Op weg naar het domein van de industriële drukmachines ontpopt Exapro zich als een vertrouwde marktplaats die gebruikte plotters en CTP (Computer to Plate)-machines van de bovenste plank aanbiedt tegen concurrerende prijzen. Deze machines, die van cruciaal belang zijn op gebieden variërend van architectonisch ontwerp tot commercieel drukwerk, vertegenwoordigen merken als HP, Canon, Heidelberg en Kodak en garanderen kwaliteit en precisie.

Kiezen voor de samengestelde selectie van Exapro betekent dat u gebruik maakt van apparatuur met een prijs tussen €12.000 en €27.000 – een toegangspoort tot hoogwaardige technologie zonder de financiële druk van gloednieuwe acquisities. Elk stuk op Exapro heeft een strenge evaluatie ondergaan, waardoor kopers verzekerd zijn van betrouwbaarheid en prestaties. Of het nu een HP DesignJet-plotter is voor levendige graphics of een Heidelberg Suprasetter voor gestroomlijnd commercieel printen, Exapro overbrugt de kloof tussen betaalbaarheid en efficiëntie.

Exapro is meer dan alleen een marktplaats. Het is een knooppunt waar professionals uit de industrie apparatuur vinden die aan hun behoeften voldoet, allemaal ondersteund door de zekerheid van kwaliteit en concurrerende prijzen. Duik in de wereld van Exapro en vind vandaag nog uw perfecte printpartner.

Screen PT-R 8800 III

Jaar: 2008

RUST IN VREDE
Stapelaar Ja

Lüscher Technologies AG XPose 120 computer tot bord

Jaar: 2000

Max. lengte 1130 mm
RUST IN VREDE Harlaquin
Stapelaar Nee
Max. breedte 950 mm
Oplossing 2400 dpi

Kodak Trendsetter NX Imager computer tot bord Hete deal

Jaar: 2011

Max. lengte 1067 mm
RUST IN VREDE ArtCom RIP
Max. breedte 800 mm
Oplossing 2400 dpi

KODAK + Glunz & Jensen TrendSetter

Jaar: 2000

Max. lengte 391 mm
RUST IN VREDE ECRM Harlequin RIP, RIPMate 8.3, rev.1
Max. breedte 561 mm

Agfa Avalon N8-20

Jaar: 2012

Max. lengte 1160 mm
RUST IN VREDE
Stapelaar Ja
Max. breedte 940 mm
Oplossing 2400 dpi

Heidelberg Suprasetter A75-ATL GEN III computer tot bord

Jaar: 2013

Max. lengte 670 mm
RUST IN VREDE
Stapelaar Ja
Max. breedte 750 mm
Oplossing 2540 dpi

AMSKI Y GS TRADING AUREA 800S computer tot bord

Jaar: 2015

Max. lengte 620 mm
RUST IN VREDE
Max. breedte 750 mm

Heidelberg Prosetter 74

Jaar: 2005

Max. lengte 670 mm
RUST IN VREDE no
Stapelaar Ja
Max. breedte 750 mm
Oplossing 3386 dpi

computer tot bord Kodak CTP Kodak Achieve T-800/S

Jaar: 2016

Max. lengte 839 mm
RUST IN VREDE
Max. breedte 1143 mm

Screen R8800

Jaar: 2008

RUST IN VREDE HARLEKIN 12
Stapelaar Nee

Panther Pro 62 RM-6 belichter met online processor

Jaar: 1998

Max. lengte 620 mm
Oplossing 3600 dpi
RUST IN VREDE PowerMac with Panther

Creo Lotem 800 II Quantum computer tot bord

Jaar: 2005

Max. lengte 116.2 mm
RUST IN VREDE Prim Energy
Stapelaar Ja
Max. breedte 95 mm
Oplossing 3556 dpi

Xeikon Basys Print 860

Jaar: 2014

Max. lengte 1000 mm
RUST IN VREDE
Max. breedte 700 mm

Proteck Ruby 70 bordenverwerker

Jaar: 2009

Max. breedte 680 mm
RUST IN VREDE

Luxel V8 computer tot bord

Jaar: 2010

Max. lengte 1160 mm
RUST IN VREDE
Max. breedte 960 mm
Stapelaar Ja

Heidelberg Suprasetter 105 H

Jaar: 2007

Max. lengte 960 mm
RUST IN VREDE Yes
Stapelaar Ja
Max. breedte 1150 mm
Oplossing 2540 dpi

