Bij Exapro bieden we een gevarieerde selectie gebruikte smeedrollen, essentieel voor het nauwkeurig en efficiënt vormgeven van metaal in verschillende industrieën, waaronder de automobiel-, ruimtevaart- en zware industrie. productie van machines. Deze machines zijn ontworpen om metalen werkstukken te walsen en onderdelen te produceren met consistente afmetingen en een hoge structurele integriteit. Onze smeedrollen variëren in prijs van €30.000 voor basismodellen tot €300.000 voor geavanceerde eenheden met hoge capaciteit van toonaangevende merken zoals SMS Meer, Danieli, Schuler en Davy McKee. Elke machine beschikt over unieke specificaties zoals roldiameter, werkbreedte, rolkracht en automatiseringsniveau, zodat ze aan uw specifieke productiebehoeften voldoen.

Houd bij het selecteren van een smeedrol rekening met belangrijke factoren zoals het type metaal dat wordt verwerkt, de vereiste walskracht, het productievolume en het bedienings- en onderhoudsgemak. Deze elementen zijn cruciaal voor het bereiken van hoogwaardige walsresultaten, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het garanderen van de levensduur en betrouwbaarheid van de apparatuur. Investeren in onze gebruikte smeedrollen biedt niet alleen toegang tot hoogwaardige machines tegen aanzienlijk lagere prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levenscyclus van robuuste apparatuur te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan uitstekende klantenservice en vind de perfecte smeedrol om uw metaalvormactiviteiten te verbeteren.

Bekijk vandaag nog de aanbiedingen van Exapro en ontdek betrouwbare smeedrollen die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw metaalvormbehoeften.

Zemag 1000x930 Hydraulische pers

Jaar: 1999

Max. werkstuk-Ø 1000 mm
Type Hydraulisch
Roldiameter 1000 mm
Motorkracht 400 kW

Delta 80 CNC Smeden rol

Jaar: 2017

Roldiameter 275 mm
Rol lengte 220 mm
Type Hydraulisch
Motorkracht 9.5 kW

Dallan 998 Rolluikmachine

Jaar: 1999

1. Specificatie: - Dubbele Decolier - Polymerisatie injecterende eenheid - Voorverwarmbank - Strook snijden - Bedieningspaneel - Software voor lijnbesturing - Maximum snelheid 18 meter / minuut - 4 verschillende sets Cobi om luiken van verschillende afmetingen te maken:45 mm / 52 mm / 55 mm / 80 mm elke set bestaat uit 2 sets rollen - Snijsysteem voor rolluiken …

Eumuco RW1 Smeden rol

Jaar:

Max. werkstuk-Ø 370 mm
Motorkracht 14.91424 kW
Rol lengte 890 mm

Rheinstahl Wagner RAW 80/50 ringwalserij

Jaar: 1970

Max. werkstuk-Ø 1400 mm
Type Hydraulisch

Eumuco RW0 Smeedrol

Jaar: 1992

Max. werkstuk-Ø 300 mm
Rol lengte 720 mm
Type Mechanisch
Motorkracht 11.18568 kW

ROBERTSON DUO

Jaar: 1970

Roldiameter 450 mm
Rol lengte 900 mm

RWF SESTO

Jaar: 1970

Rol lengte 600 mm

Smeden rol MINO -

Jaar:

Laminaat MINO - De machine staat in Italië Schema staat op de foto's

COLOMBO DUO

Jaar: 1968

Walsmachine COLOMBO duo - Werktafel mm 600 Gebruikte machine zichtbaar in Italië, verkocht "zoals het is".

Wagner 1987 Smeden rol

Jaar: 1987

Diameter buitenring: max 400mm Ring hoogte: max 50mm Gewicht spoel: 8 kg Diameter van tafel: 1200mm Hoogte van tafel boven vloer: 750mm Excentriciteit van verticale as t.o.v. de draaitafel: 70 mm Excentriciteit van rolkop: 22,5mm Excentriciteit van de rolas: 45mm Afmetingen (B x D x H): 1700 x 2950 x 2100mm Benodigd vloeroppervlak: 3900 x 2700mm Hoogte boven vloer: 1050mm …

TMP Voronezh CA1335

Jaar:

Capaciteit : 80 ton, Nominale kracht : 800 kN, Nominale hartafstand tussen rollen: 320 mm, Middenafstandinstelling: ±3 mm, Rotatiefrequentie van de rol: 65 min-1, Maximale voorraaddiameter : 95 mm Afmetingen gereedschap: Diameter : 180 mm, Lengte : 280 mm, Vermogen hoofdaandrijfmotor: 36 kW, Totale afmetingen (vloeroppervlak) : 2590 x 1930 mm, Hoogte boven vloerniveau: 2130 mm, Massa ca.: 8,2 ton.

