Bij Exapro bieden we een uitgebreid assortiment gebruikte coatingpannen, essentieel voor het bereiken van consistente coatings van hoge kwaliteit op verschillende voedingsmiddelen zoals snoepgoed, noten en snacks. Deze machines zijn speciaal ontworpen om suiker, chocolade, kruiden of andere coatings gelijkmatig aan te brengen, wat zorgt voor een superieure afwerking. Onze coatingpannen zijn geprijsd tussen €5,000 voor basismodellen en €50,000 voor geavanceerde, hoge capaciteit eenheden van gerenommeerde merken zoals Bosch, Dumoulin, Sollich, en O'Hara. Elke machine heeft zijn eigen specificaties, zoals bakafmetingen, coatingcapaciteit, verwarmings- en koelsystemen en automatiseringsniveau, afgestemd op uw specifieke productievereisten.

Bij het kiezen van een coatingpan moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type coatingproces (bijv. suiker, chocolade, film), het productievolume, de uniformiteit van de coating en het reinigings- en onderhoudsgemak. Deze elementen zijn van vitaal belang voor het produceren van uniforme coatings van hoge kwaliteit, het verbeteren van de productie-efficiëntie en het handhaven van hygiënische normen. Investeren in onze gebruikte coatingpannen biedt niet alleen toegang tot topapparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen, maar bevordert ook de duurzaamheid door de levensduur van robuuste machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitzonderlijke klantenservice en vind de ideale machine om uw voedselverwerkingsactiviteiten een boost te geven.

Bekijk vandaag nog Exapro&rsquo's aanbiedingen om betrouwbare coatingpannen te vinden die uitstekende prestaties en waarde bieden voor uw coatingbehoeften in de voedselverwerkende industrie.

Dumoulin T-IDA-2000X

Jaar: 1997

Capaciteit van de pan 2000 L

Loedige LHC 150

Jaar: 2005

Capaciteit van de pan 350 L

Thomas Engineering - Coating pan

Jaar:

Gebruikte Thomas Engineering continucoating pan, model cont.coater. Roestvrij stalen constructie. Ongeveer 24 "diameter X 160" lange geperforeerde pan. Nominaal nominaal 100-3500 kg per uur doorvoer. Dubbele spuitpistolen met Cole Palmer-pompsystemen en debietmeters. Stoom verwarmd. Schenck nauwkeurig loodbandaanvoersysteem, type MDLWB300-006. RVS constructie met trechters. Met schuine bandtransporteur met Dorner profiel. Ongeveer 1/9 pk motoraandrijving. Ongeveer 11 "breed X 11" lang met …

Carle & Montanari Type BE 10

Jaar: 1989

Capaciteit van de pan 1000 L
Diameter pan/trommel 1900 mm

Dumoulin IDA 3000

Jaar: 1991

Capaciteit van de pan 3000 L

Bohle BFC 5 Coating pan

Jaar: 2008

Eén gebruikte Bohle Model BFC 5 laboratoriumcoater met 2 pannen en standaards, met een vermogen van 2 tot 13 liter per batch. Batchgrootte (randvolume): Vat 1: 2-6 liter, 4 sproeiers Vat 2: 5-13 liter, 4 sproeiers Vat 3: 0,5-3 liter, 2 sproeiers Alle sproeiers worden gevoed door één peristaltische pompkop.

Fuji Kikai / Ltg C-450 Coating pan

Jaar: 1994

Deze PRIMEX Coating lijn bestaat uit: 1.Coater: FUJI KIKAI PRIMEX 2. Oven: LTG 3.Incinerator: LTG Technische gegevens (Coater) : ・Mechanische snelheid: 8400 vellen/u (140 vellen/min.) ・Bladbreedte: Max. 1145 mm / min. 680mm ・Bladlengte : Max. 950 mm / min. 473mm ・Bladdikte: Max. 0,6 mm / min. 0,12 mm ・voor coaterlijn (bij 140 vellen/min.): 25KVA (bij vellen/min.) ・voor coaterlijn (bij 120 …

Glatt GC-750/500

Jaar: 1995

Capaciteit van de pan 60 L
Diameter pan/trommel 750 mm

O'Hara Labcoat M10 Coating pan

Jaar: 2017

Gebruikt O'Hara Labcoat M10 draagbaar tabletcoatingsysteem, model LCM10, roestvrijstalen constructie, met (1) geperforeerde pan met plenum, spuitpistool, Siemens PLC-bediening en Siemens Simatic HMI touchscreen, XP-geclassificeerd ontwerp voor klasse 1, Div 2, groep C, D, T2D, 240 volt, bouwjaar 2017.

