Exapro is uw belangrijkste marktplaats voor hoogwaardige gebruikte industriële machines. We presenteren onze selectie lenzen onder de categorie Uitzending, Film en Audio. Deze lenzen worden professioneel onderhouden en bieden een uitstekende mix van precisie, helderheid en waarde.

Onze selectie lenzen blinkt uit in het leveren van superieure beeldkwaliteit voor diverse uitzendingen, films maken en audiovisuele productiebehoeften. Of u nu speelfilms, documentaires of live-uitzendingen produceert, onze lenzen zorgen voor scherpte, kleurnauwkeurigheid en uitstekende prestaties onder verschillende lichtomstandigheden. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan camera's en productievereisten.

Elke lens doorloopt een streng controleproces, waardoor kwaliteit en prestaties worden gegarandeerd. Onze lenzen zijn kosteneffectief en beloven aanzienlijke besparingen in vergelijking met nieuwe apparatuur, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie. Gerenommeerde merken als Canon, Zeiss en Fujinon maken deel uit van ons assortiment, bekend om hun betrouwbaarheid en geavanceerde optische technologie. Prijzen variëren tussen €1.000 en €50.000, en zijn geschikt voor verschillende budgetschalen.

Voor gedetailleerde informatie of om een ​​offerte aan te vragen kunt u contact opnemen met ons toegewijde team, klaar om u te helpen met uw specifieke behoeften. Bij Exapro draait het allemaal om het faciliteren van de groei van uw bedrijf door middel van kwaliteit en betaalbaarheid. Vertrouw op Exapro voor uw behoeften op het gebied van uitzend-, film- en audioapparatuur en verbeter vandaag nog uw productiekwaliteit.

Arri MASTER ANAMORPHIC

Jaar:

KIT MASTER ANAMORFISCH Usado Master Anamorphic -35-40-50-60-75-100-135

Zeiss Standard Speed

Jaar:

Stap in filmische uitmuntendheid met deze iconische set ARRI / Zeiss Standard Speed ​​MKII T2.1-lenzen, een schatkamer voor zowel filmmakers als cinematografen. Met een lijn die meer dan twintig jaar onder nauwgezette zorg beslaat, combineert deze collectie legendarisch vakmanschap met tijdloze prestaties. Hoogtepunten instellen: Ongeëvenaarde veelzijdigheid: deze uitgebreide set beschikt over een reeks brandpuntsafstanden, zodat u voor elke opname of …

Angenieux Zoom óptimo 28-340mm

Jaar:

Zoom Angenieux 28-340mm uitstekende staat

Nitecore Cine Combo

Jaar: 2018

CINE Combo Set/5Pcs FEET schaal Nitecore Cine Combo Set (5 lenzen) Gebaseerd op het BOKKELUX-project, zullen de Nitecore Superior Primes je het beeld geven waar DOP van droomt. Apochromatisch, full frame, prachtige bokeh en een snelheid tot T2. Vijf fantastische lenzen, verpakt in een op maat gemaakte hardcase. De vijf lenzenset bevat een 25 mm T2.1, 35 mm T2.0, 50 …

Cooke Panchro PL

Jaar:

Cine Lens set Cooke Panchro PL herhuisvest door P+S Technik Duitsland S3 18 mm S3 25mm S2 32mm S2 50mm S2 75mm niet gebruikt op set na herhuisvesting!! praktisch als een nieuwe herhuisvestte set inclusief Pelicase Storm iM2300

Canon Hj22x4.7

Jaar: 2018

HD B4-montage volledige optiek op afstand, compleet met controller, elektrische focus en zoom Gebruikt maar in perfecte staat in al zijn onderdelen. Geen schimmel, stof of krassen op de lenzen. Indien nodig stuur ik meer foto's.

Zeiss 25Mm CP2

Jaar: 2021

Vaste lens in EOS-vatting, perfect, moeilijk van nieuw te onderscheiden, compleet met originele doos. Geen stof of schimmel aan de binnenkant van de lenzen. Geen krassen op de glas- of structuurdelen. Schaal mt. F2,9 in t.

Cooke mini S4

Jaar:

De set is in 2022 volledig gereviseerd door een erkende Cooke-dealer. De lenzen zijn in perfecte staat.