Xeikon Basys Print 850

Jaar: 2011

Max. lengte 1000 mm
RUST IN VREDE
Max. breedte 700 mm

CTP met inline processor Mitsubishi Digiplater SDP Eco1630

Jaar: 2004

Max. lengte 414 mm
RUST IN VREDE
Max. breedte 580 mm
Oplossing 2400 dpi

Agfa Accuset 1000

Jaar: 1995

Max. lengte 80 mm
RUST IN VREDE AGFA APOGEE VIPER
Max. breedte 355.6 mm
Oplossing 3000 dpi

HEIDELBERG SUPRASETTER A52 / A74 computer tot bord Goede waarde Lage werktijden

Jaar: 2007

Max. lengte 67 mm
RUST IN VREDE
Stapelaar Ja
Max. breedte 75 mm
Oplossing 2540 dpi


Gebruikte plotters en CTP-machines: het hart van modern drukwerk - beschikbaar op Exapro

Als het gaat om de levendige wereld van printen, vallen twee machines echt op: plotters en CTP-machines (Computer to Plate). Deze innovatieve apparaten hebben de manier waarop we gedrukt materiaal produceren volledig getransformeerd en bieden ongekende precisie, efficiëntie en veelzijdigheid. Maar wat maakt plotters en CTP-machines zo'n cruciaal onderdeel van het printproces?

Plotters: In tegenstelling tot uw conventionele printers zijn plotters ontworpen om grootschalige afbeeldingen te produceren, zoals architectonische plannen, banners en posters. Ze werken door een pen over het oppervlak van het materiaal te bewegen, waardoor ingewikkelde ontwerpen met uiterste precisie worden uitgezet. Het resultaat? Scherpe, heldere en gedetailleerde beelden die echt boeien.

CTP-machines: De Computer to Plate-technologie heeft een revolutie teweeggebracht in het moderne drukwerk. In plaats van een film te maken die vervolgens wordt gebruikt om een ​​drukplaat te produceren, maken CTP-machines directe overdracht van digitale gegevens op de plaat mogelijk. Dit verkort niet alleen de productietijd, maar verbetert ook de nauwkeurigheid en helderheid van de afdrukken. Het is een sprong ten opzichte van de traditionele methoden en biedt een naadloze brug tussen de digitale en fysieke wereld van printen.

Voor professionals in de grafische industrie zorgen deze machines ervoor dat zij toegang hebben tot hoogwaardige apparatuur. En dat is waar Exapro in beeld komt.

Het Exapro-voordeel

Als u Exapro kiest als uw favoriete marktplaats voor gebruikte industriële machines, opent u deuren naar een wereld van mogelijkheden. Met een wereldwijd bereik en een reputatie voor kwaliteit biedt Exapro een uitgebreide selectie gebruikte plotters en CTP-machines, zodat u zeker weet dat u de perfecte oplossing voor uw printbehoeften kunt vinden zonder veel geld uit te geven.

Bij Exapro is elke transactie doordrenkt van een gevoel van vertrouwen en transparantie. Het gaat niet alleen om het doen van een aankoop; het gaat om het maken van een verstandige investering. Wanneer u bij Exapro koopt, krijgt u niet alleen een machineonderdeel – je erft de erfenis van de vorige eigenaar, een erfenis van hard werken, precisie en toewijding aan het vak.

Exapro navigeert door de wereld van gebruikte industriële machines en onderscheidt zich als de vertrouwde marktplaats, die een samengestelde selectie van gebruikte plotters en CTP-machines presenteert die prestaties combineren met betaalbaarheid. Deze machines, met een prijs tussen €12.000 en €27.000, bieden een fantastische kans om toegang te krijgen tot eersteklas printapparatuur zonder het hoge prijskaartje van gloednieuwe apparaten.

