Koeltunnels, cruciaal in industrieën variërend van voeding tot farmaceutische producten, zorgen voor een snelle en uniforme productkoeling. Op Exapro, een toonaangevende marktplaats voor gebruikte industriële machines, vindt u deze machines die zijn afgestemd op uiteenlopende behoeften. Met prijzen variërend tussen €21.000 en €70.000 richt Exapro zich zowel op prijsbewuste bedrijven als op mensen die op zoek zijn naar premiumoplossingen.

Belangrijke parameters waarmee u rekening moet houden bij het navigeren door de lijsten van Exapro zijn tunnelafmetingen, koelmethode, transportbandsnelheid en stroomvereisten. Bovendien bieden details zoals het merk, de leeftijd en de onderhoudsgeschiedenis van de machine inzicht in de waarde en de potentiële levensduur ervan. Gerenommeerde merken zoals Sollich, GEA en Haas bezoeken het platform en bieden zekerheid in kwaliteit en prestaties.

Of u nu een zoetwarenondernemer bent die ervoor zorgt dat chocolade perfect hard wordt of een farmaceutische fabrikant die de integriteit van temperatuurgevoelige producten bewaart, de uitgebreide catalogus van Exapro zorgt ervoor dat u een koeltunnel vindt die aan uw precieze specificaties voldoet. Verkopers profiteren van het transparant weergeven van machineparameters, zodat ze in contact komen met de juiste doelgroep. Met Exapro zijn zowel kopers als verkopers klaar voor succesvolle transacties, verzekerd van kwaliteit, transparantie en waarde.

CES -LT-LIN-5mX0.66-PODB-E

Jaar: 2006

Band-/riembreedte 645 mm
Type koelmiddel Liquid Nitrogen
Uitvoer 600 kg/h

Mega Koeltunnel

Jaar: 2016

Band-/riembreedte 650 mm
Type koelmiddel
Uitvoer 3000 kg/h

JBT FoodTech Frigoscandia A20 Koeltunnel Hete deal

Jaar: 2011

Uitvoer 2000 kg/h
Type koelmiddel Freon R404A

JBT FFA40 R TRACK Koeltunnel

Jaar: 2011

Uitvoer 3500 kg/h
Type koelmiddel NH3, ammonia

AERO SMA-6 Koeltunnel

Jaar: 1999

Band-/riembreedte 915 mm
Type koelmiddel
Uitvoer 2300 kg/h

POLAR DN492-E-02 Koelcel

Jaar: 2019

Type koelmiddel

PACKO TUNNEL Cryogenisatietunnel

Jaar:

Band-/riembreedte 1100 mm
Type koelmiddel Nitrógeno


GEA spiraalvriezer

Jaar: 2014

Band-/riembreedte 1200 mm
Type koelmiddel

DMA Fördertechnik Heliflex-Durchlaufkühler HDK/NFA

Jaar: 1998

Band-/riembreedte 225 mm
Type koelmiddel 34% Ethylen/-6/+0,0

Kaak dubbele spiraalrijsmachine

Jaar: 1987

Band-/riembreedte 800 mm
Type koelmiddel

Kaak cooling tower Koeltunnel

Jaar: 2007

Band-/riembreedte 1075 mm
Type koelmiddel

Air Products IQF 1220.15/3070 Koeltunnel

Jaar:

Band-/riembreedte 1220 mm
Type koelmiddel Nitrogen
Uitvoer 5000 kg/h

Triphase double spiral freezer Koeltunnel

Jaar: 1993

Band-/riembreedte 660 mm
Type koelmiddel


Frigoscandia GCP 42 Koeltunnel

Jaar:

Band-/riembreedte 400 mm
Type koelmiddel
Uitvoer 700 kg/h

Esquema SM-NH3

Jaar: 2007

Uitvoer 1000 kg/h
Type koelmiddel NH3


LINDE Cryoline L8 -120 Koeltunnel

Jaar: 2001

Band-/riembreedte 1210 mm
Type koelmiddelKoeltunnels in de voedselverwerkingssector: een diepgaande duik met Exapro

In het bruisende domein van de voedselverwerking is de rol van machines monumentaal. En als we het hebben over het bereiken van een optimale producttemperatuur na de productie, zijn koeltunnels echt onmisbaar. Bij Exapro erkennen we het belang van deze gereedschappen en bieden we een betrouwbare marktplaats voor de aan- en verkoop van gebruikte industriële machines, inclusief koeltunnels. Laten we dus het wonder van de koeltunnel uitpakken en begrijpen hoe Exapro zich onderscheidt in zijn aanbod.

