Bij Exapro bieden we een uitgebreid assortiment gebruikte coatingpannen, essentieel voor het bereiken van consistente coatings van hoge kwaliteit op verschillende voedingsmiddelen zoals snoepgoed, noten en snacks. Deze machines zijn speciaal ontworpen om suiker, chocolade, kruiden of andere coatings gelijkmatig aan te brengen, wat zorgt voor een superieure afwerking. Onze coatingpannen zijn geprijsd tussen €5,000 voor basismodellen en €50,000 voor geavanceerde, hoge capaciteit eenheden van gerenommeerde merken zoals Bosch, Dumoulin, Sollich, en O'Hara. Elke machine heeft zijn eigen specificaties, zoals bakafmetingen, coatingcapaciteit, verwarmings- en koelsystemen en automatiseringsniveau, afgestemd op uw specifieke productievereisten.

Bij het kiezen van een coatingpan moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type coatingproces (bijv. suiker, chocolade, film), het productievolume, de uniformiteit van de coating en het reinigings- en onderhoudsgemak. Deze elementen zijn van vitaal belang voor het produceren van uniforme coatings van hoge kwaliteit, het verbeteren van de productie-efficiëntie en het handhaven van hygiënische normen. Investeren in onze gebruikte coatingpannen biedt niet alleen toegang tot topapparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen, maar bevordert ook de duurzaamheid door de levensduur van robuuste machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitzonderlijke klantenservice en vind de ideale machine om uw voedselverwerkingsactiviteiten een boost te geven.

Bekijk vandaag nog Exapro&rsquo's aanbiedingen om betrouwbare coatingpannen te vinden die uitstekende prestaties en waarde bieden voor uw coatingbehoeften in de voedselverwerkende industrie.

Kms Kavurma Mak. San. EKO 1365 Coating pan

Jaar: 2024

Eko 1365 is een product dat wordt gebruikt bij het coaten van noten. Dit zijn hazelnoten, sesam en gekarameliseerde hazelnoten. Het produceert 50 kg product per uur en de ketel is gemaakt van kopermateriaal.

Ekoroast Nuts Roasting Machinery EKO 1365 Coating pan

Jaar: 2024

Eko 1365 is een product dat wordt gebruikt voor het coaten van noten. Het zijn noten, sesamzaadjes en gekarameliseerde noten. Er wordt in één uur 50 kg product gemaakt en de ketel is gemaakt van koper.

Ekoroast Nuts Roasting Machinery EKO 1360 Coating pan

Jaar: 2024

Eko 1360 is een product dat wordt gebruikt voor het coaten van noten (amandelen, pinda's, kikkererwten...)

Ekoroast Nut Roasting Machine EKO 1350 Coating pan

Jaar: 2024

Eko 1350 is een product dat wordt gebruikt voor het coaten van noten (kikkererwten, amandelen, pinda's...)

Aspen Brothers CBA1

Jaar: 2020

Capaciteit van de pan 90 L
Diameter pan/trommel 950 mm

O'Hara Labcoat M10 Coating pan

Jaar: 2017

Gebruikt O'Hara Labcoat M10 draagbaar tabletcoatingsysteem, model LCM10, roestvrijstalen constructie, met (1) geperforeerde pan met plenum, spuitpistool, Siemens PLC-bediening en Siemens Simatic HMI touchscreen, XP-geclassificeerd ontwerp voor klasse 1, Div 2, groep C, D, T2D, 240 volt, bouwjaar 2017.

Stechel coating systems ATEX, 100 Liters

Jaar: 2016

Fabrikant: Stechel coatingsystemen Jaar: 2016 Capaciteit: 100 liter ATEX Tweedehands turbine getest en functioneel Verkocht EXW

Freund Vector LDCS-Pro Laagsysteem

Jaar: 2015

Een (1) gebruikt Freund Vector Model LDCS-Pro Multi-Capacity HI-Coater System.Deze unit heeft een roestvrijstalen constructie, met 150 liter (39" diameter) geperforeerde pan met interne schotten en plenum, 2 pk pan motor, zelfstandige luchtbehandelingskast met 1,5 pk toevoerblower motor, 7,5 pk afvoerblower, plc-besturing met HMI touchscreen, 415 volt, CE beoordeeld. YOM 2015. Gevestigd in Nederland

BRUCKS -

Jaar: ~ 2015

Capaciteit van de pan 300 L
Diameter pan/trommel 900 mm

Narong Industries Rama NR Cota 19 series 5

Jaar: ~ 2010

Capaciteit van de pan 7 L
Diameter pan/trommel 480 mm

Coremain Del Levante S.L.L. BMAB Coating pan

Jaar: 2010

COREMAIN SNOEP SUIKER BOM Snoep suikertrommel Fabrikant: Coremain Del Levante S.L.L. Model: BMAB Jaar 2010 Vermogen: 1,5 kW Afmetingen: hoogte 1.700 mm, breedte 1.300 mm, lengte 2.750 mm

O'Hara LCM Coating pan

Jaar: 2008

Eén gebruikte laboratoriumcoater uit 2008, capaciteit 0,6 kg - 0,8 kg/l met Hepa-uitlaatfilter en slangdiameter van 4 inch. Het vermogen is 240 V/1 Ph/60 Hz.

