Exapro is uw belangrijkste marktplaats voor hoogwaardige gebruikte industriële machines. We presenteren onze selectie van inspectieapparatuur onder de categorie Elektronica. Deze machines worden professioneel onderhouden en bieden een uitstekende mix van precisie, betrouwbaarheid en waarde.

Onze inspectieapparatuur blinkt uit in het waarborgen van de kwaliteit en integriteit van elektronische componenten en assemblages. Deze machines zijn ideaal voor industrieën zoals de productie van halfgeleiders, PCB's en elektronische assemblage. Ze bieden gedetailleerde analyses en foutdetectie, zodat producten aan strenge kwaliteitsnormen voldoen. Tot de uitrustingsopties behoren geautomatiseerde optische inspectiesystemen (AOI), röntgeninspectiemachines en in-circuit testers.

Elk inspectieapparaat doorloopt een streng controleproces, waardoor kwaliteit en prestaties worden gegarandeerd. Onze machines zijn kosteneffectief en beloven aanzienlijke besparingen in vergelijking met nieuwe apparatuur, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie. Gerenommeerde merken als Agilent, Koh Young en Omron maken deel uit van ons assortiment, bekend om hun betrouwbaarheid en geavanceerde technologie. Prijzen variëren tussen €10.000 en €100.000, geschikt voor verschillende budgetschalen.

Voor gedetailleerde informatie of om een ​​offerte aan te vragen kunt u contact opnemen met ons toegewijde team, klaar om u te helpen met uw specifieke behoeften. Bij Exapro draait alles om het faciliteren van de groei van uw bedrijf door middel van kwaliteit en betaalbaarheid. Vertrouw op Exapro voor uw industriële machinebehoeften en verhoog vandaag nog uw productiviteit.


Stable micro system TA.XTExpressC Texture Analyser Inspectiemachine voor elektronica Lage werktijden

Jaar: 2022

Textuuranalysator van Stablemicrosystem UK, 95% nieuw en minder dan 20 keer gebruikt sinds installatie, onlangs pas onderzocht.VISCOM X 7056 RS AOI system Inspectiemachine voor elektronica

Jaar: 2008

VISCOM X 7056 RS AOI-systeem 3D Inline X-ray (5) bundels Software: V.SO.001 Röntgenkast: lekstraling

Feinfocus Tiger FXS röntgeninspectiesysteem

Jaar: 2006

Feinfocus Tiger FXS röntgeninspectiesysteem Het is momenteel gedeïnstalleerd De machine is slechts een paar keer gebruikt voordat hij werd losgekoppeld wegens gebrek aan gebruikers. We hebben het nooit geïnstalleerd, maar we hebben geen expertise binnen het bedrijf en dit is niet langer onze prioriteit. Wanneer is de machine voor het laatst gebruikt? Onbekend Het is compleet en bevat reserveonderdelen (zie …


Testo Testo 6381 Inspectiemachine voor elektronica

Jaar:

De Testo 6381 verschildruktransmitter is speciaal ontwikkeld voor het bewaken van verschildruk in het meetbereik van 10 tot 1000 hPa. In cleanroomtechnologie voorkomt het handhaven van een overdruk het binnendringen van verontreinigde lucht. Bovendien kan de stromingssnelheid of volumestroom worden berekend uit de drukverschilmeting. De Testo 6381 is vooral uniek door zijn automatische nulpuntcontrole, die een hoge nauwkeurigheid en langdurige …

Siemens IPC477D Inspectiemachine voor elektronica

Jaar: 2015

Volledig uitgeruste industriële Siemens PC , Perfecte staat Aan boord: 19" aanraakscherm DVD HDD-station RAM 4GB SC-DC 24V DC Windows Ultimate 64 Bit met Licentiesleutel i3-3217UE, 2xGbE. Daarnaast industriële muis track ball en 20A output High Quality PSU. **Titel:** IPC477D 19" Aanraakscherm (1366 x 768) met Windows 7 Ultimate-licentie, industriële roestvrijstalen trackball en Phoenix 24V 20A voeding

3.390 €

Bekijk product

GB Verenigd Koninkrijk

AOI cyberoptic QX150i Inspectiemachine voor elektronica

Jaar: 2014

AOI inspectiemachine Fabrikant Cyberoptic ModelQX150i jaar 2014OMRON IP-3000M tafelmodel PCB-inspectiesysteem

