Exapro is uw betrouwbare bron voor tweedehands industriële apparatuur en we zijn hier om onze selectie gebruikte onthuid- en fileerapparatuur voor te stellen, waarvan we hopen dat deze dat ook zal zijn een praktische keuze voor bedrijven in de voedselverwerkende sector. Onze machines zijn beschikbaar tussen €8.000 en €43.000 en zijn geschikt voor een reeks operationele schalen en budgetten. Deze machines verhogen de productiviteit, zorgen voor consistentie, verbeteren de opbrengst en verlagen de arbeidskosten. Belangrijke parameters van deze machines zijn onder meer doorvoer, precisie, grootte, stroomvoorziening, materiaal en reinigingsgemak.

Ze worden voornamelijk gebruikt in de vis-, gevogelte-, vlees-, zeevruchten-, diervoeding- en foodservice-industrie. Onze inventaris omvat toonaangevende merken zoals Marel, Baader, Trio, Carnitech, Uni-Food, Grasselli en VMK Fish Machinery. Met Exapro ontvangt u apparatuur van topkwaliteit tegen een fractie van de kosten, die grondig wordt geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de hoogste normen op het gebied van prestaties en veiligheid. Ontdek vandaag nog ons assortiment onthuid- en fileermachines en breng uw voedselverwerking naar een hoger niveau.


Foodmate Sabc Deboner L=5MTR Villen

Jaar: 2018

Foodmate Sabc Deboner fileermachine L=5MTR Bouwjaar 2018 Het apparaat is technisch in zeer goede staat en direct klaar voor gebruik. Uiteraard hebben we documentatie voor het apparaat (handleiding, specificatie), die bij verkoop wordt verstrekt.


SeafoodTECH Josmar FD-300

Jaar: 2014

Capaciteit 200 u/mn


KROMA Gutmaster 1200 Voedselmachines

Jaar: 2007

Vis fileermachine Kroma Gutmaster 1200 Vismaaier Kroma Gutmaster 1200 Visuitzetter en handmatige kuitrecuperatiemachine Handmatige recuperatie van homCarnitech Vision snijmachine IPS 3000 GEBA SC 125 MA V Vellen

Jaar: 2012

deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer de gegevens altijd dubbel tijdens een bezoek De Carnitech Vision Slicer IPS 3000 GEBA SC 125 MA V is een geavanceerde voedselverwerkingsmachine die is ontworpen voor het nauwkeurig snijden en villen van diverse voedselproducten. Deze machine is gemaakt door Carnitech, een vertrouwde naam in de voedselverwerkende industrie, en biedt geavanceerde functies …
Baader 185

Jaar: 1983

Capaciteit 32 u/mn

Meyn BC40

Jaar:

Capaciteit 40 u/mn

Baader 36

Jaar: 1990

Capaciteit 300 u/mn

Baader 034 Onthuidingsmachine voor vis

Jaar: 2023

Capaciteit 30 u/mnBaader 208

Jaar: 1998

Capaciteit 45 u/mn

Baader 142 Villen

Jaar: 2013

Capaciteit 16 u/mn


Onthuid- en fileermachines: geef uw voedselverwerkingsbedrijf een nieuwe impuls met tweedehands apparatuur

We gaan een cruciaal onderdeel van de voedselverwerkende industrie onderzoeken: machines voor het villen en fileren. Of u nu een doorgewinterde speler of een opkomende startup bent, het benutten van kosteneffectieve oplossingen, zoals de aankoop van gebruikte machines bij Exapro, kan een revolutie teweegbrengen in uw activiteiten.

Waarom vil- en fileermachines?

Onthuid- en fileermachines worden vooral in de voedselverwerkende industrie gebruikt om de bereiding van diverse soorten vlees en vis te automatiseren en te stroomlijnen. Ze vervullen een cruciale functie bij het sneller, efficiënter en consistenter maken van het productieproces. Onthuid- en fileermachines zijn een essentieel onderdeel van de voedselverwerkende sector en verhogen de productiviteit aanzienlijk, waardoor hoogwaardige productbereiding met indrukwekkende precisie en snelheid wordt gegarandeerd. Ze elimineren het risico op besmetting, verbeteren de opbrengst en behouden de integriteit van de producten, terwijl ze tegelijkertijd arbeidskosten besparen.

