tetra Pak, GEA, Alpma en meer.

De belangrijkste aantrekkingskracht van deze machines ligt in hun kostenefficiëntie, die aanzienlijke besparingen oplevert in vergelijking met gloednieuwe tegenhangers, gekoppeld aan een snellere installatie vanwege de onmiddellijke beschikbaarheid. Elke eenheid, ongeacht de prijs, belooft efficiëntie, duurzaamheid en precisie. Van de zuivelindustrie tot de detailhandel en de horeca: deze machines worden in diverse sectoren gebruikt, wat hun veelzijdigheid benadrukt.

Voor potentiële kopers bevatten de lijsten van Exapro gedetailleerde machineparameters zoals type, productiecapaciteit, merk, staat en kenmerken. Dit zorgt voor transparantie en helpt kopers weloverwogen beslissingen te nemen die zijn afgestemd op hun productiebehoeften. Kortom, Exapro biedt een uitstekend platform voor het kopen of verkopen van gebruikte kaasproductiemachines, waardoor een naadloze, transparante en waardegedreven ervaring voor alle betrokken partijen wordt gegarandeerd.MKT Presswanne

Jaar: 1997

Kaasafvoer- en voorpersvat MKT Presswanne Informatie Rechthoekig RVS uitlek- en voorpersvat (afdruipvat) voor kaas. Afwatering via de zijkant door RVS geperforeerde platen en via de bodem door micro geperforeerd tapijt. Afwateringsoppervlak: 10,75 m², Totaal volume 6.000 liter geschikt voor 1.000 tot 1.700kg kaas afhankelijk van de hoogte kaasblokken. Voorpersen van de wrongel over de totale oppervlakte bestuurd door 2 elektrische …EOOD SF220

Jaar: 2019

Uitvoer 450 u/h


Marchant Schmidt EC23

Jaar:

Marchant Schmidt EC23 Tweetraps Kaassnijder Ontworpen om kaasblokken of -sticks in porties met een vast gewicht te snijden. Dankzij de bandinvoer kan de operator product op de band laden. Machine snijdt kaas automatisch in vooraf bepaalde portiegroottes. De harp en duwer kunnen eenvoudig worden verwijderd voor verschillende snijmaten. Uitgerust met gepatenteerde blokrotatie tussen snijfasen. Verschillende snijdelen verkrijgbaar. deze extra informatie …

20.000 €

Bekijk product

GB Verenigd KoninkrijkMilkylab Lab 21P

Jaar: 2013

Uitvoer 5400 u/h

Alfa Laval -

Jaar: ~ 2010

Complete kaas- en yoghurtproductielijn, gedemonteerd en klaar voor verzending Geschatte capaciteit voor kaasproductie is 1,5 ton per 24 uur (kan minder of meer zijn, afhankelijk van de soort kaas) Met verpakkingsmachine (niet inbegrepen), 180 gram verpakkingen 1000 liter per uur, custard type yoghurt 500 liter/uur 1 Ontvangsttank voor melk 15m3 2 Automatiserings- en besturingseenheid voor het wassen van de tank …

Alistar Europe AES40

Jaar: 2020

Uitvoer 700 u/h


Alpma V-64 / AV

Jaar: 1993

Uitvoer 3000 u/h

Somic VA77

Jaar: 1991

Uitvoer 3600 u/h

Kustner Delta DF

Jaar: 1985

Uitvoer 3600 u/h

TAF x5

Jaar: 1990

Uitvoer 0 u/h

Rüspeler Sakaema

Jaar: 1983

Uitvoer 10000 u/h

Somic VA91

Jaar: 1990

Uitvoer 2500 u/hKaasproductie-, wikkel- en portioneermachines op Exapro

Voor professionals in de kaasindustrie is het productie- en verpakkingsproces een delicate dans van precisie, efficiëntie en uiteraard smaak. Bij Exapro begrijpen we hoe belangrijk het is om over machines te beschikken die de beste output kunnen garanderen. Daarom presenteren wij met trots ons assortiment gebruikte kaasproductie-, inpak- en doseermachines onder de categorie Voedselverwerkingsmachines.

