Beschrijving
VERWERKING VAN MELK EN ROOM
Complete skid mounted Tetra Pak Tetra Therm Lacta CS-H15 zuivelpasteurisatie-unit voor continue verwerking en pasteurisatie van melk voor marktmelk / kaasmelk of yoghurtmelk. De Tetra Therm Lacta is standaard geautomatiseerd om de productie te waarborgen. De belangrijkste processtappen kunnen worden onderverdeeld in: pre-sterilisatie / vullen / productie en circulatie / tussenreiniging / legen en Cleaning-In-Place (CIP). Voordat de productie kan beginnen, moet de unit worden gesteriliseerd door gedurende 20 minuten heet water te laten circuleren. Na de voorsterilisatie wordt de unit afgekoeld en gestabiliseerd op productietemperatuur. Als de downstreamapparatuur klaar is, kan de productie beginnen.
De unit bestaat uit: open balanstank met vlotter voor niveauregeling, productpomp (Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW, 1996, serienr. 001534), platenwarmtewisselaar / PHE (Alfa Laval CLIP 8-RM, 5-delig, 1996, serienr. 30101-24479, druk tot 10 bar, temperatuur tot 110 °C, volume: 358,5 liter) met regeneratiesecties (product wordt regeneratief voorverwarmd door het uitgaande gepasteuriseerde product en later afgekoeld door inkomend product) en indirecte warmwaterset met gesoldeerde PHE / stoomklep en sifon / expansievat voor eindverwarming om gelijkmatige verwarming van het product te garanderen (circulatiepomp Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2.,2 kW) / indirecte waterset met gesoldeerde phe / regelklep voor koeling (circulatiepomp Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW) en uitvoer voor separator / homogenisator en laatste ijswatersectie voor uiteindelijke koeling om de gewenste uitlaattemperatuur te bereiken, toevoerpomp naar scheider/homogenisator (Alfa Laval LKH-10/163 FSS 4,0 kW, 1996, serienummer 002698), boosterpomp om de druk aan de gepasteuriseerde kant hoger te houden dan aan de niet-gepasteuriseerde kant (Alfa Laval LKH-10/163 FSS 4,0 kW, 1996, serienummer 002324), houdbuis van 15 seconden, omleidingsklep (automatische omleiding van het product terug naar de balanstank wanneer de pasteurisatietemperatuur te laag is), verbindingsbuizen / kleppen voor product of nutsvoorzieningen en roestvrijstalen bedieningspaneel met temperatuurregistratie en bedieningselementen.
Waarschijnlijke temperatuurcyclus voor deze melkpasteurisatie-eenheid: 4 ° (inlaat) - 55 / 60 ° (separator / standaardisatie / homogenisator) - 74 / 95 °C (pasteurisatie) - 15 seconden (wachttijd) - 4 / 28-32 / 43 °C (uitlaat). Warmterecuperatie van deze PHE: ± 90 %.
Extra functies:
De yoghurt holding van 300 seconden, vermeld op de P&ID is niet beschikbaar / uitgesloten.
Type machine: Pasteurisatie eenheid
Product: Marktmelk / kaasmelk of yoghurtmelk
Capaciteit: 20.000 ltr/h
Houd er rekening mee dat deze beschrijving mogelijk automatisch is vertaald. Neem contact met ons op voor meer informatie. De gegevens van deze rubrieksadvertentie zijn slechts indicatief. Exapro raadt aan om vóór een aankoop de gegevens bij de verkoper te controleren