De beste selectie bij Exapro

Exapro biedt een opmerkelijk assortiment tweedehands onthuid- en fileermachines, wat een uitstekende gelegenheid biedt om uw verwerkingscapaciteiten te verbeteren zonder grote kapitaalinvesteringen. Onze machines worden grondig geïnspecteerd en geverifieerd om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van prestaties en veiligheid.

Onze selectie omvat een verscheidenheid aan machines om aan verschillende vereisten te voldoen - van machines die kleinere volumes verwerken tot modellen die zijn ontworpen voor grootschalige bewerkingen met een hoge verwerkingscapaciteit. Merken in ons assortiment omvatten vertrouwde namen zoals Marel, Trio, Baader en meer.

Bij Exapro begrijpen we de complexiteit van de voedselverwerkende industrie en de investeringen die nodig zijn voor machines. Het is onze missie om deze investeringen toegankelijker en winstgevender te maken voor bedrijven van elke omvang.

Met een breed scala aan tweedehands onthuid- en fileermachines bieden wij kosteneffectieve oplossingen die geen concessies doen aan kwaliteit of prestaties. Onze tweedehands vil- en fileermachines kosten tussen €8.000,- en €43.000,-. Dit assortiment is geschikt voor een verscheidenheid aan bedrijven, van kleinschalige bedrijven die hun activiteiten willen upgraden, tot grotere ondernemingen die hun capaciteit willen vergroten zonder hun budgetten te zwaar te belasten.

Als u gebruikte machines koopt bij Exapro, profiteert u van apparatuur van topkwaliteit tegen een fractie van de kosten van nieuw. Ons team van experts staat klaar om u door het selectieproces te begeleiden, zodat u de machine vindt die aan uw specifieke behoeften en budget voldoet.

Stap in de toekomst van de voedselverwerking met ons assortiment onthuid- en fileermachines. Ontdek kosteneffectiviteit zonder concessies te doen aan kwaliteit of prestaties met Exapro, uw partner in bedrijfsgroei.

 

Belangrijkste voordelen van vil- en fileermachines

Onthuid- en fileermachines bieden tal van voordelen in de voedselverwerkende industrie. Ze zijn een cruciaal onderdeel bij het handhaven van de efficiëntie, consistentie en kwaliteit bij de verwerking van verschillende soorten vlees en vis. Dit zijn de belangrijkste voordelen van vil- en fileermachines:

Verhoogde productiviteit: deze machines kunnen in korte tijd een aanzienlijk volume producten verwerken, waardoor de verwerkingssnelheid aanzienlijk wordt verbeterd ten opzichte van handmatige methoden.

Consistentie en kwaliteit: ze bieden uniforme en nauwkeurige sneden, wat resulteert in een consistente kwaliteit van de output die essentieel is voor het handhaven van productnormen en klanttevredenheid.

Verbeterde opbrengst: Onthuid- en fileermachines zijn ontworpen om de opbrengst van elk stuk product te maximaliseren, verspilling te verminderen en daardoor de winstgevendheid te verbeteren.

Besparing op arbeidskosten: deze machines verminderen de afhankelijkheid van handarbeid, waardoor de daarmee samenhangende kosten en potentiële menselijke fouten worden verminderd. Dit is vooral gunstig voor grotere bedrijven, waar de hoeveelheid producten handmatige verwerking onpraktisch of inefficiënt kan maken.

Veelzijdigheid: Onthuid- en fileermachines kunnen een verscheidenheid aan vlees en vis verwerken, waardoor ze een veelzijdige aanvulling zijn op elk voedselverwerkingsproces.