Angenieux HR 25-250mm

Jaar:

Angenieux HR T3.5 zoomlens PL-vatting


Arri Master Prime Lens Set

Jaar:

Arri Master Prime Lensset 18,25,35,50,75,100mm, gebruikt De Master Prime-lenzen zijn beide snel en hebben een optische prestatie die die van alle standaard prime-lenzen overtreft. Er zijn nieuwe creatieve mogelijkheden met deze lenzen, waardoor opnamen mogelijk worden die voorheen als onmogelijk werden beschouwd.

Arri Ultra Prime Lenses set

Jaar:

De Arri Ultra Prime-lenzenset bestaat uit 6 op PL gemonteerde hoogwaardige lenzen van groothoek tot telefoto (16, 20, 32, 50, 85, 135 mm) in voetschaal. De set is gerenoveerd door ons technisch laboratorium en wordt geleverd in een sterke flightcase. Ultra Primes-lenzen werken met HD- en bioscoopcamera's en dekken het Super-35-formaat en bieden een hoog contrast en een hoge resolutie. …

Canon UJ86x9.3B Digisuper 86

Jaar:

De boxlens Canon UJ86x9.3B met zijn krachtige 86x zoom is bedoeld voor veldtoepassingen zoals sportevenementen, concerten en meer. Hij werkt met professionele 2/3" 4K-camera's en biedt een uitzonderlijke beeldkwaliteit met behoud van een 4K-resolutie, zelfs tijdens het zoomen. De Digisuper 86 heeft een zeer groot brandpuntsafstandsbereik van 9,3 tot 800 mm en een maximaal diafragma van f/1.7 van 9,3 tot …

Fujinon ARRI ALURA 18-80mm

Jaar:

De FUJINON ARRI ALURA 18-80 mm tweedehands T2.6-optiek is ontstaan ​​uit de samensmelting van de optische prestaties van Fujinon en de nieuwste innovatieve technieken van ARRI. Het is een veelzijdige en lichtgewicht zoomlens die is ontworpen voor zowel de studio als voor elk type filmset. Specificaties van FUJINON ARRI ALURA 18-80mm Secondewijzer: Kader: PL Openen: T2.6 | T22 Diameter voorzijde: …

Cooke Varotal

Jaar:

COOKE VAROTAL 20 – 100 T3.1 perfect, recent onderhouden + koffer

Canon 2694C002AA CJ45ex13.6B

Jaar:

Canon 2694C002AA (CJ45EX13.6B IASE-V H, CJ45ex13.6B IASE-V H, CJ45EX13.6B, cj45ex13.6b) CJ45ex13.6B IASE V 2/3" 4K UHD draagbare EFP-lens Ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van veldproductietoepassingen, is de CJ45ex13.6B een 2/3" 4K UHD draagbare EFP-lens die bedoeld is voor producenten en omroepen die zich bezighouden met dieren in het wild, sport, documentaires, natuurlijke historie, muziekpodia, helikopters/antennes en andere …

Fujinon XA77x9.5BESM

Jaar:

77x krachtige zoom Hoge optische prestaties met nieuwe HT-EBC Coat-technologie OS-TECH-technologie Ondersteuning voor virtuele systemen Goedkeuring van een nieuw ontwerp DIGIPOWER 77 9,5-732 mm 1:1,7 De XA77x9.5-veldlens heeft een krachtige zoomfactor van 77x en bereikt een telefoto-brandpuntsafstand tot 732 mm (1464 mm met extender). Het biedt een goede teleflexibiliteit voor sportuitzendingen, concerten en live producties. XA77x9.5 wordt standaard geleverd met …

Cooke Anamorphic/i FF

Jaar:

Cooke Anamorphic/i FF 85 mm macro

Fujinon Cine Zoom Lens HAc18x7,6-M Lense

Jaar:

Ocale lengte: 7,6-137 mm Maximaal diafragma: T/1.9 Lensvatting: B4 In uitstekende werkende staat 7,6-137 mm T1.9 Fujinon Cine-zoomlens HAc18x7,6-M

Arri Zeiss

Jaar:

Gebruikte Arri Zeiss Ultra Prime lenzen Set van 5 - 14/20/28/65/100mm


Inleiding tot lenzen voor uitzending, film en audio

Lenzen zijn cruciale componenten in de omroep-, film- en audio-industrie en bepalen de manier waarop visuele inhoud wordt vastgelegd en waargenomen. Lenzen van hoge kwaliteit dragen aanzienlijk bij aan de beeldhelderheid, diepte en algehele esthetiek van de beelden. Of het nu gaat om televisie-uitzendingen, films maken of audiovisuele producties: het selecteren van de juiste lens kan een groot verschil maken in het uiteindelijke resultaat.

