Exapro, een vooraanstaande marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een reeks pons- en knabbelmachines op maat gemaakt voor verschillende industrieën, van de automobielsector tot de ruimtevaart. Deze machines staan ​​bekend om hun precisie en efficiëntie en stroomlijnen de plaatbewerking en leveren snel ingewikkelde vormen en ontwerpen. Belangrijke fabrikanten zoals onder andere Amada, Trumpf en Salvagnini hebben hun apparatuur regelmatig vermeld, zodat kopers toegang hebben tot machines van topkwaliteit.

Een cruciale factor voor potentiële kopers zijn de machineparameters. Van ponskracht, werkgebied tot CNC-besturingen: deze indicatoren zorgen voor compatibiliteit met productiebehoeften. Hoewel Exapro een uitgebreid scala aan opties biedt, liggen de prijzen voor deze machines overwegend tussen €10.000 en €39.000, wat een evenwicht biedt tussen kwaliteit en waarde.

Of u zich nu in de HVAC-, medische apparatuur- of maritieme industrie bevindt, Exapro voldoet aan uiteenlopende eisen en garandeert een hoge mate van compatibiliteit met specifieke industriële toepassingen. Met machines afkomstig van toonaangevende fabrikanten en transparante informatie over machinespecificaties vereenvoudigt Exapro het koop- en verkoopproces, waardoor beide partijen maximale waarde uit de transactie halen.

GEKA Bendicrop 50

Jaar:

Vermogen in tonnen 50 T
Maximale staaldikte 15 mm
Metalen lengte 350 mm
Maximale ponsdiameter 32 mm

Edel HM 40/760 AS

Jaar: 1998

EDEL-HM 40/760 AS- 1998 - onder stroom, rijdend te inspecteren -gebruikte staat zoals weergegeven op foto'sControlled Automation ABL-100HS Ponsmachine

Jaar:

opvallende kenmerken De ABL-100HS is de meest veelzijdige en snelste pons- en knipmachine voor hoeken en staven die momenteel op de markt is. De snelle servomotor, continu tasten, continu spannen en kleppositioneringssoftware maken het niet alleen snel, maar ook zeer nauwkeurig. De ABL-100HS wordt aangeboden door Controlled Automation met opties als enkele, dubbele of driedubbele ponsen van 143 ton, enkele …

GEKA Bendicrop 50

Jaar: 2018

Vermogen in tonnen 50 T
Maximale staaldikte 15 mm
Metalen lengte 350 mm
Maximale ponsdiameter 32 mm


Peddinghaus Peddimaster 80/110

Jaar:

Vermogen in tonnen 80 T
Metalen breedte 400 mm
Metalen lengte 500 mm
Maximale staaldikte 20 mm

GEKA HYDRACROP 80 S

Jaar:

Vermogen in tonnen 80 T
Metalen breedte 300 mm
Maximale ponsdiameter 28 mm
Metalen lengte 450 mm
Maximale staaldikte 20 mm
Aantal gereedschappen 1

GEKA HYDRACROP H-50

Jaar:

Vermogen in tonnen 50 T
Maximale ponsdiameter 27 mm

GEKA PUMA 165/E-500

Jaar: 2004

Vermogen in tonnen 165 T
Maximale ponsdiameter 40 mm

IMS HY-75

Jaar: 1997

Vermogen in tonnen 75 T
Metalen breedte 15 mm
Metalen lengte 450 mm
Maximale ponsdiameter 28 mm

Sunrise PM-80 ton

Jaar:

Vermogen in tonnen 80 T
Maximale ponsdiameter 50 mm

IMS HY 55 e

Jaar: 2000

Vermogen in tonnen 55 T

Gebruikte Geka Puma 80 Cilindrische uitwendige/inwendige slijpmachine

Jaar:

Vermogen in tonnen 80 T
Metalen breedte 14 mm
Metaalbreedte met herpositionering 500 mm
Metalen lengte 40 mm
Lengte met herpositionering 100 mm
Maximale ponsdiameter 40 mm

