Bij Exapro bieden we een uitgebreide selectie van gebruikte transporteurs, die essentieel zijn voor een efficiënte materiaalverwerking in verschillende industrieën, waaronder productie, logistiek, voedselverwerking en mijnbouw. Deze systemen zijn ontworpen om materialen en producten soepel en efficiënt te transporteren, waardoor de productiviteit en operationele doorstroming worden verbeterd. Onze transportbanden variëren in prijs van €1.000 voor basismodellen tot €50.000 voor geavanceerde, hoge capaciteit units van topmerken zoals FlexLink, Dorner, Hytrol en Bosch Rexroth. Elk transportsysteem heeft unieke specificaties zoals transportbandtype (riem, rol, ketting, schroef), laadcapaciteit, snelheid en automatiseringsniveau, zodat ze aan uw specifieke eisen voldoen.

Bij het selecteren van een transportband moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type materiaal dat wordt getransporteerd, de vereiste laadcapaciteit, de snelheid, de systeemconfiguratie en de integratie met bestaande apparatuur. Deze elementen zijn cruciaal voor het optimaliseren van de materiaalstroom, het verminderen van handmatige verwerking en het garanderen van operationele efficiëntie. Investeren in onze gebruikte transportbanden biedt niet alleen toegang tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levensduur van duurzame machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind het perfecte transportsysteem om uw materiaalverwerkingsprocessen te verbeteren.

Bekijk vandaag nog Exapro’s aanbiedingen om betrouwbare transportbanden te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw industriële materiaalverwerkingsbehoeften.

EUBA - Transportband

Jaar:

Totale lengte = 19.200 mm 3 x 5000 mm 1 x 2500 mm 1 x 1200 mm 500 mm Diameter van slak: 300 mm Technische gegevens Lengte 19200 mm Breedte 370 mm Totale hoogte 500 mm


Webomatic - Transportband

Jaar:

Doorgangslengte 2500 mm
Doorgangsbreedte 550 mm


-- Pásový dopravník 6 m

Jaar:

Doorgangslengte 6000 mm
Doorgangsbreedte 800 mm

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek- 8,5 m SNAIL Transportband

Jaar:

8,5 m SNAIL / SNAIL DOORVOER IN V2A Technische gegevens Lengte 8500 mm Materiaal V2A (AISI 304) 1.4301 Breedte 630 mm Totale hoogte 1350 mm Ontwerp liggend deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer de gegevens altijd dubbel tijdens een bezoek De 8,5 meter lange Slaktransportband, gemaakt van V2A roestvrij staal (AISI 304), is een efficiënte en betrouwbare …

KEIPER Fördertechnik 10,3 m Snail Transportband

Jaar:

10,3 m Slak/slak transportband in V2A Technische gegevens Fabrikant KEIPER Fördertechnik Lengte 10300 mm Materiaal V2A (AISI 304) 1.4301 Breedte 530 mm Totale hoogte 1500 mm Ontwerp horizontaal deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer de gegevens altijd dubbel tijdens een bezoek De KEIPER Fördertechnik 10,3 m Slaktransportband is een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het transporteren van …

KEIPER Fördertechnik 3,5 M SNAIL Transportband

Jaar:

3,5 m Slak/slak transportband in V2A Technische gegevens Fabrikant KEIPER Fördertechnik Materiaal V2A (AISI 304) 1.4301 Lengte 3500 mm Breedte 800 mm Totale hoogte 650 mm Ontwerp horizontaal deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer de gegevens altijd dubbel tijdens een bezoek De KEIPER Fördertechnik Slaktransportband van 3,5 m is een robuuste en veelzijdige industriële transportband die is …

- CONVEYOR SNAIL WITH FUNNEL Transportband

Jaar:

Deel 1: Meting Transportbandslak: Breedte: 1,40 m Lengte: 3,00 m Totale hoogte: 0,60 m Meting Trechter: Breedte: 1,35 m Lengte: 1,35 m Totale hoogte: 0,30 m Deel 2: Meting Transportbandslak: Breedte: 1,40 m Lengte: 5,00 m Totale hoogte: 0,60 m Meting Trechter: Breedte: 1,34 m Lengte: 1,38 m Totale hoogte: 0,30 m Technische gegevens Materiaal V2A (AISI 304) 1.4301 Ontwerp …

- 6 M CONVEYOR SNAIL Transportband

Jaar:

Meting: Lengte: 6000 mm bovenaan Lengte: 1500 mm onder Diameter: 400 mm Technische gegevens Lengte 6000 mm Materiaal V2A (AISI 304) 1.4301 Diameter 400 mm Ontwerp verticaal deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer de gegevens altijd dubbel tijdens een bezoek De 6M Conveyor Snail is een robuuste industriële transportband die is ontworpen voor efficiënte materiaalverwerking in verschillende …

SESOTEC GLS Genius Transportband

Jaar: 2009

Doorgangslengte 400 mm
Doorgangsbreedte 265 mm

PALINOX -- Transportband

Jaar:

Doorgangslengte 4700 mm
Doorgangsbreedte 500 mm

11600mm x 2650mm

Jaar:

Doorgangslengte 11600 mm
Doorgangsbreedte 2650 mm

INTRALOX --

Jaar:

Doorgangslengte 30000 mm
Doorgangsbreedte 500 mm

INDUFLEX ICS II Transportband

Jaar: 2006

REF-2527-2528 INDUFLEX ICS II SORTEER- EN TOEVOERSYSTEEM MET TWEE DOPPEN Sorteer- en toevoersysteem voor schroefdoppen dat bestaat uit een dubbele trechter en een dubbele opvoerband. De elevator transporteert de doppen in de juiste richting en positie naar de uitvoer door middel van Jetstream transportbanden. Fabrikant: INDUFLEX Model: ICS II Serienummers: 6026 / 6031 Jaar: 2006 2 eenheden op voorraad Doorvoer: …

REVIEW BAND (INSPECTIE BANDTRANSPORTSYSTEEM)

Jaar:

Doorgangslengte 7500 mm
Doorgangsbreedte 430 mm

INTRALOX --

Jaar:

Doorgangslengte 5300 mm
Doorgangsbreedte 900 mm

MTF Technik GL-HM 010 Transportband

Jaar:

Doorgangslengte 4600 mm
Doorgangsbreedte 175 mm

MTF Technik GL-HM 010 Transportband

Jaar:

Doorgangslengte 3400 mm
Doorgangsbreedte 225 mm


Het materiaaltransport stroomlijnen: Een uitgebreide gids voor transportbanden

Transportbanden zijn onmisbaar in verschillende industrieën en stroomlijnen de verplaatsing van materialen en producten binnen een faciliteit. Ze verhogen de productiviteit, verlagen de arbeidskosten en verbeteren de operationele efficiëntie. Inzicht in de soorten, kenmerken en belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van transportbanden kan uw materiaalverwerkingsprocessen aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een breed scala aan transportbanden en biedt toegang tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Typen transportbanden

Transportbanden zijn er in verschillende soorten en configuraties om te voldoen aan specifieke industriële behoeften. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste types:

Belttransporteurs

Bandtransporteurs zijn het meest voorkomende type, die een continue band gebruiken om materialen te verplaatsen.

 • Vlakke bandtransporteurs: Worden gebruikt om producten in een rechte lijn te transporteren. Ideaal voor algemene materiaaltransporten.
 • Incline/Decline bandtransporteurs: Ontworpen om producten tussen niveaus omhoog of omlaag te verplaatsen. Geschikt voor magazijn- en distributietoepassingen.

Rollenbanen

Rollenbanen bestaan uit een reeks rollen die de verplaatsing van materialen vergemakkelijken.

 • Zwaartekrachtrollenbanen: Gebruik de zwaartekracht om materialen langs een helling naar beneden te verplaatsen. Perfect voor lichte tot middelzware items.
 • aangedreven rollenbanen: Gebruik motoren om rollen aan te drijven, voor een gecontroleerde beweging. Geschikt voor zware of volumineuze items.

Kettingtransporteurs

Kettingtransporteurs gebruiken gekoppelde kettingen om zware ladingen te verplaatsen.

 • Sleepkettingtransporteurs: Trekken materialen langs een trog. Ideaal voor bulkmaterialen zoals granen en kolen.
 • Slat Kettingtransporteurs: Gebruik lamellen aan de ketting voor het verplaatsen van items met onregelmatige vormen.

Schroeftransporteurs

Schroeftransporteurs gebruiken een spiraalvormig schroefelement om materialen te verplaatsen.

 • Horizontale schroeftransporteurs: Verplaatsen materialen in horizontale richting. Gebruikt voor het transporteren van korrelige of vloeibare materialen.
 • Geschuinde schroeftransporteurs: Werken onder een hoek om materialen omhoog te verplaatsen. Geschikt voor bulkverwerkingstoepassingen.