Het is vermeldenswaard dat, hoewel de prijs aanzienlijk is verlaagd, de kwaliteit compromisloos blijft. Elk apparaat op Exapro ondergaat een streng evaluatieproces, zodat u zeker weet dat u machines ontvangt die niet alleen kosteneffectief zijn, maar ook betrouwbaar en efficiënt.

Uw machines verkopen op Exapro? Het is net zo lonend. Met een groot publiek van toegewijde professionals en bedrijven die op zoek zijn naar eersteklas printapparatuur, vindt u gegarandeerd een koper die de machines net zo waardeert en respecteert als u.

De printwereld is enorm en voortdurend in ontwikkeling. Of u nu een nieuwe onderneming start of uw bestaande apparatuur wilt upgraden, plotters en CTP-machines zijn een waardige aanvulling op uw arsenaal. En met Exapro aan uw zijde wordt het aanschaffen van deze apparatuur, die nog in topconditie is, niet alleen eenvoudig, maar ook economisch haalbaar. Ontdek het beste van drukmachines, ontdek de Exapro-ervaring.

 

Belangrijkste voordelen van plotters en CTP

Plotters en CTP-machines (Computer to Plate) zijn cruciale troeven in de grafische industrie en bieden geavanceerde oplossingen voor verschillende printbehoeften. Kiezen voor gebruikte versies van deze machines brengt verschillende duidelijke voordelen met zich mee:

Kosteneffectief: een van de meest dwingende redenen om gebruikte machines te overwegen zijn de aanzienlijke kostenbesparingen. Een gebruikte plotter of CTP-machine kan vaak worden aangeschaft voor een fractie van de prijs van een nieuw model, waardoor bedrijven toptechnologie kunnen gebruiken zonder grote gevolgen voor hun financiën.

Snel rendement op investering (ROI): vanwege de lagere initiële investering kunnen bedrijven een snellere ROI verwachten bij de aanschaf van gebruikte machines. Dit is vooral gunstig voor kleine en middelgrote bedrijven met krappe budgetten.

Beproefd en getest: een gebruikte machine wordt doorgaans geleverd met een staat van dienst. Als het goed wordt onderhouden, is het waarschijnlijk betrouwbaar en heeft het zijn operationele capaciteiten in de loop van de tijd bewezen.

Milieuvriendelijk: het kopen van gebruikte machines kan worden gezien als een vorm van recycling. In plaats van bij te dragen aan de vraag naar nieuwe machines en de hulpbronnen die ze verbruiken, geef je een bestaand apparaat een tweede leven, wat een duurzamere keuze is.

Voordelen van afschrijvingen: Net als auto's kunnen nieuwe machines de eerste jaren snel in waarde dalen. Door gebruikte apparatuur te kopen, omzeilt u deze steile initiële afschrijving, waardoor de machine na verloop van tijd zijn waarde beter zal behouden, mocht u ervoor kiezen om deze door te verkopen.

Onmiddellijke beschikbaarheid: Nieuwe machines hebben soms doorlooptijden vanwege productie- en leveringsschema's. Wanneer u daarentegen een gebruikte plotter of CTP-machine koopt, is deze doorgaans beschikbaar voor onmiddellijke levering en installatie.

Bekendheid met oudere modellen: in sommige gevallen hebben bedrijven hun personeel getraind in specifieke oudere modellen plotters of CTP-machines. Het vinden van hetzelfde of een soortgelijk gebruikt model kan trainingstijd besparen en de continuïteit in productieprocessen garanderen.

Brede selectie: De markt voor gebruikte machines biedt vaak een grotere verscheidenheid aan modellen en merken, die meerdere productiejaren bestrijken. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar een specifiek model dat niet meer in productie is, of voor bedrijven die functies van verschillende generaties willen vergelijken.

Upgrademogelijkheden: voor bedrijven die overstappen van nog oudere of meer basisapparatuur, bieden gebruikte machines een betaalbare manier om toegang te krijgen tot verbeterde functies en betere prestaties zonder de kosten van de nieuwste modellen.

Gerenommeerde wederverkopers: vertrouwde platforms of wederverkopers bieden gebruikte plotters en CTP-machines vaak aan met een garantie of garantie. Deze zekerheid geeft u de gemoedsrust dat de machine is geïnspecteerd, onderhouden en in goede staat verkeert.

