Exapro biedt een gevarieerd aanbod van 5-assige hout-CNC-bewerkingscentra, essentiële gereedschappen in het moderne houtbewerkingslandschap. Met deze ultramoderne machines kunnen ambachtslieden en industrieën ingewikkelde ontwerpen maken met onberispelijke precisie, waardoor ze van onschatbare waarde zijn op gebieden als meubelproductie, kastenproductie en prototyping. Hun mogelijkheden variëren van complexe 3D-gravures tot nauwkeurige schrijnwerktaken.

De machines op Exapro zijn verkrijgbaar in verschillende specificaties om tegemoet te komen aan verschillende behoeften en budgetten. Met prijzen variërend tussen €35.000 en €97.000 kunnen kopers machines vinden die de perfecte balans bieden tussen functionaliteit en kosten. Populaire merken die beschikbaar zijn, zijn onder meer Biesse, Homag, SCM Group en Masterwood, wat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hoewel de investering aanzienlijk lijkt, maken de veelzijdigheid, nauwkeurigheid en efficiëntie van deze machines ze tot een waardevolle aanvulling voor elk houtbewerkingsbedrijf. Bovendien zorgen de transparante lijsten van Exapro, compleet met essentiële machineparameters, ervoor dat kopers weloverwogen beslissingen kunnen nemen die zijn afgestemd op hun vereisten.

Voor professionals die de kwaliteit van hun houtbewerkingsprojecten willen verbeteren, biedt Exapro's assortiment 5-assige hout-CNC-bewerkingscentra een toegangspoort tot ongeëvenaarde precisie en innovatie.

BUSELLATO Jet Optima T5 Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen

Jaar: 2018

Posities van gereedschapswisselaars 12
CNC-type
Vacuum pomp 90 m³/h


Anderson NC-1325IP

Jaar: 2004

X beroerte 1900 mm
Z-slag 800 mm
Vacuum pomp 250 m³/h
Y-slag 2800 mm
Posities van gereedschapswisselaars 15
CNC-type

Thermwood C67S 5-assig cnc houtbewerkingscentrum

Jaar: 2001

X beroerte 3048 mm
Z-slag 914 mm
Y-slag 1524 mm
CNC-type


Pade Spin Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen

Jaar: 2012

X beroerte 420 mm
Z-slag 60 mm
Y-slag 280 mm
CNC-type

CMS PF132-2TUCU Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen

Jaar: 2002

X beroerte 5800 mm
Z-slag 770 mm
Vacuum pomp 500 m³/h
Y-slag 1850 mm
Posities van gereedschapswisselaars 32
CNC-type Osai Serie 10 Winlink

Paolino Bacci Master

Jaar: 2007

Z-slag 1100 mm
CNC-type
Vacuum pomp 250 m³/h

Vincenzo Celentano 2530 Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen Lage werktijden

Jaar: 2019

X beroerte 2500 mm
Z-slag 700 mm
Y-slag 3000 mm
CNC-type 5 Axis

Scm Accord 30 FX Hout CNC-bewerkingscentrum

Jaar: 2015

X beroerte 3680 mm
Z-slag 250 mm
Vacuum pomp 250 m³/h
Y-slag 1680 mm
Posities van gereedschapswisselaars 12
CNC-type Xilog Maestro

HOMAG BOF 311

Jaar: 2010

X beroerte 6175 mm
CNC-type
Y-slag 1850 mm

Biesse Rover A 1659 Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen

Jaar: 2018

X beroerte 5920 mm
Z-slag 245 mm
Vacuum pomp 100 m³/h
Y-slag 1580 mm
Posities van gereedschapswisselaars 10
CNC-type BIESSE BSolidMori Seiki NTX1000 Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen

Jaar: 2012

X beroerte 380 mm
Z-slag 460 mm
CNC-type MSX-711-IV Mori Seiki
Y-slag 105 mm
Posities van gereedschapswisselaars 10

Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen BALESTRINI IDEA 2

Jaar: 2007

X beroerte 1800 mm
Z-slag 700 mm
Y-slag 1600 mm
CNC-type

Morbidelli Universal X5 HD 36 Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen

Jaar: 2014

X beroerte 3548 mm
Z-slag 400 mm
Vacuum pomp 100 m³/h
Y-slag 1350 mm
Posities van gereedschapswisselaars 10
CNC-type XILOG PLUS software

