Bij Exapro bieden we een uitgebreid assortiment gebruikte coatingpannen, essentieel voor het bereiken van consistente coatings van hoge kwaliteit op verschillende voedingsmiddelen zoals snoepgoed, noten en snacks. Deze machines zijn speciaal ontworpen om suiker, chocolade, kruiden of andere coatings gelijkmatig aan te brengen, wat zorgt voor een superieure afwerking. Onze coatingpannen zijn geprijsd tussen €5,000 voor basismodellen en €50,000 voor geavanceerde, hoge capaciteit eenheden van gerenommeerde merken zoals Bosch, Dumoulin, Sollich, en O'Hara. Elke machine heeft zijn eigen specificaties, zoals bakafmetingen, coatingcapaciteit, verwarmings- en koelsystemen en automatiseringsniveau, afgestemd op uw specifieke productievereisten.

Bij het kiezen van een coatingpan moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type coatingproces (bijv. suiker, chocolade, film), het productievolume, de uniformiteit van de coating en het reinigings- en onderhoudsgemak. Deze elementen zijn van vitaal belang voor het produceren van uniforme coatings van hoge kwaliteit, het verbeteren van de productie-efficiëntie en het handhaven van hygiënische normen. Investeren in onze gebruikte coatingpannen biedt niet alleen toegang tot topapparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen, maar bevordert ook de duurzaamheid door de levensduur van robuuste machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitzonderlijke klantenservice en vind de ideale machine om uw voedselverwerkingsactiviteiten een boost te geven.

Bekijk vandaag nog Exapro&rsquo's aanbiedingen om betrouwbare coatingpannen te vinden die uitstekende prestaties en waarde bieden voor uw coatingbehoeften in de voedselverwerkende industrie.

LAINT MB500LC

Jaar:

Capaciteit van de pan 500 L
Diameter pan/trommel 840 mm

OYORMAC BMV300

Jaar:

Capaciteit van de pan 300 L
Diameter pan/trommel 1120 mm

LAINT 200L Coatingpan

Jaar:

Capaciteit van de pan 200 L

Coremain Del Levante S.L.L. BMAB Coating pan

Jaar: 2010

COREMAIN SNOEP SUIKER BOM Snoep suikertrommel Fabrikant: Coremain Del Levante S.L.L. Model: BMAB Jaar 2010 Vermogen: 1,5 kW Afmetingen: hoogte 1.700 mm, breedte 1.300 mm, lengte 2.750 mm

TURU, S.A. GR-1

Jaar:

Diameter pan/trommel 1050 mm

Aspen Brothers CBA1

Jaar: 2020

Capaciteit van de pan 90 L
Diameter pan/trommel 950 mm

Spomasz CBA4A

Jaar: 1995

Capaciteit van de pan 90 L
Diameter pan/trommel 950 mm

Spomasz CBA4

Jaar: 1974

Capaciteit van de pan 90 L
Diameter pan/trommel 950 mm

Ekoroast Nut Roasting Machine EKO 1350 Coating pan

Jaar: 2024

Eko 1350 is een product dat wordt gebruikt voor het coaten van noten (kikkererwten, amandelen, pinda's...)

Ekoroast Nuts Roasting Machinery EKO 1360 Coating pan

Jaar: 2024

Eko 1360 is een product dat wordt gebruikt voor het coaten van noten (amandelen, pinda's, kikkererwten...)


Ekoroast Nuts Roasting Machinery EKO 1365 Coating pan

Jaar: 2024

Eko 1365 is een product dat wordt gebruikt voor het coaten van noten. Het zijn noten, sesamzaadjes en gekarameliseerde noten. Er wordt in één uur 50 kg product gemaakt en de ketel is gemaakt van koper.

Lutetia T3 Coating pan

Jaar: 2005

Capaciteit van de pan 3000 L

Dumoulin TVV 1400

Jaar:

Diameter pan/trommel 1400 mm

Stechel coating systems ATEX, 100 Liters

Jaar: 2016

Fabrikant: Stechel coatingsystemen Jaar: 2016 Capaciteit: 100 liter ATEX Tweedehands turbine getest en functioneel Verkocht EXW

Thomas Compulad Coating pan

Jaar:

Eén gebruikte Thomas Compulad met 12", 24" en 36" pannen. XP Motor.

