Exapro, een vertrouwde marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een scala aan lamineerders die tegemoetkomen aan uiteenlopende industriële behoeften, van drukkerijen en uitgeverijen tot detailhandel en gezondheidszorg. Laminatoren, van cruciaal belang voor het verbeteren en beschermen van gedrukte materialen, variëren in prijs van €7.000 tot €35.000 op Exapro. Deze prijs weerspiegelt het merk, de leeftijd, de kenmerken en de logistieke overwegingen van de machine.

Prominente fabrikanten, zoals GBC, Fellowes en Royal Sovereign, zijn te vinden op Exapro, wat betrouwbaarheid en prestaties garandeert. Wanneer u een aankoop overweegt, is het absoluut noodzakelijk om machineparameters zoals type, werkbreedte, snelheid en filmdikte te noteren om compatibiliteit met de beoogde taken te garanderen.

Het uitgebreide assortiment van Exapro betekent dat bedrijven, of het nu startende of gevestigde bedrijven zijn, lamineermachines kunnen vinden die aansluiten bij hun budget en operationele behoeften. Of het nu gaat om het verbeteren van de levendigheid van een brochure, het produceren van duurzame bewegwijzering of het maken van fraudebestendige officiële documenten, lamineermachines van Exapro garanderen kwaliteit en een lange levensduur.

Exapro vereenvoudigt het proces van het vinden van eersteklas lamineermachines en overbrugt de kloof tussen bedrijven en betrouwbare gebruikte machines die waar voor uw geld bieden.

STOCK 135 R5 1500 P Stock lamineren

Jaar: 2001

Max. papier lengte 150 cm
Min. papier lengte 21 cm
Max. papier breedte 162 cm
Min. papier breedte 35 cm

Asitrade Expertflute Touch lamineermachine

Jaar: 2019

Max. papier lengte 164 cm
Min. papier lengte 50 cm
Max. papier breedte 164 cm
Min. papier breedte 50 cm

Tünkers PS 1650 persband

Jaar: 2014

Jaar 2014 Type: Persband PS1650 Lengte: 4,70 m Meteen beschikbaar deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer tijdens een bezoek altijd de gegevens De Tünkers PS 1650 Press Belt, geïntroduceerd in 2014, is een betrouwbare en efficiënte oplossing voor diverse print- en afwerkingstoepassingen, bekend om zijn precisie en duurzaamheid. Dit model is ontworpen om uit te blinken op …

Meiguang FMZ 1650 lamineermachine

Jaar: 2016

Max. papier lengte 1650 cm
Min. papier lengte 500 cm
Max. papier breedte 1650 cm
Min. papier breedte 500 cm

Mühlbauer LP 5570 lamineermachine Hete deal

Jaar: 2023

Het Mühlbauer LP 5570 lamineersysteem is perfect geschikt voor complexe kaartontwerpen, zoals high-security kaarten. Het is ontworpen voor het lamineren van voorgelamineerde kaarten, plastic kaarten, smart cards en contactloze kaarten. Het systeem voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van kostenefficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit van zowel product als proces. Alle belangrijke procesparameters zoals temperatuur, druk en cyclustijd worden continu …

Fimset LMT-5 lamineermachine

Jaar: 2001

Fimset LMT-5 lamineermachine Machine van 2001 220V 180W

Krafft Göbel KG Fassonleimer + Display/Pakkettenpers Vormlijm + display/verpakkingspers

Jaar: 1988

Beschrijving Vormlijm + display/verpakkingspers Vorm lijm: Fabrikant: Krafft Göbel KG Bouwjaar: 1988 / gedeeltelijke ombouw van het besturingssysteem in 2010 Display/verpakkingspers: Fabrikant: Günther Anlagen- u. Maschinenbau Jaar: 1993 deze extra informatie is standaard voor dit model. Controleer tijdens een bezoek altijd de gegevens De Krafft Göbel KG Fassonleimer is, in combinatie met de Display/Packetpresse (Forming Gluer en Display/Packaging Press), geïntroduceerd …


LAMINA Cash-Lock-lijm CLG 1816

Jaar: 2015

Max. papier lengte 160 cm
Min. papier lengte 30 cm
Max. papier breedte 180 cm
Min. papier breedte 46 cm

GMP Exelam-plus 1080RMS

Jaar:

Max. papier breedte 144 cm

SEAL IT-600 lamineermachine

Jaar:

Een tweedehands apparaat te koop. Het apparaat werkte tot het einde van zijn gebruik in de productie. Het heeft enkele jaren ongebruikt gestaan. In het begin kan een kleine bijdrage nodig zijn. Kan ter plaatse worden geïnspecteerd.

