Bij Exapro bieden we een breed scala aan gebruikte apparatuur voor slachterijen, essentieel voor een efficiënte en humane vleesverwerking in de slagerij-industrie. Deze apparatuur is ontworpen voor de verschillende stadia van het slachtproces, van het hanteren en verdoven van dieren tot het verwijderen van ingewanden en het verwerken van karkassen, waarbij hygiëne- en veiligheidsnormen worden nageleefd. Onze slachthuisapparatuur varieert in prijs van €10.000 voor basisopstellingen tot €300.000 voor uitgebreide systemen met hoge capaciteit van toonaangevende merken zoals Marel, BANSS, Frontmatec en Jarvis. Elke machine en elk systeem heeft unieke specificaties, zoals verwerkingscapaciteit, automatiseringsniveau en compatibiliteit met ander vee, zodat ze voldoen aan uw specifieke productiebehoeften.

Bij het selecteren van slachthuisapparatuur moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het soort vee (bijv. rundvee, varkens, pluimvee), de doorvoervereisten, het automatiseringsniveau en de naleving van de wettelijke normen voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Deze elementen zijn cruciaal voor een efficiënte en humane verwerking, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het waarborgen van de productkwaliteit. Investeren in onze gebruikte slachthuisapparatuur biedt niet alleen toegang tot machines van topklasse tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levensduur van robuuste apparatuur te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind de perfecte apparatuur om uw vleesverwerkingsactiviteiten te verbeteren.

Bekijk vandaag nog Exapro’s aanbiedingen om betrouwbare slachthuisapparatuur te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde levert voor uw slagerij en voedselverwerkingsbehoeften.


Linco Flex snijlijn

Jaar: 2000

Linco flex snijlijn: Bedieningspaneel staart snijder vleugeltipsnijder middenvleugelsnijder vleugelsnijder Karkas knipper Borstkapmes Been bewerker Trommel/hakenscheider Alle ophang- en ondersteuningsgereedschappen inbegrepen. We bieden de lijn aan zoals hij is en in goed werkende staat; de lijn is gedemonteerdBaroncini, it Complete Cattle slaughter line

Jaar: 2001

onze professionele mensen zullen de apparatuur markeren en demonteren, zodat eenvoudige hermontage mogelijk is De lijn omvat: 1. Stalling, inclusief afvoer van vee en oprit 2. Slachtafdeling, inclusief · Rituele (statische) moorddoos · Dalend rooster, RVS · Ontluchtingslift · Bloedsluiting (10x) · Ontluchtingsband · Transferplatform, RVS met transferlift · Voetensnijder · Hoefsnijder · Hoofdwascabine 3. Aankleedgedeelte · Huidvoorbereidingsplatform, RVS · …

Baroncini Slaughter line

Jaar: 2001

Mooie complete gebruikte runderslachtlijn 30/u te koop in Italië. Alles is in roestvrij staal met rituele box, 4 koelcellen, compressor,….Systemate / Meyn ontgassingslijn 6500 b/u

Jaar: 2009

rehanger ontweider - Systemate EVIS 8"18 eenheden opener - Systemate SOM 8" - 15 stuks ontluchtingssnijder - Systemate VENV 8" 15 eenheden intenstine lijn intenstine/stomzak transportband spiermaag ontvanger Maag ontvetter intenstine ingang transport snijmachine met controlestation - Systemate SCM 0243 eindcontrole-eenheid - Systemate LOZU 8" - 15 eenheden in/uit wasser Systemate BIBU 8" 15 eenheden sluitring losser Constructie, aandrijvingen, spanners, …

Linco bandweger met afvoerband.

Jaar: 2009

Linco bandweger met afzetband 8 stations Computer met software. Prijs zoals het is en waar het is.


PROMA 2015

Jaar: 2015

Uitvoer 0 u/h

AIVT Semi d'abattage ovins Voedselmachines

Jaar: 2022

Verkoop vanwege gezondheidsredenen:  Oplegger van 13,30 m volledig uitgerust met een schapenslacht- en penetrantketting.  Trailer volledig autonoom in energie en terugwinning van bijproducten / met laadklep  Maakt het slachten en koelen van 150 schapen per dag mogelijk Ze begrijpt :  Nieuwe Chereau 3-assige koeloplegger met bakken voor loopplank aan de ene kant / vuilwatertank aan de …


Nieros Nieros

Jaar:

Mes / meslengte 3800mm Afmetingen van de rollentafel 1100 mm x 1070 mm Afstand tussen de arm en het blad van 540 mm Riem breedte 600 mm Afstand van het tafelblad tot de bovenste hoogteaanslag van het product 940 mm Machinehoogte 2350 mm 11 kW vermogen Voeding 400 V Een tafellintzaag van roestvrij staal met rollen en een transportband Zag …Een uitgebreide gids voor slachthuisapparatuur in de voedselverwerkende industrie

Slachthuisapparatuur is essentieel voor de efficiënte en humane verwerking van vee tot vleesproducten. Deze faciliteiten zijn uitgerust met gespecialiseerde machines die ervoor zorgen dat de verwerking van dieren wordt uitgevoerd met precisie, veiligheid en naleving van de wettelijke normen. De selectie van de juiste slachthuisapparatuur kan de kwaliteit, efficiëntie en veiligheid van de vleesverwerking aanzienlijk beïnvloeden. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een breed scala aan slachthuisapparatuur, waardoor bedrijven toegang hebben tot machines van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Soorten slachthuisapparatuur

Slachthuisapparatuur omvat verschillende machines en gereedschappen die ontworpen zijn voor verschillende stadia van de vleesverwerking. De belangrijkste types zijn:

Uitrusting voor bedwelmen en verbloeden

Bluffen en verbloeden zijn kritieke eerste stappen in het slachtproces, die zorgen voor een humane behandeling en effectieve bloedverwijdering.

