Gebruikte papierwikkelaars 73


Exapro, een gerenommeerde marktplaats voor gebruikte industriële machines, beschikt over een gevarieerde selectie papieropwikkelaars die zijn afgestemd op de dynamische eisen van verschillende industrieën. Deze machines spelen een cruciale rol in de drukkerij-, verpakkings- en papierproductiesector en helpen bedrijven bij het aanpassen van het formaat en het terugspoelen van papierrollen voor optimale productiviteit.

Genommeerde fabrikanten zoals Valmet, Voith en Jagenberg, bekend om hun technische bekwaamheid, zijn vaak te zien op Exapro. Het platform zorgt ervoor dat zelfs gebruikte machines voldoen aan de kwaliteits- en operationele normen, waardoor zowel verkopers als kopers een transparante, efficiënte handelservaring worden geboden.

Prijzen voor deze onmisbare activa variëren doorgaans tussen €15.000 en €55.000, beïnvloed door factoren zoals machineleeftijd, merkreputatie, operationele uren en inbegrepen functies. Of u nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie of een high-end model, Exapro biedt een spectrum aan keuzes om aan diverse behoeften te voldoen.

Voor bedrijven zorgt de aankoop via Exapro niet alleen voor kosteneffectiviteit, maar ook voor de betrouwbaarheid van beproefde machines. Met de extra zekerheid van machines van gewaardeerde fabrikanten, is Exapro het go-to-platform voor iedereen die zich in de wereld van gebruikte papieropwikkelaars waagt.


Lyish LRS-2300

Jaar: 2021

Werkbreedte 2250 mm
Type materiaal Papier

Ashe Sapphire S2

Jaar: 2021

Werkbreedte 2200 mm

Etirama Evo Slitter Lage werktijden

Jaar: 2019

Werkbreedte 350 mm

La Meccanica TRLA 1350 Kassarol/ATM rolsnij- en productiemachine

Jaar: 2018

Tot roll/ATM rolsnij- en productiemachine. Automatische insteek-, dwarssnede-, lijm- en einde-rolmarkeringsfuncties. De rollen worden teruggewikkeld en vervolgens op een transportband uitgeworpen, die de rollen breekt en stempelt voordat ze op een ronde paktafel worden uitgeworpen. La Meccanica kernlaadapparaat. Inclusief... Vooraf ingestelde assen van 57 mm en 79 mm Opwindassen van 12 mm, 17,4 mm en 25,4 mm

Grafotronic SR2 Stansmachine

Jaar: 2017

Grafotronic opwikkel- en stansmachine. Bouwjaar 2017  Intelligent afwikkelsysteem voor rollen tot 750 mm, met een spindeldiameter van 76 mm, actief remsysteem, einde materiaalsignaal voor gecontroleerd vrijgeven en stoppen van de machine  elektronische baangeleiding met ultrasone sensor, verstelbare snijtafel en geïntegreerde klemmenstroken  knijpaandrijving met 4E cirkelvormig snijsysteem, met 6 sets messen  set van 9 scheermessen  Servoaangedreven …

Gebruikte Horizon SMSL - 100 papierwikkelaar

Jaar: 2017

Werkbreedte  mm
Type materiaal Papier

Ashe OPAL 410

Jaar: 2015

Werkbreedte 410 mm

Prati Vega Plus LF330 CNT

Jaar: 2014

Werkbreedte 330 mm
Type materiaal Papier

Hunkeler UW6 papieropwinder

Jaar: 2013

Technische gegevens: Luchtas: 70 mm Snelheid: 100m/min Beschikbaar: Okt. 2024 Fabrikant: Hunkeler Referentienummer: PP211 Productnaam: UW6 Soort aanbieding: Gebruikt Bouwjaar: 2013 Staat: Zeer goed Deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer de gegevens altijd dubbel tijdens een bezichtiging De Hunkeler UW6 papierwikkelaar, aangeduid met referentienummer PP211 en geproduceerd in 2013, vertegenwoordigt een robuuste en efficiënte oplossing op het …

Hunkeler RW6 papieropwinder

Jaar: 2013

Technische gegevens: Luchtas: 70 mm Snelheid: 100m/min Beschikbaar: Okt. 2024 Fabrikant: Hunkeler Referentienummer: PP210 Naam product: RW6 Soort aanbod: Gebruikt Bouwjaar: 2013 Staat van onderhoud: Zeer goed Deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer de gegevens altijd dubbel tijdens een bezichtiging De Hunkeler RW6 papierwikkelaar, geproduceerd door Hunkeler in 2013 en aangeboden onder referentienummer PP210, is een betrouwbare …

