Bij Exapro bieden we een ruime keuze aan hoogwaardige, gebruikte mixers en homogenisatoren ontworpen voor de verwerking van vloeibare room in de farmaceutische en chemische sector. Onze apparatuur, zorgvuldig gecontroleerd op prestaties en betrouwbaarheid, levert robuuste functionaliteit tegen een fractie van de prijs van nieuwe machines. Met prijzen variërend van €15.000 tot €48.000 komen we tegemoet aan een spectrum van behoeften en budgetten. De kosten van gebruikte mixers/homogenisatoren kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals merk, leeftijd, staat, capaciteit en specifieke kenmerken. Terwijl instapmodellen beginnen vanaf €15.000, kunnen meer geavanceerde modellen met grote capaciteit oplopen tot €48.000. Onze gebruikte machines zijn betaalbaar zonder concessies te doen aan de kwaliteit, bieden een uitstekend rendement op uw investering en zijn een duurzame keuze voor uw bedrijf. Of u nu een basismodel of een high-end machine met geavanceerde functies nodig heeft, wij zorgen ervoor dat u de juiste balans vindt tussen kosten en functionaliteit. Ontdek ons ​​gevarieerde assortiment bij Exapro en vind vandaag nog de perfecte oplossing voor uw activiteiten.

ACME NR-6Ni Vloeibare mixer Hete deal

Jaar: 2018

Volumecapaciteit 6000 L
Mengsnelheid 60 rpm
Homogenisator Nee
Max. T° 110 °
Dubbelmantel Ja
Mangat Ja

Fryma VME-700

Jaar: 1987

Volumecapaciteit 700 L
Werkdruk 1 bar
Dubbelmantel Ja
Max. T° 0 °
Mengsnelheid 960 rpm
Dbl-manteldruk 3 bar


Fitech VM-V-1.5-V2A-152.0N-A blender met bufferpers

Jaar: 2006

Volumecapaciteit 1150 L
Werkdruk 0,3 bar
S/staalsoort
Max. T° 95 °
Motorkracht 152 kWVloeistofmixer vergelijkbaar met Brogli

Jaar: 2010

Volumecapaciteit 180 L
Mengsnelheid 3600 rpm
S/staalsoort
Max. T° 100 °
Motorkracht 8 kW

ALFA LAVAL SHL 25 Vloeibare mixer

Jaar:

Volumecapaciteit 25 L
S/staalsoort

Gebruikte WAM WBHVX1100 Vloeistofmixer

Jaar: 2007

Volumecapaciteit 1100 L
S/staalsoort


Verwarmde mixer van 80 liter. Onder druk

Jaar:

Volumecapaciteit 78 L
Dbl-manteldruk 0 bar
Mangat Ja
Dubbelmantel Nee
Homogenisator Ja
Motorkracht 1500 kW

Condor-mix HOD 600

Jaar: 2016

Volumecapaciteit 600 L
Mengsnelheid 1450,3 rpm
Homogenisator Ja
Max. T° 151 °
Dubbelmantel Ja
Mangat Ja


KRIEGER AG MMU 50 Vloeibare mixer

Jaar: 1995

Volumecapaciteit 50 L
Werkdruk 2 bar
Dubbelmantel Ja
Max. T° 125 °
Mengsnelheid 4350 rpm
S/staalsoort 1.4435

Vacuümmenger Merk OLSA Type MPEF 1000S Inhoud 1000 liter

Jaar:

Volumecapaciteit 1202 L
S/staalsoort
Dbl-manteldruk 2,2 bar

Hermann Waldner 755 Vloeibare mixer

Jaar: 2020

Volumecapaciteit 755 L
Werkdruk 4 bar
Dbl-manteldruk 6 bar
Max. T° 150 °
Dubbelmantel Ja
Homogenisator Ja

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Herman Waldner 755 Vloeibare mixer

Jaar: 2020

Volumecapaciteit 755 L
Werkdruk 4 bar
Dbl-manteldruk 6 bar
Max. T° 150 °
Dubbelmantel Ja
Homogenisator Ja

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Laborall 2000lt

Jaar: 2000

Volumecapaciteit 2000 L
Werkdruk 2,5 bar
Dubbelmantel Ja
Max. T° 120 °
Mengsnelheid 120 rpm
Dbl-manteldruk 2 bar

Brogli MH500 Multi Homo Vloeibare mixer

Jaar: 1977

Volumecapaciteit 500 L
Dubbelmantel Ja
Mangat Ja
Max. T° 120 °
Homogenisator Ja
S/staalsoort

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Unknown planetary mixer 230 L Vloeibare mixer

