Welkom bij Exapro, uw bestemming voor hoogwaardige gebruikte industriële machines. Ons assortiment omvat veelzijdige en krachtige houtfreesmachines, perfect voor diverse toepassingen in de houtbewerkingsindustrie.

Onze houtfreesmachines, met een prijs tussen €3.000 en €30.000, zijn ideaal voor het nauwkeurig vormgeven, groefsteken en contouren van hout. De belangrijkste kenmerken zijn onder meer variabele snelheidsregeling, robuuste constructie, instelbare zaagdieptes en compatibiliteit met verschillende snijgereedschappen.

Met trots presenteren wij machines van topfabrikanten als SCM, Biesse en Felder. Elk apparaat ondergaat strenge tests en inspecties om topprestaties en een lange levensduur te garanderen.

Met Exapro betekent het kiezen van gebruikte industriële machines dat u de beste waarde voor uw investering krijgt, zonder concessies te doen aan de kwaliteit of prestaties. Vertrouw erop dat wij uw houtbewerkingsactiviteiten in staat stellen nieuwe hoogten van productiviteit en vakmanschap te bereiken. Ontdek vandaag nog ons brede assortiment en laat ons u helpen de beste keuze te maken voor uw industriële behoeften.

PPCNC PPN1325 Hout freesmachine

Jaar: 2023

X-as 1300 mm
Z-as 200 mm
Y-as 2500 mm
Motorkracht 3 kW

PAOLINO BACCI FC 8 CN Hout freesmachine

Jaar:

X-as 2500 mm
Spindel Ø 40 mm
Z-as 370 mm

FELDER Format Profil 45M x-motion Hout freesmachine

Jaar: 2013

Tafel lengte 1160 mm
Spindel Ø 30 mm
Tafelbreedte 770 mm

DOMINANT CNC ADF1208 Hout gecombineerde machine

Jaar: 2024

X-as 800 mm
Z-as 240 mm
Tafelbreedte 810 mm
Y-as 1200 mm
Tafel lengte 1220 mm
Spindel Ø 100 mm

ATM Solution ATMS1212 freesplotter Hete deal

Jaar: 2018

Freesplotter 5kW kop, waterthermostaat Tafel 1200x1200 Besturing met G-code editie

PPCNC PPN1212 Hout freesmachine

Jaar: 2023

X-as 1200 mm
Z-as 200 mm
Y-as 1200 mm


WEINIG POWERMAT 1500 Hout freesmachine Lage werktijden

Jaar: 2018

SPECIALE MACHINE GECONFIGUREERD VOOR HET FREZEN VAN HOUTEN DEURKOZIJNPANELEN

76.500 €

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


SCM T130 class

Jaar: 2002

SCM T130 klasse CNC spindel freesmachine, inclusief numerieke aandrijving, 99 programma's, nieuw hoofdspillager, 5 spindels pneumatisch verwisselbaar, + geleider voor werken aan de spindel, prijs exclusief BTW.

AXYZ MILENIUM 4008 Hout freesmachine Hete deal

Jaar: 2000

X-as 615 mm
Z-as 90 mm
Y-as 176 mm

Andreoni Media 8 Hout freesmachine

Jaar: 2007

In bedrijf sinds 2008 Uitstekende staat. NIET GEBRUIKT sinds 2011!!!! Gemonteerd opgeslagen (klaar voor inspectie). Werklengte 1300 mm De afstand tussen de spindels bedraagt ​​220 mm Elektronische frequentieomvormer voor iedereen. 7,5 kW-motoren El. motor met dubbele spindeluitgang in tegengestelde richting (voor 2 gereedschappen) Controlepaneel In de machine kunnen 8 plano's tegelijkertijd worden verwerkt.

