Op Exapro kunnen professionals een indrukwekkend assortiment poedervaste mixers en blenders ontdekken, cruciale apparatuur in sectoren zoals de farmaceutische industrie, de chemische industrie, de voedselverwerking en meer. Deze machines worden geprezen om hun vermogen om uniforme en consistente mengsels te leveren, waardoor de kwaliteit van de eindproducten wordt gewaarborgd. Van gerenommeerde merken als Hosokawa Micron, GEA Group tot ROSS Mixers, de selectie op Exapro omvat verschillende capaciteiten en technische specificaties, afgestemd op diverse productiebehoeften.

Belangrijke overwegingen bij het navigeren op deze markt zijn onder meer de capaciteit van de machine, het constructiemateriaal (vaak roestvrij staal vanwege de duurzaamheid), het type roerwerk en essentiële veiligheidsvoorzieningen. De onderhoudsgeschiedenis en het bouwjaar zijn cruciale gegevenspunten voor een weloverwogen besluitvorming. Met prijzen variërend tussen €10.000 en €41.000 biedt Exapro opties die tegemoet komen aan zowel budgettaire beperkingen als hoge eisen.

Door voor Exapro te kiezen, profiteren kopers en verkopers van een platform dat transacties stroomlijnt en kwaliteit en betrouwbaarheid garandeert. Of het nu gaat om het opschalen van de productie of het zoeken naar een efficiënte upgrade, Exapro is de marktplaats bij uitstek voor premium vaste poedermixers en blenders.

Lödige FKM 1200D 2H Poeder blender

Jaar: 1966

Volumecapaciteit 1200 L
S/staalsoort
Motorkracht 15 kW

GEBRUIKTE LÖDIGE FKM 2000D 316 ROESTVRIJ STALEN MIXER 2.000 LITER

Jaar: 1970

Volumecapaciteit 2000 L
Dubbelmantel Nee
Motorkracht 4 kW
Mengsnelheid 2870 rpm
Type Anderen
S/staalsoort

LODIGE FKM 1200

Jaar: 1973

Volumecapaciteit 1200 L
Motorkracht 15 kW
Mengsnelheid 1470 rpm
S/staalsoort

Lödige FKM 2000D Poederblender

Jaar: 1973

Volumecapaciteit 2000 L
S/staalsoort 316
Motorkracht 55 kW

Loedige FM 130D/1MZ

Jaar: 1976

Volumecapaciteit 130 L
Type Lint en peddel
S/staalsoort AISI 321
Dubbelmantel Ja
Motorkracht 5.5 kW

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Metalurgica Progresso

Jaar: 1976

Volumecapaciteit 600 L
S/staalsoort SS316
Type V-blenders

Old Lodige KM 1200 D

Jaar: 1977

Volumecapaciteit 1200 L
S/staalsoort 316
Motorkracht 18.5 kW

LÖDIGE FM300D/1MZ Poeder blender

Jaar: 1979

Volumecapaciteit 300 L
Motorkracht 11 kW
Mengsnelheid 1500 rpm
S/staalsoort 1.4541

LÖDIGE FM300 D/1ZF

Jaar: 1979

Volumecapaciteit 300 L
S/staalsoort VA
Motorkracht 7.5 kW

DIOSNA P250

Jaar: 1985

Volumecapaciteit 250 L
Motorkracht 9 kW
Mengsnelheid 180 rpm
S/staalsoort VA

BOHLE PM1000

Jaar: 1988

Volumecapaciteit 800 L
S/staalsoort stainless steel

DRAIS T-2000

Jaar: 1989

Volumecapaciteit 2000 L
S/staalsoort
Motorkracht 55 kW

Soneco Plate mixer

Jaar: 1989

Volumecapaciteit 1500 L
Motorkracht 4 kW
Mengsnelheid 20 rpm
S/staalsoort

Servolift NG1200 Poeder blender Hete deal

Jaar: 1990

Volumecapaciteit 1300 L
S/staalsoort

Lancelin-Fr Type M-100-L

Jaar: ~ 1990

Volumecapaciteit 100 L
S/staalsoort

BOHLE PM 1000 Poeder blender

Jaar: 1992

Volumecapaciteit 1600 L
S/staalsoort
Mengsnelheid 40 rpm

DIOSNA P800

Jaar: 1992

Volumecapaciteit 800 L
S/staalsoort
Mengsnelheid 2935 rpm

Euromelange 550 ER

Jaar: 1994

Mengsnelheid 340 rpm
Type Anderen
S/staalsoort
Dubbelmantel Ja
Motorkracht 2.2 kW

