Bij Exapro bieden we een uitgebreide selectie van gebruikte transporteurs, die essentieel zijn voor een efficiënte materiaalverwerking in verschillende industrieën, waaronder productie, logistiek, voedselverwerking en mijnbouw. Deze systemen zijn ontworpen om materialen en producten soepel en efficiënt te transporteren, waardoor de productiviteit en operationele doorstroming worden verbeterd. Onze transportbanden variëren in prijs van €1.000 voor basismodellen tot €50.000 voor geavanceerde, hoge capaciteit units van topmerken zoals FlexLink, Dorner, Hytrol en Bosch Rexroth. Elk transportsysteem heeft unieke specificaties zoals transportbandtype (riem, rol, ketting, schroef), laadcapaciteit, snelheid en automatiseringsniveau, zodat ze aan uw specifieke eisen voldoen.

Bij het selecteren van een transportband moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type materiaal dat wordt getransporteerd, de vereiste laadcapaciteit, de snelheid, de systeemconfiguratie en de integratie met bestaande apparatuur. Deze elementen zijn cruciaal voor het optimaliseren van de materiaalstroom, het verminderen van handmatige verwerking en het garanderen van operationele efficiëntie. Investeren in onze gebruikte transportbanden biedt niet alleen toegang tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levensduur van duurzame machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind het perfecte transportsysteem om uw materiaalverwerkingsprocessen te verbeteren.

Bekijk vandaag nog Exapro’s aanbiedingen om betrouwbare transportbanden te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw industriële materiaalverwerkingsbehoeften.Self Made 0001

Jaar: 2022

Doorgangslengte 300 mm
Doorgangsbreedte 1900 mm


Simin Nastro Gommato Transportband Lage werktijden

Jaar: 2021

Rubberen transportbanden 4 rubberen transportbanden te koop wegens te weinig gebruikt 5,30 x 1 mt 4,40 x 0,80 mt 5,50 x 1,30 mt 5,50 x 1,30 mt de verkoop moet en bloc worden beschouwd. De huidige verkoopwaarde is 20% van de aankoopwaarde. Ze hebben alleen stro en droge landbouwproducten vervoerd. Ze hebben nooit onder lading gewerkt. Het bedrijf wordt gereorganiseerd …

MUNDIAL VIMAR PEZZO PRODOTTO SU MISURA Lage werktijden

Jaar: 2021

Zeta transportband met tapijt voor pellettransport

Dricosta PDK

Jaar: 2021

Wij verkopen een Dricosta bandtransporteur met aandrijving. Afmetingen: lengte 7m x breedte 1m, leeftijd 1 jaar (bouwjaar 2021).

11.000 €

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


VANSTRON - Transportband type 460PBT-1000

Jaar: 2020

VANSTRON - Transportband type 460PBT-1000 - Jaar : 2020 - Afmetingen (L x B x H) : 1000 x 830 x 1250 mm - 1 variabel snelheidssegment : 1 tot 12 m/min. - ESD vlakke banden . 3 mm brede steunbanden - In breedte verstelbaar met slinger op voorpaneel - Transportrichting: links naar rechts - Bruikbare doorgangsbreedte: 50 tot 460 …

VANSTRON - Transportband type 460PBT-500

Jaar: 2020

VANSTRON - Transportband type 460PBT-500 Jaar: 2020 - Afmetingen (L x B x H): 500 x 830 x 1250 mm - 1 variabel snelheidssegment: 1 tot 12 m/min. - ESD vlakke banden . 3 mm brede transportbanden - In breedte verstelbaar via slinger op voorpaneel - Transportrichting: links naar rechts - Bruikbare doorgangsbreedte: 50 tot 460 mm - Bruikbare doorgangslengte: …

KNOLL 340 K-1/60 Transportband

Jaar: 2020

Spaander transportband merk: KNOL model: 340K-1/60 bouwjaar: 2020 afmeting machine ca.LxBxH: 2,0 x H:0,8m

ANON Sortiertisch

Jaar: 2020

Doorgangslengte 4000 mm
Doorgangsbreedte 1500 mm

Hitec KBS

Jaar: 2019

Hitec KBS Klopbandsysteem Vermogen : 0.8 Kw Het is in uitstekende staat Verwijderen van vreemde voorwerpen uit een breed scala aan gesneden salades, baby- en microbladeren en bereide groenten met zeer zachte productbehandeling. De KBS verwijdert effectief insecten, vliegen, stenen, hout, plastic enz. en is een zeer kosteneffectief en efficiënt systeem dat geschikt is voor inline gebruik. De band wordt …