AES Vega 5X 1632

Jaar: 2018

Z-slag 470 mm
CNC-type

Hamuel Reichenbacher VIZION 1-/Sprint

Jaar: 2007

X beroerte 3740 mm
Z-slag 486 mm
Y-slag 1600 mm
CNC-type

BACCI SMART Hout CNC-bewerkingscentrum - 5 assen

Jaar: 2001

X beroerte 1500 mm
Z-slag 1000 mm
Y-slag 1800 mm
CNC-type


5-assige hout-CNC-bewerkingscentra op Exapro

Bij Exapro erkennen we het belang van het helpen van professionals bij het aanschaffen van de meest geschikte machines voor hun industriële vereisten. In onze uitgebreide catalogus vallen de 5-assige hout-CNC-bewerkingscentra prominent op in de categorie houtbewerkingsmachines. Voor degenen die er niet bekend mee zijn: 5-assige hout-CNC-bewerkingscentra zijn van cruciaal belang bij het uitvoeren van complexe zaagsneden en ingewikkelde ontwerpen, waardoor houtbewerkers veelzijdige bewerkingen met precisie en efficiëntie kunnen uitvoeren.

De 5-assige hout-CNC-bewerkingscentra staan ​​bekend om hun vermogen om superieure veelzijdigheid en precisie te leveren bij houtbewerking. Deze machines maken gebruik van vijf verschillende assen - drie lineaire assen en twee rotatieassen – om op verschillende vlakken te werken, waardoor ingewikkelde, multidimensionale sneden en ontwerpen mogelijk zijn. Dankzij de geavanceerde technologie die in deze machines is ingebed, kunnen vakmensen complexe componenten met uiterste precisie vervaardigen, wat leidt tot een hogere productiviteit en resultaten van superieure kwaliteit.

Het kopen of verkopen van machines via Exapro biedt duidelijke voordelen, waarbij zowel gemak als betrouwbaarheid worden gecombineerd. Exapro biedt een gediversifieerd platform, waardoor het proces van het kopen of verkopen van gebruikte industriële machines gestroomlijnd en probleemloos verloopt. Professionals die in machines willen investeren, kunnen uitgebreide opties verkennen, gedetailleerde beschrijvingen vinden en naadloos in contact komen met verkopers. Verkopers profiteren daarentegen van een groot publiek van potentiële kopers, waardoor hun machines een optimale zichtbaarheid en waarde krijgen.

De rol van Exapro gaat verder dan alleen het faciliteren van transacties; we bieden een uitgebreide omgeving waarin kopers weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van hun specifieke behoeften, budget en voorkeuren. We bedienen een breed spectrum van industrieën en bieden een uitgebreid assortiment machineopties van vertrouwde verkopers over de hele wereld, zodat elke professional de apparatuur vindt die perfect aansluit bij zijn industriële ambities.

De 5-assige hout-CNC-bewerkingscentra zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen, passend bij uiteenlopende budgetten en behoeften. Bij Exapro hebben we een selectie van deze machines aangeschaft met prijzen variërend tussen €35.000 en €97.000. Dit assortiment omvat de diversiteit in functies, merkreputatie, bedrijfsuren en de algehele staat van de machine.

Investeren in gebruikte machines via Exapro is niet alleen kosteneffectief, maar zorgt ook voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Elk apparaat op ons platform wordt grondig geverifieerd om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoge normen die onze gebruikers verwachten. Dit garandeert dat kopers machines aanschaffen die zowel economisch voordelig als industrieel bekwaam zijn, waardoor een optimale operationele output mogelijk is.

Voor verkopers biedt Exapro een unieke manier om potentiële kopers wereldwijd te bereiken. De internationale aanwezigheid van het platform betekent dat beursgenoteerde machines een breder publiek hebben, waardoor de kans groter wordt dat u in contact komt met de juiste koper. Ons toegewijde team biedt ook hulp bij het aanbieden van machines en zorgt ervoor dat de apparatuur effectief aan potentiële kopers wordt gepresenteerd.