DRIAM -

Jaar:

Capaciteit van de pan 300 L
Diameter pan/trommel 1100 mm

Freund-Vector HC-130 Coating pan

Jaar:

Gebruikte Freund-Vector HI-coater roestvrijstalen coatingpan model HC-130 met geïntegreerd plenum. (4) spuitpistolen. Pandiameter 1300 mm. In wanddesign. Volume min/max 112-210 liter, batchgrootte 157 KGS. 3 PK motor 3/60/230-460 volt.

DRIAM 120 Liter

Jaar:

Capaciteit van de pan 120 L
Diameter pan/trommel 1000 mm

Kms Kavurma Mak. San. EKO 1365 Coating pan

Jaar: 2024

Eko 1365 is een product dat wordt gebruikt bij het coaten van noten. Dit zijn hazelnoten, sesam en gekarameliseerde hazelnoten. Het produceert 50 kg product per uur en de ketel is gemaakt van kopermateriaal.

Khandabi Trading LD6

Jaar:

Capaciteit van de pan 6 L
Diameter pan/trommel 390 mm

Aspen CBA0

Jaar:

Capaciteit van de pan 100 L
Diameter pan/trommel 950 mm

BRUCKS -

Jaar: ~ 2015

Capaciteit van de pan 300 L
Diameter pan/trommel 900 mm

Trommel voor gelei

Jaar:

Diameter pan/trommel 1350 mm

N.R. Industries Rama NR Cota 39 Coating pan

Jaar:

Merk: N.R. Industrieën Model: Rama NR Cota 39 Specificatie 380V, 3 fasen. Capaciteit: 50-90kg, Trommeldiameter: 39'' Afmetingen: 45,5'' breed x 55,5'' lang x 76,5'' hoog. De ventilator is niet inbegrepen.

Narong Industries Rama NR Cota 19 series 5

Jaar: ~ 2010

Capaciteit van de pan 7 L
Diameter pan/trommel 480 mm

PS -

Jaar:

Capaciteit van de pan 1500 L
Diameter pan/trommel 1600 mm


Verhoog uw voedselverwerking: Een uitgebreide gids voor bekledingspannen

Coatingpannen zijn essentieel in de voedselverwerkende industrie, met name voor het coaten, glazuren en polijsten van diverse voedingsmiddelen zoals noten, snoepgoed en snacks. Deze veelzijdige machines verbeteren het uiterlijk, de textuur en de smaak van producten en zorgen voor een uniforme coating en efficiënte verwerking. Inzicht in de verschillende types, kenmerken en overwegingen bij de aankoop van coatingpannen kan de productiemogelijkheden en productkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een divers aanbod aan coatingpannen, waardoor bedrijven toegang hebben tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Soorten bekledingspannen

Coatingpannen zijn er in verschillende soorten en configuraties om te voldoen aan specifieke productiebehoeften en toepassingen. De belangrijkste types zijn:

Conventionele bekledingspannen

Conventionele bekledingspannen worden veel gebruikt voor het aanbrengen van coatings, zoals chocolade, suiker of glansmiddelen, op een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Deze pannen worden meestal gekanteld en gedraaid om een gelijkmatige verdeling van de coating te garanderen.

 • Standaardcoatingpannen: Hebben een roterende trommel waarin producten worden getuimeld en gecoat. Geschikt voor een breed scala aan producten, waaronder noten, zaden en snoepjes.
 • Inclined Coating Pans: Onder een hoek geplaatst om de tuimelwerking te verbeteren en de coatingefficiëntie te verhogen. Ideaal voor toepassingen die een dikkere of meer uniforme coating vereisen.

geperforeerde bekledingspannen

Geperforeerde bekledingspannen zijn ontworpen met perforaties in de trommel, voor een betere luchtstroom en snellere droogtijden. Deze pannen zijn vooral handig voor het coaten van producten met suiker of andere kristalliseermiddelen.

 • Continu geperforeerde pannen: Bieden een continue werking voor de productie van grote volumes en zorgen voor een consistente coating en efficiënte droging.
 • Batch geperforeerde pannen: Geschikt voor kleine tot middelgrote productie, biedt flexibiliteit en controle over het coatingproces.

Automatische bekledingspannen

Automatische bekledingspannen zijn voorzien van geavanceerde automatiseringsfuncties voor meer efficiëntie, consistentie en gebruiksgemak. Deze pannen zijn ideaal voor grootschalige productieomgevingen.