LF-1600H lamineermachine

Jaar: 2009

LF-1600H lamineermachine 2009 Laminator met 1 verwarmde roller op 150°C voor koud lamineren en hotfoilen. Geïntegreerde gemotoriseerde af- en opwikkelaar. Enkele maanden geleden gereviseerd. Batch beschikbaar met: Flexibele en stijve printmedia (dibond, lijmen, enz.)

GBC Tuscan Pro 2

Jaar: 2011

Max. papier lengte 50 cm
Max. papier breedte 160 cm

Beijing Fulei Industrial & commercial Co BU-1600RFZ

Jaar: 2007

De lamineermachine werkt, verwarmt en scrollt beide kanten op. Assen zijn beschadigd.

GUANG MING YDFM 720 lamineermachine

Jaar: 2018

Warmtelamineermachine CTP GUANG MING YDFM 720 jaar 2018 Maximale lamineerbreedte 600 mm Lamineersnelheid 0-30 m/min Temperatuurlaminering 60-130 ℃ Motorvermogen 1,1 kW Verwarmingsvermogen 8 kW Totaal gewicht 470 kg Algemene afmetingen 1900*1300*1600mm

SKY DSB SKYLAM 1650 lamineermachine

Jaar: 2022

Hete lamineermachine en koude lamineermachine, showroommachine. Gecombineerde warme lamineermachine (2x verwarmde rollen tot 150°c) of koude lamineermachine voor montage. Lamineerbreedte: tot 1650 mm (65''). Max. lamineringsdikte: tot 13 mm. Snelheid: tot 5 meter/minuut. Uitgerust met 2 verwarmingsrollen met een diameter van 95 mm en twee drukrollen. LCD-scherm met temperatuur- en snelheidsregeling. Uitgerust met infraroodsensor. Uitgerust met universele boorhouders in 57 …

Viet GMBH BX 1000

Jaar: 2008

Max. papier breedte 1000 cm
Min. papier breedte 600 cm

Colomag Luminance

Jaar:

Max. papier breedte 65 cm


VIVID LAMINATING TECHNOLOGIES EM-1650DH lamineermachine

Jaar: 2019

EM-1650DH, Easymount 1650mm lamineermachine met verwarmde boven- en onderrollen. Slechts een paar maanden gebruikt. De machine is in perfecte staat.


Lamineermachines in de wereld van drukmachines: een kijkje in de marktplaats van Exapro

Het navigeren door het enorme domein van industriële machines kan lastig zijn, vooral voor bedrijven die hun bestaande apparatuur willen upgraden of voor nieuwkomers die hun onderneming een nieuwe impuls willen geven. Binnen de grafische wereld zijn lamineermachines een cruciaal onderdeel van de machine. Maar wat zijn dat, en waarom zou je overwegen om je volgende aankoop of verkoop via Exapro te doen?

Laminators begrijpen

In essentie is een lamineermachine een industriële machine die twee of meer materialen samensmelt, meestal met behulp van hitte en druk, om één enkel composietmateriaal te produceren. In de printwereld zijn lamineermachines essentieel voor het aanbrengen van een beschermlaag op bedrukte artikelen. Deze laag kan de esthetische aantrekkingskracht van het artikel versterken, UV-bescherming bieden, het waterbestendig maken en een lange levensduur garanderen. Van posters en foto's tot visitekaartjes en boekomslagen: lamineermachines zorgen voor de finishing touch die de kwaliteit van gedrukt materiaal versterkt.

Waarom kiezen voor Exapro voor lamineermachines?

Exapro staat hoog aangeschreven als een vooraanstaande marktplaats voor gebruikte industriële machines en biedt een scala aan voordelen voor zowel kopers als verkopers.

Als het gaat om het kopen van gebruikte machines, is de eerste zorg vaak de staat en betrouwbaarheid van de machine. Exapro zorgt er met zijn strenge controleproces voor dat elk vermeld apparaat van topkwaliteit is. Verkopers kunnen er daarentegen zeker van zijn dat ze hun machines presenteren aan een gericht, wereldwijd publiek dat echt de waarde begrijpt van wat ze kopen.