Triltransporteurs

Triltransporteurs gebruiken een trillende beweging om materialen te verplaatsen.

 • Lineaire triltransporteurs: Verplaatsen materialen in een lineair pad. Ideaal voor zeef- en sorteertoepassingen.
 • Spiraal triltransporteurs: Bewegen materialen in een spiraalvormig pad, vaak gebruikt voor koelen of drogen.

Pneumatische transportbanden

Pneumatische transportbanden gebruiken luchtdruk of vacuüm om materialen door een pijpleiding te verplaatsen.

 • Dilute Phase Pneumatische transportbanden: Verplaatsen materialen met hoge snelheid en lage druk. Geschikt voor lichte materialen.
 • Densieve fase pneumatische transportbanden: Verplaatsen materialen met lage snelheid en hoge druk. Ideaal voor zware of schurende materialen.

Exapro biedt een verscheidenheid aan deze transportbanden, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke operationele behoeften.

Key Features en Specificaties

Bij het selecteren van een transportband is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Laadvermogen

De laadcapaciteit van de transportband bepaalt het maximale gewicht dat hij aankan. Zorg ervoor dat de transportband geschikt is voor uw specifieke materiaalvereisten. Exapro&rsquo's lijsten bevatten gedetailleerde specificaties over laadcapaciteit, zodat u een machine kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Snelheid en doorvoer

De snelheid en doorvoer van de transportband zijn van invloed op de algehele productie-efficiëntie. Transportbanden met hoge snelheid zijn essentieel voor grootschalige bewerkingen, terwijl langzamere transportbanden kunnen volstaan voor kleinere productieruns. Houd rekening met de snelheid van de transportband (gemeten in voet per minuut) om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de vereisten van uw productievolume.

Materiaal en constructie

Het constructiemateriaal van de transportband beïnvloedt de duurzaamheid en geschiktheid voor verschillende omgevingen. Roestvrij staal is ideaal voor voedselverwerking en farmaceutica, terwijl zwaar staal geschikt is voor industriële toepassingen. Zorg ervoor dat de transportband bestand is tegen uw specifieke bedrijfsomstandigheden.

Automatisering en besturing

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie van de materiaalverwerking. Functies zoals programmeerbare instellingen, touch-screen interfaces, real-time monitoring en automatische aanpassingen kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en zorgen voor een consistente materiaalstroom. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Onderhoud en veiligheid

Het onderhoudsgemak en de veiligheidsfuncties zijn cruciaal voor de operationele efficiëntie op de lange termijn. Zoek naar transportbanden met eenvoudig te reinigen ontwerpen, toegankelijke onderdelen en veiligheidsfuncties zoals noodstopknoppen en afschermingen om operators te beschermen.

Goede merken in transportbanden

Reputabele merken zorgen voor een hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken in de transportbandenmarkt:

 • Dorner: Dorner staat bekend om zijn zeer nauwkeurige en innovatieve transportbanden en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse industriële toepassingen.
 • FlexLink: Bekend om hun modulaire en flexibele transportsystemen, biedt FlexLink efficiënte en schaalbare oplossingen.
 • Hytrol: Biedt een breed scala aan transportbanden die bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, geschikt voor diverse materiaaltransporttoepassingen.
 • Interroll: Interroll’s transportbanden staan bekend om hun geavanceerde technologie en efficiëntie en zijn ideaal voor geautomatiseerde material-handlingsystemen.
 • Intralox: Gespecialiseerd in modulaire kunststof transportbanden, die betrouwbare en hygiënische oplossingen bieden voor voedselverwerking en verpakking.

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, zodat u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte transportbanden

De kosten van gebruikte transportbanden variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele honderden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Dorner transportband kost bijvoorbeeld tussen de $1.000 en $5.000, terwijl een hoogwaardig FlexLink modulair transportsysteem tussen de $10.000 en $50.000 kan kosten. Exapro’s marktplaats biedt een scala aan prijsopties, wat zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Transportbanden zijn essentiële hulpmiddelen in diverse industriële toepassingen en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor materiaalverwerking. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten transportbanden en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele capaciteiten verbeteren. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu een bandtransporteur, rollenbaan, kettingtransporteur, schroeftransporteur, triltransporteur of pneumatische transporteur nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor uw behoeften te vinden.