Gezondheid en veiligheid: De automatisering van het villen en fileren vermindert het risico op letsel op de werkplek als gevolg van handmatig hanteren en het gebruik van scherp gereedschap. Bovendien verlaagt de gecontroleerde omgeving van de machine het risico op besmetting, waarbij de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften worden nageleefd.

Bedieningsgemak: Moderne onthuid- en fileermachines worden vaak geleverd met gebruiksvriendelijke interfaces, waardoor ze eenvoudig te bedienen zijn met minimale training.

Duurzaamheid: deze machines zijn doorgaans gebouwd voor industrieel gebruik, wat betekent dat ze robuust en duurzaam zijn en bestand zijn tegen intensief en continu gebruik.

Investeren in een vil- en fileermachine kan een gamechanger zijn voor uw voedselverwerkingsbedrijf, waardoor uw productiecapaciteiten aanzienlijk worden verbeterd terwijl een hoog niveau van kwaliteit en efficiëntie behouden blijft.

 

Belangrijkste machineparameters van vil- en fileermachines

Bij het evalueren van vil- en fileermachines moet rekening worden gehouden met verschillende belangrijke parameters. Deze parameters kunnen de prestaties, effectiviteit en geschiktheid van de machine voor uw specifieke operationele behoeften beïnvloeden. Dit zijn de belangrijkste parameters waarmee u rekening moet houden:

Doorvoer/capaciteit: dit verwijst naar het productvolume dat de machine in een bepaalde tijd kan verwerken, meestal gemeten in kilogram of ton per uur. De doorvoer moet aansluiten bij uw productiebehoeften.

Snijprecisie: het nauwkeurigheidsniveau dat de machine biedt, beïnvloedt de consistentie van de sneden en de algehele productkwaliteit. Sommige machines bieden instelbare snij-instellingen, waardoor een grotere flexibiliteit mogelijk is.

Machinegrootte en gewicht: Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen de grootte en het gewicht van de machine een cruciale factor zijn. Zorg ervoor dat u de afmetingen en het gewicht van de machine controleert, zodat u zeker weet dat deze in uw productieruimte past.

Voeding: verschillende machines kunnen verschillende stroomvereisten hebben. Zorg ervoor dat de stroombehoeften van de machine aansluiten bij de levering van uw instelling.

Bedrijfstemperatuur: Voor bepaalde producten kan de bedrijfstemperatuur van de machine belangrijk zijn, vooral voor het verwerken van producten zoals vis die gevoelig kunnen zijn voor temperatuurveranderingen.

Materiaal: Het materiaal van de machine kan de duurzaamheid, het reinigingsgemak en de weerstand tegen corrosie beïnvloeden. Roestvrij staal heeft vaak de voorkeur in de voedselverwerking vanwege de hygiënische eigenschappen en duurzaamheid.

Automatiseringsniveau: de mate van automatisering kan het gebruiksgemak en de arbeidsvereisten beïnvloeden. Volledig geautomatiseerde machines vereisen minder handmatige tussenkomst, maar semi-geautomatiseerde machines bieden mogelijk meer controle over het proces.

Merk en model: het merk en model kunnen inzicht geven in de betrouwbaarheid, levensduur en beschikbaarheid van reserveonderdelen van de machine.

Conditie: voor gebruikte machines is de staat een kritische factor. Het is belangrijk om te weten hoe goed de machine is onderhouden en hoe de operationele geschiedenis ervan eruit ziet.

Bij het selecteren van een onthuid- en fileermachine kan het in overweging nemen van deze parameters ervoor zorgen dat u de juiste machine vindt voor uw activiteiten en specifieke productiebehoeften.

 

Toepassingsgebied

Onthuid- en fileermachines worden op een breed scala aan gebieden binnen de voedselverwerkende industrie gebruikt. Hun primaire functie is het stroomlijnen van de bereiding van verschillende soorten vlees en vis. Dit zijn de belangrijkste toepassingsgebieden voor deze machines:

Visverwerking: deze machines worden veelvuldig gebruikt in visverwerkingsfabrieken voor taken zoals het verwijderen van de huid van visfilets en het voorbereiden van vis voor verdere verwerking of verpakking. Ze verwerken verschillende soorten vis, waaronder zalm, kabeljauw, schelvis en vele andere.

