Flexodruk, bekend om zijn veelzijdigheid, snelheid en kwaliteit, is een dominante kracht in industrieën variërend van verpakkingen en etiketten tot behangpapier en briefpapier. De kern van deze operatie wordt gevormd door Flexo-drukmachines, die de mogelijkheid bieden om op diverse substraten te printen, zoals papier, plastic en zelfs niet-absorberende materialen.

Op Exapro, een toonaangevende marktplaats voor gebruikte industriële machines, kunnen potentiële kopers een breed spectrum aan flexodrukmachines vinden. Deze machines zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, met kosten tussen €41.000 en €178.000. Of u nu op zoek bent naar een ouder maar betrouwbaar model of naar een bijna nieuwe machine met geavanceerde functies, Exapro komt tegemoet aan elke behoefte en elk budget.

Belangrijke fabrikanten zoals Mark Andy, Nilpeter en Bobst zijn prominent aanwezig en garanderen kwaliteit en prestaties. Wanneer u door de Exapro-markt navigeert, is het van cruciaal belang om rekening te houden met machineparameters zoals printbreedte, aantal kleuren en droogsysteem om ervoor te zorgen dat de gekozen machine aansluit bij specifieke productiedoelen.

Exapro biedt een dynamisch platform voor zowel kopers als verkopers, dat waarde, variëteit en verifieerbare kwaliteit belooft in de wereld van flexodrukmachines.

Windmoller&Holchers alina

Jaar: 1980

Kleuren nb 4
Webbreedte 1600 mm
Diameter afwikkelaar 1300 mm
Breedte afdrukken 1500 mm
Snelheid 200 m/min
Zonder tandwielen Nee

SPG DSI 5330L

Jaar: 2015

Perfect werkende machine UV digitale flexo 7 kleuren. Lijn omvat: 1 afwikkelaar 2 zijden inslagreiniger Corona, 13" (330mm) DSI pers UV flexodrukstation Lamineermachine, koude folie Semi roterende snijder Messenkast 2 wikkelassen

Windmoller&Holchers Desconocido

Jaar: 1975

Kleuren nb 6
Webbreedte 800 mm
Diameter afwikkelaar 1200 mm
Breedte afdrukken 780 mm
Snelheid 200 m/min
Zonder tandwielen Nee

KDO Seeltec Flexodrukmachine Hete deal

Jaar: 1996

Kleuren nb 6
Webbreedte 260 mm
Diameter afwikkelaar 720 mm
Breedte afdrukken 260 mm
Snelheid 80 m/min
Zonder tandwielen Nee

Gebruikte schuurpapier grootformaat drukmachine

Jaar: 2019

Kleuren nb 1
Webbreedte 1800 mm
Breedte afdrukken 1650 mm
Snelheid 25 m/min

Nilpeter 6 colors Flexodrukmachine

Jaar: 1995

Kleuren nb 6
Breedte afdrukken 240 mm


Weigang ZBS 450 Flexodrukmachine

Jaar: 2008

Kleuren nb 4
Webbreedte 450 mm
Diameter afwikkelaar 600 mm
Breedte afdrukken 450 mm
Snelheid 50 m/min
Corona-behandeling Ja

SIAT lTC 6/50 Flexodrukmachine

Jaar: 2000

Kleuren nb 6
Webbreedte 550 mm
Diameter afwikkelaar 800 mm
Breedte afdrukken 500 mm
Snelheid 200 m/min
Zonder tandwielen Nee

Weifang Cambridge JQ650-8DS-II Flexodrukmachine

Jaar: 2015

Kleuren nb 8
Webbreedte 650 mm
Diameter afwikkelaar 1000 mm
Breedte afdrukken 630 mm
Snelheid 100 m/min
Zonder tandwielen Ja


Fischer & Krecke Flexopress S16 Flexodrukmachine

Jaar: 2000

Kleuren nb 8
Webbreedte 1100 mm
Diameter afwikkelaar 1000 mm
Breedte afdrukken 1050 mm
Snelheid 350 m/min
Zonder tandwielen Ja