Smag Neptune

Jaar: 2013

Werkbreedte 350 mm
Type materiaal Papier

Rotoflex VSI 330

Jaar: 2011

Werkbreedte 330 mm

Atlas CW812

Jaar: 2010

Werkbreedte 3300 mm

Rotoflex Slitter rewinder

Jaar: 2009

Werkbreedte 380 mm

Hudson Sharp Wicketer 175W-15

Jaar: 2009

Werkbreedte 380 mm


Alpha III

Jaar: 2008

Werkbreedte 1050 mm

Prati Vega Plus LF330 CNT

Jaar: 2008

Werkbreedte 330 mm
Type materiaal PapierExapro's gids voor gebruikte papierwikkelaars in de categorie drukmachines

Op het enorme terrein van de drukkerij- en uitgeverijwereld heeft de technologische vooruitgang een verscheidenheid aan machines met zich meegebracht. Deze machines verhogen niet alleen de efficiëntie van het productieproces, maar beloven ook nauwkeurigheid en hoogwaardige resultaten. Eén van die onmisbare machines op het gebied van drukwerk is de papierwikkelaar.

Een papierwikkelaar is een mechanisch apparaat dat in de grafische industrie wordt gebruikt voor het op- en terugspoelen van papier of ander webmateriaal. Het primaire doel is om grote rollen papier om te zetten in formaten die hanteerbaar zijn en geschikt zijn voor verdere verwerking of bedrukking. Deze machine zorgt ervoor dat het papier soepel en gelijkmatig wordt opgewonden, waardoor kreuken of beschadigingen aan het papier worden voorkomen. Omdat papier een van de cruciale componenten in de grafische industrie is, zorgt de juiste omgang ermee ervoor dat de daaropvolgende processen naadloos verlopen.

Waarom kiezen voor Exapro?

Navigeren op de markt van gebruikte industriële machines kan lastig zijn, maar Exapro vereenvoudigt deze taak. Gebruikte machines kosten per definitie een fractie van de prijs van gloednieuwe apparatuur. Maar met Exapro krijgt u niet alleen machines; u krijgt een kwaliteitsgarantie. Onze selectie gebruikte papierwikkelaars behoudt een groot deel van hun levensduur, waardoor u een goede investering kunt doen die rendement oplevert. 

Bij Exapro ligt de prijsklasse voor gebruikte papierwikkelaars in de categorie drukmachines doorgaans tussen €15.000 en €55.000. Of u nu een startende onderneming bent die op zoek is naar een kosteneffectieve oplossing of een gevestigde entiteit die op zoek is naar een upgrade, de diverse prijsklasse komt tegemoet aan een breed spectrum van behoeften.

Bij Exapro begrijpen we het belang van betrouwbare machines. Ons platform beschikt over een breed scala aan papierwikkelaars, elk getest op operationele efficiëntie. Wij zorgen ervoor dat de machines die u aanschaft niet alleen kosteneffectief zijn, maar ook betrouwbaar en functioneel.

Het uitgebreide netwerk van Exapro omvat continenten en biedt een uitgebreid assortiment gebruikte industriële machines van verkopers over de hele wereld. Deze brede selectie geeft u de flexibiliteit om machines te kiezen die het beste bij uw operationele behoeften en budget passen.

Vanaf het moment dat u interesse toont in een machine tot het moment dat deze bij u wordt geïnstalleerd, staat Exapro voor u klaar. Ons toegewijde team helpt met alles, van technische vragen tot logistiek, en zorgt voor een probleemloze koopervaring.

De aanschaf van gebruikte machines draagt ​​bij aan duurzaamheid. In plaats van machines weg te gooien die nog een aanzienlijke levensduur hebben, zorgt de verkoop ervan op een platform als Exapro ervoor dat deze hulpbronnen efficiënt worden gebruikt, waardoor verspilling wordt verminderd en een circulaire economie wordt bevorderd.