Laguna tools IQ pro

Jaar: 2021

Tafel lengte 1200 mm
Tafelbreedte 1200 mm

FORSUN 2030

Jaar: 2014

Oppervlakte 2000x3000 mm, 200 mm Z-as, servoaandrijvingen, Er32, werkploegsnelheid 0 - 15 m/min., positioneringsploegsnelheid 0 - 35 m/min., ca. 1000 uur gebruik bij het snijden van plexiglas - minimale mechanische slijtage, incl. van één natvacuümpomp 5,5 kW, incl. één droogzuiger, incl. stofafzuiging, incl. gereedschapsets, incl. set onderdelen (1x servomotor, 1x driver, 4x spiraalvormige tandheugel, 1x rondsel), incl. 6 stuks transporttanks …

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Esense CNC

Jaar: 2018

voor de productie van houten carrosserieën. Het is al aangepast voor de productie van houten borstels deze werd één keer per jaar ingeschakeld

FRIULMAC IDRAMAT

Jaar: 2012

FRIULMAC IDRAMAT met volledige automatisering (Kuka robot). 1. bandopmaak 2. kopboren 3. twee-assig CNC frezen 4. twee-assig CNC frezen 5. flensfrezen 6. frezen in de lengterichting. Werkstuklengte min-max. 250-2500 mm Breedte element 30-200 mm Werkstukdikte 12-50 mm

CM 2000 CE Hout freesmachine

Jaar:

Freesmachine voor luiken CM2000 CE TECHNISCHE SPECIFICATIES Mechanische werkprocesbesturing Gespreide pencyclus - tot 12 gaten per minuut (2 zijden) Inwendige pen-diepte tot 0-20 mm Handmatige instelling van bewerkingsprocessen Servicetoetsen TECHNISCHE KENMERKEN van de CM2000 Gereedschap opspandiameter mm Fi 10 Rotatie hoofdspil gereedschap, omw/min 9600 Rondselgeleidingen mm 27 - 36 Maximale afmeting materiaal mm 100 x 110 Minimale afmeting materiaal mm …

TOS H 18 QUATTRO Hout freesmachine

Jaar: 2024

Kenmerken: Nieuw netsnoer en vervangen messen Gereviseerd - lager vervangen omvormer en gewijzigde zuigkracht

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Robland T 120 L Hout freesmachine

Jaar: 2018

X-as  mm
Z-as 180 mm
Tafelbreedte 705 mm
Y-as  mm
Tafel lengte 1200 mm
Spindel Ø  mm

SIN MARCA SCHUURMACHINE - Houtfreesmachine

Jaar: 2001

X-as 1200 mm
Z-as 250 mm
Tafelbreedte 300 mm
Y-as 1200 mm
Tafel lengte 1200 mm
Motorkracht 15 kW

Casolin F90 TL Hout freesmachine

Jaar:

Tafel lengte 2700 mm
Motorkracht 4 kW
Tafelbreedte 770 mm


Inzicht in houtfreesmachines op de Exapro-markt voor houtbewerkingsmachines

Bij Exapro verbinden we professionals met hoogwaardige industriële machineoplossingen. Binnen ons uitgebreide aanbod omvat de categorie Houtbewerkingsmachines essentiële apparatuur zoals Houtfreesmachines. Laten we onderzoeken wat deze machines inhouden, hun belang, en waarom Exapro de ideale marktplaats is om ze te kopen of verkopen.

Wat zijn houtfreesmachines?

Houtfreesmachines zijn essentiële houtbewerkingsgereedschappen die worden gebruikt voor het vormgeven en zagen van hout. Deze machines gebruiken roterende messen om materiaal van een werkstuk te verwijderen, waardoor een verscheidenheid aan vormen, groeven en profielen ontstaat. Houtfreesmachines zijn van cruciaal belang voor het produceren van componenten met hoge precisie en ingewikkelde ontwerpen, waardoor ze onmisbaar zijn in de houtbewerkingsindustrie.

Soorten houtfreesmachines

  1. Horizontale freesmachines: de spil is horizontaal georiënteerd, geschikt voor het frezen van groeven, sleuven en het snijden van spiebanen.
  2. Verticale freesmachines: de spil is verticaal georiënteerd, ideaal voor het frezen van sleuven, het boren van gaten en het snijden van ingewikkelde ontwerpen.
  3. CNC-freesmachines: CNC-freesmachines (Computer Numerical Control) automatiseren het freesproces en zorgen voor hoge precisie en herhaalbaarheid.
  4. Routerfreesmachines: Meestal gebruikt voor gedetailleerder en ingewikkelder werk, geschikt voor graveren en snijden.
  5. schaafmachines: ontworpen voor grotere en robuustere freestaken, geschikt voor het frezen van grote panelen en oppervlakken.
  6. Universele freesmachines: Combineer de mogelijkheden van horizontale en verticale freesmachines en bied flexibiliteit voor verschillende freestaken.

