Bij Exapro bieden we een breed scala aan gebruikte reinigings- en sterilisatiemachines, essentieel voor het handhaven van de hoogste normen van hygiëne en veiligheid in de farmaceutische en chemische industrie. Deze machines zijn ontworpen om apparatuur, containers en instrumenten grondig te reinigen en te steriliseren, zodat er een besmettingsvrije productieomgeving ontstaat. Onze reinigings- en sterilisatiemachines variëren in prijs van €10,000 voor basismodellen tot €200,000 voor geavanceerde, hoge capaciteit units van toonaangevende merken zoals Bosch, Steris, Fedegari en Getinge. Elke machine heeft unieke specificaties zoals sterilisatiemethoden (stoom, droge hitte of chemisch), reinigingscycli, capaciteit en automatiseringsniveau, zodat ze voldoen aan uw specifieke productie-eisen.

Bij het selecteren van een reinigings- en sterilisatiemachine moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type items dat wordt verwerkt, het vereiste steriliteitsniveau, de capaciteit en doorvoercapaciteit van de machine en het bedienings- en onderhoudsgemak. Deze elementen zijn cruciaal voor het bereiken van een consistente en betrouwbare sterilisatie, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het voldoen aan strenge industriële voorschriften. Investeren in onze gebruikte reinigings- en sterilisatiemachines biedt niet alleen toegang tot topapparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levensduur van robuuste machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind de perfecte machine om uw farmaceutische en chemische verwerkingsactiviteiten te verbeteren.

Bekijk vandaag nog Exapro’s aanbiedingen om betrouwbare reinigings- en sterilisatiemachines te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw hygiëne- en veiligheidsbehoeften.

Advantech D1400

Jaar: 2004

BESCHRIJVING: Dit is een betrouwbaar systeem voor het ontstoffen van tabletten en capsules en kan worden gebruikt voor batchreiniging of voor directe aansluiting op de tabletteermachine. Het apparaat zorgt voor een zachte stofverwijdering direct bij de tabletpers. GEBRUIKS SECTOREN: Farmaceutisch, chemisch, cosmetica, voedsel, dieet, medische apparatuur, productie. BELANGRIJKSTE KENMERKEN: Gemonteerd op een in hoogte en hoek verstelbare standaard. De apparatuur …

Agr-Topwave C185-02-0007 Reinigings- en sterilisatiemachine

Jaar:

Beschrijving 1-GEBRUIKTE AGR-TOPWAVE VISION FLESSENMETERMACHINE MODEL C185-02-0007. UITGERUST MET MICRON PC, WERKT DE MACHINE OP ZOWEL 115 VOLT ELEKTRISCH ALS OP LUCHT. DIT GEAUTOMATISEERDE TESTSYSTEEM BESCHIKT OP CAMERAGEBASEERDE METINGEN MET GEAUTOMATISEERDE RAPPORTAGE. GEBRUIKT VOOR HET VERZAMELEN EN ORGANISEREN VAN DIMENSIONALE INFORMATIE VAN CONTAINERS.


Alfa Laval CIP 800L

Jaar: 2020

Reinigingseenheid van roestvrij staal voor warmtewisselaars

American Process Systems CF-240 Reinigings- en sterilisatiemachine

Jaar:

1-Gebruikte American Process Systems/Erich Group Model CF-240 roestvrijstalen conische finisher. Aangedreven door 20 PK 3/60/230-460 volt motor. De machine heeft zes (6) verschillende roestvrijstalen zeven met verschillende maaswijdten. De machine is geschikt voor “kleverige” of hittegevoelige materialen en is handig voor het breken en verspreiden van “klonterige” ingrediënten, evenals geagglomereerde klonten. Geschikt voor zowel droog als nat malen. Machine met …

ASESA VCP Reinigings- en sterilisatiemachine

Jaar:

Clean-in-place (CIP) ASESA VCP Wascip met ASESA-vat TYPE VCP Diameter 800 mm Capaciteit 500 liter Product koolzuurhoudend water 30% luchtdruk