Voor professionals in de grafische industrie is een papieroproller cruciaal voor het stroomlijnen van de bedrijfsvoering. Door te kiezen voor gebruikte machines via Exapro maken bedrijven niet alleen een economisch verantwoorde keuze, maar dragen ze ook bij aan een duurzamere toekomst. Dus als u op zoek bent naar een gebruikte papierwikkelaar of een andere drukmachine, vertrouw dan op Exapro voor kwaliteit, ondersteuning en waarde.

 

Belangrijkste voordelen van papieroprollers

Gebruikte papierwikkelaars bieden verschillende voordelen voor bedrijven, vooral als je rekening houdt met de eisen van de grafische en papierindustrie. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het kiezen voor gebruikte papierwikkelaars:

Kosteneffectief: de aanschaf van gebruikte papierwikkelaars kan aanzienlijke besparingen opleveren vergeleken met de aanschaf van gloednieuwe machines. Voor bedrijven die met een krap budget werken of startups die de initiële kosten proberen te minimaliseren, is dit vooral gunstig.

Afschrijving: Nieuwe machines kunnen in de eerste jaren snel in waarde dalen. Door een gebruikte machine aan te schaffen kunnen bedrijven de steilste afschrijvingscurve vermijden, waardoor hun waarde in de loop van de tijd beter behouden blijft.

Snelle installatie: Vaak worden gebruikte papieroprollers vooraf geconfigureerd en bevatten ze mogelijk de benodigde gereedschappen of accessoires. Dit kan leiden tot snellere insteltijden vergeleken met gloednieuwe machines waarvoor mogelijk kalibratie of extra investeringen in aanvullende tools nodig zijn.

Betrouwbaarheid: een gebruikte machine is al in gebruik geweest, wat de functionaliteit en betrouwbaarheid ervan bewijst. Als ze goed worden onderhouden, kunnen deze machines consistente prestaties leveren zonder de kinderziektes die soms gepaard gaan met nieuwe machines.

Milieuvriendelijk: door gebruikte machines te kopen, dragen bedrijven bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie. In plaats van dat een machine na de initiële levenscyclus wordt weggegooid, krijgt deze een nieuw leven, waardoor de impact op het milieu die gepaard gaat met de productie van een nieuwe wordt verminderd.

Beschikbaarheid: de doorlooptijd voor de aanschaf van gebruikte machines is doorgaans veel korter dan voor nieuwe apparatuur. Hoewel een nieuwe machine weken of zelfs maanden kan wachten, vooral als het om aangepaste functies gaat, is gebruikte apparatuur meestal klaar voor onmiddellijke verzending en installatie.

Bewezen technologie: met gebruikte machines krijgen bedrijven vaak technologie die al is getest in praktijkscenario's. Dit kan een voordeel zijn ten opzichte van nieuw uitgebrachte modellen die mogelijk nog onontdekte gebreken vertonen of patches vereisen.

Flexibiliteit in keuze: de markt voor gebruikte machines biedt vaak een breder scala aan keuzes op het gebied van merken, modellen en configuraties. Dit geeft bedrijven de flexibiliteit om een ​​machine te selecteren die perfect bij hun eisen past.

Mogelijkheid voor gebruik op de korte termijn: voor bedrijven die een papieropwinder nodig hebben voor een specifiek kortetermijnproject, is de aanschaf van een gebruikte machine financieel gezien zinvoller dan investeren in een geheel nieuwe machine.

Training en bekendheid: als een bedrijf een bestaande machine upgradet of vervangt door een vergelijkbaar gebruikt model, kan de leercurve voor operators minder steil zijn. Ze zijn misschien al bekend met de werking ervan, waardoor de trainingstijd wordt verkort.

Hoewel de aantrekkingskracht van gloednieuwe machines onmiskenbaar is, bieden gebruikte papieropwikkelaars een overvloed aan voordelen, vooral op het gebied van kosten, betrouwbaarheid en milieuoverwegingen. Voor veel bedrijven vormen ze een haalbaar en aantrekkelijk alternatief voor nieuwe apparatuur.

 

Belangrijkste machineparameters van papierwikkelaars

Bij het kopen of verkopen van papierwikkelaars op een marktplaats als Exapro is het begrijpen van de belangrijkste machineparameters essentieel om ervoor te zorgen dat de machine aan de operationele vereisten voldoet en om potentiële kopers van de nodige details te voorzien. Dit zijn de belangrijkste machineparameters waarmee u rekening moet houden:

Maximale webbreedte: dit bepaalt de maximale breedte van de papier- of materiaalrol die de machine aankan. Het is van cruciaal belang dat u ervoor zorgt dat de wikkelaar compatibel is met het formaat papierrollen dat uw bedrijf gebruikt.