Pluimveeverwerking: In pluimveeverwerkingsfaciliteiten worden deze machines gebruikt voor het villen en fileren van kippen, kalkoenen en andere vogels. Zij zorgen ervoor dat het gevogelte snel en nauwkeurig wordt bereid, met minimale verspilling.

Vleesverwerking: In de bredere vleesindustrie worden vil- en fileermachines gebruikt om rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en andere soorten vlees te verwerken. Ze helpen het vel te verwijderen en het vlees in precieze filets te snijden, klaar voor verpakking, koken of verdere verwerking.

Zeevruchtenverwerking: Naast vis kunnen deze machines ook worden gebruikt in de bredere visindustrie. Ze kunnen worden gebruikt voor het bereiden van verschillende soorten schaaldieren en andere zeevruchtenproducten.

Productie van diervoeding: de diervoedingsindustrie gebruikt deze machines vaak om vlees en vis te bereiden die zullen worden gebruikt in diervoedingsproducten.

Foodservice en catering: bij grootschalige cateringbedrijven of foodserviceproviders kunnen deze machines helpen om grote hoeveelheden vlees en vis snel en efficiënt te bereiden.

Door het automatiseren van wat vaak een arbeidsintensief en tijdrovend proces kan zijn, helpen onthuid- en fileermachines de efficiëntie te verbeteren, verspilling te verminderen en de consistentie te vergroten voor een breed scala aan toepassingen binnen de voedselverwerkende industrie.

 

Fabrikanten van vil- en fileermachines

Er zijn verschillende bekende firma's die bekend staan ​​om hun hoogwaardige machines op het gebied van vil- en fileermachines. Hier zijn een paar gerenommeerde  bedrijven:

Marel: Marel, een IJslands bedrijf, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van geavanceerde voedselverwerkingsmachines. Ze bieden een breed scala aan onthuid- en fileermachines, bekend om hun precisie en betrouwbaarheid.

Baader: Dit Duitse bedrijf is al meer dan een eeuw een belangrijke speler in de voedselverwerkende industrie. Ze produceren een verscheidenheid aan onthuid- en fileermachines, vooral voor de verwerking van vis en gevogelte.

Trio: Trio, gevestigd in Noorwegen, is gespecialiseerd in onthuidtechnologie voor visverwerking. Hun machines worden wereldwijd gebruikt en staan ​​bekend om hun prestaties en duurzaamheid.

Carnitech: Carnitech, onderdeel van Marel, biedt robuuste en betrouwbare onthuidmachines die zijn ontworpen voor zowel vis- als vleesverwerking.

Uni-Food: dit Deense bedrijf produceert een reeks hoogwaardige onthuidmachines die zijn ontworpen voor de verwerking van vis, waaronder witte vis en zalm.

Grasselli: een Italiaans bedrijf dat zeer nauwkeurige en hoogwaardige villende en snijapparatuur voor de vleesverwerking produceert.

VMK Fish Machinery: VMK Fish Machinery, gevestigd in Zweden, is een toonaangevende fabrikant van machines voor de visverwerking, waaronder machines voor het villen en fileren.

Deze bedrijven vertegenwoordigen enkele van de beste fabrikanten op dit gebied en bieden een verscheidenheid aan machines voor verschillende verwerkingsbehoeften. Wanneer u een tweedehands machine overweegt, is het essentieel om rekening te houden met de fabrikant, omdat deze inzicht kan geven in de kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties van de machine op de lange termijn. Aarzel niet om contact op te nemen met ons team voor hulp of verdere details die u nodig heeft. . We kijken ernaar uit om uw bedrijfsgroei te ondersteunen met onze hoogwaardige, kosteneffectieve apparatuuroplossingen.

Breid uw activiteiten uit en optimaliseer uw productielijn met Exapro's assortiment onthuid- en fileermachines. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken wat het beste bij uw bedrijf en budget past.