Hoewel de aantrekkingskracht van gloednieuwe apparatuur onmiskenbaar is, biedt de keuze voor gebruikte plotters en CTP-machines tal van voordelen, van economisch tot ecologisch. Het is een keuze die zowel budgettaire voorzichtigheid als operationele efficiëntie biedt voor veel bedrijven in de grafische industrie.

 

Belangrijkste machineparameters van plotters en CTP

Bij het kopen of verkopen van gebruikte plotters en CTP-machines op een marktplaats als Exapro, is het essentieel om rekening te houden met verschillende machineparameters om een ​​goed geïnformeerde transactie te garanderen. Deze parameters zijn niet alleen bepalend voor de prijsstelling, maar zorgen er ook voor dat de apparatuur voldoet aan de specifieke eisen van de koper. Dit zijn de belangrijkste machineparameters waarmee u rekening moet houden:

Bedrijfsuren: Net als bij de kilometerstand van voertuigen geven de bedrijfsuren een idee van hoeveel de machine is gebruikt. Minder bedrijfsuren kunnen wijzen op minder slijtage.

Fysieke toestand: Alle tekenen van slijtage, roest of schade kunnen de waarde en functionaliteit van de machine beïnvloeden. Afbeeldingen van hoge kwaliteit en gedetailleerde beschrijvingen kunnen helpen de fysieke staat van de machine te meten.

Onderhouds- en servicegegevens: Regelmatig onderhoud is cruciaal voor de langere levensduur en optimale prestaties van plotters en CTP-machines. Een goed onderhouden machine kan een betere prijs opleveren.

Resolutie en nauwkeurigheid: vooral van cruciaal belang voor plotters: de resolutie bepaalt de helderheid en precisie van afdrukken. Voor CTP-machines is de nauwkeurigheid van de plaatproductie cruciaal.

Max. afdrukbreedte (voor plotters): Deze parameter definieert het grootste afdrukformaat dat de plotter aankan. Het is van essentieel belang dat kopers ervoor zorgen dat de plotter aan hun maatvereisten voldoet.

Compatibiliteit met plaatformaat en -type (voor CTP): Verschillende CTP-machines zijn ontworpen voor verschillende plaatformaten en -typen, dus het is van cruciaal belang om compatibiliteit met het beoogde drukproces te garanderen.

Softwarecompatibiliteit: begrijpen met welke software de machine compatibel is, kan van cruciaal belang zijn, vooral als de koper al bepaalde ontwerp- of printsoftware gebruikt.

Connectiviteitsopties: moderne machines kunnen verschillende connectiviteitsopties bieden, waaronder Wi-Fi, USB en Ethernet, die de operationele efficiëntie kunnen verbeteren.

Extra functies: functies zoals automatisch snijden (voor plotters) of inline plaatverwerking (voor CTP's) kunnen waarde en functionaliteit toevoegen.

Beschikbaarheid van reserveonderdelen: Machines waarvoor reserveonderdelen direct verkrijgbaar zijn, kunnen aantrekkelijker zijn omdat ze gemakkelijker te onderhouden en te repareren zijn.

Bij het kopen of verkopen op een marktplaats als Exapro kan een grondige vermelding of controle van deze parameters leiden tot transparantere, efficiëntere en bevredigendere transacties.

 

Toepassingsgebied

Het toepassingsgebied van plotters en CTP-machines (Computer to Plate) kan een belangrijke bepalende factor zijn bij het kopen en verkopen op platforms als Exapro. Inzicht in waar en hoe deze machines doorgaans worden gebruikt, kan kopers begeleiden bij het selecteren van de juiste apparatuur voor hun behoeften en verkopers helpen hun machines onder de juiste doelgroep te positioneren. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste toepassingsgebieden voor zowel plotters als CTP-machines:

Plotters:

Bouwkundige en technische plannen: Plotters zijn bijzonder geschikt voor gedetailleerde grootschalige uitvoer, zoals bouwkundige tekeningen, blauwdrukken en technische schema's.

Grafisch ontwerp en reclame: deze machines blinken uit in het produceren van posters, banners en ander promotiemateriaal van hoge kwaliteit. Grafische ontwerpers vertrouwen vaak op plotters vanwege hun vermogen om nauwkeurige en levendige afdrukken te produceren.