Maximale en minimale roldiameter: dit geeft het bereik aan rolformaten aan waar de wikkelaar geschikt voor is. Dit omvat zowel de invoerrol (vaak de "ouderrol" genoemd) als de wondrollen.

Kerngrootte: Dit verwijst naar de interne diameter van de papierrollen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de wikkelaar compatibel is met de kernen die in uw bedrijf worden gebruikt.

Opwikkelsnelheid: de maximale snelheid waarmee de machine papier kan opwinden is een belangrijke maatstaf voor de productiviteit. Het is essentieel om te meten hoe snel de wikkelaar materiaal kan verwerken.

Wikkelingstype: Er zijn verschillende soorten wikkelingen, zoals middenwikkeling, oppervlaktewikkeling en middenoppervlakwikkeling. De keuze is afhankelijk van de toepassing en gewenste rolkwaliteit.

Spanningscontrole: het vermogen van de machine om tijdens het hele wikkelproces een consistente spanning te handhaven, heeft invloed op de kwaliteit van de afgewerkte rollen.

Snijmogelijkheden: Sommige wikkelaars zijn uitgerust met snij-eenheden waarmee het papierweb tijdens het wikkelproces in de lengterichting kan worden doorgesneden, waardoor meerdere smallere rollen ontstaan. Details over het type slitters (zoals een scheermes, schaar of kerf) en hun verstelbaarheid zijn belangrijk.

Aandrijfsysteem: details over de motor, of deze nu direct wordt aangedreven, door een riem wordt aangedreven of andere mechanismen gebruikt, kunnen van invloed zijn op de efficiëntie en onderhoudsvereisten van de machine.

Materiaalcompatibiliteit: hoewel ze voornamelijk voor papier worden gebruikt, kunnen sommige wikkelaars ook andere materialen verwerken, zoals folies, films of stoffen. Weten met welke materialen een haspel compatibel is, is essentieel.

Bedrijfsuren: net als de kilometerstand van een auto kan het aantal bedrijfsuren inzicht geven in de hoeveelheid slijtage die de machine mogelijk heeft ondervonden.

Besturingssysteem: informatie over het besturingssysteem van de machine, of dit nu handmatig, halfautomatisch of volledig geautomatiseerd is, en details over programmeerbare logische controllers (PLC's) of interfaces kunnen van cruciaal belang zijn.

Veiligheidsfuncties: functies zoals noodstoppen, veiligheidsvoorzieningen en remsystemen zorgen voor een veilige werking en kunnen voor veel kopers een doorslaggevende factor zijn.

Bijkomende uitrusting: details over eventuele extra uitrusting of functies, zoals systemen voor het verwijderen van randafwerking of inspectiecamera's, kunnen waarde toevoegen aan de machine.

Onderhouds- en servicegegevens: een goed onderhouden machine met een duidelijke servicegeschiedenis kan een hogere prijs opleveren en potentiële kopers geruststellen.

Het in aanmerking nemen van deze parameters bij het kopen of verkopen op een marktplaats als Exapro zorgt voor transparantie, helpt bij het vaststellen van de juiste prijs en zorgt ervoor dat kopers en verkopers een vlotte transactie hebben.

 

Toepassingsgebied

Het toepassingsgebied van papierwikkelaars is uitgebreid en divers. Het begrijpen van deze toepassingen is van cruciaal belang voor potentiële kopers en verkopers op platforms als Exapro, omdat het duidelijkheid biedt over de potentiële functies van de machine en waar deze het beste kan worden toegepast. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste gebruiksgebieden van deze machines:

Printindustrie: Papierwikkelaars spelen een cruciale rol in het printdomein. Voor en na het drukproces moeten de papierrollen mogelijk worden verkleind of teruggespoeld, zodat ze klaar zijn voor volgende stappen, zoals snijden of binden. Na een grote printrun kan bijvoorbeeld een papierwikkelaar worden gebruikt om rollen gereed te maken voor transport of opslag.

Verpakkingsindustrie: Veel verpakkingsmaterialen, zoals inpakpapier, folie of plastic films, worden op rol geleverd. Papierwikkelaars kunnen worden gebruikt om deze rollen op maat te maken of ze voor te bereiden voor diverse verpakkingstoepassingen.