HOSOKAWA MICRON 35-MFC-44 Poederblender

Jaar: 1994

Volumecapaciteit 3500 L
Motorkracht 0.75 kW
Mengsnelheid 1400 rpm
S/staalsoort

BOHLE SFM2000

Jaar: 1995

Volumecapaciteit 500 L
S/staalsoort


Poeder-vaste mengers en blenders in de farmaceutisch-chemische sector van Exapro

In het hart van de farmaceutische en chemische industrie spelen de precisie en kwaliteit van apparatuur een cruciale rol. Het gaat niet alleen om het produceren van een eindproduct, maar om het garanderen van de consistentie, kwaliteit en betrouwbaarheid van elke batch. Een centrale speler in deze processen is de poedervaste mixer en blender.

Poedervaste mengers en blenders zijn gespecialiseerde machines die zijn ontworpen voor het homogeen mengen van verschillende poeder- en korrelvormige materialen om een ​​uniform mengsel te produceren. Hun betekenis in de farmaceutische en chemische sector kan niet worden onderschat. Of u nu actieve farmaceutische ingrediënten (API's) mengt of uiteenlopende chemische verbindingen mengt, deze machines bieden de zekerheid van een consistente en gelijkmatige mix. Precisie staat voorop en de juiste mengapparatuur garandeert dat elke korrel gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor de integriteit van het eindproduct wordt gewaarborgd.

Waarom kopen via Exapro?

Een duik nemen in de wereld van gebruikte industriële machines lijkt in eerste instantie misschien een uitdaging. Maar met Exapro wordt het traject naadloos, transparant en vooral nuttig. 

Op het gebied van de farmaceutische en chemische productie kan het bereiken van de perfecte mix het verschil maken. Het is deze noodzaak die het belang van vaste poedermixers en blenders onderstreept. Voor bedrijven die hun productiecapaciteiten willen verbeteren zonder hun budget uit te putten, biedt de markt voor gebruikte machines, en vooral het aanbod van Exapro, een bron van onschatbare waarde.

Bij het overwegen van gebruikte vaste poedermixers en blenders varieert het prijsspectrum op Exapro tussen €10.000 en €41.000. Dit bereik wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, zoals machinecapaciteit, technologische kenmerken en operationele geschiedenis, en elk van deze factoren kan een rol spelen bij het nemen van een weloverwogen aankoopbeslissing.

Bij Exapro wordt de kwaliteit niet aangetast. Elk vermeld apparaat wordt rigoureus gecontroleerd op operationele integriteit. U krijgt dus niet zomaar een gebruikte machine, maar een machine die is gecontroleerd op kwaliteit en prestaties. Met een divers aanbod aan verkopers van over de hele wereld heeft u een bredere selectie om uit te kiezen. Dit betekent dat u machines kunt vinden die passen bij uw specifieke behoeften en voorkeuren, zonder geografische beperkingen. Als u apparatuur heeft die u wilt verkopen, biedt Exapro een groot wereldwijd publiek van potentiële kopers. Dit zorgt ervoor dat u de juiste koper kunt vinden die de waarde van uw machines begrijpt. Bovendien wordt het verkoopproces dankzij de expertise van Exapro eenvoudig, zodat u zich kunt concentreren op waar u goed in bent.

De Exapro-marktplaats is ontworpen met de gebruiker in gedachten. Vanaf het eerste browsen tot de uiteindelijke transactie: elke stap is gestroomlijnd om uw aankoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Dus of u nu de farmaceutische of chemische industrie betreedt of een gevestigde speler bent die wil upgraden of verkopen, de marktplaats van Exapro biedt oplossingen die kosteneffectief, betrouwbaar en efficiënt zijn. Duik erin en ontdek de talloze opties die beschikbaar zijn in vaste poedermixers en blenders, en laat Exapro u begeleiden naar de perfecte match.

 

Voordelen van poedervaste mixers en blenders

Poedervaste mengers en blenders zijn integrale troeven in de farmaceutische en chemische sector en brengen talloze voordelen met zich mee voor het productieproces. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die deze gespecialiseerde machines bieden:

Verbeterde uniformiteit en consistentie. Deze mixers en blenders zijn ontworpen om zeer uniforme en consistente mengsels te produceren. Dit is van vitaal belang in de farmaceutische en chemische industrie, waar de uniforme verspreiding van ingrediënten de kwaliteit en werkzaamheid van het eindproduct kan beïnvloeden. Consistent mengen helpt bij het handhaven van de gewenste productnormen, batch na batch.

