Bij Exapro bieden we een uitgebreide selectie van gebruikte transporteurs, die essentieel zijn voor een efficiënte materiaalverwerking in verschillende industrieën, waaronder productie, logistiek, voedselverwerking en mijnbouw. Deze systemen zijn ontworpen om materialen en producten soepel en efficiënt te transporteren, waardoor de productiviteit en operationele doorstroming worden verbeterd. Onze transportbanden variëren in prijs van €1.000 voor basismodellen tot €50.000 voor geavanceerde, hoge capaciteit units van topmerken zoals FlexLink, Dorner, Hytrol en Bosch Rexroth. Elk transportsysteem heeft unieke specificaties zoals transportbandtype (riem, rol, ketting, schroef), laadcapaciteit, snelheid en automatiseringsniveau, zodat ze aan uw specifieke eisen voldoen.

Bij het selecteren van een transportband moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type materiaal dat wordt getransporteerd, de vereiste laadcapaciteit, de snelheid, de systeemconfiguratie en de integratie met bestaande apparatuur. Deze elementen zijn cruciaal voor het optimaliseren van de materiaalstroom, het verminderen van handmatige verwerking en het garanderen van operationele efficiëntie. Investeren in onze gebruikte transportbanden biedt niet alleen toegang tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levensduur van duurzame machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind het perfecte transportsysteem om uw materiaalverwerkingsprocessen te verbeteren.

Bekijk vandaag nog Exapro’s aanbiedingen om betrouwbare transportbanden te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw industriële materiaalverwerkingsbehoeften.

TROUGSLANG, 7,9 M LENGTE Transportband

Jaar:

Trogslak Diameter van slak: 500 mm Technische gegevens Lengte 7900 mm Breedte 1300 mm Totale hoogte 1450 mm Diameter 500 mm

TROUGSLANG, 8,5 M LENGTE Transportband

Jaar:

Technische gegevens Lengte 8500 mm Breedte 1350 mm Totale hoogte 1500 mm Diameter 500 mm Trog slak diameter slak: 500 mm

TROUGSLANG MET 17,1 M LENGTE EN SLANGDiameter 500 MM Transportband

Jaar:

Trogslak slak diameter 500 mm Technische gegevens Vermogen {} Lengte 17100 mm Breedte 1100 mm Totale hoogte 1350 mm Diameter 500 mm

- 610 mm

Jaar:

Doorgangslengte 6200 mm
Doorgangsbreedte 610 mm

- 15,1 meters

Jaar:

Doorgangslengte 15110 mm
Doorgangsbreedte 620 mm

- 15,5 meters

Jaar:

Doorgangslengte 15400 mm
Doorgangsbreedte 620 mm

- 12,2 meters

Jaar:

Doorgangslengte 12220 mm
Doorgangsbreedte 620 mm

- 50000 mm

Jaar:

Doorgangslengte 50000 mm
Doorgangsbreedte 580 mm

- 1200 cm

Jaar:

Doorgangslengte 12000 mm
Doorgangsbreedte 400 mm

Transportbanden, voedseltransportbanden, ca. 10 meter en 3 meter lang. Onafhankelijke motoren

Jaar:

Transportbanden, voedseltransportbanden, ca. 10 meter en 3 meter lang. Onafhankelijke motoren De transportbanden zijn per direct leverbaar en te bezichtigen in Frankrijk in afdeling 08, vlakbij Reims. Ter informatie: aankoopprijs € 7.000,-

GEMOTORISEERDE ROLTAFEL (4200 x 460 x 740 mm)

Jaar:

GEMOTORISEERDE ROLLERTAFEL MET AFMETINGEN (4200 x 460 x 740 mm), IN PERFECTE STAAT EN FUNCTIONEREN DE PRIJS IS INCLUSIEF HET LADEN VAN DE MACHINE OP EEN VRACHTWAGEN. TRANSPORT, LOSSEN EN INGEBRUIKNAME ZIJN NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS EN ZULLEN VOOR rekening VAN DE KOPER komen.

AFMETINGEN GEMOTORISEERDE ROLTAFEL (1700 x 460 x 740 mm)

Jaar:

GEMOTORISEERDE ROLLERTAFEL MET AFMETINGEN (1700 x 460 x 740 mm), IN PERFECTE STAAT EN WERKING. DE PRIJS IS INCLUSIEF HET LADEN VAN DE MACHINE OP EEN VRACHTWAGEN. TRANSPORT, LOSSEN EN INGEBRUIKSTELLING ZIJN NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS EN ZULLEN VOOR rekening VAN DE KOPER komen.