Mode- en textielindustrie: Plotters kunnen worden gebruikt om ingewikkelde patronen en ontwerpen op textiel af te drukken of om sjablonen voor kledingontwerpen te maken.

Kaartproductie: geografen en stedenbouwkundigen gebruiken plotters voor het maken van gedetailleerde kaarten.

Voertuigwraps en stickers: het vermogen van plotters om grote, nauwkeurige afdrukken te produceren maakt ze ideaal voor voertuigwraps en stickers.

Kunst en fotografie: kunstenaars en fotografen gebruiken plotters om grootschalige reproducties van hun werk met hoge resolutie te maken.

CTP-machines:

Commercieel drukwerk: CTP-technologie wordt veel gebruikt in commerciële drukkerijen voor het produceren van boeken, tijdschriften, brochures en ander drukwerk. Het rechtstreeks overbrengen van digitale gegevens naar drukplaten vermindert de tijd en verhoogt de efficiëntie.

Verpakkingsindustrie: de productie van verpakkingsmaterialen, vooral die met gedetailleerde prints, profiteert van de precisie van CTP-machines.

Kranten drukken: veel kranten zijn overgestapt op CTP-technologie omdat deze het drukproces stroomlijnt, waardoor snellere en nauwkeurigere oplagen worden gegarandeerd.

Labels afdrukken: Etiketten, vooral die met ingewikkelde details en variërende ontwerpen, worden efficiënt geproduceerd met behulp van CTP-technologie.

Speciaal drukwerk: dit omvat nichegebieden die hoge precisie vereisen, zoals het afdrukken van valuta, postzegels en veiligheidsdocumenten.

Door de belangrijkste gebruiksgebieden van deze machines te erkennen, kunnen zowel kopers als verkopers beter geïnformeerde beslissingen nemen, wat leidt tot bevredigende transacties op platforms als Exapro.

 

Toonaangevende fabrikanten van plotters en CTP

Er zijn diverse gerenommeerde fabrikanten van plotters en CTP (Computer to Plate) machines. Als u op een platform als Exapro surft, komt u waarschijnlijk apparatuur tegen van een aantal van de volgende toonaangevende merken:

Plotters:

HP (Hewlett-Packard): HP is een van de toonaangevende namen als het gaat om grootformaatprinters of plotters. Vooral hun DesignJet-serie is populair.

Canon: Canon's imagePROGRAF-plotterserie, een andere grote naam in de printwereld, staat bekend om hun precisie en kwaliteit.

Epson: Epson staat bekend om zijn SureColor-serie en biedt een reeks grootformaatprinters die tegemoetkomen aan zowel professionele grafische als industriële behoeften.

Roland: Roland-plotters zijn gespecialiseerd in print- en snijoplossingen en staan ​​hoog aangeschreven, vooral in de signage- en grafische industrie.

Mimaki: Mimaki-plotters worden vaak gebruikt voor bewegwijzering, grafische afbeeldingen en textieldruk en staan ​​bekend om hun kwaliteit en veelzijdigheid.

CTP-machines:

Heidelberg: Als een van de meest bekende namen in de printindustrie zijn de Suprasetter-serie CTP-machines van Heidelberg populair en zeer gerespecteerd.

Kodak: hun CTP-machines uit de Trendsetter- en Magnus-serie worden veel gebruikt in de industrie en staan ​​bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit.

Agfa: De Avalon-serie van Agfa is een andere reeks CTP-machines die wijdverspreid gebruikt worden, vooral in commerciële printomgevingen.

Scherm: een opmerkelijk merk, vooral vanwege de PlateRite-serie, die zowel thermische als UV-plaatoplossingen biedt.

Fujifilm: hun Luxel-serie CTP-machines zijn populaire keuzes voor veel drukkerijen, die zich richten op zowel grote als kleinschalige activiteiten.

Als u overweegt een gebruikte plotter of CTP-machine op Exapro of een ander platform aan te schaffen, is het altijd een goed idee om het specifieke model van deze fabrikanten te onderzoeken. Gebruikersrecensies, onderhoudsvereisten en beschikbaarheid van onderdelen om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen beslissing neemt.