Veelzijdigheid in toepassingen. Poedervaste mixers en blenders kunnen een breed scala aan materialen verwerken, waaronder poeders, korrels, vlokken en kristallen. Door hun veelzijdige karakter kunnen ze worden ingezet in verschillende stadia van productieprocessen, van het mengen van actieve ingrediënten tot het homogeniseren van eindproductmengsels.

Tijdefficiëntie. Met hun geoptimaliseerde ontwerp en werking verkorten deze machines de tijd die nodig is om mengsels te creëren aanzienlijk in vergelijking met handmatig mengen of het gebruik van minder gespecialiseerde apparatuur. Deze efficiëntie in tijdbeheer kan de algehele productiviteit van een productieopstelling verbeteren.

Reductie van materiaalverspilling. Deze machines zijn ontworpen om materiaal efficiënt te verwerken, waardoor de potentiële verspilling die tijdens het mengproces kan optreden, wordt verminderd. De nauwkeurige controle over de mengparameters minimaliseert ook de kans op het produceren van batches die niet aan de specificaties voldoen, wat anders tot verspilling zou leiden.

Schaalbaarheid. Moderne vaste poedermixers en blenders zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en bieden schaalbaarheid voor verschillende productievolumes. Of het nu gaat om speciale producties in kleine batches of grootschalige productie, er is apparatuur die is ontworpen om aan specifieke volumevereisten te voldoen, waardoor op- of afschalen beter beheersbaar wordt.

Eenvoudige integratie in productielijnen. Veel van deze machines zijn ontworpen om eenvoudig in bestaande productielijnen te integreren, waardoor een naadloze werking binnen gevestigde processen mogelijk wordt. Dit integratiegemak helpt bij het stroomlijnen van het productieproces, het vermijden van onnodige stilstand en het faciliteren van continue productiestromen.

Verbeterde veiligheid van werknemers. Door de automatisering van het mengproces kunnen deze machines ook bijdragen aan een betere veiligheid van werknemers door direct contact met potentieel gevaarlijke materialen die vaak voorkomen in de chemische en farmaceutische sector te minimaliseren.

Aanpasbaar en aanpasbaar. Afhankelijk van de specifieke vereisten van een proces kunnen deze mixers en blenders worden aangepast met verschillende functies en accessoires om aan specifieke behoeften te voldoen. Dit aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat de machines mee kunnen evolueren met de veranderende eisen van het productieproces.

Energie-efficiëntie. Moderne ontwerpen bevatten vaak energiebesparende functies die het stroomverbruik tijdens werkzaamheden minimaliseren, waardoor de operationele kosten worden verlaagd en een groener productieproces wordt bevorderd.

Investeren in vaste poedermixers en blenders kan de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid van productieprocessen in de farmaceutische en chemische sector aanzienlijk verhogen, waardoor ze van onschatbare waarde worden in deze industrieën.

 

Belangrijkste machineparameters van poeder-vaste mixers en blenders

Wanneer u overweegt om vaste poedermixers en blenders te kopen of verkopen op een marktplaats als Exapro, zijn er verschillende kritische machineparameters waarmee u rekening moet houden die ervoor zorgen dat u de beste waarde en prestaties krijgt. Hier worden ze gedetailleerd:

Capaciteit/volume. Dit verwijst naar de hoeveelheid materiaal die de mixer of blender in één batch kan verwerken. Het begrijpen van de volumespecificaties is cruciaal om ervoor te zorgen dat de machine aan uw productievereisten kan voldoen.

Constructiemateriaal. Gezien het brede scala aan stoffen waarmee deze machines omgaan, vooral in de farmaceutische en chemische sector, is het constructiemateriaal een cruciale parameter. Het moet bestand zijn tegen corrosie en vervuiling. Roestvrij staal heeft vaak de voorkeur vanwege de duurzaamheid en weerstand tegen verschillende chemicaliën.

Motorvermogen. Het motorvermogen bepaalt de prestaties van de machine in termen van snelheid en efficiëntie. Afhankelijk van de aard van de te mengen materialen heeft u mogelijk een machine met een hoger vermogen nodig om de gewenste mengkwaliteit te bereiken.