5 Axis Wood CNC-bewerkingscentra zijn onmisbare troeven voor elk houtbewerkingsbedrijf en maken de creatie van ingewikkelde en hoogwaardige houtcomponenten mogelijk. Door ervoor te kiezen dergelijke machines van onschatbare waarde via Exapro te kopen of verkopen, zorgen professionals niet alleen voor een soepel en betrouwbaar transactieproces, maar krijgen ze ook toegang tot een overvloed aan opties en een uitgebreid netwerk van potentiële kopers en verkopers, waardoor Exapro de voorkeursmarktplaats voor gebruikte industriële machines wordt. 

 

Belangrijkste voordelen van 5-assige Wood CNC-bewerkingscentra

5-assige hout-CNC-bewerkingscentra hebben een revolutie teweeggebracht in de houtbewerkingsindustrie met hun ingewikkelde ontwerpmogelijkheden en efficiëntie, en dit is te danken aan de onbetwiste voordelen van deze veelzijdige machines:

Complexiteit en precisie: een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om ingewikkelde en complexe onderdelen met hoge precisie te produceren. De toevoeging van twee extra assen vergeleken met de traditionele 3-assige CNC-machines maakt complexere en multidimensionale sneden mogelijk.

Verkorting van de insteltijd: Met de mogelijkheid om vanuit bijna alle hoeken in één opstelling te bewerken, wordt de noodzaak voor meerdere opstellingen en het herpositioneren van onderdelen verminderd. Dit verkort de totale productietijd en minimaliseert de kans op menselijke fouten tijdens het herpositioneren.

Verbeterde oppervlakteafwerkingen: De continue 5-assige beweging kan de optimale snijhoek behouden en ervoor zorgen dat het gereedschap het werkstuk tangentieel benadert, wat leidt tot gladdere oppervlakteafwerkingen.

Verlengde levensduur van het gereedschap: Door een optimale positionering van het gereedschap mogelijk te maken, is er minder slijtage aan de gereedschappen, waardoor de levensduur van het gereedschap kan worden verlengd. Dit komt vooral tot uiting bij taken als trimmen, waarbij gereedschappen consistent contact kunnen onderhouden.

Grotere flexibiliteit: het vermogen van de machine om te roteren en draaien betekent dat een breder scala aan onderdelen kan worden vervaardigd zonder dat speciaal gereedschap nodig is. Deze flexibiliteit is onmisbaar bij het werken aan projecten op maat of prototypes.

Ruimte-efficiëntie: in plaats van meerdere machines te hebben voor verschillende processen, kan een 5-assig CNC-bewerkingscentrum vaak meerdere taken uitvoeren, waardoor er vloerruimte in een werkplaats wordt bespaard.

Kostenefficiëntie: hoewel de initiële investering hoger kan zijn dan bij machines met 3 assen, kunnen de besparingen op de lange termijn in termen van minder arbeid, minder machine-instellingen, minder gereedschapsslijtage en minder verspilling ervoor zorgen dat het 5-assige CNC-bewerkingscentrum een ​​kosteneffectieve oplossing.

Verbeterd concurrentievoordeel: Bedrijven kunnen zich door het aanbieden van de mogelijkheden van een 5-assige machine onderscheiden van de concurrentie. Het kan hun serviceaanbod uitbreiden en hen in staat stellen projecten aan te pakken die misschien buiten het bereik liggen van mensen met alleen 3-assige machines.

Minder verspilling: dankzij de verbeterde precisie en de verminderde behoefte aan meerdere instellingen is de kans kleiner dat fouten tot verspilling leiden.

Compatibiliteit met moderne ontwerpsoftware: Veel hedendaagse ontwerpsoftware is gericht op 5-assige bewerking, waardoor een naadloze integratie tussen ontwerp en productie mogelijk is.

5-assige hout-CNC-bewerkingscentra bieden ongeëvenaarde voordelen op het gebied van precisie, efficiëntie en flexibiliteit in het houtbewerkingsdomein. Voor bedrijven en ambachtslieden die de kwaliteit en het bereik van hun werk willen verbeteren, zijn deze machines onmisbaar.

 

Belangrijkste parameters van 5-assige Wood CNC-bewerkingscentra 

Bij het overwegen van de aankoop of verkoop van een 5-assig hout-CNC-bewerkingscentrum op een marktplaats als Exapro, zijn er verschillende belangrijke machineparameters waarmee rekening moet worden gehouden. Deze parameters kunnen een grote invloed hebben op de mogelijkheden van de machine, de geschiktheid voor specifieke taken en de algehele waarde. Dit zijn de belangrijkste parameters waarmee u rekening moet houden:

Afmetingen van het werkgebied: dit omvat de X-, Y- en Z-reisafstanden, die de maximale grootte van het werkstuk aangeven die de machine aankan.