Jaar: 2019

Tafelmodel PCB-inspectiesysteem. Machine heeft minder dan 50 werkuren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aleader ALD770 AOI Inspectiemachine voor elektronica

Jaar: 2012

Aleader ALD770 AOI Jaar 2012 AOI optische inspectie Product: gebruikt Prijs is onderhandelbaar

LMI HDI 109 Inspectiemachine voor elektronica Hete deal Lage werktijden

Jaar: 2017

Voorgekalibreerde contactloze 3D-scanner. De scanner heeft de mogelijkheid om kleine onderdelen met een hoge nauwkeurigheid te scannen. De HDI 109 is een kant-en-klare oplossing die een naadloze 3D-scanervaring biedt, van acquisitie tot naverwerking van scans tot een volledig digitaal 3D-model. Inclusief: 1x HDI 109 sensorkop (blauwe led) 1x USB-donglesleutel (softwarelicentie) 1x 3D-scansoftware voor Windows 11 X64 1x Reisetui 1x klein …

7.190 €

Bekijk product

GB Verenigd KoninkrijkCYBEROPTICS QX 500-L Inspectiemachine voor elektronica

Jaar: 2012

Machines in werkende staat - verkocht zoals ze zijn. Totaal 4 eenheden beschikbaar. CYBEROPTICS QX 500-L is een assemblage- en productiemachine voor printplaten die de beste snelheid, nauwkeurigheid en verwerkingscapaciteit in zijn klasse biedt. Dit systeem is veelzijdig genoeg om te worden gebruikt in een verscheidenheid aan assemblage- en productieprocessen. De ultramoderne optische technologie van het apparaat zorgt voor een …


Inleiding tot elektronische inspectieapparatuur

Inspectieapparatuur speelt een cruciale rol in de elektronica-industrie en waarborgt de kwaliteit en betrouwbaarheid van elektronische componenten en assemblages. Deze hulpmiddelen zijn essentieel voor het opsporen van defecten, het verifiëren van afmetingen en het beoordelen van de integriteit van soldeerverbindingen, componenten en circuits. Hoogwaardige inspectieapparatuur helpt fabrikanten strenge kwaliteitsnormen te handhaven, productiefouten te verminderen en de algehele productbetrouwbaarheid te verbeteren.

Soorten elektronische inspectieapparatuur

 1. Geautomatiseerde optische inspectiesystemen (AOI)

  • Doel: elektronische assemblages automatisch inspecteren op defecten zoals soldeerproblemen, plaatsing van componenten en maatnauwkeurigheid.
  • Toepassingen: lijnen voor oppervlaktemontagetechnologie (SMT), assemblage van printplaten (PCB's) en inspectie van eindproducten.
  • Belangrijkste kenmerken: camera's met hoge resolutie, geavanceerde beeldverwerking en hoge inspectiesnelheden.
 2. Röntgeninspectiesystemen

  • Doel: Niet-destructieve inspectie van verborgen soldeerverbindingen en interne structuren van PCB's en componenten.
  • Toepassingen: BGA-inspectie (Ball Grid Array), halfgeleiderverpakkingen en kwaliteitscontrole van complexe assemblages.
  • Belangrijkste kenmerken: beeldvorming met hoge resolutie, 3D-inspectiemogelijkheden en mogelijkheid om interne defecten te detecteren.
 3. Soldeerpasta-inspectiesystemen (SPI)

  • Doel: Het meten van het volume, de hoogte en het oppervlak van de afzettingen van soldeerpasta op PCB's om een ​​goede soldeerverbinding te garanderen.
  • Toepassingen: SMT-lijnen, pre-reflow-inspectie en kwaliteitsborging bij PCB-productie.
  • Belangrijkste kenmerken: 3D-meetmogelijkheden, snelle inspectie en integratie met SMT-lijnen.
 4. Microscopen en visuele inspectiesystemen

  • Doel: handmatige inspectie van elektronische componenten en assemblages op visuele defecten.
  • Toepassingen: kwaliteitscontrole, foutanalyse en onderzoek en ontwikkeling.
  • Belangrijkste kenmerken: Hoge vergroting, digitale beeldverwerking en ergonomische ontwerpen voor langdurig gebruik.
 5. Vliegende sondetesters

  • Doel: Elektrisch testen van PCB's zonder de noodzaak van op maat gemaakte testopstellingen.
  • Toepassingen: prototypetesten, productie in kleine volumes en complexe PCB-tests.
  • Belangrijkste kenmerken: Flexibiliteit, hoge precisie en mogelijkheid om borden met een hoge componentdichtheid te testen.
 6. In-Circuit Test (ICT)-systemen

  • Doel: Elektrisch testen van geassembleerde PCB's om de plaatsing, het solderen en de functionaliteit van componenten te verifiëren.
  • Toepassingen: PCB-productie in grote volumes, functioneel testen en kwaliteitsborging.
  • Belangrijkste kenmerken: hoge nauwkeurigheid, geautomatiseerde testsequentie en gedetailleerde foutdiagnose.