  • bedwelmingsapparaten: Deze apparaten brengen dieren bewusteloos voordat ze worden geslacht, waardoor pijn en ongemak tot een minimum worden beperkt. Soorten zijn onder andere penschiettoestellen en elektrische verdovers.

  • Bloedtransportbanden: Deze transportbanden worden gebruikt om dieren op te hangen na de bedwelming en zorgen voor een efficiënte en hygiënische afvoer van het bloed.

Bloedtransportbanden.

Verwijdering en karkasverwerking

Evisceratie en karkasverwerking omvatten het verwijderen van interne organen en het voorbereiden van het karkas voor verdere verwerking.

 • Evisceratiemachines: Automatiseren de verwijdering van interne organen, zorgen voor consistentie en hygiëne.

 • Karkassplitsers: Splits het karkas in helften of kwarten, ter voorbereiding op het uitbenen en verdere verwerking.

 • Verliesmachines: Verwijderen de huid van het karkas, cruciaal voor de verwerking van rundvlees.

 •  

Snij- en uitbeenapparatuur

Snij- en uitbeenapparatuur wordt gebruikt om het karkas in delen te verdelen en het vlees uit te benen.

 • Bandzagen: essentieel voor het nauwkeurig zagen van grote stukken vlees en botten.

 • Uitbeenlijnen: Geautomatiseerde lijnen die het uitbeenproces stroomlijnen, waardoor de efficiëntie en het rendement toenemen.

Reinigings- en hygiëneapparatuur

Hygiëne is van het grootste belang in slachthuizen om besmetting te voorkomen en voedselveiligheid te garanderen.

 • Sterilisatoren en wasplaatsen: Reinig en steriliseer gereedschap en apparatuur en zorg ervoor dat aan de hygiënenormen wordt voldaan.

 • Afvalbeheersystemen: Bijproducten en afval verwerken en een schone en veilige werkomgeving handhaven.

Exapro biedt een verscheidenheid aan slachthuisapparatuur, zodat bedrijven machines kunnen vinden die voldoen aan hun specifieke operationele behoeften.

Key Features en Specificaties

Bij het selecteren van slachthuisapparatuur is het cruciaal om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machines voldoen aan de operationele vereisten. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Capaciteit en doorvoer

De capaciteit en doorvoer van apparatuur bepalen hoeveel dieren er binnen een bepaald tijdsbestek verwerkt kunnen worden. Machines met een hoge capaciteit zijn essentieel voor grootschalige operaties, terwijl kleinere eenheden kunnen volstaan voor ambachtelijke of kleinschalige slachthuizen. Exapro&rsquo's lijsten geven gedetailleerde specificaties over capaciteit en doorvoer, zodat je apparatuur kunt vinden die bij jouw productievolume past.

Automatisering en controle

Automatisering verbetert de efficiëntie, consistentie en veiligheid in slachthuisactiviteiten. Machines met geavanceerde besturingssystemen, programmeerbare instellingen en geautomatiseerde functies verminderen handmatige arbeid en verhogen de precisie. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u apparatuur kunt kiezen met de juiste balans tussen controle en efficiëntie.

Materiaal en constructie

De duurzaamheid en hygiëne van slachthuisapparatuur zijn van cruciaal belang. Machines van hoogwaardig roestvrij staal zijn beter bestand tegen corrosie en gemakkelijker schoon te maken, zodat ze voldoen aan de voedselveiligheidsnormen. Zoek naar machines met gladde oppervlakken en eenvoudig te reinigen ontwerpen om een hoog hygiëneniveau te handhaven.

Veiligheidseigenschappen

Veiligheid is van het grootste belang in slachthuizen. Apparatuur moet uitgerust zijn met veiligheidsvoorzieningen zoals noodstopknoppen, beschermende afschermingen en antislipoppervlakken om het risico op ongelukken te minimaliseren. Exapro biedt informatie over de veiligheidskenmerken van gebruikte machines, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Goede merken in slachthuisapparatuur

Reputabele merken en fabrikanten staan vaak synoniem voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Enkele toonaangevende merken in de markt voor slachthuisapparatuur zijn:

  • Marel: Marel staat bekend om zijn zeer nauwkeurige en innovatieve slachthuisapparatuur en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse vleesverwerkingstoepassingen.

  • Baader: Baader’s machines staan bekend om hun duurzaamheid en geavanceerde technologie, waardoor ze een populaire keuze zijn in de pluimvee- en visverwerkende industrie.

  • Jarvis: Jarvis levert een reeks hoogwaardige verdoof- en snijmachines, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en precisie in veeleisende toepassingen.

Jarvis.

 • Koch Equipment: Koch’s slachthuisapparatuur wordt gekenmerkt door efficiëntie en veelzijdigheid, en biedt betrouwbare prestaties voor grootschalige operaties.

 

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, zodat u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte slachthuisapparatuur

De kosten van gebruikte slachthuisapparatuur variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Marel ontweimachine kan bijvoorbeeld tussen de $10.000 en $30.000 kosten, terwijl een Baader ontweimachine tussen de $40.000 en $70.000 kan kosten. Exapro's marktplaats biedt een scala aan prijsopties, wat zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Slachthuisapparatuur is essentieel voor een efficiënte, humane en veilige vleesverwerking. Door inzicht te hebben in de verschillende soorten machines en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij hun productiebehoeften. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu bedwelmingsapparaten, evisceratiemachines, snijapparatuur of hygiënesystemen nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor uw slachthuisactiviteiten te vinden.