Uteco GOLD 612 RR Flexodrukmachine

Jaar: 1989

Kleuren nb 6
Webbreedte 860 mm
Corona-behandeling Nee
Breedte afdrukken 800 mm
Diameter afwikkelaar 800 mm

Shiki FX-10 OFF-SET Offset vijf kleuren

Jaar: 2004

Kleuren nb 5
Webbreedte 270 mm
Breedte afdrukken 254 mm

Gandossi Fossati 2800x1600 Flexodrukmachine Hete deal

Jaar: 1982

Rotatie Gandossi & Fossati 2800x1600 twee kleuren met voorinvoer en stapelaar. Machine in goede technische staat. Mogelijkheid tot testen ter plaatse. Mogelijkheid tot opleiding. Twee kleuren, extra rillen om kleine hoogtes te produceren bij fefco 401 - Bouwjaar 1982 - Invoer met wakum - Twee drukeenheden - Roterende eenheid - Voorinvoer met hydraulische aandrijving - Werkgebied machine 2800x1600 - Na …

Gruppo stampa Manzoni NESAFLEX 502-E Flexodrukmachine

Jaar: 1996

Printbreedte: 750 mm Materiaaldoorgang: 800 mm Minimaal formaat: 350 mm Maximaal formaat: 1200 mm Steek: 10 mm Printmogelijkheden: 2+0 en 1+1 Mechanische snelheid: 150 meter/minuut Clichédikte: 3 mm totaal Elektrisch systeem: 380V driefase 50 Hz /// Geïnstalleerd vermogen 46 Kw Perslucht: 6 - 8 bar Kleur machine: RAAL groen Structuur van de machine: De machine is stapeltype, met onafhankelijke tegendrukcilinders …

FLEXO OMAT 650 - 4 COLOR Flexodrukmachine

Jaar: 1996

Kleuren nb 4
Webbreedte 650 mm
Breedte afdrukken 650 mm


Gallus R200 Flexodrukmachine

Jaar: 2001

Kleuren nb 7
Corona-behandeling Ja
Breedte afdrukken 215 mm

yflex fx 420

Jaar: 2022

Kleuren nb 8
Breedte afdrukken 420 mm


Flexo-drukmachines op Exapro: modernisering van de drukwereld

Voor professionals in de grafische industrie is het bijhouden van de nieuwste technologie van het grootste belang. De kosten die met nieuwe apparatuur gepaard gaan, kunnen echter vaak een afschrikmiddel zijn. Dit is waar Exapro in beeld komt. Als prominente marktplaats voor gebruikte industriële machines biedt Exapro een scala aan printoplossingen, waaronder de Flexo-drukmachines die opvallen in de categorie Drukmachines.

Flexodrukmachines, oftewel flexografiemachines, staan ​​bekend om hun veelzijdigheid en efficiëntie. Ze zijn ontstaan ​​als een moderne versie van boekdruk en maken gebruik van een flexibele reliëfplaat om afbeeldingen op een groot aantal substraten te printen, van papier en plastic tot metaalfilms en zelfs niet-poreuze materialen.

Hun aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat ze tegemoetkomen aan een reeks printbehoeften, of het nu gaat om etiketten, verpakkingen of zelfs behang. De machines beschikken ook over een hoge printsnelheid, waardoor een hogere output wordt gegarandeerd zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de print. Bovendien worden deze machines, dankzij de mogelijkheid om inkt op waterbasis te gebruiken, een milieuvriendelijke optie in de printwereld.

Waarom kiezen voor Exapro voor uw flexodrukbehoeften?

In het uitgestrekte gebied van industriële machines heeft Exapro zich stevig gevestigd als een baken voor professionals die kwaliteitsapparatuur willen kopen of verkopen. Als we ons verdiepen in de grafische industrie, is er één categorie die altijd veel aandacht heeft getrokken: de flexodrukmachines. Maar wat maakt deze machines zo opmerkelijk, en waarom zouden professionals Exapro moeten overwegen voor hun machinebehoeften?