Spilsnelheid: Gemeten in RPM (omwentelingen per minuut), bepaalt de spilsnelheid hoe snel de machine kan snijden. Hogere spiltoerentallen zijn geschikt voor gedetailleerd werk op hardere materialen.

Spilvermogen: uitgedrukt in pk (pk) of kilowatt (kW), geeft dit het snijvermogen van de machine aan. Een krachtigere spil kan hardere materialen verwerken en snellere voedingssnelheden bereiken.

Capaciteit gereedschapsmagazijn: het aantal gereedschappen dat de machine tegelijkertijd kan bevatten. Een groter gereedschapsmagazijn zorgt voor een grotere veelzijdigheid in werkzaamheden zonder de noodzaak van frequente gereedschapswissels.

Gereedschapswisseltijd: de tijd die de machine nodig heeft om tussen gereedschappen te wisselen. Snellere wisseltijden kunnen de productiviteit verhogen.

Positioneringsnauwkeurigheid: deze parameter geeft inzicht in de precisie van de machine. Het is het vermogen van de machine om een ​​bepaalde positie nauwkeurig te bereiken.

Herhaalbaarheid: een maatstaf voor hoe nauwkeurig de machine meerdere keren terugkeert naar een specifieke positie. Dit is cruciaal voor consistentie in massaproductie.

Aandrijfsysteem: of de machine nu een kogelomloopspindel, tandheugel of lineaire motoren gebruikt, kan de snelheid, nauwkeurigheid en onderhoudsvereisten beïnvloeden.

Controllertype: de software of het systeem dat de CNC-machine bestuurt. Populaire merken zijn onder meer Siemens, Fanuc en Heidenhain. Compatibiliteit met ontwerpsoftware en gebruiksvriendelijkheid kunnen cruciaal zijn.

Tafeltype en configuratie: Of de tafel nu vast of verplaatsbaar is, het draagvermogen en de configuratie (bijvoorbeeld zwenken, roteren) kunnen van invloed zijn op het soort taken dat de machine aankan.

Koelsysteem: Dit is vooral belangrijk als de machine gedurende langere perioden wordt gebruikt of als deze wordt gebruikt voor het snijden van harde materialen die aanzienlijke hitte genereren.

Machineleeftijd en bedrijfsuren: een oudere machine of een machine met lange bedrijfsuren kan meer slijtage vertonen. Sommige goed onderhouden oudere modellen kunnen echter nog steeds een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bieden.

Extra accessoires: Tastsystemen, stofopvangeenheden of gespecialiseerd gereedschap kunnen waarde toevoegen aan de machine.

Wanneer u een 5-assig hout-CNC-bewerkingscentrum op Exapro aanbiedt of zoekt, is het essentieel om uitgebreide details over deze parameters te hebben. Ze geven een duidelijk beeld van de mogelijkheden en staat van de machine en helpen zowel kopers als verkopers bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

 

Toepassingsgebied 

De 5-assige hout-CNC-bewerkingscentra hebben, gezien hun geavanceerde mogelijkheden, diverse toepassingen in verschillende industrieën. Inzicht in het toepassingsgebied is van essentieel belang als u overweegt dergelijke machines te kopen of verkopen op platforms als Exapro, omdat het potentiële kopers inzicht geeft in de geschiktheid van de machine voor hun specifieke behoeften en verkopers in staat stelt de potentiële toepassingen van de machine onder de aandacht te brengen.

Meubelproductie: deze machines zijn van onschatbare waarde bij het maken van ingewikkelde ontwerpen, gravures en uitsnijdingen op meubelstukken, van tafels tot stoelen en decoratieve voorwerpen.

Kast- en schrijnwerkproductie: voor het maken van gedetailleerde kastontwerpen, lijstwerk en andere schrijnwerkelementen biedt de 5-assige machine precisie en efficiëntie.

Architecturale houtbewerking: bij de productie van complexe constructies, trappen, balken of decoratieve elementen spelen de multidimensionale mogelijkheden van de machine een rol.