Bausch Stroble DHT 2580

Jaar: 1993

Merk: Bausch & Stroble Model: DHT2580 JOM: 1993 Achteraf ingebouwd: 2007 Technische details Prod. snelheid 10000 p/u

Bausch+Ströbel FAW1002

Jaar: 1986

Bausch+Ströbel faw 1002 automatische flessen- of flaconwasmachine. 1986 in uitzonderlijk goede staat, verstelbare maatverandering binnen en buiten wassen

18.000 €

Bekijk product

GB Verenigd Koninkrijk


Bectochem FBP Reinigings- en sterilisatiemachine

Jaar:

1-Gebruikte Bectochem Pharmaceutical Lab Fluid Bed Droger, Type FBP. Deze GMP laboratoriumdroger is gemaakt van type 316L roestvrij staal en staat op zwenkwielen voor draagbaarheid.


Belimed PST 9-9-9 HS2

Jaar: 2011

Producent Belimed Type PST 9-9-9 HS2 Bouwjaar 2011 Afmeting ca. [in mm] 1600 x 1300 x 1800 Land van herkomst Zwitserland 2-deurs stoomsterilisator voor het steriliseren van vaste, poreuze en vloeibare goederen. Kamergrootte ca. 960 x 1030 x 1100 mm (diepte). Kamervolume: 1250 liter. PLC SIEMENS, type S7-300 (MP 377), elektrische stoomgenerator (type ELD-H905).BOC EDWARDS CALUMATIC CRW-1 Reinigings- en sterilisatiemachine

Jaar: 1999

BESCHRIJVING: De CRW-1 wasmachine is ontworpen om automatisch de binnen- en buitenkant van glazen flesjes te wassen. Ontworpen volgens de GMP-voorschriften en om te voldoen aan de hoogste behoeften en kwaliteitsnormen van de farmaceutische industrie. Alle contactdelen zijn van roestvrij staal. Eenvoudig en snel wisselen van formaat. Eenvoudig te bedienen elektronisch bedieningspaneel. GEBRUIKSSECTOREN: Farmaceutisch, chemisch, cosmetisch, voeding, dieet, medische apparatuur, …

Bosch Gillowy

Jaar: 1984

Gillowy flacon- en flessenwasmachine met mogelijkheden voor ampul met correct gereedschap Verkocht zoals de staat is. kan tegen meerprijs worden opgeknapt met moderne elektronica.

12.000 €

Bekijk product

GB Verenigd Koninkrijk


BOSCH RRU2020 Reinigings- en sterilisatiemachine

Jaar: 1995

WASMACHINE MODEL RRU 2020 De Bosch RRU serie wasmachines en drogers voert ultrasone reiniging uit voor snelle en nauwkeurige verwijdering van deeltjes en nauwkeurige verwijdering van deeltjesmateriaal. Het roterende ontwerp zorgt voor een klein vloeroppervlak en eenvoudige bediening met snelle en nauwkeurige verwijdering van deeltjesmateriaal en betrouwbare toevoer van kleine containers. Bosch RRU roterende koppen leveren uitstekende resultaten bij een …

Bosch - Strunck RUR D07

Jaar:

TYPE MACHINES: Ampullen wasmachine. Ontworpen volgens de GMP-voorschriften en om te voldoen aan de hoogste behoeften en kwaliteitsnormen van de farmaceutische industrie. Continue bewegingsmachine. Alle contactdelen (contact met wasvloeistoffen) zijn van roestvrij staal. Gemakkelijk en snel formaat wijzigen. Eenvoudig te bedienen elektronisch bedieningspaneel. TOEPASSINGSGEBIEDEN: Farmaceutisch, chemisch, cosmetisch, voedsel, dieet, medische apparatuur, productie. BELANGRIJKSTE KENMERKEN: De ampullen worden eerst gewassen in …
Zorg voor steriliteit en reinheid: Een uitgebreide gids voor het reinigen en steriliseren van machines in de farmaceutische en chemische industrie

