Hoe u uw gebruikte machines kunt verkopen met Exapro

Begin met verkopen

Waarom verkopen op Exapro

Vind net als 40.000 professionals gekwalificeerde kopers voor uw machines op de industriële marktplaats van Exapro

best price

Krijg de best mogelijke marktprijs

added commission

Betaal onze extra commissie alleen als u verkoopt

support

Geniet van persoonlijke assistentie van een toegewijde agent

visibility offers

Profiteer van een van de hoogste online zichtbaarheid

leads

Ontvang alleen gekwalificeerde leads

Dealers of fabrieksmanagers: publiceer uw machines gratis en trek onmiddellijk kopers aan

Promoot uw gebruikte machines online, genereer gekwalificeerde leads en verkoop effectief tegen de best mogelijke marktprijs met Exapro. U profiteert niet alleen van een van de hoogste zichtbaarheid per advertentie op de markt (150 weergaven per jaar), maar u krijgt ook persoonlijke ondersteuning van één toegewijde Exapro-agent om u te helpen met de optimalisatie van uw advertentie, de kwalificatie van verzoeken en het effectief afronden van de verkoop .

3.000.000+ professionele bezoekers per jaar

De commissie van Exapro wordt aan uw prijs toegevoegd en wordt alleen betaald als u via de marktplaats verkoopt. Zonder initiële kosten en zonder vereiste exclusiviteit is dit het beste verkoopmedium dat op de markt verkrijgbaar is. U kunt uw account eenvoudig beheren en zoveel advertenties toevoegen als u wilt. Het team optimaliseert uw aanbiedingen voor alle talen en zoekt actief naar kopers via Exapro-netwerken.

Heeft u dus gebruikte machines te koop, zoek dan niet verder, u bent hier op de juiste plek!

Sluit u aan bij de Exapro-marktplaats

Betaal de commissie alleen als u verkoopt

Exapro voegt zijn commissie toe bovenop uw verkoopprijs:

15%

(min. 1000€)
Bent u een machinedealer?
Klik hier om te zien hoe u kunt samenwerken met Exapro

Hierdoor kunnen Exapro-agenten onderhandelingen met potentiële klanten openen en echte kopers voor uw machines kwalificeren.

Omdat Exapro bij elke verkoop betrokken is, kunt u de best mogelijke verkoopprijs voor uw machine krijgen. Het doel is simpel: serieuze kopers vinden voor uw machine tegen een eerlijke marktprijs.

Een duidelijker voorbeeld nodig?

Uw gewenste prijs: 17.000 EUR
De prijs waarvoor we er reclame voor maken: 20.000 EUR
Onze commissie: 3 000 EUR

Simuleer de prijs van uw machine

Commissie Prijs met commissie

Vraagt ​​u zich af hoeveel u voor uw machine moet vragen?

Exapro heeft een prijsalgoritme ontwikkeld om realistische prijzen voor machines op de markt te garanderen.

Geen idee van de marktprijs? Wij kunnen u helpen bij het bepalen van de optimale prijs voor uw machines.

Hoe kunt u uw gebruikte machines verkopen via Exapro?

Geen kosten, eenvoudige registratie, onmiddellijke vermelding, snel binnenkomende aanvragen: aarzel niet langer

Geef een machine weer
Als eerste stap vermeldt een verkoper de machine die hij of zij wil verkopen op onze website. Wij nemen het van daaruit over en vertalen de aanbieding in 9 verschillende talen, zodat potentiële kopers over de hele wereld de machine kunnen vinden. Dit alles gratis.

1

Exapro Agent beheert vermelding
Vanaf nu beheert een toegewijde Exapro-agent de aanbieding en promoot deze op onze site en bij geregistreerde kopers in de relevante branche. Dit optimaliseert het verkoopproces en zorgt voor de hoogst mogelijke exposure voor de machine.

2

Kopers bladeren door de Exapro-website
Dankzij onze hoge online zichtbaarheid trekken we elke maand meer dan 300.000 potentiële kopers aan, die door onze uitgebreide catalogus met aanbiedingen bladeren. Kopers hebben toegang tot aanbiedingen van meer dan 10.000 verkopers van over de hele wereld.

3

Exapro-agent behandelt vragen van kopers
De toegewijde Exapro-agent handelt alle vragen van kopers af – beantwoordt vragen en verstrekt technische informatie over de machine, en helpt ook met meertalige communicatie. Tegelijkertijd bepaalt de agent wie de meest serieuze en gekwalificeerde kopers zijn, waardoor verkopers niet door de lijst hoeven te filteren Leidt.

4

Exapro Agent verbindt koper en verkoper
Nadat de makelaar de meest gekwalificeerde kopers heeft bepaald, brengt hij deze in contact met de verkoper. Vervolgens communiceren ze rechtstreeks met elkaar om een ​​afspraak te maken voor een bezichtiging van de machine ter plaatse.

5

De verkoop afronden
Na een bezoek aan de automaat sluiten koper en verkoper direct de deal. Zo eenvoudig is het Start vandaag.

6

Getuigenissen van klanten: beoordelingen en feedback van onze gebruikers

5 sleutels om succesvol te verkopen op Exapro

Vraagt ​​u zich af hoe u uw verkoopkansen op Exapro kunt vergroten? We hebben de afgelopen jaren duizenden deals via onze marktplaats geanalyseerd om tot deze vijf basisprincipes te komen. Hier leest u wat u zal helpen het meeste uit de online verkoop van gebruikte machines te halen.