De wereld van gebruikte machines biedt een aantrekkelijk voorstel voor bedrijven: apparatuur van hoge kwaliteit krijgen zonder het hoge prijskaartje van een gloednieuw model. Als we het hebben over lamineermachines in de grafische industrie, vormen deze machines geen uitzondering. Via Exapro hebben bedrijven de mogelijkheid om toegang te krijgen tot eersteklas lamineermachines tegen concurrerende prijzen. De prijsklasse voor gebruikte lamineermachines kan sterk variëren en ligt doorgaans tussen €7.000 en €35.000. Dit brede bereik is verantwoordelijk voor verschillende factoren, die elk bijdragen aan het uiteindelijke prijskaartje. Deze prijsklasse biedt bedrijven flexibiliteit. Of u nu een startup bent met een beperkt budget en op zoek bent naar een basismodel om aan de slag te gaan, of een gevestigd bedrijf dat op zoek is naar een eersteklas lamineermachine met alle toeters en bellen, het assortiment van Exapro komt tegemoet aan verschillende behoeften en budgetten.

Exapro vereenvoudigt het hele proces, maakt het efficiënt en gebruiksvriendelijk, overbrugt de kloof tussen kopers en verkopers en verwerkt alle ingewikkelde details om een ​​vlotte transactie te garanderen. En wanneer u overweegt dergelijke cruciale machines te kopen of verkopen, is Exapro een vertrouwde partner, die ervoor zorgt dat u de beste deals, onberispelijke kwaliteit en een probleemloze ervaring krijgt. Met een wereldwijd bereik, expertise en toewijding aan transparantie is het nog nooit zo eenvoudig en veilig geweest om de wereld van gebruikte industriële machines te betreden.

 

Belangrijkste voordelen van lamineermachines

Laminators spelen een belangrijke rol in de druk- en productiesector en bieden een groot aantal voordelen die zowel de functionaliteit als het uiterlijk van gedrukte materialen verbeteren. Dit zijn de belangrijkste:

Bescherming: een van de belangrijkste redenen voor lamineren is om documenten en materialen te beschermen tegen vocht, vuil, vlekken, vlekken en andere mogelijke schade. Gelamineerde artikelen zijn aanzienlijk duurzamer en beter bestand tegen slijtage.

Verbeterd uiterlijk: Lamineren kan het algehele uiterlijk van afgedrukte items verbeteren door een glanzende of matte afwerking toe te voegen, waardoor kleuren levendiger lijken en het contrast van afgedrukte afbeeldingen en tekst toeneemt.

UV-bescherming: Laminatoren die UV-beschermingsfilms gebruiken, beschermen het gedrukte materiaal tegen schadelijke ultraviolette stralen. Deze bescherming zorgt ervoor dat de kleuren niet gemakkelijk vervagen bij blootstelling aan zonlicht.

Stijfheid en stijfheid: Lamineren voegt een mate van stijfheid toe aan materialen, wat vooral handig kan zijn voor items die hun vorm moeten behouden, zoals badges, uithangborden of displaymaterialen.

Waterbestendigheid: gelamineerde documenten worden waterbestendig, waardoor ze bruikbaar zijn in omgevingen waar ze kunnen worden blootgesteld aan vocht of gemorste vloeistoffen, zoals keukens, badkamers of buiten.

Knoeibestendig: lamineren kan ook als veiligheidsmaatregel dienen. Zodra een document is gelamineerd, worden alle pogingen om het te wijzigen of ermee te knoeien duidelijk.

Herbruikbaar oppervlak: op gelamineerde oppervlakken kan worden geschreven met wasbare markeringen of markeerstiften, waardoor ze handig zijn voor herbruikbare materialen zoals leermiddelen, presentaties of restaurantmenu's.

Reductie van krullen: Gedrukte materialen, vooral grotere prints, kunnen na verloop van tijd soms aan de randen omkrullen. Lamineren voorkomt dit opkrullen, waardoor het materiaal vlak en toonbaar blijft.

Kosteneffectieve conservering: in plaats van herhaaldelijk materialen te printen die na verloop van tijd verslechteren, biedt lamineren een kosteneffectieve methode om ze voor langere perioden te bewaren.

Veelzijdigheid: lamineermachines zijn veelzijdig wat betreft de verscheidenheid aan formaten en diktes van de materialen die ze aankunnen. Of het nu gaat om een ​​klein visitekaartje, een grote poster of een boekomslag, lamineermachines kunnen aan allerlei behoeften voldoen.

Professionele uitstraling: Gelamineerde materialen zien er vaak professioneler uit en voelen ook zo aan. Dit uiterlijk kan de waargenomen waarde van een document vergroten, waardoor het geschikter wordt voor professionele presentaties of publicaties van hoge kwaliteit.

Laminators spelen een cruciale rol bij zowel het behoud als de verbetering van gedrukt materiaal. Ze bieden bescherming, verbeteren de esthetische aantrekkingskracht en kunnen zelfs de functionele bruikbaarheid van verschillende documenten en items vergroten. Of het nu in een kantooromgeving, een onderwijsomgeving of binnen sectoren als restaurants en reclame is, de voordelen van lamineermachines zijn legio.