Technology t30

Jaar:

Vermogen in tonnen 30 T
Aantal slagen per minuut 480

Controlled Automation, Inc. ABL100 Ponsmachine

Jaar: 1993

Schaar: enkelsnijdend, dubbelsnijdend of beide schaarstijlen Gatenproces: pons op beide benen (enkele, dubbele of driedubbele gag) Meetsysteem: Powered X-Probe of Wheel Measure Maximale hoek: 8 "x 8" x 1 " Minimale hoek met klemwiel: 1" x 1" x 0,125" Minimale hoek met sonde: 1,5" x 1,5" x 0,25" Maximale platte staaf: 12 "x 1" Minimale platte staaf met klemwiel: 0,25" …METALLKRAFT HLS-55

Jaar: 2008

Vermogen in tonnen 55 T
Maximale staaldikte 20 mm


Ponsmachines en knabbelmachines in de categorie Plaatwerkmachines op Exapro

Als u in de productie- of engineeringsector werkt, bent u waarschijnlijk bekend met de centrale rol die plaatwerk speelt in verschillende industrieën, van de automobielsector tot de bouw en daarbuiten. Een cruciale stap bij het manipuleren van plaatmetaal is de kunst van het ponsen en knabbelen. Deze processen zorgen ervoor dat plaatmetaal met precisie wordt gevormd, gedimensioneerd en ontworpen, zodat tegemoet wordt gekomen aan de veelzijdige behoeften van de eindgebruikers.

Ponsmachines worden gebruikt om gaten, patronen of vormen in plaatmetaal te maken. Ze gebruiken een stempel en een matrijs van specifieke vormen en maten, en via een persmechanisme wordt de metalen plaat ertussen geplaatst. De pons drukt vervolgens in het plaatmetaal, waardoor het in de matrijs wordt gedrukt om het gewenste gat of de gewenste vorm te creëren.

Knabbelmachines zijn daarentegen iets genuanceerder. Ze 'knabbelen' of maken een reeks dicht bij elkaar gelegen sneden om complexe profielen in plaatstaal te produceren. Het lijkt veel op het nemen van kleine hapjes uit het plaatmetaal totdat de gewenste vorm is bereikt.

Waarom kiezen voor Exapro voor inkoop en verkoop?

Kiezen waar u gebruikte machines wilt kopen of verkopen, vooral zoiets gespecialiseerds als pons- en knabbelmachines, is een beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Exapro schittert als marktplaats in deze arena. Het biedt niet alleen onderdak aan een uitgebreid assortiment machines, zodat u precies kunt vinden wat u nodig heeft, maar het biedt ook een platform waar vertrouwen, transparantie en transactiegemak voorop staan.

Voor degenen die overwegen om op Exapro te verkopen, biedt het platform een ​​groot internationaal publiek. Dit betekent dat uw machines zichtbaarheid krijgen over de grenzen heen, waardoor de kans op een snellere en winstgevendere verkoop groter wordt. Bovendien is het proces van het aanbieden en verkopen gestroomlijnd, met toegewijde professionals bij Exapro die u bij elke stap begeleiden, zodat het hele proces zo probleemloos mogelijk verloopt.

Voor kopers zijn de voordelen talrijk. Dankzij het zorgvuldige listingproces van Exapro kunt u vertrouwen op de kwaliteit en authenticiteit van de machines die u koopt. Bovendien zorgt de uitgebreide inventaris ervoor dat u de machines vindt die zijn afgestemd op uw behoeften, ongeacht hoe niche of specifiek ze ook zijn.