Muziekinstrumenten: het vervaardigen van instrumenten zoals gitaren, violen en piano's, die precisie en ingewikkelde details vereisen, profiteren enorm van deze machines.

Prototyping: Bedrijven en onderzoeksinstellingen die gedetailleerde houten prototypes nodig hebben, kunnen de geavanceerde mogelijkheden van 5-assige machines benutten om nauwkeurige en gedetailleerde modellen te produceren.

Beeldhouwkunst en kunst: kunstenaars die aan houten sculpturen en installaties werken, kunnen deze machines gebruiken om hun ingewikkelde visies tot leven te brengen.

Bootbouw: het maken van onderdelen van boten, vooral ingewikkelde ontwerpen of componenten, kan efficiënt worden gedaan met deze machines.

Luchtvaart en automobielsector: Hoewel hout niet het primaire materiaal is in deze industrieën, gebruiken ze hout vaak voor prototyping, het maken van mallen of bepaalde specifieke onderdelen, waarbij de precisie van 5-assige machines van cruciaal belang is. voordelig.

Recreatieve uitrusting: uitrusting zoals skateboards, sportuitrusting en meer kan in deze centra worden vervaardigd of verfijnd.

Gereedschaps- en matrijzenproductie: voor industrieën die houten mallen of sjablonen nodig hebben voor giet- of andere processen, bieden deze machines de nodige nauwkeurigheid en details.

 

Belangrijkste fabrikanten van 5-assige Wood CNC-bewerkingscentra

Er zijn verschillende gerenommeerde fabrikanten van 5-assige hout-CNC-bewerkingscentra, en veel van hun machines zijn vaak te vinden op platforms zoals Exapro. Hier zijn enkele van de toonaangevende fabrikanten:

Biesse: Een Italiaans bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige houtbewerkingsmachines. Hun 5-assige CNC-machines zijn, net als de Rover-serie, populair onder professionals.

Homag: Homag, gevestigd in Duitsland, is een belangrijke speler op de markt voor houtbewerkingsmachines. Hun Centateq-serie CNC-bewerkingscentra staan ​​bekend om hun precisie en betrouwbaarheid.

SCM Group: SCM Group, een andere Italiaanse zwaargewicht in de wereld van houtbewerkingsmachines, produceert een reeks 5-assige CNC-machines onder het merk Morbidelli, die hoog aangeschreven staan ​​in de branche.

Weeke: Weeke, een dochteronderneming van Homag, produceert een reeks CNC-bewerkingscentra die populair zijn vanwege hun efficiëntie en betrouwbaarheid.

Masterwood: een Italiaanse fabrikant die een verscheidenheid aan 5-assige CNC-bewerkingscentra aanbiedt die zijn afgestemd op verschillende houtbewerkingsbehoeften, van meubelproductie tot ingewikkelde ontwerpen.

Thermwood: een Amerikaans bedrijf dat bekend staat om zijn grootschalige CNC-routers. De machines van Thermwood worden vaak gebruikt in industrieën variërend van lucht- en ruimtevaart tot kasten.

Anderson Group: Anderson, afkomstig uit Taiwan, biedt een verscheidenheid aan CNC-bewerkingscentra, waaronder krachtige 5-assige modellen.

Busellato: Busellato maakt deel uit van de SCM Group en produceert een reeks CNC-machines, waaronder 5-assige modellen die bekend staan ​​om hun precisie.

IMA Schelling: IMA Schelling, een Duits-Oostenrijkse samenwerking, biedt geavanceerde CNC-bewerkingsoplossingen met hoge precisiemogelijkheden.

Holz-Her: Holz-Her is lid van de Weinig Group en levert hoogwaardige CNC-bewerkingscentra die geschikt zijn voor een verscheidenheid aan houtbewerkingstaken.

Wanneer u Exapro of soortgelijke platforms verkent, kunt u machines van deze fabrikanten tegenkomen, die vaak kwaliteit en betrouwbaarheid betekenen. Het is echter van cruciaal belang om de machinegegevens, bedrijfsuren, onderhoudsgeschiedenis en andere factoren grondig te beoordelen voordat u een aankoop doet. Terwijl het verkopen van een machine van een van deze gerenommeerde fabrikanten, het benadrukken van de reputatie van het merk de aantrekkingskracht van de machine voor potentiële kopers kan vergroten.