Exapro, een toonaangevende marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een samengestelde selectie van PCB-selectieve soldeermachines, waarbij innovatie wordt gecombineerd met kosteneffectiviteit. Deze machines zijn afkomstig van gewaardeerde fabrikanten als Ersa, Pillarhouse en Juki en beloven precisie, hoogwaardig solderen en duurzaamheid. Met prijzen variërend van €15.000 tot €100.000 richt Exapro zich op bedrijven van verschillende schaalgrootte, waardoor een evenwicht tussen betaalbaarheid en kwaliteit wordt gegarandeerd.

Selectieve soldeermachines zijn essentieel in de elektronica-industrie voor het solderen van specifieke componenten op printplaten zonder de omliggende gebieden te beïnvloeden. Deze machines zijn ideaal voor componenten met doorlopende gaten, waardoor nauwkeurige en betrouwbare soldeerverbindingen worden gegarandeerd en de thermische spanning op de PCB wordt geminimaliseerd.

Op Exapro kunnen professionals, naast concurrerende prijzen, essentiële machineparameters evalueren, zodat ze een weloverwogen aankoop kunnen doen die is afgestemd op hun behoeften. Ontdek de collectie van Exapro en verbeter uw elektronicaproductiemogelijkheden met betrouwbare en efficiënte selectieve soldeermachines.

ATN Vario VA10-CC-XYZT-KL Selectieve soldeermachine

Jaar: 2017

Maximale printplaatbreedte (mm) 200 mm
Min. PCB-breedte (mm) 60 mm
Maximale PCB-lengte (mm) 400 mm
Min. PCB-lengte (mm) 100 mm

InterSelect IS-T-300S / Inmatec 29184 Selectieve soldeermachine

Jaar: 2016

Het systeem IS-T-300 InterSelect biedt samen met stikstofgenerator 29184 Inmatec bewezen technologie en kwaliteit uit Duitsland. Er is speciaal op gelet dat proceskwaliteit-gerelateerde modules van de high-end Inline systemen zoals soldeerpot, MicroDrop Fluxer en assysteem gebruikt kunnen worden in dit kleine systeem. De IS-T-300 heeft een soldeeroppervlak van 300x300 mm en kan printplaten tot 300x500 mm verwerken met dezelfde snelheid …

Ersa Ecoselect 2

Jaar: 2010

Maximale printplaatbreedte (mm) 400 mm
Min. PCB-breedte (mm) 63.5 mm
Maximale PCB-lengte (mm) 500 mm
Min. PCB-lengte (mm) 125 mm

ERSA 3/45 PCB Reflow-oven

Jaar: 2015

Jaar 2015 - Precisie spuitfluxer, + optie: 2e spuitkop, + Visualisatie van de spuitposities met CAD-assistent - Bewaking van het fluxniveau - Infrarood voorverwarming onder, bestaande uit 8 kortegolf kwartsstralers, + Optie: convectie - PC-besturing, Windows 7 Professional, UPS voor pc - Uitlaatluchtbewaking - Productvisualisatie - Dompelsoldeerpot XL voor productspecifieke soldeermondplaten, incl. Asfahreenheid Voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden - max. …

ERSA VERSAFLOW HIGHSPEED Selectieve soldeermachine

Jaar: 2006

Vraag gerust om meer informatie. ERSA Versaflow Highspeed is een krachtige soldeermachine voor printplaten met hoge snelheid, speciaal ontworpen voor de elektronica-industrie. Het geavanceerde ontwerp en de gebruiksvriendelijke bediening zorgen voor zeer nauwkeurige en betrouwbare resultaten. Versaflow Highspeed is een geautomatiseerde soldeermachine die bestaat uit een basis, een platform en een bestelsysteem. De basis is ontworpen met een nozzle-arm met …

Versaflow 40/50 Selectieve soldeermachine

Jaar: 2005

Maximale printplaatbreedte (mm)  mm
Min. PCB-breedte (mm)  mm
Maximale PCB-lengte (mm)  mm
Min. PCB-lengte (mm)  mm

ERSA ECOCELL Selectieve soldeermachine

Jaar: 2010

ERSA ECOCELL Selectieve soldeermachine Beschikbaar is een 2010 selectief soldeerapparaat in werkende staat. Loodvrij met 2 potten.