Jaar: 2010

Volumecapaciteit 230 L
Mengsnelheid 3600 rpm
Motorkracht 8 kW
Max. T° 100 °
Dubbelmantel Ja
S/staalsoort


Gebruikte mixers/homogenisatoren op Exapro: cruciale apparatuur in de farmaceutische en chemische industrie

In de snel veranderende wereld van farmaceutische en chemische producten is het bereiken van een optimale productie-efficiëntie van cruciaal belang. In het hart van deze industrieën ligt één sleutelmechanisme: mixers en homogenisatoren. Deze machines dienen als het belangrijkste hulpmiddel voor het mengen van vloeistoffen of halfvaste stoffen en zijn onmisbaar voor het creëren van uniforme producten van hoge kwaliteit. Toch kan de aanschaf van nieuwe machines duur uitvallen voor bedrijven, waardoor professionals vaak op zoek gaan naar kosteneffectieve alternatieven. Dit is waar Exapro tussenbeide komt en betrouwbare gebruikte industriële machines aanbiedt, waaronder mixers/homogenisatoren voor vloeibare room.

De mixer/homogenisator: een pijler van de industrie

Mixers/homogenisatoren stroomlijnen het productieproces door ingrediënten te combineren tot één enkel, uniform mengsel, waardoor een consistent product wordt gegarandeerd. Of het nu gaat om het mengen van actieve farmaceutische ingrediënten (API's) in een vloeibare crèmebasis of het genereren van emulsies in de chemische sector, deze machines bieden ongeëvenaarde resultaten. Hun veelzijdigheid, precisie en vermogen om met verschillende viscositeiten en dichtheden om te gaan, maken ze tot essentiële troeven.

Waarom kiezen voor Exapro?

Bij Exapro begrijpen we de uitdagingen van de aanschaf van hoogwaardige, kosteneffectieve industriële machines. Ons platform biedt een breed scala aan gebruikte mixers/homogenisatoren die perfect zijn voor de farmaceutische en chemische industrie. Elke machine die wij aanbieden is grondig gecontroleerd op kwaliteit, waardoor betrouwbare prestaties voor uw productiebehoeften worden gegarandeerd.

Het kopen van gebruikte machines bij betrouwbare bronnen zoals Exapro zorgt ervoor dat u waar voor uw geld krijgt. U vindt apparatuur met weinig slijtage en nog vele operationele jaren, waardoor u een uitstekend rendement op uw investering krijgt. Met prijzen variërend van €15.000 tot €48.000, biedt onze selectie gebruikte mixers/homogenisatoren een kosteneffectieve oplossing voor professionals in de farmaceutische en chemische industrie. Of u nu op zoek bent naar een basismodel of een high-end machine met geavanceerde functies, Exapro biedt kwaliteit en betaalbaarheid op één plek. Ontdek vandaag nog ons assortiment en vind de perfecte oplossing voor uw activiteiten.

 

Belangrijkste voordelen van mixers/homogenisatoren 

Mixers en homogenisatoren, vooral die ontworpen voor vloeibare room, bieden talloze voordelen in de farmaceutische en chemische industrie. Deze voordelen onderstrepen hun belang en efficiëntie in het productieproces:

Consistente kwaliteit: Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van mixers en homogenisatoren is de consistentie die ze aan producten geven. Deze machines kunnen alle ingrediënten effectief tot een uniform mengsel mengen, waardoor elke eenheid output dezelfde hoge kwaliteit behoudt.

Efficiënte productie: Mixers en homogenisatoren maken sneller mengen mogelijk en verkorten de productietijd. Dit leidt tot een hogere productiviteit en output, wat een onmiddellijke impuls geeft aan de operationele efficiëntie.

Veelzijdigheid: deze machines kunnen een grote verscheidenheid aan materialen verwerken, waaronder verschillende soorten vloeistoffen, crèmes en zelfs halfvaste stoffen. Dit maakt ze zeer aanpasbaar en bruikbaar in een reeks productformuleringen.

Verkleining van de deeltjesgrootte: Vooral homogenisatoren zijn uitstekend geschikt voor het verkleinen van de deeltjesgrootte in het mengsel. Dit is van cruciaal belang in farmaceutische en cosmetische toepassingen, waar een kleinere deeltjesgrootte kan leiden tot betere productstabiliteit en absorptiesnelheden.

Emulsiestabiliteit: Mixers en homogenisatoren zijn essentieel voor het creëren van stabiele emulsies, dit zijn mengsels van twee niet-mengbare vloeistoffen. Dit is vooral belangrijk bij de productie van talrijke farmaceutische en cosmetische crèmes, die vanwege hun werkzaamheid en houdbaarheid afhankelijk zijn van stabiele emulsies.