Koeltunnels zijn gespecialiseerde machines die voornamelijk in de voedselverwerkende industrie worden gebruikt om de temperatuur van producten snel naar een gewenst niveau te brengen. Dit kan verschillende redenen hebben, variërend van het garanderen dat producten goed uitharden (zoals chocolade) tot het verlengen van de houdbaarheid en het garanderen van de productveiligheid. Normaal gesproken reizen producten op een transportband door een temperatuurgecontroleerde omgeving, waarbij ze tijdens het transport gelijkmatig worden gekoeld.

Het ontwerp en de mogelijkheden van koeltunnels kunnen variëren op basis van het type voedselproduct, de gewenste eindtemperatuur en de snelheid waarmee de koeling moet plaatsvinden. Ze kunnen methoden gebruiken zoals gekoelde lucht, koeling of zelfs koelvloeistoffen, afhankelijk van de specifieke vereisten.

Waarom kiezen voor Exapro voor uw behoeften?

Met een breed scala aan beschikbare opties beschikt Exapro over een uitgebreide collectie koeltunnels die tegemoetkomen aan verschillende voedselverwerkingsbehoeften. Deze diversiteit zorgt ervoor dat professionals een machine kunnen vinden die perfect aansluit bij hun specifieke eisen. Onze machinelijsten ondergaan strenge controles. Dit zorgt ervoor dat wat u ziet is wat u krijgt, waardoor onaangename verrassingen na de aankoop worden geëlimineerd. Bij Exapro geven we prioriteit aan transparante transacties. Van prijzen tot machinedetails, alle informatie is duidelijk uiteengezet voor kopers en verkopers.

Kiezen voor gebruikte machines gaat niet alleen over kostenbesparing, maar ook over het optimaliseren van hulpbronnen. Bij Exapro begrijpen we deze balans en daarom bieden we scherp geprijsde opties zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Bij Exapro schommelt de prijsklasse voor gebruikte koeltunnels in de voedselverwerkende sector voornamelijk tussen €21.000 en €70.000. Dus of u nu neigt naar een machine op instapniveau of een premium-investering overweegt, de uitgebreide catalogus van Exapro zorgt ervoor dat aan uw specifieke behoeften wordt voldaan.

Exapro is niet beperkt tot een specifieke regio. Ons bereik omvat de hele wereld en verbindt kopers en verkopers uit verschillende hoeken van de wereld. Dit betekent bredere opties voor kopers en een breder publiek voor verkopers.

Als u op zoek bent naar een koeltunnel of er een wilt verkopen, is Exapro uw vertrouwde marktplaats, die de kloof overbrugt tussen vraag en aanbod op het gebied van gebruikte industriële machines. Met onze toewijding aan kwaliteit, vertrouwen en naadloze transacties zorgt Exapro ervoor dat professionals in de voedselverwerkende industrie over de middelen beschikken die ze nodig hebben om efficiënt en effectief te werken.

 

Belangrijkste voordelen van koeltunnels

Koeltunnels spelen een belangrijke rol in de voedselverwerkende industrie en diverse andere sectoren die een snelle en uniforme koeling van producten vereisen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van koeltunnels:

Uniforme koeling: koeltunnels zorgen ervoor dat producten overal consistent worden gekoeld. Deze uniformiteit voorkomt de vorming van temperatuurgradiënten die productdefecten kunnen veroorzaken, vooral bij gevoelige artikelen zoals chocolade, waar gelijkmatige koeling zorgt voor een glanzende afwerking en uitbloeien voorkomt.

Verhoogde efficiëntie: met een continue verwerkingslijn zorgen koeltunnels voor hogere productiesnelheden. Producten kunnen snel achter elkaar worden gekoeld, waardoor de algehele doorvoer van het productieproces wordt verbeterd.