AFMETINGEN CURVE GEMOTORISEERDE ROLTAFEL (1700 x 510 x 740 mm)

Jaar:

AFMETINGEN GEBOGEN GEMOTORISEERDE ROLTAFEL (1700 x 510 x 740 mm), IN PERFECTE STAAT EN WERKING DE PRIJS IS INCLUSIEF HET LADEN VAN DE MACHINE OP EEN VRACHTWAGEN. TRANSPORT, LOSSEN EN INGEBRUIKNAME ZIJN NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS EN ZULLEN VOOR rekening VAN DE KOPER komen.

GEMOTORISEERDE ROLTAFELS MET AFMETINGEN (7900 x 460 x 740 mm)

Jaar:

2 EENHEDEN DE PRIJS IS INCLUSIEF HET LADEN VAN DE MACHINE OP EEN VRACHTWAGEN. TRANSPORT, LOSSEN EN INGEBRUIKSTELLING ZIJN NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS EN ZULLEN VOOR rekening VAN DE KOPER komen.

5m en 7m schroeftransporteurs

Jaar:

5m en 7m schroeftransporteurs Op deze foto zijn alleen de twee transportschroeven te zien die de verpakkingsmachine voeden (crèmekleur). Eén is 5 meter lang. De andere is 7 meter lang In perfecte staat Prijs voor beide

- Convoyeur inverted U

Jaar: ~ 2000

Doorgangslengte 3000 mm
Doorgangsbreedte 55 mm

- -

Jaar:

Doorgangslengte 3300 mm
Doorgangsbreedte 500 mm

- -

Jaar:

Doorgangslengte 6900 mm
Doorgangsbreedte 320 mm

- -

Jaar:

Doorgangslengte 6000 mm
Doorgangsbreedte 490 mm

- 8,5 m SNAIL Transportband

Jaar:

8,5 m SNAIL / SNAIL DOORVOER IN V2A Technische gegevens Lengte 8500 mm Materiaal V2A (AISI 304) 1.4301 Breedte 630 mm Totale hoogte 1350 mm Ontwerp liggend deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer de gegevens altijd dubbel tijdens een bezoek De 8,5 meter lange Slaktransportband, gemaakt van V2A roestvrij staal (AISI 304), is een efficiënte en betrouwbare …


Het materiaaltransport stroomlijnen: Een uitgebreide gids voor transportbanden

Transportbanden zijn onmisbaar in verschillende industrieën en stroomlijnen de verplaatsing van materialen en producten binnen een faciliteit. Ze verhogen de productiviteit, verlagen de arbeidskosten en verbeteren de operationele efficiëntie. Inzicht in de soorten, kenmerken en belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van transportbanden kan uw materiaalverwerkingsprocessen aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een breed scala aan transportbanden en biedt toegang tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Typen transportbanden

Transportbanden zijn er in verschillende soorten en configuraties om te voldoen aan specifieke industriële behoeften. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste types:

Belttransporteurs

Bandtransporteurs zijn het meest voorkomende type, die een continue band gebruiken om materialen te verplaatsen.

 • Vlakke bandtransporteurs: Worden gebruikt om producten in een rechte lijn te transporteren. Ideaal voor algemene materiaaltransporten.
 • Incline/Decline bandtransporteurs: Ontworpen om producten tussen niveaus omhoog of omlaag te verplaatsen. Geschikt voor magazijn- en distributietoepassingen.

Rollenbanen

Rollenbanen bestaan uit een reeks rollen die de verplaatsing van materialen vergemakkelijken.

 • Zwaartekrachtrollenbanen: Gebruik de zwaartekracht om materialen langs een helling naar beneden te verplaatsen. Perfect voor lichte tot middelzware items.
 • aangedreven rollenbanen: Gebruik motoren om rollen aan te drijven, voor een gecontroleerde beweging. Geschikt voor zware of volumineuze items.

Kettingtransporteurs

Kettingtransporteurs gebruiken gekoppelde kettingen om zware ladingen te verplaatsen.

 • Sleepkettingtransporteurs: Trekken materialen langs een trog. Ideaal voor bulkmaterialen zoals granen en kolen.
 • Slat Kettingtransporteurs: Gebruik lamellen aan de ketting voor het verplaatsen van items met onregelmatige vormen.

Schroeftransporteurs

Schroeftransporteurs gebruiken een spiraalvormig schroefelement om materialen te verplaatsen.