Als u overweegt een gebruikte pons- of knabbelmachine op Exapro aan te schaffen, is het essentieel om uw budgettaire beperkingen in evenwicht te brengen met uw operationele behoeften. Het uitgebreide assortiment van Exapro zorgt ervoor dat u, ongeacht uw budget, waarschijnlijk een machine zult vinden die aan uw eisen voldoet. Bij Exapro variëren de prijzen voor gebruikte pons- en knabbelmachines op basis van factoren zoals leeftijd, merk, model en staat. Over het algemeen ligt de prijsklasse voor deze machines tussen €10.000 en €39.000, wat factoren als leeftijd, merk, model en staat weerspiegelt. Maar onthoud altijd dat een hogere prijs niet noodzakelijkerwijs gelijk staat aan een hogere waarde - het draait allemaal om het vinden van de juiste machine voor uw specifieke behoeften.

Of u nu uw huidige machines wilt upgraden, overtollige apparatuur wilt verkopen of een nieuw productieproject wilt starten, Exapro biedt een robuust platform voor het kopen en verkopen van ponsmachines, knabbelmachines en andere plaatwerkmachines. Door zijn toewijding aan kwaliteit, grote voorraad en een gebruikersgerichte aanpak blijft Exapro een favoriete marktplaats voor de handel in industriële machines. Ontdek het vandaag nog en ervaar zelf het verschil met Exapro.

 

Belangrijkste voordelen van pons- en knabbelmachines

Pons- en knabbelmachines zijn een integraal onderdeel van de plaatbewerking en bieden verschillende voordelen aan industrieën die prioriteit geven aan efficiëntie, precisie en veelzijdigheid. Dit zijn de belangrijkste voordelen van deze machines:

Voordelen van ponsmachines:

Hoge efficiëntie en snelheid: ze kunnen snel grote hoeveelheden werkstukken produceren, waardoor de productietijden aanzienlijk worden verkort.

Precisie en consistentie: deze machines bieden zeer nauwkeurige resultaten, waardoor elk stuk op uniforme wijze aan de exacte specificaties voldoet.

Veelzijdigheid: dankzij de mogelijkheid om verschillende stempels en stempels te plaatsen, kunnen ze een breed scala aan vormen en ontwerpen op plaatmetaal creëren.

Kosteneffectief: ze verminderen de hoeveelheid afval en zijn over het algemeen zuiniger in termen van arbeids- en materiaalkosten in vergelijking met andere methoden.

Weinig onderhoud: moderne machines zijn ontworpen voor langdurig gebruik met minimale onderhoudsbehoeften.

Voordelen van knabbelmachines:

Flexibiliteit: ze zijn bedreven in het creëren van ingewikkelde vormen, zelfs op dikkere vellen, wat bij andere processen een uitdaging kan zijn.

Gladde randen: het knabbelproces produceert doorgaans schone, braamvrije randen, waardoor er minder behoefte is aan secundaire afwerking.

Geen materiaalvervorming: Omdat het een niet-thermisch proces is, zorgt knabbelen ervoor dat er geen door warmte veroorzaakte vervorming of verandering van materiaaleigenschappen optreedt.

Aanpassingsvermogen: ze kunnen zich snel aanpassen aan uiteenlopende ontwerpspecificaties, waardoor ze geschikt zijn voor dynamische projecten.

Lage operationele kosten: over het algemeen werken knabbelmachines tegen lagere kosten, vooral bij het vervaardigen van complexe profielen.

Deze voordelen onderstrepen waarom pons- en knabbelmachines essentiële troeven zijn in verschillende industrieën, omdat ze de productie-efficiëntie stimuleren en hoogwaardige resultaten garanderen.

 

Belangrijkste machineparameters van pons- en knabbelmachines 

Bij het overwegen van de aankoop of verkoop van pons- en knabbelmachines op een marktplaats als Exapro, is het essentieel om aandacht te besteden aan bepaalde machineparameters. Deze parameters bieden cruciale informatie over de mogelijkheden, staat en geschiktheid van de machine voor specifieke taken. Dit zijn de belangrijkste machineparameters waarmee u rekening moet houden:

Voor ponsmachines:

Stempelkracht: dit geeft de maximale krachtcapaciteit van de machine aan en wordt meestal gemeten in tonnen. Het bepaalt de dikte en het soort materiaal dat de machine aankan.

