Bij Exapro bieden we een breed scala aan gebruikte omroepwagens, essentieel voor live verslaggeving van evenementen, nieuwsverslaggeving en uitzendingen op locatie in de media-industrie. Deze gespecialiseerde voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde technologie voor het vastleggen, produceren en verzenden van live audio- en video-inhoud. Onze omroepvoertuigen variëren in prijs van €50.000 voor basismodellen tot €500.000 voor high-end, volledig uitgeruste eenheden van toonaangevende merken als Mercedes-Benz, Iveco, Sony en Grass Valley. Elk voertuig heeft unieke specificaties zoals satelliet uplink-mogelijkheden, montagesuites, audio- en videoapparatuur en voedingssystemen, zodat het voldoet aan uw specifieke uitzendbehoeften.

Bij het kiezen van een omroepwagen moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het soort evenementen dat wordt uitgezonden, het vereiste zendbereik, de capaciteit en indeling van de productieruimte en de kwaliteit van de boordapparatuur. Deze elementen zijn cruciaal om betrouwbare live uitzendingen van hoge kwaliteit te garanderen, de productie-efficiëntie te optimaliseren en te voldoen aan de eisen van verschillende uitzendscenario's. Investeren in onze gebruikte omroepvoertuigen biedt niet alleen toegang tot eersteklas apparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levensduur van robuuste machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind de perfecte omroepwagen om uw media-activiteiten te verbeteren.

Bekijk vandaag nog het aanbod van Exapro&rsquo en ontdek betrouwbare omroepvoertuigen die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw live-uitzendingen.

Ford E350

Jaar:

Beschrijving Ford E350 TV Uplink Truck is per direct beschikbaar voor verkoop. Het bouwjaar van de bestelwagen is 1999 Diesel E350 en de kilometerstand is slechts 160.000 zeer laag en zeer goed onderhouden, stond in een verwarmde garage toen deze niet werkte. De uitrustingslijst is als volgt: FORD E350 UITGEBREIDE DIESEL (AFMETINGEN L:22 FT, B:8 FT, H10 FT) ANTENNE 1.8 …
Ford E-350

Jaar: 1999

Ford E-350 Nieuwswagen SNG uit 1999, dit is een onlangs gepensioneerde nieuwswagen met slechts 157 duizend mijlen op de teller. Er zijn nog veel kilometers te maken met deze Ford voor toekomstig werk. Als je naar de uitrustingslijst kijkt, zul je merken dat de antenne is verwijderd, maar gelukkig hebben we een Vertex 1,8M-antenne die heel mooi bij deze Ford …


De kracht van mobiliteit ontketenen: Een gids voor omroepvoertuigen

Uitzendvoertuigen, ook wel OB-wagens (Outside Broadcast) of mobiele productie-eenheden genoemd, zijn essentieel voor de uitzend-, film- en audio-industrie. Deze voertuigen maken live-uitzendingen en on-site productie mogelijk van evenementen zoals sport, concerten, nieuws en andere live-evenementen. Uitgerust met geavanceerde technologie en productieapparatuur zorgen deze voertuigen voor content van hoge kwaliteit vanaf vrijwel elke locatie. Inzicht in de soorten, kenmerken en overwegingen voor de aankoop van voertuigen voor uitzendingen kan de operationele mogelijkheden en de productiekwaliteit aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een gevarieerde selectie van zendvoertuigen, waardoor bedrijven toegang hebben tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Typen omroepvoertuigen

Uitzendvoertuigen zijn er in verschillende configuraties, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke productiebehoeften en omgevingen. De belangrijkste types zijn:

Satelliet uplink trucks

Satelliet uplink trucks zijn uitgerust met satellietschotels en zendapparatuur om live-uitzendingssignalen rechtstreeks naar satellieten te sturen. Deze voertuigen zijn essentieel voor live nieuwsverslaggeving, sportevenementen en andere realtime uitzendingen en bieden een betrouwbare transmissie vanaf afgelegen locaties.

 • Standaard Uplink Trucks: Deze trucks zijn geschikt voor algemene omroepbehoeften en zijn uitgerust met basis satelliet uplink en productieapparatuur.
 • Geavanceerde Uplink trucks: Deze voertuigen beschikken over geavanceerde satelliettechnologie en verbeterde productiemogelijkheden, ideaal voor HD- en UHD-uitzendingen (High Definition).

Exapro biedt een verscheidenheid aan satelliet uplink trucks, zodat bedrijven het juiste voertuig kunnen vinden voor hun specifieke uitzendvereisten.

Productietrucks

Productietrucks, ook wel mobiele studio's genoemd, zijn uitgerust met uitgebreide productiefaciliteiten, waaronder camera's, audioapparatuur, montagekamers en controlekamers. Deze voertuigen maken volledige productie op locatie mogelijk, waardoor ze ideaal zijn voor grote evenementen en complexe producties.

 • Single-Expand Trucks: Deze trucks hebben een enkele uitklapbare zijkant om de werkruimte binnenin te vergroten, geschikt voor middelgrote producties.
 • Double-Expand trucks: Met twee uitklapbare zijkanten bieden deze trucks een ruim interieur, geschikt voor grotere bemanningen en uitgebreidere productieapparatuur.

Exapro’s inventaris bevat verschillende productietrucks, die voldoen aan verschillende productieschalen en vereisten.

ENG (Electronic News Gathering) bestelwagens

ENG-vans zijn ontworpen voor snelle inzet en mobiliteit, uitgerust met essentiële uitzend- en zendapparatuur. Deze voertuigen worden meestal gebruikt voor nieuwsverslaggeving, met snelle respons en mogelijkheden voor live verslaggeving.