Thomas Engineering Acela Cota 66D Coating pan

Jaar:

Gebruikte 66″ Thomas Engineering Acela Cota model 66D roestvrijstalen coatingpan. Geperforeerde pan met een diameter van 66″. Met interne hijsschotten. Panopening met een diameter van 19 inch en een pandiepte van 62,5 inch. 15 PK panmotoraandrijving. Spuitpistolen met voedingspompsysteem. Maximaal laadgewicht van 850 kg. 850 liter randvolume. RVS kast met luchtbehandelingskast met circa 25 en 60 PK blowers. Stoom verwarmd …

Thomas Engineering 24 inch Accela Cota Coating pan

Jaar:

De unit is geheel RVS en wordt geleverd met luchtbehandelingssysteem, blazer, spuitpistool, bedieningselementen en motor met variabel toerental. De unit is een op zichzelf staande unit en heeft een roestvrijstalen geperforeerde pan met schotten en meetwaarden van 230 V/60 Hz/3 PH. Eenheid op wielen. Uitstekende werkende staat.

Thomas Accela-Cota 48-D Coating pan

Jaar:

Eén gebruikte Thomas Accela-Cota Model 48-D coatingpan met Compu-Coat 4, geschikt voor 400 lbs per batch, met bedieningshandleidingen. Bedieningspaneel, warmtewisselaar.

Thomas Engineering 60D Coating pan

Jaar:

Eén gebruikte Thomas Engineering 60" Model 60D coatingpan, compleet met pompen, sproeiers, ventilatoren, kanalen, uitlaatkanalen en filterhuizen, explosieveilige hoofdcoatingpan met serienummer 60-110. Beide units zijn in zeer goede staat en zijn correct geïnstalleerd. Deze units hebben een luchtstroombypass, zodat als u de luchtstroom door de coatingpan wilt stoppen vanwege verwerkingsproblemen, u dit kunt doen zonder de inlaatluchtbehandelingsunit of de uitlaatventilator …


Verhoog uw voedselverwerking: Een uitgebreide gids voor bekledingspannen

Coatingpannen zijn essentieel in de voedselverwerkende industrie, met name voor het coaten, glazuren en polijsten van diverse voedingsmiddelen zoals noten, snoepgoed en snacks. Deze veelzijdige machines verbeteren het uiterlijk, de textuur en de smaak van producten en zorgen voor een uniforme coating en efficiënte verwerking. Inzicht in de verschillende types, kenmerken en overwegingen bij de aankoop van coatingpannen kan de productiemogelijkheden en productkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een divers aanbod aan coatingpannen, waardoor bedrijven toegang hebben tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Soorten bekledingspannen

Coatingpannen zijn er in verschillende soorten en configuraties om te voldoen aan specifieke productiebehoeften en toepassingen. De belangrijkste types zijn:

Conventionele bekledingspannen

Conventionele bekledingspannen worden veel gebruikt voor het aanbrengen van coatings, zoals chocolade, suiker of glansmiddelen, op een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Deze pannen worden meestal gekanteld en gedraaid om een gelijkmatige verdeling van de coating te garanderen.

 • Standaardcoatingpannen: Hebben een roterende trommel waarin producten worden getuimeld en gecoat. Geschikt voor een breed scala aan producten, waaronder noten, zaden en snoepjes.
 • Inclined Coating Pans: Onder een hoek geplaatst om de tuimelwerking te verbeteren en de coatingefficiëntie te verhogen. Ideaal voor toepassingen die een dikkere of meer uniforme coating vereisen.

geperforeerde bekledingspannen

Geperforeerde bekledingspannen zijn ontworpen met perforaties in de trommel, voor een betere luchtstroom en snellere droogtijden. Deze pannen zijn vooral handig voor het coaten van producten met suiker of andere kristalliseermiddelen.

 • Continu geperforeerde pannen: Bieden een continue werking voor de productie van grote volumes en zorgen voor een consistente coating en efficiënte droging.
 • Batch geperforeerde pannen: Geschikt voor kleine tot middelgrote productie, biedt flexibiliteit en controle over het coatingproces.

Automatische bekledingspannen

Automatische bekledingspannen zijn voorzien van geavanceerde automatiseringsfuncties voor meer efficiëntie, consistentie en gebruiksgemak. Deze pannen zijn ideaal voor grootschalige productieomgevingen.

 • Volledig geautomatiseerde pannen: Automatiseren het hele coatingproces, inclusief producttoevoer, aanbrengen van de coating en drogen. Ideaal voor productie op hoge snelheid en in grote volumes.
 • Halfautomatische pannen: Combineer handmatige invoer met geautomatiseerde functies om de efficiëntie te verhogen terwijl u controle houdt over specifieke aspecten van het proces.