Werkgebied/tafelgrootte: geeft de grootte aan van het plaatwerk dat de machine kan verwerken. Dankzij een groter werkgebied kunnen grotere platen worden verwerkt zonder herpositionering.

Max. Materiaaldikte: De maximale dikte van het plaatwerk dat kan worden verwerkt.

Aantal gereedschapsstations: specificeert het aantal verschillende gereedschappen of matrijzen dat de machine tegelijk kan bevatten. Meer stations kunnen de veelzijdigheid vergroten en de gereedschapswisseltijden verkorten.

Slagsnelheid: het aantal slagen of stoten dat de machine in een minuut kan maken. Een hogere slagfrequentie betekent doorgaans een snellere productie.

Revolverconfiguratie: Sommige ponsmachines hebben een torenontwerp, en het kennen van het aantal stations en hun configuraties kan de veelzijdigheid van de machine aangeven.

CNC-besturing: als de machine computernumeriek bestuurd (CNC) is, is het type en de versie van het CNC-systeem van cruciaal belang, omdat dit de precisie, het programmeergemak en de compatibiliteit met ontwerpsoftware beïnvloedt.

CNC-besturing:

Voor knabbelmachines:

Max. Knabbelsnelheid: Dit geeft aan hoe snel de machine kan 'knabbelen' of insnijdingen kan maken in het plaatmetaal.

Werkgebied/tafelgrootte: net als bij ponsmachines geeft dit de grootte aan van het plaatwerk dat de machine kan verwerken.

Max. Materiaaldikte: De maximale materiaaldikte die de machine kan knabbelen.

Slagsnelheid: het aantal knabbelacties dat de machine per minuut kan uitvoeren.

CNC-besturing: Net als bij ponsmachines is het type en de versie van het CNC-systeem essentieel, vooral voor complexe en ingewikkelde ontwerpen.

Door deze parameters uitgebreid te evalueren, kunnen zowel kopers als verkopers op Exapro weloverwogen beslissingen nemen, zodat de machine in kwestie goed aansluit bij hun vereisten en verwachtingen.

 

Toepassingsgebied

Bij het overwegen van een aankoop op Exapro is het toepassingsgebied van pons- en knabbelmachines van cruciaal belang, omdat dit een aanzienlijke invloed heeft op de vraag, waarde en geschiktheid van de machine voor potentiële kopers, terwijl verkopers specifieke kenmerken en mogelijkheden van hun machines kunnen benadrukken die aansluiten bij de eisen van kopers uit verschillende sectoren. Hier ziet u hoe deze machines in verschillende sectoren worden gebruikt:

Auto-industrie: Pons- en knabbelmachines zijn onmisbaar in de automobielsector voor de productie van componenten zoals chassis, carrosseriepanelen en beugels. Kopers uit deze sector zijn vaak op zoek naar machines die precisie bieden en hoge productievolumes aankunnen.

Lucht- en ruimtevaartindustrie: In de lucht- en ruimtevaartsector ligt de nadruk op precisie en materiaalintegriteit. Met deze machines worden onderdelen geproduceerd die voldoen aan strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Kopers uit deze branche hebben vaak specifieke eisen met betrekking tot materiaalbehandeling en nauwkeurigheid.

Bouwsector: deze machines spelen een cruciale rol bij het construeren van componenten zoals panelen, frames en beugels die worden gebruikt in gebouwen, bruggen en andere constructies. Kopers in de bouwsector hebben doorgaans robuuste machines nodig die grotere en dikkere materialen kunnen verwerken.

Elektrische en elektronische industrie: In deze sector worden pons- en knabbelmachines gebruikt om componenten zoals behuizingen en steunen te vervaardigen. De vraag in deze sector draait doorgaans om machines die een hoge precisie kunnen bieden voor kleinere componenten.