 • Compacte ENG Bestelwagens: Klein en wendbaar, deze bestelwagens zijn ideaal voor stedelijke omgevingen en snelle inzet scenario's.
 • Volledige bestelwagens: Deze wagens bieden meer ruimte en apparatuurcapaciteit en zijn geschikt voor uitgebreidere nieuwsreportages en langere implementaties.

OB (Outside Broadcast) Bestelwagens

OB bestelwagens zijn veelzijdige omroepvoertuigen die zijn uitgerust met productie- en zendapparatuur om live evenementen te verslaan. Deze wagens worden gebruikt voor een breed scala aan evenementen, waaronder sport, concerten en openbare bijeenkomsten.

 • Kleine OB Bestelwagens: Deze bestelwagens zijn geschikt voor kleinere evenementen en producties en zijn uitgerust met basisproductie- en zendapparatuur.
 • Grote OB Bestelwagens: Uitgerust met uitgebreide productiefaciliteiten en meerdere cameraopstellingen, zijn deze bestelwagens ideaal voor grootschalige evenementen.

Exapro biedt een selectie van OB bestelwagens om aan verschillende productie-eisen en budgetten te voldoen.

Key Features en Specificaties

Bij het selecteren van een OB-voertuig is het cruciaal om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat het voertuig voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Transmissiemogelijkheden

De transmissiemogelijkheden van het voertuig bepalen de mogelijkheid om omroepsignalen te versturen. Uplink via satelliet, microgolfverbindingen en IP-transmissie zijn veelgebruikte methoden. Voertuigen die zijn uitgerust met meerdere transmissieopties bieden meer flexibiliteit en betrouwbaarheid. Exapro&rsquo's lijsten bieden gedetailleerde specificaties over de transmissiemogelijkheden, zodat je een voertuig kunt vinden dat voldoet aan je uitzendbehoeften.

Productieapparatuur

Het assortiment en de kwaliteit van de productieapparatuur in het voertuig zijn van cruciaal belang om uitzendingen van hoge kwaliteit te garanderen. Tot de belangrijkste apparatuur behoren camera's, switchers, audioconsoles, grafische systemen en montagesuites. Zoek naar voertuigen met de benodigde apparatuur en configuraties voor je productievereisten.

Binnenindeling en ruimte

De indeling van het interieur en de beschikbare ruimte zijn van invloed op de functionaliteit en het comfort van de productieploeg. Uitbreidbare zijkanten en modulaire interieurs kunnen extra werkruimte en flexibiliteit bieden. Zorg ervoor dat de indeling van het voertuig geschikt is voor de grootte van je team en de benodigde apparatuur.

Voeding en connectiviteit

Betrouwbare stroomvoorziening en connectiviteit zijn essentieel voor ononderbroken uitzendingen. Voertuigen moeten worden uitgerust met robuuste energiesystemen, inclusief generatoren en back-upbatterijen, evenals uitgebreide connectiviteitsopties zoals glasvezel-, draadloze en satellietverbindingen.

Duurzaamheid en onderhoud

De duurzaamheid van het voertuig en de onderhoudsvereisten zijn essentieel voor de operationele efficiëntie op lange termijn. Voertuigen gebouwd met hoogwaardige materialen en ontworpen voor eenvoudig onderhoud hebben een langere levensduur en lagere operationele kosten. Exapro biedt informatie over de staat en de onderhoudsgeschiedenis van gebruikte omroepvoertuigen, wat helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Vooraanstaande merken in omroepvoertuigen

Reputabele merken en fabrikanten staan vaak synoniem voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Enkele toonaangevende merken in de markt voor omroepvoertuigen zijn:

  • Sony: Sony staat bekend om zijn geavanceerde uitzendtechnologie en biedt een reeks productieapparatuur en voertuigoplossingen die geschikt zijn voor verschillende uitzendbehoeften.

  • Mercedes-Benz: Mercedes-Benz biedt duurzame en veelzijdige voertuigen die kunnen worden aangepast voor uitzenddoeleinden, zodat betrouwbaarheid en prestaties gegarandeerd zijn.

Mercedes-Benz.

 • Grass Valley: Grass Valley’s broadcast oplossingen staan bekend om hun kwaliteit en innovatie, waardoor ze een populaire keuze zijn voor productievoertuigen.

 • Volvo: Volvo biedt robuuste en betrouwbare voertuigen die kunnen worden uitgerust met ultramoderne broadcast- en productieapparatuur.

 • Volvo.

 

Volvo

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, zodat u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde omroepvoertuigen.

Prijzen van gebruikte omroepvoertuigen

De kosten van gebruikte omroepvoertuigen variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, staat, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen kunnen de prijzen variëren van tienduizenden tot enkele honderdduizenden dollars. Een gebruikte ENG-bus met Sony-uitrusting kan bijvoorbeeld tussen de $50.000 en $150.000 kosten, terwijl een high-end productietruck met dubbele uitbreiding tussen de $200.000 en $500.000 kan kosten. Exapro's marktplaats biedt een scala aan prijsopties, wat zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Omroepvoertuigen zijn essentiële hulpmiddelen in de omroep-, film- en audio-industrie en bieden mobiele productie- en transmissiemogelijkheden van hoge kwaliteit. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten voertuigen en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij hun productiebehoeften. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of je nu een satelliet uplink truck, een veelzijdige productietruck, een snelle ENG bestelwagen of een multifunctionele OB bestelwagen nodig hebt, Exapro’s uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om het juiste zendvoertuig voor jouw activiteiten te vinden.