ERSA 3/45 PCB Reflow-oven

Jaar: 2017

Transportband: max. breedte 406 mm, automatische breedteverstelling, rollenbaan bij soldeermodule, Smema inline interface Fluxer: sproeikop met 130 microdruppels. Testfunctie Voorverwarmen: onderste IR, bovenste convectie Solderen: 2 soldeerpotten met Z-variabel, procescamera, automatische mondstukreiniger, automatische draadaanvoer Onderzijde speling van 75 mm. (standaardmachine heeft 60 mm) Geïnstalleerd op 1.3.2017. Machine beschikbaar vanaf Q3 2024

ERSA VERSAFLOW 40/50 Selectieve soldeermachine

Jaar: 2001

Maximale printplaatbreedte (mm)  mm
Min. PCB-breedte (mm)  mm
Maximale PCB-lengte (mm)  mm
Min. PCB-lengte (mm)  mm

Ersa Versaflow

Jaar:

Versaflow met dip en een selectieve soldeerpot. De soldeerpot is een paar jaar geleden vernieuwd. De machine wordt door ons goed onderhouden en is in volledig werkende staat.

Pillarhouse Jade MK2

Jaar: 2022

Integrale, op een machine gemonteerde monitor en pc Inert stikstofsysteem Automatisch bijvullen van soldeer (draadtoevoer) en detectie van soldeerniveau Enkele titanium druppelstraal-fluxer - 200 micron Interne rookafzuiging Kleurprogrammeercamera Universeel verstelbare gereedschapsdragers 508 mm (X) x 457 mm (Y) (20” x 18”) Maximale printplaatgrootte Handmatig fiduciaal correctiesysteem PillarPAD offline programmeerpakket Thermisch mondstukkalibratiesysteem met behulp van geïntegreerde instelcamera (vereist handmatige correctie) PillarCOMMX …

2022 Pillarhouse PG40 Stikstofgenerator EX DEMO, ALS NIEUW

Jaar: 2022

PillarGEN 40 Stikstofuitvoer: 40 liter stikstof per minuut @ 50 ppm gemiddeld (99,995%). De nieuwste ontwerptechnologie voor stikstofgeneratoren biedt een compact formaat in combinatie met een ultrastil bedrijfsgeluid (minder dan 70 dB). PillarGEN 40 - 1155 mm hoog x 968 mm breed x 700 mm diep.

Malcolm TD-3V offline

Jaar:

Machine is compleet met pc, Engelse handleiding en kalibratiemal. Alsjeblieft vind bijgevoegd gegevensblad.

Ersa ECOSELECT-2 Selectieve soldeermachine

Jaar: 2012

De ERSA ECOSELECT-2, een PCB-selectief soldeersysteem vervaardigd in 2012, is een ultramoderne machine waarvan is geverifieerd dat deze operationeel is. Het is uitgerust met een enkele soldeerpot, ontworpen voor efficiënte en nauwkeurige soldeertoepassingen. Het systeem is voorzien van een pen- en kettingtransportmechanisme, dat zorgt voor een soepel en betrouwbaar transport van PCB's tijdens het soldeerproces. Bovendien is het voorzien van …

Nordson Select 103IL Selectieve soldeermachine

Jaar: 2019

Merk: Nordson Select Model: 103IL Vintage: 2019 Beschrijving: Selectief solderen Details: Loodvrij, titanium soldeerpot en pompassemblage Windows 10 Pro-besturingssysteem SWAK OS Softwareversie: 4.0.279.0 Dubbele monitoren Dubbele procesgetuigencamera's Dubbele selectieve spuitmond Transportrichting: Van links naar rechts Flux Jet Precisie Drop-Jet Verdeler Infrarood voorverwarmer aan bovenzijde met gesloten regelkring Automatisch soldeerspuitvertunnelsysteem 9mm & 12mm Nozzles en volledige set kogelvormige nozzles inbegrepen

Inertec cube 460 Selectieve soldeermachine

Jaar: 2020

Te koop aangeboden: Gebruikte Inertec cube 460 selectieve soldeermachine in uitstekende staat. Gefabriceerd in 2020, deze machine is als nieuw en staat momenteel onder stroom. Geschikt voor PCB selectief solderen. Ideale apparatuur voor industriële toepassingen. Neem contact op voor meer informatie.

Metcal APR-5000

Jaar: 2015

Metcal Array Package Rework-systeem met pc en heteluchtmondstukken.


Selectieve soldeermachines begrijpen op de Exapro-elektronicamarkt

Bij Exapro verbinden we professionals met hoogwaardige industriële machineoplossingen. Binnen ons uitgebreide aanbod omvat de categorie Elektronica essentiële apparatuur voor printplaten (PCB's), met name selectieve soldeermachines. Laten we onderzoeken wat deze machines inhouden, hun belang, en waarom Exapro de ideale marktplaats is om ze te kopen of verkopen.

Wat zijn selectieve soldeermachines?

Selectieve soldeermachines zijn van cruciaal belang bij de assemblage van PCB's, vooral voor componenten met doorlopende gaten. Deze machines zijn ontworpen om selectief specifieke delen van een PCB te solderen zonder nabijgelegen componenten of gebieden te beïnvloeden. Deze precisie is essentieel in de moderne elektronicaproductie, waar complexe borden met gemengde technologie (surface-mount en through-hole) gebruikelijk zijn.