Bike Machinery Bicycle assembly line Type B

Jaar: 2019

Doorgangslengte 16000 mm
Doorgangsbreedte 400 mm

Atlantis - Transportband

Jaar: 2019

Doorgangslengte 1850 mm
Doorgangsbreedte 760 mm

Transnorm - Honeywell Transnorm a courbe Transportband

Jaar: 2019

Hallo. Wij hebben 21 Transnorm bochtbandtransporteurs te koop. Ze zijn nieuw (net geïnstalleerd op het transportsysteem in 2019), maar we gebruiken ze nooit vanwege de COVID 19, ons project is geannuleerd. Ik heb alle details op een foto waar je alle serienummers en curvegraden voor elke transportband hebt Elke bochtbandtransporteur heeft een andere prijs. Modellen: TS 1600 - 105 FH2 …

CRIZAF C1100

Jaar: 2019

Crizaf c1100 transportband met snelheidsaanpassing en voortgangstiming

CRIZAF C1100

Jaar: 2019

Crizaf c1100 transportband met snelheidsaanpassing en voortgangstiming Zichtbaar in Italië

Geribde transportband TREICO 400 x 10000 mm

Jaar: 2018

Doorgangslengte 10000 mm
Doorgangsbreedte 400 mm

M.H.S. Unknown

Jaar: 2018

BESCHRIJVING: Productaccumulator en oriëntatieinrichting voor transportbanden. GEBRUIKS SECTOREN: Farmaceutisch, chemisch, cosmetica, voedsel, dieet, medische apparatuur, productie. BELANGRIJKSTE KENMERKEN: Transportband met accumulatiezone die de continue overdracht garandeert van materiaal of materialen die op het bovenste gedeelte zijn geladen. Bouwjaar: 2018 TECHNISCHE DATA Lengte mm3380 Breedte mm 1680 Hoogte mm 1210

Kohler 18.260/19-1000.2H

Jaar: 2018

Doorgangsbreedte 260 mm


Het materiaaltransport stroomlijnen: Een uitgebreide gids voor transportbanden

Transportbanden zijn onmisbaar in verschillende industrieën en stroomlijnen de verplaatsing van materialen en producten binnen een faciliteit. Ze verhogen de productiviteit, verlagen de arbeidskosten en verbeteren de operationele efficiëntie. Inzicht in de soorten, kenmerken en belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van transportbanden kan uw materiaalverwerkingsprocessen aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een breed scala aan transportbanden en biedt toegang tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Typen transportbanden

Transportbanden zijn er in verschillende soorten en configuraties om te voldoen aan specifieke industriële behoeften. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste types:

Belttransporteurs

Bandtransporteurs zijn het meest voorkomende type, die een continue band gebruiken om materialen te verplaatsen.

 • Vlakke bandtransporteurs: Worden gebruikt om producten in een rechte lijn te transporteren. Ideaal voor algemene materiaaltransporten.
 • Incline/Decline bandtransporteurs: Ontworpen om producten tussen niveaus omhoog of omlaag te verplaatsen. Geschikt voor magazijn- en distributietoepassingen.

Rollenbanen

Rollenbanen bestaan uit een reeks rollen die de verplaatsing van materialen vergemakkelijken.

 • Zwaartekrachtrollenbanen: Gebruik de zwaartekracht om materialen langs een helling naar beneden te verplaatsen. Perfect voor lichte tot middelzware items.
 • aangedreven rollenbanen: Gebruik motoren om rollen aan te drijven, voor een gecontroleerde beweging. Geschikt voor zware of volumineuze items.

Kettingtransporteurs

Kettingtransporteurs gebruiken gekoppelde kettingen om zware ladingen te verplaatsen.

 • Sleepkettingtransporteurs: Trekken materialen langs een trog. Ideaal voor bulkmaterialen zoals granen en kolen.
 • Slat Kettingtransporteurs: Gebruik lamellen aan de ketting voor het verplaatsen van items met onregelmatige vormen.

Schroeftransporteurs

Schroeftransporteurs gebruiken een spiraalvormig schroefelement om materialen te verplaatsen.

 • Horizontale schroeftransporteurs: Verplaatsen materialen in horizontale richting. Gebruikt voor het transporteren van korrelige of vloeibare materialen.
 • Geschuinde schroeftransporteurs: Werken onder een hoek om materialen omhoog te verplaatsen. Geschikt voor bulkverwerkingstoepassingen.