De machines begrijpen: machines voor de productie, verpakking en porties van kaas

Kaasproductiemachines: deze zijn op maat gemaakt om het kaasbereidingsproces te vergemakkelijken, vanaf de bereiding van de wrongel tot het vormen en persen. Met de juiste machines zijn consistente smaak, textuur en kwaliteit batch na batch haalbaar.

Kaasverpakkingsmachines: Zodra de kaasproductie is voltooid, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat deze perfect wordt verpakt om de versheid en smaak te behouden. Onze kaasverpakkingsmachines zijn ontworpen om verschillende soorten kaas te verwerken, of het nu zachte brie of harde cheddar is, en zorgen ervoor dat elk stuk goed gesloten is om de kwaliteit te behouden.

Kaasportioneermachines: Deze machines zijn perfect voor bedrijven die tegemoetkomen aan de uiteenlopende klantbehoeften. Deze machines verdelen kaas nauwkeurig, of het nu voor retailverpakking of voor verdere verwerking is. Ze zorgen voor uniformiteit in omvang en gewicht, waardoor ze een aanwinst zijn voor bedrijven die streven naar consistentie in hun productaanbod.

Waarom kiezen voor Exapro?

Exapro is altijd meer geweest dan alleen een marktplaats; het is een gemeenschap waar industriële professionals samenkomen. Wanneer u besluit om bij ons te kopen of verkopen, gaat u niet alleen een transactie aan; je sluit je aan bij een netwerk van vertrouwde experts uit de sector.

Als u ervoor kiest om via Exapro het domein van gebruikte machines te betreden, investeert u niet alleen in apparatuur. U investeert in vertrouwen, betrouwbaarheid en een uitgebreid netwerk van professionals die uw behoeften begrijpen. Elke machine op ons platform heeft strenge controles ondergaan om de functionaliteit en levensduur ervan te garanderen.

Een van de belangrijkste voordelen van de keuze voor gebruikte machines van Exapro is de aanzienlijke kostenbesparing. Het is geen geheim dat machines – vooral gespecialiseerde voedselverwerkingsapparatuur – kan een hele investering zijn. Door gebruikte apparatuur te kopen die is doorgelicht en goedgekeurd door ons team, kunt u vergelijkbare productienormen bereiken tegen een fractie van de kosten van gloednieuwe machines.

Vanaf een bescheiden € 19.000 bieden onze instapmachines robuuste functionaliteit voor kleinere bedrijven of startups die voet aan de grond willen krijgen op de markt. Deze machines zijn streng gecontroleerd op prestaties, zodat u er zeker van kunt zijn dat u voor deze prijs een machine aanschaft die efficiëntie en betrouwbaarheid belooft. Aan de hogere kant van het spectrum zijn machines met een prijs tot €94.000 beschikbaar voor mensen die op zoek zijn naar meer geavanceerde functies, hogere productiecapaciteiten of machines die meerdere functionaliteiten combineren. 

Aan de andere kant gaat het bij Exapro niet alleen om het vinden van een koper; het gaat om het vinden van de juiste koper. We richten ons op een groot internationaal publiek, wat betekent dat uw machines worden gepresenteerd aan professionals van over de hele wereld, waardoor een sneller verkoopproces en een betere prijs worden gegarandeerd.

Een van de duidelijke voordelen van het kiezen voor Exapro is onze transparantie. Wij begrijpen de fijne kneepjes van industriële machines en het belang van het nemen van een weloverwogen beslissing. Daarom is elke lijst uitgebreid en worden kritische machineparameters beschreven, zoals productiecapaciteit, merk, bedrijfsuren en meer.

Exapro is een platform dat de genuanceerde behoeften van professionals in de branche begrijpt. Ons assortiment gebruikte kaasproductie-, inpak- en portiemachines belooft kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid, waardoor uw kaasproducten opvallen in de markt. Sluit u vandaag nog aan bij de Exapro-gemeenschap en laten we samen het kaasmaken tot een naadloos proces maken.