Flexo-drukmachines, synoniem voor veelzijdigheid en kwaliteit, hebben een revolutie teweeggebracht in de drukindustrie. Deze machines maken gebruik van een methode waarbij een flexibele reliëfplaat wordt gebruikt om levendige, hoogwaardige ontwerpen op een groot aantal substraten te printen, of het nu papier, plastic of zelfs metaalfilms zijn. De precisie en het aanpassingsvermogen van deze machine maken het een topkeuze voor professionals die streven naar uitmuntendheid.

Maar waar past Exapro in dit plaatje? Het Exapro-platform slaat een brug tussen verkopers die afstand willen doen van hun goed onderhouden machines en kopers die graag topapparatuur willen veiligstellen zonder het hoge prijskaartje van een gloednieuwe aankoop. Wanneer u ervoor kiest om op de Exapro-marktplaats te navigeren, bent u verzekerd van transparantie. Gedetailleerde machinespecificaties, afbeeldingen en vaak video's begeleiden de vermeldingen, zodat u precies weet waarin u investeert.

Een cruciaal onderdeel van de machinekeuze is ongetwijfeld de kostenfactor. Flexodrukmachines, bekend om hun aanpassingsvermogen en efficiëntie, zijn er in verschillende prijsklassen als je op de gebruikte markt surft. Bij Exapro ligt de prijsklasse voor gebruikte Flexo-drukmachines tussen €41.000 en €178.000. Dit assortiment toont niet alleen de gevarieerde selectie die beschikbaar is, maar ook de diepgang van de overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het beoordelen van de kosten ten opzichte van de waarde.

Een van de belangrijkste voordelen van Exapro is het uitgebreide netwerk. Omdat verkopers van over de hele wereld hun machines aanbieden, hebben kopers keuze te over. Of u nu op zoek bent naar een machine met specifieke kenmerken of een machine van een voorkeursfabrikant, de kans is groot dat Exapro iets heeft dat aansluit bij uw vereisten.

Voor verkopers is het enorme bereik van Exapro een zegen. Uw machine wordt aan een wereldwijd publiek getoond, waardoor de kans op een snelle en winstgevende verkoop groter wordt. Bovendien biedt het toegewijde team van het platform ondersteuning, zodat het verkoopproces soepel en probleemloos verloopt.

Flexo-drukmachines zijn een bewijs van de wonderen van printinnovatie, en Exapro is uw vertrouwde metgezel tijdens het kopen of verkopen van deze industriële wonderen.

 

Belangrijkste voordelen van flexodrukmachines 

Flexodrukmachines, een populaire keuze in de grafische industrie, bieden een groot aantal voordelen. Hier volgt een uitgebreide duik in de belangrijkste voordelen die ze bieden:

Veelzijdigheid van substraten: Een van de opvallende kenmerken van flexodruk is de mogelijkheid om op een grote verscheidenheid aan substraten te printen. Of het nu gaat om papier, plastic, cellofaan, metaalfolie of zelfs niet-absorberende materialen, flexodrukmachines kunnen het allemaal aan.

Hoge afdruksnelheid: Flexo-machines zijn ontworpen voor productie op hoge snelheid. Dit zorgt voor snelle doorlooptijden, waardoor het een uitstekende keuze is voor grootschalige printactiviteiten.

Duurzame drukplaten: De fotopolymeerplaten die bij flexografie worden gebruikt, staan ​​bekend om hun duurzaamheid. Dit vertaalt zich in langere oplagen zonder de noodzaak van frequente plaatwissels.

Consistente kwaliteit: Eenmaal ingesteld kunnen flexodrukmachines gedurende de hele oplage consistente afdrukken van hoge kwaliteit produceren. Vooral de moderne machines bieden scherpe beelden en levendige kleuren.