 • Volledig geautomatiseerde pannen: Automatiseren het hele coatingproces, inclusief producttoevoer, aanbrengen van de coating en drogen. Ideaal voor productie op hoge snelheid en in grote volumes.
 • Halfautomatische pannen: Combineer handmatige invoer met geautomatiseerde functies om de efficiëntie te verhogen terwijl u controle houdt over specifieke aspecten van het proces.

Specialistische bekledingspannen

Specialty coating pannen zijn ontworpen voor specifieke toepassingen of producten, en bieden unieke functies op maat van de specifieke behoeften van bepaalde voedselverwerkingstaken.

 • Chocoladecoatingpannen: Speciaal ontworpen voor het coaten van producten met chocolade, voor een nauwkeurige temperatuurregeling en een gelijkmatige verdeling van de coating.
 • Polijstpannen: Gebruikt voor het polijsten van producten zoals snoep en noten voor een glanzende afwerking.

Exapro biedt een verscheidenheid aan bekledingspannen, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke productiebehoeften.

Eigenschappen en specificaties

Bij het kiezen van een coatingpan is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Capaciteit en verwerkingscapaciteit

De capaciteit en doorvoer van de coatingpan bepalen hoeveel product er binnen een bepaalde tijd verwerkt kan worden. Pannen met een hoge capaciteit zijn essentieel voor grootschalige operaties, terwijl kleinere pannen kunnen volstaan voor ambachtelijke of kleinschalige productie. Exapro&rsquo's lijsten geven gedetailleerde specificaties over capaciteit en doorvoer, zodat je een machine kunt vinden die bij jouw productievolume past.

Materiaal compatibiliteit

Zorg ervoor dat de coatingpan compatibel is met de materialen die u gebruikt voor het coaten, zoals chocolade, suiker, glansmiddelen of polijstmiddelen. Machines die met verschillende materialen overweg kunnen, bieden meer flexibiliteit en veelzijdigheid bij uw werkzaamheden.

Automatisering en besturing

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie en consistentie in het coatingproces. Functies zoals programmeerbare instellingen, touch-screen interfaces en real-time bewakingsmogelijkheden kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en zorgen voor een consistente productkwaliteit. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Verwarmings- en koelsystemen

Effectieve verwarmings- en koelsystemen zijn essentieel voor het regelen van de temperatuur tijdens het coatingproces, vooral bij het werken met temperatuurgevoelige materialen zoals chocolade. Zoek naar machines met nauwkeurige temperatuurregeling om optimale coatingomstandigheden te garanderen.

Reiniging en onderhoud

Het gemak van schoonmaken en onderhoud is cruciaal om hygiëne en operationele efficiëntie te garanderen. Machines van hoogwaardig roestvrij staal zijn beter bestand tegen corrosie en gemakkelijker te reinigen. Gemakkelijk toegankelijke onderdelen vereenvoudigen het onderhoud, waardoor de stilstandtijd en de operationele kosten afnemen. Exapro biedt informatie over de conditie en onderhoudsgeschiedenis van gebruikte machines, wat helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Vooraanstaande merken in bekledingspannen

Reputabele merken en fabrikanten staan vaak synoniem voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Enkele toonaangevende merken in de markt voor coatingpannen zijn:

 • Dumoulin: Dumoulin staat bekend om zijn uiterst precieze en innovatieve machines en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse coatingtoepassingen.
 • GEA: GEA’s machines staan bekend om hun duurzaamheid en geavanceerde technologie, waardoor ze een populaire keuze zijn in de voedselverwerkende industrie.
 • Loynds: Loynds levert een reeks hoogwaardige coatingpannen, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en precisie in veeleisende toepassingen.
 • Bosch: Bosch’s machines worden gekenmerkt door efficiëntie en veelzijdigheid en bieden betrouwbare prestaties voor grootschalige toepassingen.
 • Buhler: Buhler’s bekledingspannen staan bekend om hun kwaliteit en aanpassingsvermogen en bieden uitgebreide oplossingen voor diverse bekledingsbehoeften.

Exapro beschikt over apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte coatingpannen

De kosten van gebruikte bekledingspannen variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Dumoulin-coatingpan kost bijvoorbeeld tussen de $10.000 en $20.000, terwijl een hoogwaardige automatische GEA-coatingpan tussen de $30.000 en $50.000 kan kosten. Exapro's marktplaats biedt een scala aan prijsopties en zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Coatingpannen zijn essentiële hulpmiddelen in de voedselverwerkende industrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het coaten, glazuren en polijsten van een verscheidenheid aan producten. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten machines en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij hun productiebehoeften. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of je nu een conventionele coatingpan, een geperforeerde pan, een automatische pan of een speciale pan nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor je voedselverwerkingsactiviteiten te vinden.