Belangrijkste kenmerken en specificaties

Bij het selecteren van elektronische inspectieapparatuur moeten verschillende belangrijke kenmerken en specificaties in overweging worden genomen om ervoor te zorgen dat deze aan de productiebehoeften voldoet:

 • Resolutie en nauwkeurigheid: hoge resolutie en nauwkeurigheid zijn van cruciaal belang voor het detecteren van kleine defecten en het garanderen van nauwkeurige metingen.

 • Snelheid en doorvoer: de snelheid van de inspectie heeft invloed op de algehele productie-efficiëntie. Hogesnelheidssystemen zijn essentieel voor de productie van grote volumes.

 • Automatisering en integratie: geautomatiseerde systemen verlagen de arbeidskosten en verbeteren de consistentie. Integratie met andere productieapparatuur verbetert de efficiëntie van de workflow.

 • Softwaremogelijkheden: Geavanceerde software voor data-analyse, defectclassificatie en rapportage is cruciaal voor effectieve kwaliteitscontrole.

 • Flexibiliteit: de mogelijkheid om met verschillende soorten componenten, plaatformaten en inspectiecriteria om te gaan.

 • Gebruiksgemak: gebruiksvriendelijke interfaces en ergonomische ontwerpen verminderen vermoeidheid van de machinist en verbeteren de productiviteit.

Voordelen van het gebruik van elektronische inspectieapparatuur

Investeren in hoogwaardige elektronische inspectieapparatuur biedt tal van voordelen:

 • Verbeterde kwaliteitscontrole: zorgt ervoor dat elektronische componenten en assemblages voldoen aan strenge kwaliteitsnormen, waardoor defecten en retourzendingen worden verminderd.

 • Verhoogde efficiëntie: geautomatiseerde inspectiesystemen versnellen het inspectieproces, waardoor hogere productiesnelheden en lagere arbeidskosten mogelijk zijn.

 • Verbeterde betrouwbaarheid: Vroege detectie van defecten voorkomt dat defecte componenten de eindklant bereiken, waardoor de algehele productbetrouwbaarheid wordt verbeterd.

 • Kostenbesparingen: het verminderen van defecten en herbewerking verlaagt de productiekosten en verbetert de winstgevendheid.

 • Naleving van regelgeving: Garandeert naleving van industriële normen en regelgeving, waardoor het risico op boetes bij niet-naleving wordt verminderd.

Overwegingen bij het kopen van elektronische inspectieapparatuur

Houd rekening met de volgende factoren om de juiste elektronica-inspectieapparatuur voor uw behoeften te selecteren:

 • Toepassingsvereisten: Bepaal de specifieke inspectiebehoeften, zoals componenttypen, plaatformaten en typen defecten.

 • Productievolume: kies apparatuur met de juiste snelheid en doorvoercapaciteit die past bij uw productievolume.

 • Budget: breng de initiële investering in evenwicht met de operationele kosten op de lange termijn, inclusief onderhoud en software-updates.

 • Training en ondersteuning: Evalueer de beschikbaarheid van technische ondersteuning, trainingsprogramma's en onderhoudsdiensten om een ​​betrouwbare werking te garanderen.

 • Integratie met bestaande systemen: Zorg voor compatibiliteit met bestaande productie- en kwaliteitscontrolesystemen om workflows te stroomlijnen.

 • Schaalbaarheid: bedenk of de apparatuur kan meegroeien met uw productiebehoeften naarmate deze groeien.

