Over Exapro, de marktplaats voor gebruikte industriële machines

Het feit dat we machines verkopen, betekent niet dat we machines zijn!

Since 2000 we've helped buyers and sellers trade used machinery through our online marketplace. We work in 9 different languages and have a team of agents here to assist you throughout the entire sale process.

Our concept: combining transparency and efficiency on an international level

Exapro is a B2B marketplace dedicated to its customers and partners. We pay great attention to our worldwide clients in order to answer their specific questions and help them complete a purchase or sale across continents. We treat all inquiries with full transparency, technical competence, and responsibility, as we believe this is the key to successful deals. We can do this because our multi-lingual agents are passionate about international trade. So inquire now to talk to an agent who speaks your language or understands your market.

This is why we stand out - why global businesses, professional end users and small companies alike choose us. We're standing by ready to talk to you and communicate with our customers on a daily basis. We're real people, not just a website.

We provide a global network of international clients and local markets, where we promote used machinery.

What we do: helping buyers and sellers of used machines

Any company, plant or professional reseller wanting to sell some of their plant equipment should register and offer their machines on the Exapro marketplace.

  1. Exapro Agents optimize all offers and promote them both online and offline 
  2. They then select the requests and only proceed with serious buyers
  3. Exapro puts the buyer and seller in touch to organize a visit on site
  4. Once the deal is made, we send a commission invoice to the seller

For more details visit our page how Exapro works.

Het verhaal van Exapro

Al meer dan tien jaar breidt Exapro zich uit en voegt het nieuwe markten en nieuwe talen toe, en er staan ​​er de komende jaren nog meer gepland.

Exapro werkt samen met Kitmondo en Virtuoso Data om Valorexo te lanceren, 's werelds eerste volledig geautomatiseerde digitale waarderingstool voor industriële apparatuur. Valorexo gebruikt miljoenen prijsgegevenspunten om waarderingsrapporten voor de markt voor gebruikte machines te genereren.

2021

Exapro koopt via de marktplaats Kitmondo om meer industriële sectoren te bestrijken en de Noord-Amerikaanse markten beter te bedienen. Het versterkt zo zijn promotiediensten voor veilingmeesters en bedient gekwalificeerd verkeer naar meer dan 400 veilingen per jaar.

2018


Exapro lanceert zijn nieuwe website, die kopers en verkopers meer en verbeterde tools biedt

2016


Turks en Russisch zijn toegevoegd aan de website

2012

Exapro opent twee nieuwe dochterondernemingen in de VS en Costa Rica om de Amerikaanse markten te bedienen, Pools is toegevoegd aan de website

2011


Tsjechisch, Duits, Italiaans en Spaans zijn toegevoegd aan de website

2007


De activiteiten zijn gevestigd in Praag om de Europese ontwikkeling van het bedrijf uit te voeren

2005


Bedrijf opgericht in Saumur, Frankrijk, de website is beschikbaar in het Engels en Frans

2000

Het doel, de zaak en de overtuiging die Exapro voor de industrie inspireren

Elk bedrijf heeft een hoger doel dat zijn visie drijft en zijn stakeholders bijeenbrengt. Zonder doel en waarden heeft een project weinig kans om te groeien naar een ultiem doel: een droom die een betere wereld zou creëren in de niche waarin het dient.

why exapro

Geïnspireerd door het werk van Simon Sinek met de ‘gouden cirkel’ heeft Exapro duidelijk zijn ‘WAAROM’ geformuleerd dat het bedrijf sinds de oprichting in 2000 vooruit heeft gedreven.

Aansluiten

Digitalisering
Oplossingsgericht en innovatief
Mens en technologie gecombineerd

Industriële wereld

Wil om te ontwrichten
Toekomst van de industrie
Disruptieve aanpak voor startups

Optimaliseren

B2B binnen de industrie
Planten zijn kopers en verkopers
Wereldwijde dekking

Mondiale productie

Alle sectoren
Nieuwe en aankomende services
Industrie 5.0

De visie van Exapro

Bij Exapro verhandelen en promoten we tweedehands machines over de hele wereld. Onze passie voor gebruikte machines is niet toevallig ontstaan. Eind jaren negentig beseften we dat er een groot gat in de markt zat: het verwachte verband tussen verouderde apparatuur en het potentiële gebruik ervan werd niet goed en alleen op regionale basis uitgevoerd. De productiewereld zou enorm kunnen profiteren van een optimale online marktplaats voor de handel in tweedehands machines.