Verbeterde productkenmerken: Het proces van mengen en homogeniseren kan verschillende productkenmerken verbeteren, zoals textuur, smaak (in de voedselverwerking), kleuruniformiteit en houdbaarheid, wat leidt tot een superieur eindresultaat product.

Energie-efficiëntie: moderne mixers en homogenisatoren zijn ontworpen om energiezuinig te zijn, waardoor de totale operationele kosten op de lange termijn worden verlaagd.

Schaalbaarheid: deze machines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en bieden schaalbaarheid voor verschillende productievolumes, van kleinschalige productielijnen tot productielijnen met hoge capaciteit.

Als u deze voordelen begrijpt, kunt u de mogelijkheden van mixers en homogenisatoren benutten om uw productieproces te stroomlijnen en de kwaliteit van uw producten te verbeteren.

 

Machineparameters van mixers/homogenisatoren

Het begrijpen van de belangrijkste machineparameters van mixers/homogenisatoren die worden gebruikt voor vloeibare room is cruciaal voor hun effectieve werking en het garanderen van een optimale output. Hier zijn enkele van de belangrijkste parameters waarmee u rekening moet houden:

Capaciteit: Dit is de hoeveelheid materiaal die de mixer/homogenisator in één keer aankan. Het wordt vaak uitgedrukt in liters of kubieke meters, en het kiezen van de juiste capaciteit hangt af van uw productiebehoeften.

Snelheid: De snelheid van de mixer of homogenisator beïnvloedt hoe snel deze materialen kan verwerken. Sommige machines bieden instelbare snelheden voor verschillende soorten producten en de gewenste consistentie.

Druk: vooral belangrijk voor homogenisatoren, druk geeft de kracht aan die op het materiaal wordt uitgeoefend om deeltjes af te breken en een uniform mengsel te bereiken. Het wordt vaak gemeten in bar of psi.

Motorvermogen: het motorvermogen, meestal gemeten in pk's of kilowatt, beïnvloedt het vermogen van de machine om moeilijke materialen te verwerken en snel de gewenste resultaten te bereiken.

Constructiemateriaal: De materialen die worden gebruikt om de machine te construeren, moeten bestand zijn tegen corrosie en vervuiling, vooral voor farmaceutische en voedselveilige toepassingen. Roestvast staal wordt vaak gebruikt vanwege zijn sterkte- en weerstandseigenschappen.

Temperatuurregeling: Sommige mixers/homogenisatoren bieden functies voor temperatuurregeling, wat cruciaal is bij het werken met temperatuurgevoelige materialen.

Roerwerkontwerp: Het ontwerp van het roerwerk (het deel van de mixer dat het materiaal fysiek roert) kan de efficiëntie van de mixer en de kwaliteit van het mengsel beïnvloeden. Peddel, propeller, turbine en schijf zijn enkele soorten roerwerkontwerpen.

Viscositeitsbereik: dit is het bereik van de materiaaldikte die de machine aankan. Het is van cruciaal belang om te overwegen of u gaat werken met materialen met verschillende viscositeiten.

Geluidsniveau: in sommige gevallen wilt u misschien ook rekening houden met het geluidsniveau van de apparatuur, vooral voor de veiligheid en het comfort op de werkplek.

Onderhoudsvereisten: sommige machines zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan andere. Dit kan van invloed zijn op de totale operationele kosten en efficiëntie van uw productieproces.

Deze parameters zijn van cruciaal belang bij het selecteren van een mixer/homogenisator, omdat ze rechtstreeks van invloed zijn op de prestaties, efficiëntie en geschiktheid voor specifieke toepassingen. Zorg ervoor dat u deze aspecten grondig begrijpt voordat u dergelijke machines aanschaft of bedient.

 

Toepassingsgebied 

Mixers en homogenisatoren, vooral die ontworpen voor de verwerking van vloeistoffen en room, hebben een breed scala aan toepassingen in tal van industrieën. Hier zijn enkele van de belangrijkste gebieden waar deze machines vaak worden gebruikt:

Farmaceutische industrie: Mixers en homogenisatoren worden gebruikt voor het mengen van actieve farmaceutische ingrediënten (API's) tot crèmes, gels en vloeibare basissen. Ze zorgen voor een uniforme verspreiding van actieve farmaceutische stoffen, wat cruciaal is voor de werkzaamheid en veiligheid. Bovendien worden ze gebruikt bij de productie van emulsies, suspensies en andere farmaceutische preparaten.