Reinigings- en sterilisatiemachines zijn van cruciaal belang in de farmaceutische en chemische industrie, waar het behoud van steriliteit en reinheid van het grootste belang is om productveiligheid te garanderen en te voldoen aan strenge wettelijke normen. Deze machines spelen een cruciale rol bij het verwijderen van verontreinigingen en ziekteverwekkers uit apparatuur, containers en werkomgevingen, waardoor de kwaliteit en integriteit van producten wordt gewaarborgd. Inzicht in de verschillende types, kenmerken en overwegingen voor de aanschaf van reinigings- en sterilisatiemachines kan de operationele efficiëntie en naleving van de regelgeving aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een breed scala aan reinigings- en sterilisatiemachines, waardoor bedrijven toegang hebben tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Soorten reinigings- en sterilisatiemachines

Reinigings- en sterilisatiemachines zijn er in verschillende soorten, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften in de farmaceutische en chemische industrie. De belangrijkste types zijn:

Wasmachines

Wasmachines zijn ontworpen om apparatuur, containers en onderdelen te reinigen door resten en verontreinigingen te verwijderen door middel van mechanische actie, reinigingsmiddelen en water.

 • CIP (Clean-In-Place) Systemen: Deze geautomatiseerde systemen reinigen de binnenkant van leidingen, vaten en procesapparatuur zonder demontage. Ideaal voor het reinigen van reactoren, mixers en fermentoren.
 • Onderdelensproeiers: Deze machines zijn ontworpen voor het reinigen van afzonderlijke onderdelen en componenten en maken gebruik van sproeien, onderdompelen of ultrasone technieken om een grondige reiniging te garanderen.
 • Flessen- en flaconsreinigers: Gespecialiseerde machines voor het reinigen van flessen, flacons en andere verpakkingen die gebruikt worden in de farmaceutische productie.

Steriliseermachines

Steriliseermachines gebruiken fysische of chemische methoden om alle vormen van microbieel leven te elimineren, inclusief bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

 • Autoclaven: Gebruik verzadigde stoom onder hoge druk om apparatuur, instrumenten en materialen te steriliseren. Autoclaven zijn essentieel voor het steriliseren van chirurgische instrumenten, laboratoriumapparatuur en productiegereedschappen.
 • Droogwarmtesterilisatoren: Gebruiken hoge temperaturen om hittebestendige items te steriliseren. Deze machines zijn geschikt voor het steriliseren van glaswerk, metalen instrumenten en andere niet-poreuze materialen.
 • Chemische sterilisatoren: Gebruik chemische middelen zoals ethyleenoxide of waterstofperoxide om sterilisatie te bereiken. Deze zijn ideaal voor hittegevoelige materialen en delicate instrumenten.

Ultrasone reinigers

Ultrasone reinigers gebruiken geluidsgolven met een hoge frequentie om cavitatiebelletjes in een reinigingsoplossing te creëren. De bellen imploderen, waardoor een intense schrobwerking ontstaat die verontreinigingen van oppervlakken verwijdert.

 • Bench-top Ultrasone Reinigers: Compacte apparaten voor kleinschalige reinigingstaken, ideaal voor laboratoria en kleine productiefaciliteiten.
 • Industriële Ultrasone Reinigers: Grotere apparaten voor het reinigen van grote partijen onderdelen of apparatuur, geschikt voor grote volumes.

Combinatie reinigings- en steriliseermachines

Deze machines integreren zowel reinigings- als sterilisatiefuncties in één apparaat, stroomlijnen het ontsmettingsproces en zorgen voor grondige reinheid en steriliteit.

 • Wasmachine-Desinfectiemachines: Combineren was- en desinfectieprocessen in één enkele cyclus, veel gebruikt in ziekenhuizen en laboratoria.
 • Steriele wasmachines: Integreren reiniging en stoomsterilisatie, ideaal voor farmaceutische productielijnen waar steriliteit cruciaal is.

Exapro biedt een verscheidenheid aan reinigings- en sterilisatiemachines, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke operationele behoeften.

Key Features en Specificaties

Bij het selecteren van een reinigings- of sterilisatiemachine is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Reinigings- en sterilisatie-efficiëntie

De efficiëntie van het reinigings- en sterilisatieproces is van het grootste belang voor een volledige verwijdering van verontreinigingen en ziekteverwekkers. Zoek naar machines met gevalideerde reinigings- en sterilisatiecycli die voldoen aan de industrienormen en wettelijke vereisten.