 • Horizontale schroeftransporteurs: Verplaatsen materialen in horizontale richting. Gebruikt voor het transporteren van korrelige of vloeibare materialen.
 • Geschuinde schroeftransporteurs: Werken onder een hoek om materialen omhoog te verplaatsen. Geschikt voor bulkverwerkingstoepassingen.

Triltransporteurs

Triltransporteurs gebruiken een trillende beweging om materialen te verplaatsen.

 • Lineaire triltransporteurs: Verplaatsen materialen in een lineair pad. Ideaal voor zeef- en sorteertoepassingen.
 • Spiraal triltransporteurs: Bewegen materialen in een spiraalvormig pad, vaak gebruikt voor koelen of drogen.

Pneumatische transportbanden

Pneumatische transportbanden gebruiken luchtdruk of vacuüm om materialen door een pijpleiding te verplaatsen.

 • Dilute Phase Pneumatische transportbanden: Verplaatsen materialen met hoge snelheid en lage druk. Geschikt voor lichte materialen.
 • Densieve fase pneumatische transportbanden: Verplaatsen materialen met lage snelheid en hoge druk. Ideaal voor zware of schurende materialen.

Exapro biedt een verscheidenheid aan deze transportbanden, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke operationele behoeften.

Key Features en Specificaties

Bij het selecteren van een transportband is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Laadvermogen

De laadcapaciteit van de transportband bepaalt het maximale gewicht dat hij aankan. Zorg ervoor dat de transportband geschikt is voor uw specifieke materiaalvereisten. Exapro&rsquo's lijsten bevatten gedetailleerde specificaties over laadcapaciteit, zodat u een machine kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Snelheid en doorvoer

De snelheid en doorvoer van de transportband zijn van invloed op de algehele productie-efficiëntie. Transportbanden met hoge snelheid zijn essentieel voor grootschalige bewerkingen, terwijl langzamere transportbanden kunnen volstaan voor kleinere productieruns. Houd rekening met de snelheid van de transportband (gemeten in voet per minuut) om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de vereisten van uw productievolume.

Materiaal en constructie

Het constructiemateriaal van de transportband beïnvloedt de duurzaamheid en geschiktheid voor verschillende omgevingen. Roestvrij staal is ideaal voor voedselverwerking en farmaceutica, terwijl zwaar staal geschikt is voor industriële toepassingen. Zorg ervoor dat de transportband bestand is tegen uw specifieke bedrijfsomstandigheden.

Automatisering en besturing

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie van de materiaalverwerking. Functies zoals programmeerbare instellingen, touch-screen interfaces, real-time monitoring en automatische aanpassingen kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en zorgen voor een consistente materiaalstroom. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Onderhoud en veiligheid

Het onderhoudsgemak en de veiligheidsfuncties zijn cruciaal voor de operationele efficiëntie op de lange termijn. Zoek naar transportbanden met eenvoudig te reinigen ontwerpen, toegankelijke onderdelen en veiligheidsfuncties zoals noodstopknoppen en afschermingen om operators te beschermen.

Goede merken in transportbanden

Reputabele merken zorgen voor een hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken in de transportbandenmarkt:

 • Dorner: Dorner staat bekend om zijn zeer nauwkeurige en innovatieve transportbanden en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse industriële toepassingen.
 • FlexLink: Bekend om hun modulaire en flexibele transportsystemen, biedt FlexLink efficiënte en schaalbare oplossingen.
 • Hytrol: Biedt een breed scala aan transportbanden die bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, geschikt voor diverse materiaaltransporttoepassingen.
 • Interroll: Interroll’s transportbanden staan bekend om hun geavanceerde technologie en efficiëntie en zijn ideaal voor geautomatiseerde material-handlingsystemen.
 • Intralox: Gespecialiseerd in modulaire kunststof transportbanden, die betrouwbare en hygiënische oplossingen bieden voor voedselverwerking en verpakking.

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, zodat u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte transportbanden

De kosten van gebruikte transportbanden variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele honderden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Dorner transportband kost bijvoorbeeld tussen de $1.000 en $5.000, terwijl een hoogwaardig FlexLink modulair transportsysteem tussen de $10.000 en $50.000 kan kosten. Exapro’s marktplaats biedt een scala aan prijsopties, wat zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Transportbanden zijn essentiële hulpmiddelen in diverse industriële toepassingen en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor materiaalverwerking. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten transportbanden en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele capaciteiten verbeteren. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu een bandtransporteur, rollenbaan, kettingtransporteur, schroeftransporteur, triltransporteur of pneumatische transporteur nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor uw behoeften te vinden.