Specialistische bekledingspannen

Specialty coating pannen zijn ontworpen voor specifieke toepassingen of producten, en bieden unieke functies op maat van de specifieke behoeften van bepaalde voedselverwerkingstaken.

 • Chocoladecoatingpannen: Speciaal ontworpen voor het coaten van producten met chocolade, voor een nauwkeurige temperatuurregeling en een gelijkmatige verdeling van de coating.
 • Polijstpannen: Gebruikt voor het polijsten van producten zoals snoep en noten voor een glanzende afwerking.

Exapro biedt een verscheidenheid aan bekledingspannen, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke productiebehoeften.

Eigenschappen en specificaties

Bij het kiezen van een coatingpan is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Capaciteit en verwerkingscapaciteit

De capaciteit en doorvoer van de coatingpan bepalen hoeveel product er binnen een bepaalde tijd verwerkt kan worden. Pannen met een hoge capaciteit zijn essentieel voor grootschalige operaties, terwijl kleinere pannen kunnen volstaan voor ambachtelijke of kleinschalige productie. Exapro&rsquo's lijsten geven gedetailleerde specificaties over capaciteit en doorvoer, zodat je een machine kunt vinden die bij jouw productievolume past.

Materiaal compatibiliteit

Zorg ervoor dat de coatingpan compatibel is met de materialen die u gebruikt voor het coaten, zoals chocolade, suiker, glansmiddelen of polijstmiddelen. Machines die met verschillende materialen overweg kunnen, bieden meer flexibiliteit en veelzijdigheid bij uw werkzaamheden.

Automatisering en besturing

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie en consistentie in het coatingproces. Functies zoals programmeerbare instellingen, touch-screen interfaces en real-time bewakingsmogelijkheden kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en zorgen voor een consistente productkwaliteit. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Verwarmings- en koelsystemen

Effectieve verwarmings- en koelsystemen zijn essentieel voor het regelen van de temperatuur tijdens het coatingproces, vooral bij het werken met temperatuurgevoelige materialen zoals chocolade. Zoek naar machines met nauwkeurige temperatuurregeling om optimale coatingomstandigheden te garanderen.

Reiniging en onderhoud

Het gemak van schoonmaken en onderhoud is cruciaal om hygiëne en operationele efficiëntie te garanderen. Machines van hoogwaardig roestvrij staal zijn beter bestand tegen corrosie en gemakkelijker te reinigen. Gemakkelijk toegankelijke onderdelen vereenvoudigen het onderhoud, waardoor de stilstandtijd en de operationele kosten afnemen. Exapro biedt informatie over de conditie en onderhoudsgeschiedenis van gebruikte machines, wat helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Vooraanstaande merken in bekledingspannen

Reputabele merken en fabrikanten staan vaak synoniem voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Enkele toonaangevende merken in de markt voor coatingpannen zijn:

 • Dumoulin: Dumoulin staat bekend om zijn uiterst precieze en innovatieve machines en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse coatingtoepassingen.
 • GEA: GEA’s machines staan bekend om hun duurzaamheid en geavanceerde technologie, waardoor ze een populaire keuze zijn in de voedselverwerkende industrie.
 • Loynds: Loynds levert een reeks hoogwaardige coatingpannen, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en precisie in veeleisende toepassingen.
 • Bosch: Bosch’s machines worden gekenmerkt door efficiëntie en veelzijdigheid en bieden betrouwbare prestaties voor grootschalige toepassingen.
 • Buhler: Buhler’s bekledingspannen staan bekend om hun kwaliteit en aanpassingsvermogen en bieden uitgebreide oplossingen voor diverse bekledingsbehoeften.

Exapro beschikt over apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte coatingpannen

De kosten van gebruikte bekledingspannen variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Dumoulin-coatingpan kost bijvoorbeeld tussen de $10.000 en $20.000, terwijl een hoogwaardige automatische GEA-coatingpan tussen de $30.000 en $50.000 kan kosten. Exapro's marktplaats biedt een scala aan prijsopties en zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Coatingpannen zijn essentiële hulpmiddelen in de voedselverwerkende industrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het coaten, glazuren en polijsten van een verscheidenheid aan producten. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten machines en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij hun productiebehoeften. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of je nu een conventionele coatingpan, een geperforeerde pan, een automatische pan of een speciale pan nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor je voedselverwerkingsactiviteiten te vinden.