Het Exapro-voordeel: kopen & Verkoop van houtfreesmachines

Navigeren door de wereld van gebruikte industriële machines kan complex zijn, maar Exapro vereenvoudigt het proces. Voor degenen die willen kopen, zijn de belangrijkste voordelen talrijk.

Kosteneffectiviteit

Het aanschaffen van nieuwe houtfreesmachines kan een aanzienlijke financiële verplichting zijn, vooral voor kleine bedrijven of start-ups. Via Exapro kunnen professionals deze machines aanschaffen tegen een fractie van de kosten van nieuwe, waardoor een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding wordt gegarandeerd. Op ons platform ligt de prijsklasse voor gebruikte houtfreesmachines doorgaans tussen €2.000 en €30.000, wat de beschikbare variëteit weerspiegelt in termen van leeftijd, merk, slijtage en extra functies.

Kwaliteitsgarantie

Bij Exapro ondergaat elke aanbieding een grondig evaluatieproces om ervoor te zorgen dat elk apparaat in uitstekende staat verkeert en klaar is voor het volgende operationele hoofdstuk. Dit strenge controleproces garandeert dat zelfs gebruikte machines voldoen aan hoge normen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Marktbereik

Houtfreesmachines zijn cruciaal voor efficiënte en nauwkeurige houtvormbewerkingen in verschillende industrieën. Of u er nu in wilt investeren of het wilt verkopen, Exapro biedt een platform dat gemak, betrouwbaarheid en waarde garandeert. Beleef de toekomst van houtbewerking met Exapro – waar traditie en innovatie samenkomen.

Belangrijkste voordelen van houtfreesmachines

Houtfreesmachines zijn vanwege hun talrijke voordelen onmisbaar in de houtbewerkingsindustrie. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

Hoge precisie

Deze machines bieden uitzonderlijke nauwkeurigheid en herhaalbaarheid, waardoor elk stuk aan de exacte specificaties en kwaliteitsnormen voldoet.

Veelzijdigheid

Moderne houtfreesmachines kunnen een breed scala aan freestaken aan, van eenvoudige sneden tot complexe vormen en ingewikkelde ontwerpen, waardoor ze waardevolle hulpmiddelen zijn voor diverse houtbewerkingsprojecten.

Verhoogde efficiëntie

Door het freesproces te automatiseren en te stroomlijnen, verhogen deze machines de productiesnelheid aanzienlijk en verminderen ze de handmatige arbeid.

Kostenbesparingen

Door de productiviteit te verbeteren en materiaalverspilling te verminderen, helpen houtfreesmachines de productiekosten te verlagen en de algehele winstgevendheid te verhogen.

Verbeterde creativiteit

Houtfreesmachines stellen ambachtslieden in staat complexe en gedetailleerde ontwerpen te maken, waardoor de creatieve mogelijkheden in houtbewerking worden uitgebreid.

Belangrijkste machineparameters van houtfreesmachines

Bij het evalueren of begrijpen van houtfreesmachines wordt rekening gehouden met verschillende belangrijke parameters om ervoor te zorgen dat ze aan specifieke eisen voldoen. Dit zijn de belangrijkste machineparameters:

Werkgebied

De afmetingen van het werkgebied, bepalend voor de maximale grootte van de werkstukken die bewerkt kunnen worden.

Spilsnelheid

Het snelheidsbereik waarmee de spil kan draaien, wat van invloed is op het vermogen van de machine om verschillende houtsoorten en freestaken uit te voeren.

Motorvermogen

De kracht van de motor van de machine, die het vermogen bepaalt om grotere en dichtere stukken hout te verwerken.

Precisie en verstelbaarheid

De mogelijkheid om nauwkeurige aanpassingen aan de machine-instellingen aan te brengen, waardoor nauwkeurige en hoogwaardige resultaten worden gegarandeerd.