Capaciteit en verwerkingscapaciteit

De capaciteit en doorvoer van de machine bepalen hoeveel items binnen een bepaalde tijd verwerkt kunnen worden. Machines met een hoge capaciteit zijn essentieel voor grootschalige bewerkingen, terwijl kleinere machines kunnen volstaan voor laboratoria of kleine productieruns. Exapro&rsquo's lijsten geven gedetailleerde specificaties over capaciteit en doorvoer, zodat je een machine kunt vinden die bij jouw productievolume past.

Automatisering en besturing

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie bij het reinigen en steriliseren. Functies zoals programmeerbare instellingen, touch-screen interfaces, real-time monitoring en geautomatiseerde cyclusdocumentatie kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en zorgen voor naleving van de wettelijke normen. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Materiaalcompatibiliteit

Zorg ervoor dat de machine compatibel is met de materialen die je moet reinigen en steriliseren, zoals glas, metaal, kunststof of rubber. Machines die met verschillende materialen overweg kunnen, bieden meer flexibiliteit en veelzijdigheid in je werkzaamheden.

Veiligheid en naleving

Veiligheidsfuncties en naleving van de regelgeving zijn essentieel in de farmaceutische en chemische industrie. Zoek naar machines die voldoen aan industrienormen zoals ISO, GMP en FDA richtlijnen. Veiligheidsfuncties zoals druk- en temperatuursensoren, vergrendelingen en alarmen zorgen voor een veilige en effectieve werking.

Duurzaamheid en onderhoud

De duurzaamheid van de machine en de onderhoudsvereisten zijn essentieel voor de operationele efficiëntie op lange termijn. Machines gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal en corrosiebestendige legeringen, zijn beter bestand tegen slijtage. Eenvoudig te reinigen ontwerpen en toegankelijke componenten vereenvoudigen het onderhoud, waardoor de stilstandtijd en de operationele kosten afnemen. Exapro biedt informatie over de staat en onderhoudsgeschiedenis van gebruikte machines, wat helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Vooraanstaande merken in reinigings- en sterilisatiemachines

Reputabele merken en fabrikanten staan vaak synoniem voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Enkele toonaangevende merken in de markt voor reinigings- en sterilisatiemachines zijn:

  • Getinge: Getinge staat bekend om zijn uiterst nauwkeurige en innovatieve machines en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse reinigings- en sterilisatietoepassingen.
  • Steris: Steris’ machines staan bekend om hun duurzaamheid en geavanceerde technologie, waardoor ze een populaire keuze zijn in de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie.
  • Belimed: Belimed levert een reeks hoogwaardige reinigings- en sterilisatiemachines, bekend om hun betrouwbaarheid en precisie in veeleisende toepassingen.
  • Tuttnauer: Tuttnauer’s machines worden gekenmerkt door efficiëntie en veelzijdigheid, en bieden betrouwbare prestaties voor een breed scala aan sterilisatiebehoeften.
  • Miele Professional: Miele’s reinigings- en sterilisatiemachines staan bekend om hun kwaliteit en aanpassingsvermogen en bieden uitgebreide oplossingen voor diverse industrieën.

Miele Professional

  .

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte reinigings- en sterilisatiemachines

De kosten van gebruikte reinigings- en sterilisatiemachines variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Getinge autoclaaf kan bijvoorbeeld tussen de $10.000 en $30.000 geprijsd zijn, terwijl een high-end Steris was-/desinfectiemachine tussen de $30.000 en $70.000 kan kosten. Exapro's marktplaats biedt een scala aan prijsopties en zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Reinigings- en sterilisatiemachines zijn essentiële hulpmiddelen in de farmaceutische en chemische industrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het handhaven van steriliteit en reinheid. Door de verschillende soorten machines en de belangrijkste factoren bij de aanschaf te begrijpen, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij hun productie- en nalevingsbehoeften. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of je nu een wasmachine, autoclaaf, ultrasone reiniger of combinatie-unit nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur te vinden voor je reinigings- en sterilisatiewerkzaamheden.