Economisch voor grote oplages: vanwege de efficiëntie en snelheid van het flexoproces is het bijzonder kosteneffectief voor grote oplages.

Milieuvriendelijk: Nu de industrie steeds meer richting duurzaamheid kiest, is de mogelijkheid van flexodrukmachines om inkten op waterbasis te gebruiken een aanzienlijk voordeel. Deze inkten bevatten weinig VOS (Volatile Organic Compounds), waardoor ze een groener alternatief zijn.

Snelle installatietijden: hoewel de initiële installatie ingewikkeld kan zijn, kunnen de insteltijden voor flexomachines, eenmaal onder de knie, relatief kort zijn, vooral in vergelijking met sommige andere afdrukmethoden.

Integratie met andere processen: Flexodrukmachines kunnen vaak worden geïntegreerd met andere processen, zoals stansen, lamineren of vernissen binnen dezelfde productielijn. Dit stroomlijnt het productieproces en bespaart tijd en geld.

Aanpassingsvermogen aan innovaties: De flexodrukindustrie heeft door de jaren heen talloze technologische ontwikkelingen gekend. Moderne flexomachines zijn ontworpen om zich aan te passen aan innovaties, zodat ze relevant en efficiënt blijven in veranderende tijden.

Verbeterd afvalbeheer: Recente ontwikkelingen in de flexodruktechnologie hebben geleid tot minder verspilling, zowel wat betreft materialen als inkten. Dit leidt niet alleen tot kostenbesparingen, maar sluit ook aan bij duurzame en milieuverantwoorde printpraktijken.

Flexo-drukmachines bieden een uitgebalanceerde mix van kwaliteit, efficiëntie en veelzijdigheid. Of u nu actief bent in de verpakkingsindustrie, bij het afdrukken van etiketten of in een andere sector die afdrukken van hoge kwaliteit op uiteenlopende substraten vereist, flexografie biedt een overtuigende oplossing.

 

Toepassingsgebied

Bij het bespreken van het toepassingsgebied van Flexo-drukmachines, vooral in de context van kopen en verkopen op een platform als Exapro, is het essentieel om de industrieën en toepassingen te herkennen waar deze machines voornamelijk worden gebruikt. Het kennen van de belangrijkste gebruiksgebieden kan potentiële kopers helpen weloverwogen beslissingen te nemen op basis van hun zakelijke behoeften, en verkopers kunnen hun machines effectiever positioneren voor doelgroepen. Dit zijn de belangrijkste toepassingsgebieden voor flexodrukmachines:

Verpakkingen: Een van de meest prominente sectoren die afhankelijk zijn van flexodruk is de verpakkingsindustrie. Of het nu gaat om voedselverpakkingen, farmaceutische producten of consumentengoederen, flexografie biedt afdrukken van hoge kwaliteit die ideaal zijn voor verschillende verpakkingsmaterialen, waaronder flexibele kunststoffen, golfkarton en etiketten.

Etiketten: Flexodruk wordt veel gebruikt bij de productie van etiketten vanwege het vermogen om levendige, scherpe en duurzame afdrukken te produceren. Dit is vooral handig voor productlabels, waarbij zowel esthetiek als duurzaamheid cruciaal zijn.

Boodschappentassen: Met de overgang van plastic naar milieuvriendelijkere materialen is er een groeiende vraag naar bedrukt papier en herbruikbare stoffen tassen. Flexodrukmachines spelen in op deze behoefte met hun vermogen om op een breed scala aan materialen te printen.

Behang: de ingewikkelde ontwerpen en patronen op behang zijn vaak het resultaat van flexodruk. Het vermogen van de machines om grote oplages te verwerken en een consistente kwaliteit te produceren, maakt ze ideaal voor de productie van behang.

Kranten en publicaties: sommige publicaties vertrouwen nog steeds op flexo vanwege de snelheid en efficiëntie, vooral voor grootschalige oplages.