Gereedschapscapaciteit

Het aantal gereedschappen dat de machine kan vasthouden en automatisch kan veranderen tijdens werkzaamheden, wat de veelzijdigheid en efficiëntie beïnvloedt.

Besturingssysteem

Het gebruikte type besturingssysteem, dat van invloed is op het gebruiksgemak, de programmeermogelijkheden en de integratie met andere productiesystemen van de machine.

Toepassingsgebied van houtfreesmachines

Houtfreesmachines vinden, gezien hun veelzijdigheid en capaciteit voor hoogwaardig frezen, toepassing op een groot aantal gebieden. Hier is een overzicht van de belangrijkste gebruiksgebieden:

Meubels maken

Gebruikt voor het vormgeven en detailleren van componenten zoals tafelpoten, stoelarmen en decoratieve elementen in meubels.

Kast maken

Toegepast bij de productie van kasten en opbergeenheden, waardoor nauwkeurige sneden en ingewikkelde ontwerpen worden gegarandeerd.

Houtbewerking op maat

Ideaal voor op maat gemaakte projecten die unieke ontwerpen en nauwkeurig frezen vereisen, zoals op maat gemaakte meubels en artistieke houten stukken.

Deur- en raamproductie

Gebruikt voor het frezen van onderdelen van deuren en ramen, waardoor nauwe toleranties en consistente kwaliteit worden gegarandeerd.

Muziekinstrumenten

Toegepast bij de productie van houten onderdelen voor muziekinstrumenten, inclusief lichamen, halzen en andere componenten.

Fabrikanten van houtfreesmachines

Verschillende gerenommeerde fabrikanten in de houtbewerkingsmachinebranche staan ​​bekend om hun kwaliteit en innovatie. Hier zijn enkele vooraanstaande fabrikanten van houtfreesmachines:

SCM-groep

SCM Group, een toonaangevende leverancier van houtbewerkingsmachines, biedt geavanceerde houtfreesmachines die bekend staan ​​om hun precisie en betrouwbaarheid.

Biesse

Biesse staat bekend om hun hoogwaardige industriële machines en biedt efficiënte en veelzijdige houtfreesmachines voor verschillende toepassingen.

Felder Groep

Gespecialiseerd in houtbewerkingsmachines en biedt robuuste en nauwkeurige houtfreesmachines die zijn ontworpen voor hoogwaardige bewerkingen.

Homag

Homag staat bekend om hun uitgebreide assortiment houtbewerkingsmachines en biedt betrouwbare en efficiënte houtfreesmachines voor de houtbewerkingsindustrie.

Holz-Her

Biedt geavanceerde houtbewerkingstechnologie en levert hoogwaardige houtfreesmachines die zijn ontworpen voor precisie en efficiëntie bij houtverwerking.

Masterwood

Gespecialiseerd in CNC-oplossingen voor houtbewerking en biedt veelzijdige en efficiënte houtfreesmachines die geschikt zijn voor verschillende productieomgevingen.

Wanneer u een aanschaf overweegt of onderzoek doet naar houtfreesmachines, is het essentieel om te kijken naar de specifieke modellen, recensies en after-sales service van deze fabrikanten. Elk merk heeft zijn sterke punten, specialiteiten en technologische innovaties die tegemoetkomen aan verschillende houtbewerkingsvereisten.

Conclusie

Houtfreesmachines zijn van onschatbare waarde in de houtbewerkingsindustrie en bieden hoogwaardige, kosteneffectieve en efficiënte oplossingen voor een breed scala aan freestaken. Of het nu gaat om het maken van meubels, het maken van kasten, het op maat maken van hout, het vervaardigen van deuren en ramen of muziekinstrumenten: deze machines garanderen een superieure productkwaliteit en voldoen aan de industrienormen. Met de steun van Exapro wordt het verwerven of verkopen van houtfreesmachines een eenvoudig en betrouwbaar proces, waardoor bedrijven zich kunnen concentreren op waar ze het beste in zijn: het produceren van uitzonderlijke houtbewerkingsproducten.