Optimalisatie van de ruimte: in plaats van producten over een groot gebied te verspreiden om te koelen, of meerdere koelunits te gebruiken, stroomlijnen koeltunnels het proces in een beperkte ruimte, waardoor efficiënt gebruik wordt gemaakt van fabrieksruimte.

Verbeterde productkwaliteit: consistente en gecontroleerde koeling kan de productkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Het zorgt ervoor dat de producten hun vorm, textuur en smaak behouden, vooral belangrijk in voedingsmiddelen zoals zoetwaren of gebak.

Veelzijdigheid: moderne koeltunnels kunnen worden aangepast om tegemoet te komen aan verschillende producten en koelbehoeften. Ze kunnen worden aangepast wat betreft transportsnelheid, temperatuurinstellingen en koelmethoden (lucht, vloeistof of een combinatie).

Energie-efficiënt: als ze optimaal worden onderhouden en geëxploiteerd, kunnen koeltunnels energiezuiniger zijn in vergelijking met traditionele batch-koelprocessen, wat op de lange termijn tot kostenbesparingen leidt.

Veilig en hygiënisch: koeltunnels verminderen de blootstelling van producten aan de externe omgeving, wat een potentiële bron van besmetting kan zijn. Dit is vooral gunstig voor voedingsproducten, omdat ze ervoor zorgen dat ze hygiënisch en veilig voor consumptie blijven.

Reductie in handmatige verwerking: Met geautomatiseerde transportbanden is er een vermindering in handmatige verwerking van producten, wat niet alleen de efficiëntie verbetert, maar ook het risico op besmetting en menselijke fouten verkleint.

Schaalbaarheid: voor bedrijven die de productie willen opschalen, kan de integratie van een koeltunnel een gamechanger zijn. Het zorgt ervoor dat grotere volumes kunnen worden beheerd zonder dat dit ten koste gaat van de productkwaliteit of de koelefficiëntie.

Flexibiliteit in productie: Dankzij koeltunnels kunnen fabrikanten snel schakelen tussen verschillende producten of batches. Moderne systemen worden vaak geleverd met snelle aanpassingen van de instellingen, waardoor minimale downtime tijdens wijzigingen wordt gegarandeerd.

Koeltunnels bieden industrieën een combinatie van efficiëntie, kwaliteitsborging en flexibiliteit, waardoor ze een onmisbare aanwinst zijn voor elke productielijn waar gecontroleerde koeling van het grootste belang is.

 

Belangrijkste machineparameters van koeltunnels

Bij het kopen of verkopen van koeltunnels op een marktplaats als Exapro moeten verschillende belangrijke machineparameters zorgvuldig in overweging worden genomen om de juiste pasvorm voor de koper en transparante communicatie tussen beide partijen te garanderen. Hier zijn de essentiële parameters:

Breedte, hoogte en lengte: bepaal de grootte van de producten die kunnen worden geplaatst.

Koelmethode & Capaciteit: details over of er gebruik wordt gemaakt van lucht-, vloeistof- of contactkoeling en het temperatuurbereik dat kan worden bereikt.

Transportbandtype & Snelheid: De aard van de transportband en het instelbare snelheidsbereik zijn van invloed op de koelduur en het type producten dat deze kan verwerken.

Stroomvereisten & Energieverbruik: Compatibiliteit met lokale energiebronnen en operationele energie-efficiëntie zijn cruciaal voor langdurig gebruik.

Onderhoud & Servicegeschiedenis: Regelmatig onderhouden en goed onderhouden machines zijn doorgaans betrouwbaarder en waardevoller.

Conditie & Functionaliteit: Een duidelijke weergave van de huidige staat van de machine en eventuele defecten of onderdelen die vervangen moeten worden.

Extra functies: eventuele extra functies zoals automatiseringsmogelijkheden, geïntegreerde sensoren of aanpasbare instellingen die de functionaliteit van de machine verbeteren.

Door deze parameters nauwkeurig en transparant op te sommen, kunnen verkopers de aantrekkingskracht van hun vermelding voor serieuze kopers aanzienlijk vergroten, en kunnen kopers geïnformeerde, zelfverzekerde beslissingen nemen over hun aankopen op platforms als Exapro.