1. Maak geweldige foto's

Op Exapro heeft een advertentie met 10 foto's 15 keer meer kans om te verkopen dan een advertentie met 3 foto's. Het hebben van goede foto's is dus het startpunt om uw verkoopkansen te vergroten. Zorg ervoor dat op uw foto's de apparatuur duidelijk zichtbaar is, met goede belichting en focus. Probeer uw machines ook van alle mogelijke kanten te laten zien, met zowel close-upfoto's als totaalfoto's, zodat kopers een duidelijk overzicht krijgen van de buitenomstandigheden van de machine. Zodra dat is gebeurd, gaat u verder met de binnenkant van de machine: foto's van het bewerkingsgebied, de tafel, de transportband, enz. helpen kopers de staat van uw apparatuur te beoordelen. Onthoud dan: hoe meer foto's, hoe groter de kans op verkoop, dus vergeet niet om foto's toe te voegen van de accessoires, zoals gereedschappen, mallen, reserveonderdelen, enz. Op Exapro kunt u zoveel foto's uploaden als u wilt.

photos

2. Kies de juiste categorie

Op Exapro gebruikt 70% van de kopers zoeken op categorie, dus het kiezen van de juiste categorie is van cruciaal belang om uw gebruikte apparatuur zichtbaar te maken voor kopers. We hebben hard gewerkt om een ​​geavanceerd categorisatiesysteem samen te stellen dat zinvol is voor kopers en verkopers. Een goed voorbeeld is de categorie ‘draaibank’. De meeste marktplaatsen gebruiken een generieke ‘draaibank’-categorie, maar hier bij Exapro hebben we deze onderverdeeld in 9 draaibankcategorieën. Waarom? Omdat een verticale revolverdraaibank niet hetzelfde is als een draaibank van het Zwitserse type. Neem dus een paar extra seconden de tijd om zorgvuldig de categorie van uw vermelding te selecteren, zodat deze gemakkelijk vindbaar is voor relevante kopers.

category

3. Schrijf een gedetailleerde beschrijving

Bij het schrijven van uw beschrijving moet u rekening houden met twee punten:
Het is veel waarschijnlijker dat kopers vragen of ze uw aanbiedingen vertrouwen. Als u dus veel details geeft over de staat, de opties, het onderhoud, het gebruik en de reden waarom u uw machines verkoopt, worden uw aanbiedingen betrouwbaarder. Een langere beschrijving maakt uw vermeldingen beter zichtbaar. Zowel onze interne zoekmachine als Google of Bing gebruiken de inhoud van de beschrijving om uw vermeldingen op de zoekresultatenpagina's weer te geven. Hoe rijker en gedetailleerder uw beschrijving is, hoe beter uw vermeldingen in de resultaten zullen scoren Over het algemeen is dit wat onze kopers moeten weten voordat ze een aankoop doen: Waar werd de machine voor gebruikt?
Hoe werd het onderhouden?
Hoeveel uur/runs heeft het?
Is het uit de eerste hand?
Is het zichtbaar in productie?
Wat zijn de technische parameters (gegevensblad)?
Wat is er bij de machine inbegrepen (onderdelen, accessoires)?
Wat zijn de verkoopvoorwaarden? Is het laden op een vrachtwagen/container inbegrepen?
Wat zijn de afmetingen en het gewicht?
Beantwoord al deze vragen in je beschrijving om er zeker van te zijn dat je alles goed dekt!

description

4. Deel uw prijs vanaf het begin

Advertenties met een prijs die online wordt weergegeven, hebben drie keer meer kans om te verkopen dan advertenties zonder prijs. Als u uw prijs online weergeeft, trekt u kopers aan die veel beter gekwalificeerd zijn dan op andere aanbiedingen, omdat zij vragen hoeveel u voor uw apparatuur vraagt. Het is natuurlijk altijd goed om wat marge over te houden voor korting, aangezien dit vaak gebeurt als het om gebruikte machines gaat. Uit ons onderzoek blijkt dat de gemiddelde korting op deals via onze marktplaats 11% bedroeg.

price

5. Wees responsief

Wanneer een koper een aanvraag plaatst voor jouw advertentie, heeft hij gemiddeld hetzelfde gedaan voor vier andere aanbiedingen. Door op een vraag te reageren, valt uw aanbod op in vergelijking met de andere. Het is ook een betere klantenservice voor de koper, wat vertrouwen schept en ernst toont.

responsive

Ontmoet het team

Tegenwoordig helpen 22 mensen kopers en verkopers van gebruikte machines wereldwijd met elkaar in contact te komen. Elk lid van het Exapro-team is verantwoordelijk voor een specifieke industriële sector en geografisch gebied.

Elke week behandelen de agenten van Exapro honderden aanvragen, selecteren de meest serieuze en stellen deze voor aan de verkopers.

user

Baris

Area Manager - Turkey

user

Darya

HR/Office manager

user

Gabriel

Sales Supervisor

user

Hana

Campaign Manager

user

Ilya

Area Manager - Poland

user

Jan

ExaSaas Assistant

user

Jérémie

Area Manager - Germany

user

Loick

Area Manager - France

user

Maciej

CDO

user

Maxime

COO

user

Nikola

HR assistant

user

Raphael

Area Manager - France

user

Robin

Head of Digital

user

Santi

Area Manager - Italy

user

Soulayma

Campaign Manager

user

Thomas

CEO