Soorten lenzen

 1. Prime-lenzen

  • Doel: lenzen met een vaste brandpuntsafstand die bekend staan ​​om hun scherpte en beeldkwaliteit.
  • Toepassingen: Ideaal voor gecontroleerde omgevingen waar het veranderen van de brandpuntsafstand niet nodig is, zoals studio-opnamen en verhalende films.
  • Belangrijkste kenmerken: Superieure beeldkwaliteit, groter maximaal diafragma en betere prestaties bij weinig licht.
 2. Zoomlenzen

  • Doel: Lenzen met variabele brandpuntsafstanden, die veelzijdigheid bieden bij het kadreren van opnamen.
  • Toepassingen: geschikt voor run-and-gun-opnamen, documentaires, live-evenementen en scenario's die snelle veranderingen in de brandpuntsafstand vereisen.
  • Belangrijkste kenmerken: Veelzijdigheid, gemak en de mogelijkheid om een ​​reeks brandpuntsafstanden te dekken zonder van lens te wisselen.
 3. Groothoeklenzen

  • Doel: Lenzen met korte brandpuntsafstanden die een breed gezichtsveld vastleggen.
  • Toepassingen: landschapsfoto's, opnames maken en scenario's waarbij het vastleggen van een brede scène essentieel is.
  • Belangrijkste kenmerken: Grote scherptediepte, overdreven perspectief en mogelijkheid om meer van de scène in beeld te brengen.
 4. Telelenzen

  • Doel: Lenzen met een lange brandpuntsafstand, ontworpen om onderwerpen op afstand vast te leggen.
  • Toepassingen: natuurfotografie, sportuitzendingen en elke situatie waarin het onderwerp ver van de camera verwijderd is.
  • Belangrijkste kenmerken: smal gezichtsveld, compressie van achtergrondelementen en mogelijkheid om details op afstand duidelijk vast te leggen.
 5. Macrolenzen

  • Doel: Lenzen ontworpen voor extreme close-upfotografie.
  • Toepassingen: productfoto's, natuurfotografie en elke toepassing die gedetailleerde close-upafbeeldingen vereist.
  • Belangrijkste kenmerken: Hoge vergroting, korte minimale scherpstelafstand en uitzonderlijke detailresolutie.
 6. Anamorfe lenzen

  • Doel: Lenzen die het beeld horizontaal comprimeren, waardoor breedbeeldverhoudingen mogelijk zijn.
  • Toepassingen: filmische films maken om een ​​breedbeeldlook te bereiken met een kenmerkende bokeh en lensflare.
  • Belangrijkste kenmerken: breedbeeldverhouding, unieke lensflares en ovale bokeh.

Belangrijkste kenmerken en specificaties

Bij het selecteren van een lens moet rekening worden gehouden met verschillende belangrijke kenmerken en specificaties om ervoor te zorgen dat deze aan de productiebehoeften voldoet:

 • Brandpuntsafstand: bepaalt het gezichtsveld en de vergroting. Kortere brandpuntsafstanden (groothoek) leggen een groter deel van de scène vast, terwijl langere brandpuntsafstanden (telefoto) onderwerpen op afstand vergroten.

 • Diafragma: geeft aan hoeveel licht de lens kan verzamelen. Een groter maximaal diafragma (kleiner f-getal) zorgt voor betere prestaties bij weinig licht en een geringere scherptediepte.

 • Beeldstabilisatie: vermindert cameratrilling, vooral belangrijk bij opnamen uit de hand en bij lange brandpuntsafstanden.

 • Autofocus en handmatige scherpstelling: de mogelijkheid om snel en nauwkeurig scherp te stellen op onderwerpen, waarbij sommige lenzen geavanceerde autofocussystemen bieden.

 • Bouwkwaliteit: robuuste constructie die bestand is tegen de ontberingen van professioneel gebruik, inclusief weerbestendige afdichting voor opnamen buitenshuis.

 • Compatibiliteit: ervoor zorgen dat de lens compatibel is met het gebruikte camerasysteem, rekening houdend met het montagetype en de sensorgrootte (full-frame, APS-C, enz.).