Elke industriële machine op de juiste plaats

Onze visie is dan ook om kopers toegang te geven tot gebruikte machines van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen en verkopers een snelle manier te bieden om betrouwbare klanten voor hun materieel te vinden. Wij zijn ervan overtuigd dat elke machine zijn doel moet vervullen. Het overtollige machinepark van een verkoper betekent voor de koper de mogelijkheid om industriële apparatuur van een merk te kopen en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

Wereldwijd verteerd en geaccepteerd

Onze aanpak is klantgericht. Dankzij een internationaal team van ervaren Key Account Managers kunnen we ondersteuning bieden aan alle soorten klanten: particuliere entiteiten, grote productiebedrijven en zelfs resellers. Handelen op wereldschaal maakt deel uit van onze missie, omdat het de meest efficiënte manier is om kopers en verkopers uit verschillende hoeken van de wereld met elkaar te verbinden.

Menselijk gepersonaliseerde ondersteuning om net dat stapje verder te gaan dat de digitale wereld alleen niet biedt Wij zijn een multinationaal en meertalig team gespecialiseerd in de wereldhandel, maar worden ook aangedreven door een sterke interesse in de technische aspecten van de apparatuur die we helpen verkopen of verwerven. Hoewel we geen technici zijn, zijn we hier om ervoor te zorgen dat kopers en verkopers – zij die de echte machinespecialisten zijn – succesvol verbinding kunnen maken, ongeacht de afstand of barrières.

De grootste troeven zijn onze partners - vertrouwde kopers en verkopers met wie we langdurige relaties hebben opgebouwd gedurende hun jarenlange aanwezigheid op de markt voor gebruikte machines. We koesteren zakelijke relaties, wat een van de redenen is dat onze klanten bij ons blijven en herhaaldelijk machines aanbieden of kopen via het online platform van Exapro.

De marktplaats combineren met de veilingwereld

Er zijn twee nogal verschillende marktbenaderingen in de sector van gebruikte machines:

1. de marktplaatsbenadering waarbij een beperkt aantal machines wordt aangeboden tegen wat volgens de verkoper de marktprijs is. Tijd is minder belangrijk dan de prijsonderhandelingen.
2. de industriële veilingen waar machines binnen een beperkte tijd moeten worden verkocht tegen een oplopende prijs die de huidige vraag ernaar weerspiegelt.

Hoewel onze marktplaats duidelijk de eerste benadering dient, wordt de laatste gedekt door middel van actieve en gespecialiseerde promoties via Bidsuite, de ultieme oplossing voor industriële veilinghouders.

Wij zijn ervan overtuigd dat maar heel weinig machines het verdienen om gesloopt te worden. Daarom sluiten wij de sloopactiviteiten uit van ons bedrijfsmodel.

Toekomst om de missie van Exapro beter te vervullen

De brede bijdrage en impact van Exapro’s WAAROM maken duidelijk dat het onze ambitie is om voort te bouwen op onze sterke punten om de productiewereld te verbeteren. Dit betekent dat we al onze webkennis, onze mondiale handelsvaardigheden en onze uitgebreide database moeten verzamelen om de komende jaren nieuwe disruptieve diensten voor de industrie te ontwikkelen.

Getuigenissen van klanten: beoordelingen en feedback van onze gebruikers

Ontmoet het team

Tegenwoordig helpen 22 mensen kopers en verkopers van gebruikte machines wereldwijd met elkaar in contact te komen. Elk lid van het Exapro-team is verantwoordelijk voor een specifieke industriële sector en geografisch gebied.

Elke week behandelen de agenten van Exapro honderden aanvragen, selecteren de meest serieuze en stellen deze voor aan de verkopers.

user

Baris

Area Manager - Turkey

user

Darya

HR/Office manager

user

Gabriel

Sales Supervisor

user

Hana

Campaign Manager

user

Ilya

Area Manager - Poland

user

Jan

ExaSaas Assistant

user

Jérémie

Area Manager - Germany

user

Loick

Area Manager - France

user

Maciej

CDO

user

Maxime

COO

user

Nikola

HR assistant

user

Raphael

Area Manager - France

user

Robin

Head of Digital

user

Santi

Area Manager - Italy

user

Soulayma

Campaign Manager

user

Thomas

CEO

Sluit je aan bij het internationale team van Exapro

Met jarenlange ervaring op de wereldmarkt zijn we er in Exapro in geslaagd onze jonge geest te behouden. We zijn voortdurend op zoek naar proactieve en gemotiveerde mensen die graag werken in een vriendelijke internationale omgeving.

Momenteel geopende posities

V.I.E. 12mo+- Duitse bedrijfsontwikkeling
Stage 6 maanden in 2021 - Kwaliteit
Stage 6 maanden in 2021 - Duitstalige functie