 

Voordelen van machines voor de productie, verpakking en porties van kaas

Hoewel nieuwe machines de allure van de nieuwste technologie en functies bieden, bieden gebruikte machines voor de productie, verpakking en porties van kaas een groot aantal voordelen:

Kostenefficiëntie: een van de meest overtuigende redenen om voor gebruikte machines te kiezen, is de aanzienlijke besparing in vergelijking met de aanschaf van gloednieuwe apparatuur. U kunt machines van hoge kwaliteit aanschaffen tegen een fractie van de oorspronkelijke kosten, wat een uitstekend rendement op uw investering oplevert.

Voordelen van afschrijvingen: Nieuwe machines worden in de eerste jaren snel afgeschreven. Als u een gebruikte machine koopt, betekent dit dat de grootste waardevermindering al heeft plaatsgevonden, waardoor een beter waardebehoud wordt gegarandeerd.

Bewezen betrouwbaarheid: een gebruikte machine is al in gebruik geweest, wat de mogelijkheden en betrouwbaarheid ervan aantoont. Eventuele mogelijke knikken of problemen zijn waarschijnlijk geïdentificeerd en opgelost, waardoor een soepelere integratie in uw productielijn wordt gegarandeerd.

Snellere levering en installatie: in tegenstelling tot nieuwe machines waarvoor mogelijk een wachttijd nodig is vanwege productie- of verzendvertragingen, zijn gebruikte machines doorgaans onmiddellijk beschikbaar, wat leidt tot een snellere installatie en start van de productie.

Milieuvoordelen: Kiezen voor gebruikte machines is een milieuvriendelijke keuze, waardoor de levensduur van de machine wordt verlengd en de milieu-impact die gepaard gaat met de productie van nieuwe apparatuur wordt verminderd.

Bekendheid van het ontwerp: Oudere machinemodellen kunnen soms gebruiksvriendelijker en eenvoudiger van ontwerp zijn, waardoor ze gemakkelijker te bedienen en te onderhouden zijn. Dit kan vooral gunstig zijn voor faciliteiten die gewend zijn aan oudere apparatuur.

Beschikbaarheid van reserveonderdelen: voor sommige oudere machinemodellen kunnen reserveonderdelen gemakkelijker verkrijgbaar en kosteneffectiever zijn. Dit geldt vooral als de machines van een bekend merk zijn met een langdurige reputatie in de branche.

Mogelijkheid voor maatwerk: Gebruikte machines kunnen vaak achteraf worden aangepast of aangepast aan specifieke productiebehoeften, waardoor flexibiliteit wordt geboden zonder het prijskaartje van op maat gemaakte nieuwe machines.

Bestaande recensies en feedback: bij gebruikte machines is er vaak de mogelijkheid om feedback van eerdere gebruikers te verzamelen. Dit geeft inzicht in de prestaties, duurzaamheid en eventuele uitdagingen van de machine.

Korter rendement op investering (ROI): dankzij de lagere initiële investering kunnen bedrijven in een korter tijdsbestek een ROI behalen, waardoor kapitaal vrijkomt voor andere ondernemingen of uitbreidingen.

Met andere woorden: deze machines bieden een economisch haalbare en efficiënte oplossing, vooral voor bedrijven die hun activiteiten willen uitbreiden of verbeteren zonder uw budget zwaar onder druk te zetten.

 

Belangrijkste machineparameters van kaasproductie-, wikkel- en portiemachines

Bij het kopen of verkopen van gebruikte machines voor de productie, verpakking en porties voor kaas op een marktplaats als Exapro, is het essentieel om aandacht te besteden aan specifieke machineparameters om een ​​vlotte en succesvolle transactie te garanderen. Dit zijn de belangrijkste machineparameters waarmee u rekening moet houden:

Machinetype: begrijp met welk specifiek type machine u te maken heeft. Is het een kaasproductiemachine, een wikkelmachine of een doseermachine? Als u de exacte classificatie kent, kunt u de juiste doelgroep bereiken of de juiste machine voor uw behoeften vinden.