Wagner KRFW400

Jaar:

Max. werkstuk-Ø 350 mm

Bliss 50 Tn

Jaar:

Maximale staafdiameter: 45-50 mm. Bliss 0 Smeedrol De machine staat in India


Precisie en efficiëntie bij het vormen van metaal: een uitgebreide gids voor het smeden van rollen

Smeedrollen zijn cruciale componenten in de metaalsmeedindustrie, waardoor de continue vervorming van metalen knuppels of blokken in de gewenste vormen en afmetingen mogelijk is. Deze machines zijn essentieel voor de productie van hoogwaardige metaalproducten die in verschillende industrieën worden gebruikt, waaronder de automobielsector, de lucht- en ruimtevaart, de bouw en zware machines. Als u de verschillende typen, kenmerken en overwegingen bij het kopen van smeedrollen begrijpt, kunt u uw metaalvervormingsactiviteiten aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een gevarieerde selectie smeedrollen, waardoor bedrijven toegang krijgen tot hoogwaardige apparatuur tegen concurrerende prijzen.

Wat zijn smeedrollen?

Smeedwalsen zijn mechanische apparaten die in het smeedproces worden gebruikt om metalen werkstukken te vormen en te vervormen door middel van continue walswerking. In tegenstelling tot smeedhamers of -persen, die kracht uitoefenen door herhaalde slagen of drukdruk, gebruiken smeedrollen roterende cilinders om uniforme druk uit te oefenen, wat resulteert in langwerpige en nauwkeurig gevormde metalen producten.

Soorten smeedrollen

Smeedrollen zijn er in verschillende soorten en configuraties om aan specifieke smeedbehoeften te voldoen. Hier is een overzicht van de belangrijkste typen:

Longitudinale smeedrollen

Longitudinale smeedrollen, ook wel verlengrollen genoemd, worden gebruikt om het dwarsdoorsnedeoppervlak van metalen werkstukken te verlengen en te verkleinen. Ze worden vaak gebruikt bij de productie van staven, staven en assen.

 • Longitudinale rollen met enkele standaard: bestaan ​​uit een enkele set rollen, geschikt voor kleinere operaties en specifieke toepassingen.
 • Longitudinale rollen met meerdere standaards: bestaan ​​uit meerdere rolstandaards, die een hogere capaciteit en efficiëntie bieden voor productie op grote schaal.

Dwarswigrollen

Dwarswigrollen zijn ontworpen om metalen werkstukken vorm te geven door ze in dwarsrichting te vervormen. Ze zijn ideaal voor het produceren van complexe vormen zoals assen, krukassen en drijfstangen.

 • Rollen met enkele wig: voorzien van een enkele wig voor vormgeving, geschikt voor middelzware toepassingen.
 • Double-Wedge Rolls: bevatten twee wiggen voor verbeterde vormmogelijkheden, ideaal voor zware productie en productie van grote volumes.

Ringwalsmachines

Ringwalsmachines zijn gespecialiseerde smeedrollen die worden gebruikt om naadloze ringen uit metalen knuppels te produceren. Deze machines zijn essentieel voor de productie van ringen die worden gebruikt in lagers, tandwielen en flenzen.

 • Radiaal-axiale ringwalsmachines: kunnen ringen radiaal en axiaal uitzetten, waardoor nauwkeurige controle over afmetingen en vormen wordt geboden.
 • Horizontale ringwalsmachines: hebben een horizontale configuratie voor eenvoudig hanteren van grote en zware ringen.