Populaire merken en prijzen

Verschillende gerenommeerde merken produceren elektronische inspectieapparatuur die bekend staat om hun betrouwbaarheid en prestaties. Hier zijn een paar opvallende:

Geautomatiseerde optische inspectiesystemen (AOI)

 • Koh Young-technologie: bekend om geavanceerde AOI-systemen met hoge nauwkeurigheid en snelheid. Prijzen variëren doorgaans van $100.000 tot $400.000.
 • CyberOptics: Biedt hoogwaardige AOI-systemen met geavanceerde beeldverwerkingsmogelijkheden. Prijzen variëren over het algemeen van $80.000 tot $300.000.
 • Mirtec: Bekend om flexibele en betrouwbare AOI-systemen. Prijzen liggen over het algemeen tussen $70.000 en $250.000.

Röntgeninspectiesystemen

 • Nikon Metrology: Biedt röntgeninspectiesystemen met hoge resolutie voor diverse toepassingen. Prijzen variëren doorgaans van $200.000 tot meer dan $1 miljoen.
 • YXLON International: Gespecialiseerd in geavanceerde röntgen- en CT-inspectiesystemen. Prijzen variëren over het algemeen van $150.000 tot $800.000.
 • VJ Technologies: Biedt robuuste röntgeninspectieoplossingen. Prijzen liggen over het algemeen tussen $120.000 en $700.000.

Soldeerpasta-inspectiesystemen (SPI)

 • Koh Young-technologie: Bekend om toonaangevende SPI-technologie met nauwkeurige 3D-metingen. Prijzen variëren doorgaans van $100.000 tot $300.000.
 • CyberOptics: biedt efficiënte en nauwkeurige SPI-systemen. Prijzen variëren over het algemeen van $80.000 tot $250.000.
 • Pemtron: Biedt betrouwbare SPI-systemen voor verschillende productieomgevingen. Prijzen liggen over het algemeen tussen $70.000 en $200.000.

Microscopen en visuele inspectiesystemen

 • Leica Microsystems: bekend om zijn hoogwaardige microscopen met geavanceerde beeldvormingsmogelijkheden. Prijzen variëren doorgaans van $ 5.000 tot $ 50.000.
 • Zeiss: biedt een breed scala aan microscopen voor verschillende inspectiebehoeften. Prijzen variëren over het algemeen van $ 4.000 tot $ 40.000.
 • Olympus: Bekend om duurzame en krachtige microscopen. Prijzen liggen over het algemeen tussen $3.000 en $30.000.

Vliegende sondetesters

 • Takaya: Toonaangevende fabrikant van vliegende sondetesters met hoge precisie en flexibiliteit. Prijzen variëren doorgaans van $150.000 tot $500.000.
 • Acculogic: biedt geavanceerde testoplossingen met vliegende sondes. Prijzen variëren over het algemeen van $120.000 tot $400.000.
 • Seica: Biedt betrouwbare en efficiënte vliegende sondetesters. Prijzen liggen over het algemeen tussen $100.000 en $350.000.

In-Circuit Test-systemen (ICT-systemen)

 • Keysight-technologieën: bekend om uiterst nauwkeurige ICT-systemen met uitgebreide testmogelijkheden. Prijzen variëren doorgaans van $200.000 tot $600.000.
 • Teradyne: Biedt geavanceerde ICT-oplossingen voor productie van grote volumes. Prijzen variëren over het algemeen van $150.000 tot $500.000.
 • Test Research, Inc. (TRI): Biedt kosteneffectieve en betrouwbare ICT-systemen. Prijzen liggen over het algemeen tussen $100.000 en $400.000.

Conclusie

Elektronische inspectieapparatuur is essentieel voor het handhaven van hoge kwaliteitsnormen en het garanderen van de betrouwbaarheid van elektronische componenten en assemblages. Met verschillende typen, zoals AOI-systemen, röntgeninspectiesystemen, SPI-systemen, microscopen, vliegende sondetesters en ICT-systemen, hangt het selecteren van de juiste apparatuur af van specifieke inspectiebehoeften, productievolume en budget. Belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden, zijn onder meer resolutie, snelheid, automatisering, softwaremogelijkheden en gebruiksgemak. Toonaangevende merken zoals Koh Young Technology, Nikon Metrology, Leica Microsystems, Takaya en Keysight Technologies bieden een reeks hoogwaardige inspectieapparatuur voor verschillende toepassingen en budgetten. Door toepassingsvereisten, productiebehoeften en budget zorgvuldig te evalueren, kunnen bedrijven investeren in de juiste elektronica-inspectieapparatuur om hun kwaliteitscontroleprocessen te verbeteren en een consistente, hoogwaardige productie te garanderen.