 

Belangrijkste machineparameters van lamineermachines

Als u overweegt lamineermachines te kopen of verkopen op een marktplaats als Exapro, is het begrijpen van de belangrijkste machineparameters van cruciaal belang. Deze parameters bepalen de mogelijkheden van de machine, de compatibiliteit met specifieke taken en de algehele waarde. Dit zijn de belangrijkste machineparameters van lamineermachines waarmee u rekening moet houden:

Type lamineermachine: Er zijn verschillende soorten lamineermachines, waaronder hoes-, rol-, koude en warme lamineermachines. Elk heeft zijn eigen reeks toepassingen en toepassingen. Als u het type kent, kunt u bepalen welke taken de machine kan uitvoeren.

Maximale werkbreedte: deze parameter definieert de maximale breedte van het materiaal dat de machine kan lamineren. Voor grotere projecten, zoals posters of banners, is een grotere werkbreedte essentieel.

Bedieningssnelheid: de operationele snelheid, vaak gemeten in meters of voet per minuut, geeft de efficiëntie en productiviteit van de machine aan.

Aantal rollen: meer rollen betekenen meestal een betere kwaliteit en een consistentere laminering. Het kan ook de snelheid en soepelheid van het lamineerproces beïnvloeden.

Filmdikte: Verschillende lamineermachines kunnen verschillende filmdiktes aan. Als u het bereik begrijpt (meestal gemeten in microns), kunt u indien nodig dunnere of dikkere lamineerhoezen of -rollen gebruiken.

Temperatuurbereik: vooral belangrijk voor hete lamineermachines, het temperatuurbereik geeft de veelzijdigheid van de machine aan bij het verwerken van verschillende soorten lamineerfilms.

Opwarmtijd: dit geeft aan hoe lang het duurt voordat de machine de operationele temperatuur bereikt. Een kortere opwarmtijd kan de productiviteit verhogen, vooral voor bedrijven met grote lamineerbehoeften.

Type bediening: Moderne lamineermachines kunnen worden geleverd met digitale bedieningselementen, waardoor meer precisie in de temperatuur- en snelheidsinstellingen mogelijk is. Oudere modellen hebben mogelijk handmatige bediening.

Koelsysteem: Sommige geavanceerde lamineermachines hebben ingebouwde koelsystemen om gelamineerde artikelen snel af te koelen, waardoor kromtrekken of vervorming wordt voorkomen.

Omkeerfunctie: dit is een handige functie waarmee de machine het lamineerproces kan omkeren, wat handig is in geval van papierstoringen of verkeerde invoer.

Veiligheidsfuncties: functies zoals automatische uitschakeling, veiligheidsschermen en cool-touch buitenkanten kunnen essentieel zijn, vooral in omgevingen waar veiligheid een prioriteit is.

Stand-alone versus inline: sommige lamineermachines zijn stand-alone machines, terwijl andere (inline) kunnen worden geïntegreerd in print- of afwerkingssystemen voor een meer gestroomlijnd productieproces.

Extra functies: Sommige lamineermachines worden geleverd met extra functionaliteiten zoals cutters of trimmers, corona-behandelaars voor betere hechting of zelfs speciale functies voor inkapseling.

Voetafdruk en mobiliteit: de fysieke grootte van de machine en of deze mobiliteitskenmerken zoals wielen heeft, kan van cruciaal belang zijn, vooral als de ruimte beperkt is.

Bij het aanbieden of kopen van een laminator op een marktplaats als Exapro bieden deze parameters een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden van de machine. Voor verkopers zorgt het nauwkeurig beschrijven van deze details ervoor dat de juiste kopers worden aangetrokken. Voor kopers zorgt het begrijpen van deze aspecten ervoor dat de gekozen lamineermachine perfect aansluit bij hun operationele behoeften.

 

Toepassingsgebied

Het gebruiksgebied biedt context, zodat zowel kopers als verkopers weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Dit zijn de belangrijkste gebieden voor lamineermachines, vooral in de context van een marktplaats als Exapro:

Drukken en publiceren: lamineermachines zijn onmisbaar in de printindustrie. Ze worden gebruikt om alles te verfraaien en te beschermen, van tijdschriften, boekomslagen en brochures tot posters en visitekaartjes.

Reclame en bewegwijzering: Gelamineerde borden, banners en promotiemateriaal zijn duurzamer en visueel aantrekkelijker. Laminatoren helpen bij het produceren van reclamemateriaal voor zowel binnen als buiten dat bestand is tegen verschillende omgevingsomstandigheden.