Productiecapaciteit: Bepaal de hoeveelheid kaas die de machine per uur of per dag kan produceren, verpakken of porties. Dit zal helpen bij het afstemmen van de capaciteit van de machine op de productiebehoeften.

Machinegrootte en afmetingen: Meet de fysieke afmetingen van de machine, inclusief hoogte, breedte en diepte. Dit is essentieel om compatibiliteit met de beschikbare ruimte in de productieruimte te garanderen.

Machinegewicht: Het totale gewicht kan gevolgen hebben voor transport en installatie. Voor zware machines is mogelijk gespecialiseerde behandeling of apparatuur vereist voor verplaatsing.

Stroom- en energieverbruik: het is van cruciaal belang om de energiebehoefte van de machine te kennen, of deze nu elektrisch is of een andere energiebron, evenals het verbruik ervan. Dit helpt bij het beoordelen van de operationele kosten en het garanderen van compatibiliteit met bestaande infrastructuren.

Conditie: Is de machine in werkende staat? Zijn er onderdelen die gerepareerd of vervangen moeten worden? Een machine in uitstekende staat kan een hogere prijs opleveren, terwijl kopers vóór de aankoop op de hoogte willen zijn van eventuele bestaande problemen.

Functies en functionaliteiten: geef details over eventuele speciale functies of functionaliteiten die de machine mogelijk bevat, zoals geautomatiseerde processen, bediening op het aanraakscherm of aangepaste instellingen.

Onderhoudsgeschiedenis: een goed onderhouden machine is aantrekkelijker. Zorg voor registraties van regelmatig onderhoud, vervanging van onderdelen en eventuele grote reparaties. Kopers willen graag weten of er goed voor de machine is gezorgd.

Beschikbaarheid van reserveonderdelen: Zorg ervoor dat reserveonderdelen voor de machine nog steeds op de markt verkrijgbaar zijn. Dit is een cruciale overweging voor potentiële kopers, omdat het de levensduur en operationele levensvatbaarheid van de machine garandeert.

Certificeringen: als de machine branchespecifieke certificeringen heeft of aan bepaalde normen voldoet, markeer deze dan. Dit kan de aantrekkingskracht van de machine voor veiligheidsbewuste of kwaliteitsgerichte kopers vergroten.

Door deze parameters zorgvuldig te overwegen en details te verstrekken, kunnen verkopers hun machines in het beste licht presenteren en echte kopers aantrekken. Omgekeerd kunnen kopers deze parameters gebruiken om de juiste machine te beoordelen en te selecteren die past bij hun productiebehoeften en budgetbeperkingen.

 

Toepassingsgebied

In de context van kopen en verkopen op een marktplaats als Exapro is het begrijpen van de toepassingsgebieden cruciaal voor zowel kopers als verkopers om ervoor te zorgen dat de machines aansluiten op de beoogde productie-eisen. Hier is een overzicht:

Zuivelindustrie: Dit is de belangrijkste sector waar kaasproductiemachines op grote schaal worden gebruikt. Van kleine ambachtelijke kaasproducenten tot grootschalige zuivelbedrijven: deze machines spelen een cruciale rol bij het omzetten van melk in verschillende soorten kaas.

Gespecialiseerde kaasproductie-eenheden: Bepaalde machines zijn op maat gemaakt voor het produceren van specifieke soorten kaas, of het nu gaat om zachte kazen zoals brie en camembert, halfzachte kazen zoals blauwe kaas of harde kazen zoals cheddar en parmezaan.

Verpakkingsindustrieën: Kaasverpakkingsmachines worden vaak gebruikt in sectoren die zich richten op het verpakken van zuivelproducten. Deze machines zorgen ervoor dat de kaas wordt geconserveerd, beschermd en klaar is voor distributie naar retailers of verdere verwerking.