Enveloppen bedrukken: Flexografie is een uitstekende methode voor het bedrukken van bulkenveloppen, vooral enveloppen met gekleurde ontwerpen of branding.

Bedrukken van zakken en zakken: voor industrieën die bedrukte bulkzakken nodig hebben, zoals de landbouw of de bouw, biedt flexodruk een duurzame en efficiënte oplossing.

Ticketprinten: Tickets voor evenementen, transport of loterijen maken vaak gebruik van flexografie vanwege het vermogen om met verschillende substraten om te gaan en veilige afdrukken van hoge kwaliteit te produceren.

Briefpapier: Artikelen zoals notitieboekjes of zakelijk briefpapier die in bulk moeten worden bedrukt met een consistente kwaliteit, kunnen worden geproduceerd met flexomachines.

Bekers en wegwerpartikelen: Wegwerpartikelen, vooral artikelen gemaakt van papier of dun plastic zoals kopjes, dienbladen en bestekhoezen, worden vaak bedrukt met flexografie voor levendige en duurzame ontwerpen.

Inzicht in deze gebruiksgebieden kan helpen bij het afstemmen van machinebeschrijvingen en het bepalen van de waarde van de machine op basis van de toepasbaarheid ervan op de huidige industriële eisen.

 

Toonaangevende fabrikanten van flexodrukmachines 

De flexodrukindustrie is de thuisbasis van verschillende gerenommeerde fabrikanten die bekend staan ​​om hun kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Als u Exapro of vergelijkbare marktplaatsen verkent, kunt u machines tegenkomen van de volgende gerenommeerde fabrikanten:

Mark Andy: Mark Andy is een toonaangevende naam in de etiketten- en verpakkingsdrukindustrie en biedt een reeks Flexo-persen die zijn ontworpen voor afdrukken van hoge kwaliteit en efficiënte productie.

Nilpeter: Nilpeter, een mondiaal bedrijf met een geschiedenis van een eeuw, produceert hoogwaardige Flexo-persen die voornamelijk gericht zijn op de etikettendrukindustrie.

Bobst: Hoewel Bobst vaker wordt geassocieerd met stans- en vouwlijmapparatuur, hebben ze ook een reeks Flexo-postprintmachines die geschikt zijn voor het bedrukken van golfkarton.

Heidelberg: Heidelberg is een titan in de grafische industrie en biedt een reeks printoplossingen, waaronder flexomachines voor specifieke toepassingen.

Comexi: Comexi is gespecialiseerd in oplossingen voor de sector van het bedrukken en verwerken van flexibele verpakkingen en biedt Flexo-persen aan die bekend staan ​​om hun efficiëntie en innovatie.

Uteco: Uteco, een Italiaanse fabrikant, staat bekend om zijn Flexo-persen die geschikt zijn voor een reeks druktoepassingen, waaronder verpakkingen en etiketten.

Windmöller & Hölscher (W&H): Dit Duitse bedrijf is een toonaangevende naam op het gebied van machines voor de productie van flexibele verpakkingen, en hun Flexo-persen staan ​​bekend om hun geavanceerde technologie en kwaliteit.

Gallus: Gallus is lid van de Heidelberg Group en richt zich op het printen van labels en biedt Flexo-persen die populair zijn in de labelproductie-industrie.

MPS Systems: MPS, gevestigd in Nederland, produceert geavanceerde Flexo- en offsetpersoplossingen, voornamelijk voor het printen van etiketten en flexibele verpakkingen.

KBA-Flexotecnica: een dochteronderneming van Koenig & Bauer Group, KBA-Flexotecnica biedt Flexopersen aan die speciaal zijn ontworpen voor de flexibele verpakkingssector.

Wanneer u machines van deze fabrikanten onderzoekt op Exapro of vergelijkbare platforms, is het essentieel om grondig onderzoek te doen, de staat van de machine te beoordelen en de mogelijkheden van het specifieke model te begrijpen om ervoor te zorgen dat het aansluit bij uw productievereisten.