Fotografie: lamineren beschermt foto's tegen vocht, UV-straling en slijtage, waardoor een lange levensduur en een beter uiterlijk worden gegarandeerd.

Onderwijsinstellingen: Scholen en universiteiten gebruiken lamineermachines om leermiddelen, identiteitskaarten, certificaten en ander onderwijsmateriaal te produceren dat profiteert van extra duurzaamheid.

Kantoorinstellingen: voor bedrijven zijn lamineermachines handig voor het maken van duurzame presentaties, ID-badges, instructiebladen en andere essentiële documenten.

Verpakkingsindustrie: lamineermachines spelen een rol bij de productie van meerlaagse verpakkingsmaterialen die de houdbaarheid, het uiterlijk en de duurzaamheid verbeteren.

Auto-industrie en elektronica: In deze sectoren kunnen lamineermachines worden gebruikt om labels, instructiemateriaal of zelfs specifieke componenten te produceren waarvoor gelaagde materialen nodig zijn.

Textiel en mode: Lamineren wordt soms gebruikt om gespecialiseerde stoffen of accessoires te produceren, waarbij een beschermende laag wordt toegevoegd of een uniek visueel effect wordt gecreëerd.

Gezondheidszorg: Ziekenhuizen en klinieken gebruiken lamineermachines voor badges, bewegwijzering, patiëntinstructies en andere materialen die gemakkelijk moeten worden gereinigd en slijtvast moeten zijn.

Overheid en juridische zaken: belangrijke documenten, certificaten, licenties en andere officiële materialen worden vaak gelamineerd om hun lange levensduur en authenticiteit te garanderen.

Detailhandel: displays op verkooppunten, prijskaartjes, promotiemateriaal en zelfs klantenkaarten kunnen worden gelamineerd voor verbeterde duurzaamheid en uiterlijk.

 

Belangrijkste fabrikanten van lamineermachines  

Lamineermachines worden geproduceerd door verschillende fabrikanten, die elk hun eigen sterke punten, specialisaties en reputaties op de markt brengen. Hier zijn enkele bekende fabrikanten van lamineermachines die u op Exapro tegen kunt komen:

GBC (General Binding Corporation): GBC is een gerenommeerde naam in de branche en biedt een reeks lamineermachines, van persoonlijk gebruik tot modellen van commerciële kwaliteit.

Fellowes: Fellowes staat bekend om zijn kantoorapparatuur en produceert een reeks lamineermachines die geschikt zijn voor verschillende taken, van licht kantoorgebruik tot intensievere commerciële doeleinden.

Royal Sovereign: Royal Sovereign is een wereldleider in innovatieve producten en biedt hoogwaardige lamineermachines voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik.

SEAL: SEAL is gespecialiseerd in grafische apparatuur en produceert een lijn professionele lamineermachines, ideaal voor zware taken.

D&K Group: D&K is een prominente naam in de lamineerindustrie en biedt een breed scala aan lamineeroplossingen, van desktopmodellen tot grootformaat lamineermachines.

USI: USI is al tientallen jaren actief in de lamineerbranche en levert betrouwbare machines die een spectrum aan behoeften dekken, van scholen tot bedrijven.

Kala: Kala is gespecialiseerd in afwerkingsapparatuur voor groot- en grootformaat en biedt lamineermachines die ideaal zijn voor grotere projecten.

Neschen: Neschen-lamineermachines staan ​​bekend om hun hoogwaardige afwerking en prestaties en zijn populair in de grafische en grafische industrie.

Easymount: Easymount-lamineermachines, geproduceerd door Vivid Laminating Technologies, staan ​​bekend om hun veelzijdigheid en gebruiksgemak en zijn geschikt voor zowel signage- als digitale markten.

Akiles: Akiles is een toonaangevende fabrikant in de inbind- en lamineerindustrie en produceert duurzame en efficiënte lamineermachines.

Scotch: hoewel Scotch beter bekend staat om zijn tapes, produceert het ook een reeks gebruiksvriendelijke lamineermachines, ideaal voor persoonlijk of klein zakelijk gebruik.

Dit zijn slechts enkele van de opmerkelijke fabrikanten in de lamineerindustrie. Wanneer u een aankoop of verkoop overweegt op een platform als Exapro, is het nuttig om kennis te maken met deze merken. Als u dit doet, kunt u de kwaliteit, functies en potentiële waarde van een machine bepalen. Bovendien kunnen verschillende merken zich specifieker richten op bepaalde sectoren of toepassingen, dus het begrijpen van de specialisaties van elke fabrikant kan helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.