Bohle BFC 5 Coating pan

Jaar: 2008

Eén gebruikte Bohle Model BFC 5 laboratoriumcoater met 2 pannen en standaards, met een vermogen van 2 tot 13 liter per batch. Batchgrootte (randvolume): Vat 1: 2-6 liter, 4 sproeiers Vat 2: 5-13 liter, 4 sproeiers Vat 3: 0,5-3 liter, 2 sproeiers Alle sproeiers worden gevoed door één peristaltische pompkop.

Vector LDCS-coater

Jaar: 2006

Een (1) Gebruikt Vector Model LDCS Lab Hi Coater draagbaar, autonoom systeem ontworpen voor de kleinste laboratorium batches tot en met kleine productie pan coating processen. De unit wordt geleverd met twee (2) 19" coatingpannen. Stroomvereisten 230V, 60Hz, 3 fase, 9-16,4 Amp, 30 A circuit

Lutetia T3 Coating pan

Jaar: 2005

Capaciteit van de pan 3000 L

Loedige LHC 150

Jaar: 2005

Capaciteit van de pan 350 L

Vector LDCS-5 Coating pan

Jaar: 2003

Gebruikte Vector laboratoriumcoatingpan, model LDCS-5, 316 roestvrijstalen productcontactoppervlakken, met geperforeerde pannen met een diameter van 8,5", 11,5", 13", 14,5" en 16" met plenums, .5, 1,3, 2,5, 3,75 en 6 liter panvolumes, 3 kW elektrische verwarming met 2,5 pk ventilator, Allen Bradley Micrologix plc bediening met HMI, 230 volt, CE-gecertificeerd, bouwjaar 2003.

Ohara 48 FC Coating pan

Jaar: 2001

Ohara 2001 48” Fastcoat, Model 48 FC, Coatingsysteem, compleet systeem met gasgestookt heteluchtverwarmingssysteem met alle bijbehorende apparatuur om te bedienen inclusief stofafscheider, bedieningspaneel, Magnahelic-meters, timers en 4 spuitpistolen, 460 Volt, 3 Ph, 60 Hz, pansnelheid instelbaar van 1-10 RPM. Unit kan worden geïnspecteerd, nog steeds geïnstalleerd

Thomas Engineering Compulab 24 Bekledingspan

Jaar: 1999

Een (1) gebruikte 24" Thomas Engineering Compulab coatingpan, roestvrijstalen constructie met 24" geperforeerde pan met plenum, luchtaanzuigsysteem aan boord met blower en HEPA, VFD-regelaars voor pan en blower, 460 volt.

Thomas Compulab 24" Coating pan

Jaar: 1999

Eén gebruikte Thomas Compulab 24" Tablet Coater. 24" volledig geperforeerde pan met plenum, spuitpistolen, geïntegreerd stoomverwarmingssysteem met ventilator en hepa-filterhuis. Gemaakt in 1999.


Verhoog uw voedselverwerking: Een uitgebreide gids voor bekledingspannen

Coatingpannen zijn essentieel in de voedselverwerkende industrie, met name voor het coaten, glazuren en polijsten van diverse voedingsmiddelen zoals noten, snoepgoed en snacks. Deze veelzijdige machines verbeteren het uiterlijk, de textuur en de smaak van producten en zorgen voor een uniforme coating en efficiënte verwerking. Inzicht in de verschillende types, kenmerken en overwegingen bij de aankoop van coatingpannen kan de productiemogelijkheden en productkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een divers aanbod aan coatingpannen, waardoor bedrijven toegang hebben tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Soorten bekledingspannen

Coatingpannen zijn er in verschillende soorten en configuraties om te voldoen aan specifieke productiebehoeften en toepassingen. De belangrijkste types zijn:

Conventionele bekledingspannen

Conventionele bekledingspannen worden veel gebruikt voor het aanbrengen van coatings, zoals chocolade, suiker of glansmiddelen, op een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Deze pannen worden meestal gekanteld en gedraaid om een gelijkmatige verdeling van de coating te garanderen.

 • Standaardcoatingpannen: Hebben een roterende trommel waarin producten worden getuimeld en gecoat. Geschikt voor een breed scala aan producten, waaronder noten, zaden en snoepjes.
 • Inclined Coating Pans: Onder een hoek geplaatst om de tuimelwerking te verbeteren en de coatingefficiëntie te verhogen. Ideaal voor toepassingen die een dikkere of meer uniforme coating vereisen.

geperforeerde bekledingspannen

Geperforeerde bekledingspannen zijn ontworpen met perforaties in de trommel, voor een betere luchtstroom en snellere droogtijden. Deze pannen zijn vooral handig voor het coaten van producten met suiker of andere kristalliseermiddelen.

 • Continu geperforeerde pannen: Bieden een continue werking voor de productie van grote volumes en zorgen voor een consistente coating en efficiënte droging.
 • Batch geperforeerde pannen: Geschikt voor kleine tot middelgrote productie, biedt flexibiliteit en controle over het coatingproces.