Papierproductie: Helemaal aan het begin van de papiertoeleveringsketen gebruiken papierfabrieken wikkelaars om grote rollen vers geproduceerd papier voor te bereiden en deze in beter hanteerbare formaten te segmenteren voor distributie of verdere verwerking. p>

Productie van etiketten en stickers: Bij de productie van zelfklevende etiketten of stickers zijn vaak grote rollen materiaal betrokken. Winders kunnen u helpen deze rollen aan te passen aan de juiste maat voor verschillende productievereisten.

Film- en folieproductie: naast papier worden wikkelaars ook gebruikt bij de productie van plastic films, metaalfolies en andere materialen op rolbasis. Ze kunnen van cruciaal belang zijn voor de productie van rollen die voldoen aan de vereisten van daaropvolgende verwerkings- of verpakkingsstappen.

Textielindustrie: Hoewel 'papier'-wikkelaars voornamelijk met papier worden geassocieerd, worden soortgelijke machines gebruikt in de textielindustrie. Ze helpen bij het opwinden van stoffen of draden, zodat ze klaar zijn voor gebruik als weven, verven of naaien.

Tape- en zelfklevende producten: Industrieën die tapes produceren, of het nu voor kantoorgebruik, industriële toepassingen of medische doeleinden is, gebruiken wikkelaars om rollen van deze zelfklevende producten klaar te maken.

Speciaal papier en materialen: dit kan behangpapier, decoratief papier of technisch papier zijn dat in specifieke industrieën wordt gebruikt. Met wikkelaars kunnen deze rollen worden aangepast aan de afmetingen die geschikt zijn voor de beoogde toepassing.

Voor verkopers op Exapro kan het begrijpen van de uiteenlopende gebruiksmogelijkheden van papieropwinders helpen bij het op de markt brengen van de machines bij een breder publiek en het onder de aandacht brengen van specifieke kenmerken die relevant zijn voor elke sector. Omgekeerd zorgt het herkennen van deze toepassingen ervoor dat kopers een machine selecteren die is afgestemd op hun operationele behoeften, waardoor een efficiënte integratie in hun productieprocessen wordt gegarandeerd.

 

Belangrijkste fabrikanten van papierwikkelaars

Er zijn diverse gerenommeerde fabrikanten van papierwikkelaars, bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Als u op een marktplaats als Exapro surft, kunt u machines van een aantal van deze bekende merken tegenkomen:

Valmet: Valmet is een grote naam in de papier- en pulpindustrie en biedt een breed scala aan machines, waaronder papierwikkelaars.

Voith: Dit Duitse bedrijf heeft een lange geschiedenis in de papierproductiesector en biedt hoogwaardige wikkelmachines aan in zijn uitgebreide productassortiment.

Jagenberg: Jagenberg, een andere belangrijke naam in de papiermachine-industrie, staat bekend om zijn geavanceerde wikkel- en snijoplossingen.

Goebel: Goebel heeft een geschiedenis van vele decennia en biedt innovatieve slitter-opwikkelaars en andere wikkeloplossingen die zijn afgestemd op verschillende industrieën.

Pasaban: Pasaban is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van machines voor de papier- en kartonindustrie en biedt betrouwbare wikkelaars aan in hun assortiment.

Parkinson Technologies: erkend vanwege zijn Dusenbery® merk Parkinson Technologies voorziet converters en fabrikanten van hoogwaardige slitter-opwikkelaars.

Tidland: Tidland, een merk onder Maxcess, biedt wikkel- en slitoplossingen, waaronder terugspoelsnijders en spanningscontrolesystemen.

Atlas Converting: Atlas Converting heeft een wereldwijd bereik en is gespecialiseerd in slitter-terugspoeltechnologie en levert wikkelaars voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Küsters: Küsters staat bekend om zijn expertise op het gebied van wals- en wikkeltechnologie en biedt oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de papier- en textielindustrie.

Mario Cotta: Mario Cotta, een gerenommeerde naam op het gebied van snijoplossingen, biedt een reeks wikkelaars die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Dit zijn slechts enkele van de toonaangevende fabrikanten die u tegen kunt komen op platforms als Exapro. Elk merk biedt een reeks modellen met verschillende kenmerken en mogelijkheden. Of u nu koper of verkoper bent, het kennen van de reputatie en specialiteiten van deze fabrikanten kan u enorm helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen op de markt.