 

Toepassingsgebied 

In de context van kopen en verkopen op Exapro zijn de toepassingsgebieden voor koeltunnels voornamelijk geconcentreerd in industrieën waar nauwkeurige en efficiënte koeling een integraal onderdeel is van de productie. Inzicht in het gebruiksgebied is van cruciaal belang, omdat het kopers helpt bij het identificeren van de machines die aansluiten bij hun vereisten en verkopers helpt bij het positioneren van hun vermeldingen bij de juiste doelgroep.

Voedings- en drankenindustrie. Hier zijn koeltunnels essentieel, vooral bij de productie van zoetwaren en bakkerijproducten, om een ​​goede instelling en behoud van smaak en textuur te garanderen.

Farmaceutische industrie. Voor medicijnen en andere gezondheidsgerelateerde producten die gecontroleerde temperaturen vereisen, zijn koeltunnels cruciaal voor het behoud van de productintegriteit.

Chemische Industrie. Ze worden gebruikt in bepaalde chemische processen die snelle en gecontroleerde koeling vereisen om de gewenste eindproducteigenschappen te bereiken.

Kunststoffen & Harsindustrie. Bij de productie van kunststof- en harscomponenten versnellen koeltunnels het hardings- of uithardingsproces.

Metaalbewerking. Ze worden gebruikt voor het geleidelijk afkoelen van onderdelen om structurele zwakheden in metalen producten te voorkomen.

Cosmetische industrie. Bij de productie van cosmetica zoals lippenstiften worden koeltunnels gebruikt om een ​​goede vormgeving en uitharding te garanderen.

Bij het kopen of verkopen van koeltunnels op Exapro is het belangrijk dat verkopers duidelijk het beoogde gebruiksgebied voor hun vermelde machines specificeren, en voor kopers helpt het begrijpen van deze gebruiksgebieden bij het selecteren van een machine die voldoet aan hun branche normen. 

 

Belangrijkste fabrikanten van koeltunnels

Verschillende fabrikanten staan ​​bekend om het produceren van hoogwaardige koeltunnels, en hun machines zijn vaak te vinden op Exapro. Hier zijn enkele van de opmerkelijke fabrikanten van koeltunnels:

Sollich: Sollich is een gerenommeerde naam in de zoetwarenindustrie en produceert een breed scala aan apparatuur, waaronder koeltunnels, vooral voor de verwerking van chocolade.

GEA: GEA is een belangrijke speler in de voedselverwerkende industrie en biedt een verscheidenheid aan koel- en vriestunnels die tegemoetkomen aan uiteenlopende behoeften.

Haas: Haas staat vooral bekend om hun productielijnen voor wafels, koekjes en zoetwaren en produceert ook koeltunnels als onderdeel van hun uitgebreide oplossingen.

Bosch: de verpakkings- en verwerkingsdivisie van Bosch produceert een reeks apparatuur, waaronder koeltunnels, vooral voor de voedings- en farmaceutische sector.

Aasted: Aasted is gespecialiseerd in chocolade- en bakkerijapparatuur en biedt een reeks koeloplossingen op maat voor deze industrieën.

Rieckermann: Ze bieden een verscheidenheid aan industriële oplossingen en hun koeltunnels staan ​​bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie.

Frigoscandia: hun tunnels staan ​​bekend om hun vries- en koeloplossingen en worden veel gebruikt in de voedingsindustrie.

Savage Bros. Co.: Ze zijn vooral bekend in de zoetwarenindustrie en produceren koeltunnels die voornamelijk op maat zijn gemaakt voor chocolade en snoep.

Nestlé: hoewel het in de eerste plaats een voedingsmiddelen- en drankenbedrijf is, is Nestlé produceert ook een deel van zijn machines, en af ​​en toe zijn hun koeltunnels te vinden op de tweedehandsmarkt.

Teknoice: Gespecialiseerd in ijsproductieapparatuur, hun koeltunnels zijn speciaal ontworpen voor snel en uniform invriezen.

Als u wilt kopen of verkopen op een platform als Exapro, is het nuttig om vertrouwd te raken met deze fabrikanten. Erkende merken kunnen vaak een hogere verkoopwaarde opleveren, en vanuit het perspectief van de koper kan het kiezen van een bekend merk zekerheid bieden op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en after-sales ondersteuning.