Automatische bekledingspannen

Automatische bekledingspannen zijn voorzien van geavanceerde automatiseringsfuncties voor meer efficiëntie, consistentie en gebruiksgemak. Deze pannen zijn ideaal voor grootschalige productieomgevingen.

 • Volledig geautomatiseerde pannen: Automatiseren het hele coatingproces, inclusief producttoevoer, aanbrengen van de coating en drogen. Ideaal voor productie op hoge snelheid en in grote volumes.
 • Halfautomatische pannen: Combineer handmatige invoer met geautomatiseerde functies om de efficiëntie te verhogen terwijl u controle houdt over specifieke aspecten van het proces.

Specialistische bekledingspannen

Specialty coating pannen zijn ontworpen voor specifieke toepassingen of producten, en bieden unieke functies op maat van de specifieke behoeften van bepaalde voedselverwerkingstaken.

 • Chocoladecoatingpannen: Speciaal ontworpen voor het coaten van producten met chocolade, voor een nauwkeurige temperatuurregeling en een gelijkmatige verdeling van de coating.
 • Polijstpannen: Gebruikt voor het polijsten van producten zoals snoep en noten voor een glanzende afwerking.

Exapro biedt een verscheidenheid aan bekledingspannen, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke productiebehoeften.

Eigenschappen en specificaties

Bij het kiezen van een coatingpan is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Capaciteit en verwerkingscapaciteit

De capaciteit en doorvoer van de coatingpan bepalen hoeveel product er binnen een bepaalde tijd verwerkt kan worden. Pannen met een hoge capaciteit zijn essentieel voor grootschalige operaties, terwijl kleinere pannen kunnen volstaan voor ambachtelijke of kleinschalige productie. Exapro&rsquo's lijsten geven gedetailleerde specificaties over capaciteit en doorvoer, zodat je een machine kunt vinden die bij jouw productievolume past.

Materiaal compatibiliteit

Zorg ervoor dat de coatingpan compatibel is met de materialen die u gebruikt voor het coaten, zoals chocolade, suiker, glansmiddelen of polijstmiddelen. Machines die met verschillende materialen overweg kunnen, bieden meer flexibiliteit en veelzijdigheid bij uw werkzaamheden.

Automatisering en besturing

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie en consistentie in het coatingproces. Functies zoals programmeerbare instellingen, touch-screen interfaces en real-time bewakingsmogelijkheden kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en zorgen voor een consistente productkwaliteit. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Verwarmings- en koelsystemen

Effectieve verwarmings- en koelsystemen zijn essentieel voor het regelen van de temperatuur tijdens het coatingproces, vooral bij het werken met temperatuurgevoelige materialen zoals chocolade. Zoek naar machines met nauwkeurige temperatuurregeling om optimale coatingomstandigheden te garanderen.

Reiniging en onderhoud

Het gemak van schoonmaken en onderhoud is cruciaal om hygiëne en operationele efficiëntie te garanderen. Machines van hoogwaardig roestvrij staal zijn beter bestand tegen corrosie en gemakkelijker te reinigen. Gemakkelijk toegankelijke onderdelen vereenvoudigen het onderhoud, waardoor de stilstandtijd en de operationele kosten afnemen. Exapro biedt informatie over de conditie en onderhoudsgeschiedenis van gebruikte machines, wat helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Vooraanstaande merken in bekledingspannen

Reputabele merken en fabrikanten staan vaak synoniem voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Enkele toonaangevende merken in de markt voor coatingpannen zijn:

 • Dumoulin: Dumoulin staat bekend om zijn uiterst precieze en innovatieve machines en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse coatingtoepassingen.
 • GEA: GEA’s machines staan bekend om hun duurzaamheid en geavanceerde technologie, waardoor ze een populaire keuze zijn in de voedselverwerkende industrie.
 • Loynds: Loynds levert een reeks hoogwaardige coatingpannen, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en precisie in veeleisende toepassingen.
 • Bosch: Bosch’s machines worden gekenmerkt door efficiëntie en veelzijdigheid en bieden betrouwbare prestaties voor grootschalige toepassingen.
 • Buhler: Buhler’s bekledingspannen staan bekend om hun kwaliteit en aanpassingsvermogen en bieden uitgebreide oplossingen voor diverse bekledingsbehoeften.

Exapro beschikt over apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte coatingpannen

De kosten van gebruikte bekledingspannen variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Dumoulin-coatingpan kost bijvoorbeeld tussen de $10.000 en $20.000, terwijl een hoogwaardige automatische GEA-coatingpan tussen de $30.000 en $50.000 kan kosten. Exapro's marktplaats biedt een scala aan prijsopties en zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Coatingpannen zijn essentiële hulpmiddelen in de voedselverwerkende industrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het coaten, glazuren en polijsten van een verscheidenheid aan producten. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten machines en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij hun productiebehoeften. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of je nu een conventionele coatingpan, een geperforeerde pan, een automatische pan of een speciale pan nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor je voedselverwerkingsactiviteiten te vinden.