Triltransporteurs

Triltransporteurs gebruiken een trillende beweging om materialen te verplaatsen.

 • Lineaire triltransporteurs: Verplaatsen materialen in een lineair pad. Ideaal voor zeef- en sorteertoepassingen.
 • Spiraal triltransporteurs: Bewegen materialen in een spiraalvormig pad, vaak gebruikt voor koelen of drogen.

Pneumatische transportbanden

Pneumatische transportbanden gebruiken luchtdruk of vacuüm om materialen door een pijpleiding te verplaatsen.

 • Dilute Phase Pneumatische transportbanden: Verplaatsen materialen met hoge snelheid en lage druk. Geschikt voor lichte materialen.
 • Densieve fase pneumatische transportbanden: Verplaatsen materialen met lage snelheid en hoge druk. Ideaal voor zware of schurende materialen.

Exapro biedt een verscheidenheid aan deze transportbanden, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke operationele behoeften.

Key Features en Specificaties

Bij het selecteren van een transportband is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Laadvermogen

De laadcapaciteit van de transportband bepaalt het maximale gewicht dat hij aankan. Zorg ervoor dat de transportband geschikt is voor uw specifieke materiaalvereisten. Exapro&rsquo's lijsten bevatten gedetailleerde specificaties over laadcapaciteit, zodat u een machine kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Snelheid en doorvoer

De snelheid en doorvoer van de transportband zijn van invloed op de algehele productie-efficiëntie. Transportbanden met hoge snelheid zijn essentieel voor grootschalige bewerkingen, terwijl langzamere transportbanden kunnen volstaan voor kleinere productieruns. Houd rekening met de snelheid van de transportband (gemeten in voet per minuut) om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de vereisten van uw productievolume.

Materiaal en constructie

Het constructiemateriaal van de transportband beïnvloedt de duurzaamheid en geschiktheid voor verschillende omgevingen. Roestvrij staal is ideaal voor voedselverwerking en farmaceutica, terwijl zwaar staal geschikt is voor industriële toepassingen. Zorg ervoor dat de transportband bestand is tegen uw specifieke bedrijfsomstandigheden.

Automatisering en besturing

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie van de materiaalverwerking. Functies zoals programmeerbare instellingen, touch-screen interfaces, real-time monitoring en automatische aanpassingen kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en zorgen voor een consistente materiaalstroom. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Onderhoud en veiligheid

Het onderhoudsgemak en de veiligheidsfuncties zijn cruciaal voor de operationele efficiëntie op de lange termijn. Zoek naar transportbanden met eenvoudig te reinigen ontwerpen, toegankelijke onderdelen en veiligheidsfuncties zoals noodstopknoppen en afschermingen om operators te beschermen.

Goede merken in transportbanden

Reputabele merken zorgen voor een hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken in de transportbandenmarkt:

 • Dorner: Dorner staat bekend om zijn zeer nauwkeurige en innovatieve transportbanden en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse industriële toepassingen.
 • FlexLink: Bekend om hun modulaire en flexibele transportsystemen, biedt FlexLink efficiënte en schaalbare oplossingen.
 • Hytrol: Biedt een breed scala aan transportbanden die bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, geschikt voor diverse materiaaltransporttoepassingen.
 • Interroll: Interroll’s transportbanden staan bekend om hun geavanceerde technologie en efficiëntie en zijn ideaal voor geautomatiseerde material-handlingsystemen.
 • Intralox: Gespecialiseerd in modulaire kunststof transportbanden, die betrouwbare en hygiënische oplossingen bieden voor voedselverwerking en verpakking.

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, zodat u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte transportbanden

De kosten van gebruikte transportbanden variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele honderden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Dorner transportband kost bijvoorbeeld tussen de $1.000 en $5.000, terwijl een hoogwaardig FlexLink modulair transportsysteem tussen de $10.000 en $50.000 kan kosten. Exapro’s marktplaats biedt een scala aan prijsopties, wat zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Transportbanden zijn essentiële hulpmiddelen in diverse industriële toepassingen en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor materiaalverwerking. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten transportbanden en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele capaciteiten verbeteren. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu een bandtransporteur, rollenbaan, kettingtransporteur, schroeftransporteur, triltransporteur of pneumatische transporteur nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor uw behoeften te vinden.