Operationele snelheid. Verschillende processen vereisen verschillende mengsnelheden. Het is essentieel om rekening te houden met het operationele snelheidsbereik van de mixer of blender om ervoor te zorgen dat deze aansluit bij uw productiebehoeften.

Agitatortype. Het type roerder beïnvloedt de mengefficiëntie en het soort mengen (bijvoorbeeld voorzichtig mengen of krachtig mengen). Veel voorkomende typen zijn onder meer peddel, lint en ploegschaar. De keuze hangt af van de specifieke meng- en mengvereisten van uw materialen.

Ontladingsmechanisme. Hoe het materiaal na het mengen wordt afgevoerd, is een andere kritische parameter. Verschillende machines hebben verschillende afvoersystemen, en de keuze hangt af van de indeling van uw productielijn en de aard van de materialen die worden verwerkt.

Onderhoudsgeschiedenis. Voor gebruikte machines kan het begrijpen van de onderhoudsgeschiedenis inzicht geven in de staat van de machine en de potentiële levensduur. Een goed onderhouden machine zal u op de lange termijn waarschijnlijk beter van dienst zijn.

Jaar van fabricage. Het bouwjaar kan een indicatie geven van het technologieniveau en de slijtagestatus van de machine. Nieuwere modellen hebben mogelijk geavanceerde functies in vergelijking met oudere versies.

Veiligheidsfuncties. Aangezien deze machines worden gebruikt in sectoren waar veiligheid voorop staat, is het noodzakelijk om de veiligheidskenmerken van de machine te begrijpen. Dit omvat veiligheidsvoorzieningen, noodstopmechanismen en andere functies die een veilige werking garanderen.

Fabrikant en merk. Gerenommeerde merken worden vaak geassocieerd met kwaliteit en betrouwbaarheid. Het rekening houden met de fabrikant en het merk kan soms een kenmerk zijn van de kwaliteit en prestatienorm van de machine.

Naleving en certificeringen. In de farmaceutische en chemische industrie is het voldoen aan bepaalde normen en certificeringen vaak verplicht. Zorg ervoor dat de machine voldoet aan de noodzakelijke branchespecifieke normen.

Aanpassingsopties. Afhankelijk van uw specifieke vereisten heeft u mogelijk een machine met aanpassingsmogelijkheden nodig om zich beter aan uw productieprocessen aan te passen.

Bij het aanbieden of verkennen van opties op een marktplaats als Exapro, kan het hebben van gedetailleerde informatie over deze parameters een vlottere transactie mogelijk maken en ervoor zorgen dat de machines goed aansluiten bij uw operationele behoeften.

 

Toepassingsgebied

Poedervaste mixers en blenders zijn veelzijdige apparaten met toepassingen in een breed scala aan industrieën. Hun primaire functie is om verschillende vaste (en soms vloeibare) componenten homogeen te combineren tot een consistent mengsel. Hier volgen enkele belangrijke gebruiksgebieden voor deze machines:

Farmaceutische producten. In de farmaceutische industrie is het garanderen van een consistente en homogene mix van actieve ingrediënten en hulpstoffen van cruciaal belang. Poedermixers spelen een belangrijke rol bij het produceren van uniforme mengsels voor tabletten, capsules en andere medicinale preparaten. Ze worden ook gebruikt bij het bereiden van mengsels voor medicijnformuleringen met verlengde afgifte en het garanderen van een consistente medicijnafgifte.

Chemische stoffen. De chemische industrie vertrouwt op mixers en blenders voor het combineren van verschillende poedervormige chemicaliën om producten te produceren variërend van meststoffen tot kleurstoffen en pigmenten. De toepassing ervan zorgt voor uniformiteit in het product, wat vaak een kritische vereiste is.

Eten en drinken. Poedermixers worden gebruikt voor het mengen van verschillende voedselingrediënten, zoals specerijen, bloemmengsels, cacaomixen, instantdrankpoeders en bakmixen. Ze helpen bij het bereiken van de gewenste smaak, consistentie en textuur in voedingsproducten.

Cosmetica en persoonlijke verzorging. Mixers en blenders spelen een rol bij de productie van verschillende cosmetische producten, zoals poeders, foundations en andere formuleringen waarbij een consistente mix van ingrediënten vereist is.