Voordelen van het gebruik van hoogwaardige lenzen

Investeren in hoogwaardige lenzen biedt tal van voordelen:

 • Superieure beeldkwaliteit: lenzen van hoge kwaliteit leveren scherpe, heldere beelden met minimale vervorming en aberraties.

 • Creatieve controle: zorgt voor meer controle over de scherptediepte, kadrering en perspectief.

 • Duurzaamheid: lenzen van professionele kwaliteit zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn bestand tegen de eisen van veeleisende opnameomgevingen.

 • Veelzijdigheid: lenzen van hoge kwaliteit bieden vaak functies zoals weerbestendige afdichting en beeldstabilisatie, waardoor hun bruikbaarheid onder verschillende omstandigheden wordt vergroot.

 • Wederverkoopwaarde: lenzen van hoge kwaliteit behouden hun waarde in de loop van de tijd, waardoor ze een goede investering zijn voor professionals.

Overwegingen bij het kopen van een lens

Houd rekening met de volgende factoren om de juiste lens voor uw behoeften te selecteren:

 • Productievereisten: bepaal de specifieke behoeften van uw productie, inclusief de soorten opnamen en de omgeving waarin u gaat fotograferen.

 • Budget: breng de initiële investering in evenwicht met de langetermijnvoordelen van hoogwaardige lenzen, waaronder duurzaamheid en beeldkwaliteit.

 • Compatibiliteit lensmontage: zorg ervoor dat de lens compatibel is met de montage van uw camera en de sensorgrootte.

 • Veelzijdigheid: bedenk of een zoomlens of een set prime-lenzen beter bij uw opnamestijl en -vereisten past.

 • Toekomstige uitbreiding: bedenk hoe de lens in uw totale uitrusting past en of deze een aanvulling is op uw bestaande uitrusting.

Populaire merken en prijzen

Verschillende gerenommeerde merken produceren lenzen van hoge kwaliteit die bekend staan ​​om hun betrouwbaarheid en prestaties. Hier zijn een paar opvallende:

 • Canon: biedt een breed scala aan EF- en RF-lenzen voor verschillende toepassingen. Prijzen variëren doorgaans van $ 200 tot $ 10.000.
 • Nikon: Bekend om zijn lenzen met F- en Z-vatting, die tegemoet komen aan verschillende behoeften, van amateur tot professioneel gebruik. Prijzen variëren over het algemeen van $300 tot $12.000.
 • Sony: bekend om zijn lenzen met E- en FE-vatting, geschikt voor video en fotografie. Prijzen liggen over het algemeen tussen $300 en $8.000.
 • Sigma: Biedt hoogwaardige lenzen die compatibel zijn met meerdere camerabevestigingen, bekend om hun scherpte en bouwkwaliteit. Prijzen variëren doorgaans van $ 400 tot $ 5.000.
 • Zeiss: Gespecialiseerd in hoogwaardige lenzen met uitzonderlijke optische prestaties, vaak gebruikt in bioscoop- en professionele fotografie. Prijzen variëren over het algemeen van $ 1.000 tot $ 15.000.
 • Fujinon: bekend om zijn bioscooplenzen en uitzendlenzen, die uitstekende kwaliteit bieden voor professionele videoproductie. Prijzen variëren doorgaans van $3.000 tot meer dan $40.000.

Conclusie

Lenzen zijn cruciaal voor het vastleggen van hoogwaardige visuele inhoud in de uitzend-, film- en audio-industrie. Met verschillende typen, zoals prime-, zoom-, groothoek-, telefoto-, macro- en anamorfe lenzen, hangt het selecteren van de juiste apparatuur af van specifieke productiebehoeften, budget en compatibiliteit. Belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden, zijn onder meer brandpuntsafstand, diafragma, beeldstabilisatie, autofocusmogelijkheden, bouwkwaliteit en compatibiliteit. Toonaangevende merken als Canon, Nikon, Sony, Sigma, Zeiss en Fujinon bieden een assortiment hoogwaardige lenzen voor verschillende toepassingen en budgetten. Door de productievereisten, het budget en de compatibiliteit zorgvuldig te evalueren, kunnen professionals investeren in de juiste lenzen om hun creatieve mogelijkheden te vergroten en een superieure beeldkwaliteit te garanderen.