Belangrijkste kenmerken en specificaties

Bij het selecteren van smeedrollen is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om ervoor te zorgen dat de machine aan uw operationele vereisten voldoet. Belangrijke factoren zijn onder meer:

Rollende kracht

De rolkracht bepaalt het vermogen van de machine om metalen werkstukken te vervormen. Zorg ervoor dat de smeedrol de vereiste kracht kan leveren voor uw specifieke taken, of het nu gaat om kleine, gedetailleerde componenten of grote, zware onderdelen. De lijsten van Exapro bieden gedetailleerde specificaties over de rolkracht, zodat u een machine kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Rolsnelheid

De walssnelheid beïnvloedt de efficiëntie en productiviteit van het smeedproces. Hogere snelheden zorgen voor een snellere verwerking van metalen werkstukken, wat essentieel is voor grootschalige bewerkingen. Zoek naar machines met instelbare snelheidsinstellingen om aan verschillende materialen en productievereisten te voldoen.

Roldiameter en lengte

De diameter en lengte van de rollen bepalen de capaciteit van de machine om verschillende werkstukformaten te verwerken. Zorg ervoor dat de smeedrollen geschikt zijn voor de afmetingen van uw metalen knuppels of blokken.

Automatisering en controle

Geavanceerde automatiserings- en controlesystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie in het smeedproces. Functies zoals programmeerbare instellingen, touchscreeninterfaces, realtime monitoring en geautomatiseerde aanpassingen kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen.

Bouw kwaliteit en duurzaamheid

De bouwkwaliteit en duurzaamheid van de smeedrollen zijn essentieel voor de operationele efficiëntie op de lange termijn. Machines opgebouwd uit hoogwaardige materialen, zoals robuuste stalen frames en slijtvaste rollen, zijn beter bestand tegen slijtage. Gemakkelijk te onderhouden ontwerpen en toegankelijke componenten vereenvoudigen het onderhoud, waardoor uitvaltijd en operationele kosten worden verminderd.

Veiligheidsfuncties

Veiligheid is van het allergrootste belang bij het smeden van metaal. Zoek naar machines met veiligheidsvoorzieningen zoals noodstopknoppen, beschermkappen en automatische uitschakelmechanismen om operators en apparatuur te beschermen.

Toonaangevende merken in smeedrollen

Eerkende merken zorgen voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken op de markt voor smeedrollen:

 • SMS Group: SMS Group staat bekend om hun uiterst nauwkeurige en innovatieve smeedrollen en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse metaalsmeedtoepassingen.
 • Danieli: Danieli's smeedrollen staan ​​bekend om hun duurzame en geavanceerde technologie en zijn populair in de smeedindustrie.
 • Fagor Arrasate: Biedt een reeks hoogwaardige smeedrollen, bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie in veeleisende toepassingen.
 • Schuler: Biedt veelzijdige smeedrollen die worden gekenmerkt door efficiëntie en robuustheid, geschikt voor grootschalige operaties.
 • Lasco: Bekend om hoogwaardige machines die zijn ontworpen voor precisie en hogesnelheidssmeedwerk, ideaal voor complexe productie en productie van grote volumes.

Exapro beschikt over apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines wordt gegarandeerd.

Prijzen van gebruikte smeedrollen

De kosten van gebruikte smeedrollen variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, staat, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen kunnen de prijzen variëren van enkele tienduizenden tot enkele honderdduizenden dollars. Een gebruikte longitudinale smeedrol van SMS Group zou bijvoorbeeld ongeveer $ 50.000 tot $ 150.000 kunnen kosten, terwijl een high-end Danieli-ringwalsmachine tussen $ 200.000 en $ 500.000 zou kunnen kosten. De marktplaats van Exapro biedt een scala aan prijsopties, waardoor kopers transparantie en concurrerende aanbiedingen krijgen.

Conclusie

Smeedrollen zijn essentiële gereedschappen in de metaalsmeedindustrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het vormgeven van metalen werkstukken door middel van continue walsactie. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten rollen en de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele capaciteiten vergroten. Exapro biedt een uitgebreid platform voor de inkoop van gebruikte machines van hoge kwaliteit, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu longitudinale smeedrollen, kruiswigrollen of ringwalsmachines nodig heeft, dankzij de uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface van Exapro kunt u eenvoudig de juiste apparatuur vinden voor uw metaalsmeedwerkzaamheden.