Soorten selectieve soldeermachines

  1. Dompelsoldeermachines: gebruik een soldeerpot en dompel de PCB alleen in geselecteerde gebieden in het soldeer, gecontroleerd door maskering of andere technieken.
  2. Minigolfsoldeermachines: gebruik een gerichte golf gesmolten soldeer om specifieke componenten op de PCB te solderen. Deze methode is zeer nauwkeurig en minimaliseert de thermische belasting op de plaat.
  3. Lasersoldeermachines: gebruik laserstralen om soldeer en componenten selectief te verwarmen, wat een hoge precisie en controle biedt.

Het Exapro-voordeel: kopen & Verkoop van selectieve soldeermachines

Navigeren door de wereld van gebruikte industriële machines kan een uitdaging zijn, maar Exapro vereenvoudigt het proces. Voor degenen die willen kopen, zijn de belangrijkste voordelen talrijk.

Kosteneffectiviteit

Het aanschaffen van nieuwe selectieve soldeermachines kan een aanzienlijke financiële verplichting zijn, vooral voor kleine bedrijven of start-ups. Via Exapro kunnen professionals deze machines aanschaffen tegen een fractie van de kosten van nieuwe, waardoor een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding wordt gegarandeerd. Op ons platform ligt de prijsklasse voor gebruikte selectieve soldeermachines doorgaans tussen €20.000 en €100.000, wat de beschikbare variëteit weerspiegelt in termen van leeftijd, merk, slijtage en extra functies.

Kwaliteitsgarantie

Bij Exapro ondergaat elke aanbieding een grondig evaluatieproces om ervoor te zorgen dat elk apparaat in uitstekende staat verkeert en klaar is voor het volgende operationele hoofdstuk. Dit strenge controleproces garandeert dat zelfs gebruikte machines voldoen aan hoge normen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Marktbereik

Selectieve soldeermachines zijn cruciaal voor nauwkeurige en efficiënte PCB-assemblage. Of u er nu in wilt investeren of het wilt verkopen, Exapro biedt een platform dat gemak, betrouwbaarheid en waarde garandeert. Beleef de toekomst van de elektronicaproductie met Exapro – waar innovatie en traditie samenkomen.

Belangrijkste voordelen van selectieve soldeermachines

Selectieve soldeermachines zijn onmisbaar in de elektronica-industrie vanwege hun talrijke voordelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

Hoge precisie

Deze machines zorgen voor nauwkeurig solderen van specifieke gebieden op de printplaat, wat essentieel is voor complexe assemblages en toepassingen met hoge betrouwbaarheid.

Verhoogde efficiëntie

Geautomatiseerde selectieve soldeermachines verhogen de productiesnelheid aanzienlijk, waardoor grote volumes kunnen worden geproduceerd met minimale handmatige tussenkomst. Deze efficiëntie vertaalt zich in een hogere productiviteit en lagere arbeidskosten.

Veelzijdigheid

Moderne selectieve soldeermachines kunnen een breed scala aan bordtypen en componenten verwerken, waardoor ze waardevolle activa zijn in verschillende sectoren van de elektronicaproductie.

Verminderde thermische stress

Selectief solderen minimaliseert de thermische spanning op de printplaat en aangrenzende componenten, waardoor het risico op schade wordt verminderd en de algehele betrouwbaarheid wordt verbeterd.

Consistentie

Deze machines bieden een consistente en herhaalbare soldeerkwaliteit, waardoor de variabiliteit wordt verminderd en resultaten van hoge kwaliteit worden gegarandeerd.

Belangrijkste machineparameters van selectieve soldeermachines

Bij het evalueren of begrijpen van selectieve soldeermachines wordt rekening gehouden met verschillende belangrijke parameters om ervoor te zorgen dat ze aan specifieke eisen voldoen. Dit zijn de belangrijkste machineparameters:

Soldeermethode

Het type selectieve soldeermethode dat wordt gebruikt (dip, minigolf of laser), waardoor de precisie en geschiktheid voor verschillende toepassingen worden beïnvloed.

Flux-toepassing

De methode en precisie van het aanbrengen van vloeimiddel, die cruciaal is voor het verkrijgen van goede soldeerverbindingen en het voorkomen van defecten.

Voorverwarmmogelijkheid

De mogelijkheid om de PCB voor te verwarmen vóór het solderen, wat de soldeerkwaliteit kan verbeteren en thermische schokken kan verminderen.

Soldeerpotcapaciteit

De grootte en capaciteit van de soldeerpot, het bepalen van de hoeveelheid soldeer die kan worden verwerkt en de geschiktheid van de machine voor verschillende productievolumes.