Diervoeder. In de diervoederindustrie is een uniforme mix van verschillende voedingscomponenten cruciaal voor een evenwichtige voeding. Poedermengers helpen verschillende granen, mineralen en vitamines te combineren tot een homogeen voer.

Landbouw. Poedermixers worden gebruikt om verschillende landbouwproducten zoals herbiciden, pesticiden en fungiciden te mengen. Ze zorgen ervoor dat actieve ingrediënten gelijkmatig door het product worden verdeeld.

Metallurgie. In de metallurgie worden mengers gebruikt voor het bereiden van mengsels voor processen zoals poedermetallurgie en sinteren. Ze spelen een belangrijke rol bij het garanderen van een consistente mix van metaalpoeders en andere additieven.

Kunststoffen en polymeren. Blenders worden gebruikt om verschillende poedervormige additieven, pigmenten en vulstoffen te mengen met plastic polymeren. Dit zorgt voor de gewenste eigenschappen en kleuren in de uiteindelijke kunststofproducten.

Keramiek. In de keramische industrie is een consistent mengsel van verschillende poedervormige materialen essentieel voor de productie van artikelen met uniforme eigenschappen. Mengers helpen bij het combineren van verschillende keramische grondstoffen voor processen zoals slipgieten of persen.

Constructie. Poedermixers worden toegepast bij het mengen van verschillende bouwmaterialen zoals cement, poedervormige additieven en andere componenten om homogene mengsels te produceren die in bouwtoepassingen worden gebruikt.

Dit zijn slechts enkele van de talloze toepassingen voor vaste poedermixers en blenders. Hun vermogen om consistente en uniforme mengsels te produceren maakt ze van onschatbare waarde in elke industrie waar het mengen van poeders of korrelige materialen een sleutelproces is.

 

Fabrikanten van vaste poedermixers en blenders

Er zijn verschillende gerenommeerde fabrikanten van vaste poedermixers en blenders die bekend staan ​​om hun kwaliteit en betrouwbare apparatuur. Hoewel de beschikbaarheid van specifieke merken kan variëren, afhankelijk van de vermeldingen op een bepaald moment op Exapro of andere marktplaatsen, zijn enkele gerenommeerde fabrikanten in de branche onder meer:

Hosokawa Micron: Erkend voor het produceren van geavanceerde poederverwerkingsapparatuur en -systemen voor verschillende industrieën, waaronder de farmaceutische en chemische sector.

GEA: GEA, een wereldwijde leverancier van apparatuur en procestechnologie, produceert een verscheidenheid aan meng- en mengoplossingen voor meerdere industrieën.

ROSS Mixers: Ze produceren een breed scala aan mixers, blenders en verspreiders die geschikt zijn voor vele toepassingen in verschillende industrieën.

Vrieco-Nauta (een merk onder Hosokawa Micron): Bekend om hun conische schroefmengers en andere innovatieve mengtechnologieën.

Glatt: Glatt is vooral bekend in de farmaceutische sector en produceert hoogwaardige apparatuur voor granuleren en mengen.

Kemutec: biedt een verscheidenheid aan mengtechnologieën, waaronder de populaire Kek- en Gardner-mixers.

Morton Mixers & Blenders Ltd.: een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fabrikant die bekend staat om het produceren van hoogwaardige industriële meng- en mengmachines.

Paul O. Abbe: Bekend om hun assortiment industriële meng- en maalapparatuur.

Bühler Group: Biedt een verscheidenheid aan procestechnologieën en oplossingen, waaronder mixers en blenders voor verschillende industrieën.

SPX FLOW: biedt een uitgebreid assortiment meng- en mengoplossingen op maat voor diverse industriële toepassingen.

IKA: IKA staat bekend om zijn laboratorium-, analytische en procestechnologieapparatuur en biedt een reeks mengers die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Wanneer u een aankoop op Exapro of vergelijkbare marktplaatsen overweegt, is het altijd een goed idee om de specifieke fabrikant en het specifieke model te onderzoeken om er zeker van te zijn dat deze aan uw operationele vereisten voldoen. Recensies, casestudy's en gebruikersfeedback kunnen een belangrijke rol spelen bij het meten van de prestaties en betrouwbaarheid van de apparatuur van een specifieke fabrikant. Als u meer informatie nodig heeft over bepaalde apparatuur, kunt u altijd contact opnemen met ons Exapro-ondersteuningsteam.