Voedselverwerkingsunits: Kaasportioneermachines vinden hun toepassing in units waarbij kaas moet worden gesegmenteerd in specifieke maten of gewichten. Dit kan zijn voor retailverpakkingen of voor het gebruik van kaas als ingrediënt in andere voedingsproducten.

Artisanale en ambachtelijke kaasproducenten: kleinere boetiekproducenten die handgemaakte of unieke kaasvariëteiten maken, kunnen ook profiteren van deze machines, vooral bij het opschalen van hun activiteiten.

Onderwijs- en onderzoeksinstituten: Soms hebben landbouw- of voedselonderzoeksinstituten machines voor de productie en verwerking van kaas nodig voor experimentele of educatieve doeleinden.

Export en distributie: Bedrijven die zich richten op de export van zuivelproducten, vooral kaas, naar internationale markten, zullen inpak- en portiemachines onmisbaar vinden, zodat producten voldoen aan de wereldwijde verpakkingsnormen.

Door de potentiële gebruiksgebieden van de machines te begrijpen en onder de aandacht te brengen, kunnen zowel kopers als verkopers weloverwogen beslissingen nemen, zodat de apparatuur de juiste plek vindt waar deze optimaal kan worden gebruikt.

 

Toonaangevende fabrikanten van machines voor de productie, verpakking en porties van kaas

Er zijn wereldwijd talloze gerenommeerde fabrikanten die gespecialiseerd zijn in machines voor de productie, verpakking en porties van kaas. Wanneer u op een platform als Exapro navigeert, kunt u machines van de volgende fabrikanten tegenkomen:

Tetra Pak: Tetra Pak is wereldwijd bekend en produceert niet alleen verpakkingsoplossingen, maar biedt ook een reeks verwerkingsapparatuur, waaronder apparatuur voor de productie van kaas.

GEA: GEA Group is een wereldwijd technologiebedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve apparatuur en oplossingen voor voedselverwerking, inclusief de productie van zuivel en kaas.

Alpma: Alpma is gespecialiseerd in zuivelverwerkingsapparatuur en biedt een breed scala aan machines, van kaasproductie tot verpakking.

Saputo Dairy Systems: Met een rijke historie in de zuivelsector levert Saputo diverse machineoplossingen afgestemd op de kaasproductie.

IMA Group: IMA staat bekend om zijn verpakkingsmachines en biedt verpakkingsoplossingen die kunnen worden gebruikt voor kaas.

Reiser: Reiser is een belangrijke speler in de voedselindustrie en biedt machines voor hetportioneren en verpakken van kaas.

SPX FLOW: Hun expertise op het gebied van zuivelverwerking strekt zich uit tot de kaasproductie en biedt verschillende apparatuuroplossingen.

ULMA Packaging: Hoewel ze verpakkingsoplossingen bieden voor meerdere sectoren, heeft ULMA specifieke machines op maat gemaakt voor het verpakken van zuivel en kaas.

Vemag: Vemag-machines staan ​​bekend om hun doseeroplossingen en worden vaak gebruikt in kaasverwerkingsunits.

Bosch Packaging Technology: Bosch, nu omgedoopt tot Syntegon, biedt een overvloed aan voedselverpakkingsoplossingen, waaronder oplossingen die geschikt zijn voor kaas.

Raque Food Systems: Zij vervaardigen machines op maat voor de zuivelindustrie, waaronder kaasproductie- en verpakkingsapparatuur.

Marchant Schmidt, Inc.: Gespecialiseerd in apparatuur voor de verwerking van zuivel en kaas, bieden ze machines voor de productie, het snijden en het verpakken van kaas.

Deze merknamen kunnen de kwaliteit, duurzaamheid en innovatie van de machines betekenen. Bovendien zorgen gerenommeerde merken vaak voor een betere service na de verkoop, beschikbaarheid van reserveonderdelen en een langere levensduur van de machine.