Grootte en type mondstuk

De grootte en het type soldeermondstukken die worden gebruikt, die de precisie en snelheid van het soldeerproces beïnvloeden.

Automatiseringsniveau

De mate van automatisering, variërend van handmatige tot volledig automatische systemen, die het gebruiksgemak en de operationele efficiëntie beïnvloedt.

Transportsysteem

Het type transportsysteem dat wordt gebruikt om PCB's door de machine te transporteren, wat de productiesnelheid en verwerkingsmogelijkheden beïnvloedt.

Besturingssysteem

De software en interface die worden gebruikt om de machine te programmeren en te besturen, wat van invloed is op de flexibiliteit, het gebruiksgemak en de integratie met andere systemen in de assemblagelijn.

Toepassingsgebied van selectieve soldeermachines

Selectieve soldeermachines vinden, gezien hun veelzijdigheid en capaciteit voor hoogwaardig solderen, toepassing op een groot aantal gebieden. Hier is een overzicht van de belangrijkste gebruiksgebieden:

Consumentenelektronica

Gebruikt voor het assembleren van PCB's in smartphones, tablets, computers en andere consumentenelektronica, waardoor een hoge precisie en betrouwbaarheid wordt gegarandeerd.

Auto-industrie

Essentieel voor het maken van PCB's die worden gebruikt in verschillende automobieltoepassingen, zoals motorregeleenheden, infotainmentsystemen en veiligheidscomponenten.

Telecommunicatie

Toegepast bij de productie van PCB's voor communicatieapparatuur en infrastructuur, waarbij de signaalintegriteit en betrouwbaarheid behouden blijven.

Lucht- en ruimtevaart en defensie

Van cruciaal belang voor de productie van zeer nauwkeurige PCB's die worden gebruikt in de ruimtevaart- en defensie-elektronica, waar betrouwbaarheid en prestaties voorop staan.

Medische apparaten

Gebruikt voor de productie van PCB's in medische apparatuur, waardoor naleving van strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen wordt gegarandeerd.

Industriële apparatuur

Toegepast in diverse industriële elektronica-toepassingen, waardoor betrouwbare prestaties in veeleisende omgevingen worden gegarandeerd.

Fabrikanten van selectieve soldeermachines

Verschillende gerenommeerde fabrikanten in de elektronica-industrie staan ​​bekend om hun kwaliteit en innovatie. Hier zijn enkele vooraanstaande fabrikanten van selectieve soldeermachines:

ERSA GmbH

ERSA is een toonaangevende leverancier van soldeerapparatuur en biedt geavanceerde selectieve soldeermachines die bekend staan ​​om hun precisie en betrouwbaarheid.

JUKI automatiseringssystemen

Juki staat bekend om zijn hoogwaardige SMT-apparatuur en biedt efficiënte en veelzijdige selectieve soldeermachines voor verschillende toepassingen.

Nordson SELECT

Gespecialiseerd in innovatieve selectieve soldeeroplossingen en biedt hoogwaardige apparatuur die is ontworpen voor precisie- en productie in grote volumes.

Pillarhouse Internationaal

Biedt geavanceerde selectieve soldeertechnologie en biedt hoogwaardige machines die zijn ontworpen voor precisie en efficiëntie bij de productie van elektronica.

Kurtz Ersa

Kurtz Ersa staat bekend om hun robuuste en veelzijdige selectieve soldeermachines en biedt betrouwbare oplossingen voor verschillende toepassingen in de elektronicaproductie.

SEHO ​​Systems GmbH

Gespecialiseerd in hoogwaardige selectieve soldeermachines en biedt efficiënte en nauwkeurige oplossingen voor de elektronica-industrie.

Wanneer u een aanschaf overweegt of onderzoek doet naar selectieve soldeermachines, is het essentieel om naar de specifieke modellen, recensies en after-sales service van deze fabrikanten te kijken. Elk merk heeft zijn sterke punten, specialiteiten en technologische innovaties die tegemoetkomen aan verschillende soldeervereisten.

Conclusie

Selectieve soldeermachines zijn van onschatbare waarde in de elektronica-industrie en bieden hoogwaardige, kosteneffectieve en efficiënte oplossingen voor het nauwkeurig solderen van specifieke gebieden op PCB's. Of het nu gaat om consumentenelektronica, de automobielsector, de telecommunicatie of de ruimtevaart, deze machines garanderen een superieure productkwaliteit en naleving van industriële normen. Met de steun van Exapro wordt het verwerven of verkopen van selectieve soldeermachines een eenvoudig en betrouwbaar proces, waardoor bedrijven zich kunnen concentreren op waar ze het beste in zijn: het produceren van uitzonderlijke elektronische producten.