Cosmetica-industrie: In de cosmetica-industrie worden deze machines gebruikt bij de productie van lotions, crèmes, zalven en gels. Ze zorgen ervoor dat alle ingrediënten, inclusief actieve componenten, gelijkmatig in het product worden verdeeld.

Voedings- en drankenindustrie: Homogenisatoren worden veel gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie voor toepassingen zoals zuivelverwerking (melk, room, yoghurt, ijs), de productie van specerijen en meer. Ze helpen bij het bereiken van een gladdere textuur, verbeterde smaak en langere houdbaarheid door stabiele emulsies te creëren en de deeltjesgrootte te verkleinen.

Chemische industrie: In de chemische industrie worden mixers en homogenisatoren gebruikt voor het mengen van verschillende chemicaliën om een ​​reeks producten te creëren. Ze kunnen omgaan met materialen met verschillende viscositeiten en eigenschappen, waardoor ze ongelooflijk veelzijdig zijn.

Verfindustrie: Deze machines worden vaak gebruikt in de verfindustrie om pigmenten te mengen en af ​​te breken tot harsen, waardoor een gelijkmatig en glad verfproduct wordt gegarandeerd.

Biotechnologie: In biotechtoepassingen worden homogenisatoren gebruikt voor celverstoring om intracellulaire componenten te extraheren. Ze worden ook gebruikt voor het maken van emulsies en dispersies bij de productie van producten.

Inktproductie: Mengers en homogenisatoren worden gebruikt in de inktproductie-industrie om de vereiste viscositeit te bereiken en ervoor te zorgen dat pigmenten en harsen gelijkmatig worden gemengd.

Zeep- en wasmiddelenindustrie: deze machines spelen een cruciale rol bij het mengen en homogeniseren van verschillende componenten om uniforme en hoogwaardige zepen en wasmiddelen te produceren.

Door de specifieke behoeften van uw branche en toepassing te begrijpen, kunt u een mixer of homogenisator selecteren die de meest effectieve resultaten oplevert.

 

Belangrijkste fabrikanten van mixers en homogenisatoren

Er zijn wereldwijd veel gerenommeerde fabrikanten die hoogwaardige mixers en homogenisatoren produceren, met name voor de verwerking van vloeibare room. Hier zijn er enkele:

GEA Group: Een in Duitsland gevestigd bedrijf, GEA Group, is een wereldleider op het gebied van procestechnologie, met name voor de voedingsmiddelenindustrie. Ze bieden een breed scala aan mixers en homogenisatoren, waaronder hogedrukhomogenisatoren.

IKA Works: IKA is gespecialiseerd in laboratorium-, analytische en procestechnologie en biedt een verscheidenheid aan meng- en homogenisatieapparatuur voor zowel laboratorium- als grootschalige productie.

SPX FLOW: SPX FLOW, een Amerikaans bedrijf, staat bekend om zijn assortiment procesapparatuur, waaronder hoogwaardige homogenisatoren, voor de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie.

Silverson Machines: Het in Groot-Brittannië gevestigde bedrijf, Silverson, staat bekend om zijn high-shear mengers, inclusief homogenisatoren. Hun producten staan ​​hoog aangeschreven in de farmaceutische, cosmetische en voedingsindustrie.

NETZSCH Group: NETZSCH biedt een breed scala aan meng- en dispergeerapparatuur voor verschillende industrieën, waaronder de farmaceutische, cosmetische en chemische sector.

Rossmixers: Charles Ross & Son Company biedt een verscheidenheid aan industriële mengapparatuur, waaronder homogenisatoren, geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Krones AG: Krones, een Duitse fabrikant van verpakkings- en bottelmachines, levert ook meng- en mengtechnologie, geschikt voor de dranken- en vloeibare voedingsmiddelenindustrie.

Tetra Pak: Tetra Pak staat bekend om zijn voedselverwerkings- en verpakkingsoplossingen en biedt ook een reeks hoogwaardige homogenisatoren.

FrymaKoruma (ProXES Group): FrymaKoruma biedt een scala aan procestechnologie, waaronder mixers en homogenisatoren, met een focus op de farmaceutische, cosmetische, voedingsmiddelen- en chemische industrie.

Met producten die tegemoetkomen aan een breed scala aan behoeften in de industriële verwerkingsindustrie, staan ​​deze bedrijven over de hele wereld bekend om hun kwaliteit en technologisch vernuft. Voordat u de beste fabrikant selecteert, is het over het algemeen raadzaam om uitgebreid onderzoek te doen en rekening te houden met uw unieke behoeften.