Meubelproductie: deze machines worden gebruikt om onderdelen zoals frames, beugels en fittingen te produceren. De meubelsector is vaak op zoek naar veelzijdige machines die verschillende materialen kunnen verwerken en een verscheidenheid aan vormen kunnen produceren.

HVAC-industrie: Bij de productie van onderdelen voor verwarming, ventilatie en airconditioning, zoals kanalen en panelen, wordt vaak gebruik gemaakt van pons- en knabbelmachines. Kopers in deze branche hebben over het algemeen machines nodig die verschillende vormen en maten aankunnen.

Productie van medische apparatuur: Precisie en materiaalcompatibiliteit zijn van cruciaal belang in de sector van medische apparatuur, waar deze machines worden gebruikt om componenten zoals behuizingen en beugels te vervaardigen. Kopers uit de medische sector hebben doorgaans machines nodig die aan strenge kwaliteitscontroles kunnen voldoen en met gespecialiseerde materialen overweg kunnen.

Maritieme industrie: Pons- en knabbelmachines zijn essentieel voor het vervaardigen van componenten die worden gebruikt in de scheepsbouw, zoals panelen en frames. Kopers uit de maritieme industrie hebben vaak behoefte aan machines die grote componenten aankunnen en een corrosiebestendige verwerking bieden.

 

Toonaangevende fabrikanten van pons- en knabbelmachines

Verschillende gerenommeerde fabrikanten produceren pons- en knabbelmachines, en veel van hun producten zijn vaak te vinden op Exapro. Hier is een lijst met enkele opmerkelijke:

Amada: Amada is een wereldwijd erkende naam op het gebied van plaatbewerkingsapparatuur en biedt een breed scala aan pons- en combinatiemachines. Hun machines staan ​​bekend om hun precisie en betrouwbaarheid.

Trumpf: Trumpf, een andere marktleider, levert hoogwaardige pons-, knabbel- en combinatiemachines. Hun TruPunch-serie staat vooral bekend om zijn efficiëntie en precisie.

Salvagnini: Salvagnini is gespecialiseerd in flexibele automatisering en industriële machines en biedt oplossingen die innovatief zijn en op maat zijn gemaakt voor een verscheidenheid aan plaatbewerkingsbehoeften.

Prima Power: Ze bieden een scala aan oplossingen voor plaatbewerking, inclusief pons- en knipapparatuur. Hun machines zijn ontworpen voor hoge prestaties en precisie.

Murata (Muratec): Murata staat bekend om hun Motorum-serie en biedt ponsmachines die zowel veelzijdig als betrouwbaar zijn.

LVD: de Strippit-serie van LVD biedt een reeks CNC-revolverponsmachines die bekend staan ​​om hun precisie en geavanceerde functies.

Euromac: dit bedrijf biedt een verscheidenheid aan ponsmachines, met de nadruk op flexibiliteit, efficiëntie en prestaties.

Nisshinbo: als gevestigde fabrikant biedt Nisshinbo revolverponsmachines die duurzaam en veelzijdig zijn.

Finn-Power (nu onderdeel van Prima Power): Hun machines hebben een goede reputatie in de plaatmetaalindustrie en staan ​​bekend om hun robuustheid en veelzijdigheid.

Durma: Durma-machines bieden een scala aan ponsoplossingen en staan ​​bekend om hun kwaliteit en innovatieve kenmerken.

Als u een aankoop of verkoop op Exapro overweegt, is het altijd handig om bekend te zijn met deze fabrikanten. Hun reputatie speelt vaak een rol bij het bepalen van de waarde, betrouwbaarheid en prestatieverwachtingen van de machines. Bovendien kan de beschikbaarheid van onderdelen, service en ondersteuning per fabrikant variëren, dus het is altijd goed om ook met deze overwegingen rekening te houden.