Exapro is uw belangrijkste marktplaats voor hoogwaardige gebruikte industriële machines. We presenteren onze selectie CNC tandwielfreesmachines onder de categorie Metaalbewerkingsmachines. Deze machines worden professioneel onderhouden en bieden een uitstekende mix van precisie, efficiëntie en waarde.

Onze CNC-tandwielfreesmachines blinken uit in het produceren van uiterst nauwkeurige tandwielen met uitzonderlijke nauwkeurigheid en herhaalbaarheid. Ze zijn ideaal voor industrieën zoals de automobielsector, de ruimtevaart en de productie, waar nauwkeurige tandwielproductie cruciaal is. Deze machines kunnen verschillende soorten en maten tandwielen verwerken en voldoen aan uiteenlopende productievereisten.

Elke CNC-tandwielfreesmachine ondergaat een streng controleproces, waardoor kwaliteit en prestaties worden gegarandeerd. Onze machines zijn kosteneffectief en beloven aanzienlijke besparingen in vergelijking met nieuwe apparatuur, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie. Gerenommeerde merken als Gleason, Liebherr en Mitsubishi maken deel uit van ons assortiment, bekend om hun betrouwbaarheid en geavanceerde technologie. Prijzen variëren tussen €80.000 en €400.000 en zijn geschikt voor verschillende budgetschalen.

Voor gedetailleerde informatie of om een ​​offerte aan te vragen kunt u contact opnemen met ons toegewijde team, klaar om u te helpen met uw specifieke behoeften. Bij Exapro draait alles om het faciliteren van de groei van uw bedrijf door middel van kwaliteit en betaalbaarheid. Vertrouw op Exapro voor uw industriële machinebehoeften en verhoog vandaag nog uw productiviteit.

MONNIER & ZAHNER KOEPFER MZ 120 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 2006

Max wiel Tandwiel Ø 45 mm
Module - 0.5
Maximaal spiltoerental 8000 rpm
Module+ 1.5
CNC-type Fanuc 18i-MB
Maximale versnellingsbreedte 250 mm


Koepfer K140 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 1980

Max wiel Tandwiel Ø 40 mm
Module - 0.3
Maximaal spiltoerental 2400 rpm
Module+ 1.5
CNC-type
Maximale versnellingsbreedte 100 mm

LIEBHERR LC150 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 2004

Max wiel Tandwiel Ø 150 mm
Maximaal spiltoerental 4500 rpm
CNC-type Siemens 840d
Motorkracht 19 kW

Pfauter P160 - cnc CNC-tandwielfreesmachine

Jaar:

Max wiel Tandwiel Ø 160 mm
CNC-type 5 assi
Maximale versnellingsbreedte 150 mm
Module+ 3
Maximaal spiltoerental 3500 rpm

HURTH HURTH WF10 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 1971

Max wiel Tandwiel Ø 320 mm
CNC-type nc
Module+ 6
Motorkracht 8 kW

KOEPFER 200 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 2001

Max wiel Tandwiel Ø 180 mm
CNC-type
Module+ 3
Maximaal spiltoerental 1000 rpm

GLEASON PFAUTER P210LiC CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 2010

Max wiel Tandwiel Ø 210 mm
Maximaal spiltoerental 4000 rpm
CNC-type Siemens 840d

KOEPFER 160 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 2018

Max wiel Tandwiel Ø 100 mm
Module - 0.3
Module+ 2.5
CNC-type BWO

Gleason Pfauter PE 125 H CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 1992

Module+ 3
CNC-type Bosch CC220
Maximale versnellingsbreedte 400 mm
Module - 0.5
Maximaal spiltoerental 1200 rpm
Motorkracht 52 kW

Gebruikte Hurth WF 450 verticale trommelmachine

Jaar: 1983

Max wiel Tandwiel Ø 450 mm
Module - 0.5
Maximaal spiltoerental 450 rpm
Module+ 10
CNC-type Hürth WF 450
Maximale versnellingsbreedte 300 mm

GLEASON 116 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar:

Module+ 12.7
Maximale versnellingsbreedte 70 mm
CNC-type FANUC Series O-GC


Mikron A 35 / 36 CNC

Jaar: 1992

Max wiel Tandwiel Ø 150 mm
Module - 3
Maximaal spiltoerental 1500 rpm
Module+ 4.5
CNC-type MIKRON 788- (BWO)
Motorkracht 8.8 kW

LIEBHERR LC380 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 2007

Max wiel Tandwiel Ø 380 mm
CNC-type SINUMERIK 840D
Maximale versnellingsbreedte 540 mm
Module+ 9
Maximaal spiltoerental 1500 rpm
Motorkracht 27 kW

LIEBHERR LN350

Jaar: 1976

Max wiel Tandwiel Ø 350 mm
Module - 5
Maximaal spiltoerental 485 rpm
Module+ 14
CNC-type TEX COMPUTER POWER E
Maximale versnellingsbreedte 200 mm

PFAUTER PE80 CNC-tandwielfreesmachine

Jaar: 1997

Max wiel Tandwiel Ø 80 mm
CNC-type FANUC 15M


Liebherr LC 82

Jaar: 1995

Max wiel Tandwiel Ø 80 mm
Module - 1
Maximaal spiltoerental 800 rpm
Module+ 3
CNC-type SIEMENS 840 C
Maximale versnellingsbreedte 245 mm

MAAG SH 250/300

Jaar: 1977

Max wiel Tandwiel Ø 3080 mm
Module - 30
Maximale versnellingsbreedte 1100 mm
Module+ 50
CNC-type
Motorkracht 38 kW


Inleiding tot CNC-tandwielfreesmachines

CNC-tandwielfreesmachines zijn cruciale gereedschappen in de metaalverwerkende industrie, ontworpen voor de nauwkeurige en efficiënte productie van tandwielen. Deze machines gebruiken een gespecialiseerd snijgereedschap, bekend als een kookplaat, om tandwieltanden geleidelijk in een cilindrisch werkstuk te snijden. De integratie van computer numerieke besturingstechnologie (CNC) heeft de precisie, veelzijdigheid en productiviteit van tandwielfreesmachines aanzienlijk verbeterd, waardoor ze onmisbaar zijn geworden voor industrieën zoals de automobielsector, de lucht- en ruimtevaart, industriële machines en robotica.

Soorten CNC-tandwielfreesmachines

CNC-tandwielfreesmachines zijn er in verschillende typen, afgestemd op specifieke behoeften en toepassingen voor de productie van tandwielen:

 1. Horizontale vertandingsmachines: bij deze machines is het werkstuk horizontaal gemonteerd. Ze worden veel gebruikt voor de productie van rechte tandwielen, spiraalvormige tandwielen, wormwielen en spiebanen. Horizontale machines zijn veelzijdig en kunnen een breed scala aan tandwielgroottes aan.

 2. Verticale vertandingsmachines: bij deze machines wordt het werkstuk verticaal gemonteerd. Ze zijn bijzonder geschikt voor grotere en zwaardere werkstukken die lastig horizontaal te monteren zijn. Verticale machines bieden een betere stabiliteit en zijn ideaal voor tandwielen en tandwielringen met een grote diameter.

 3. Universele tandwielfreesmachines: deze machines kunnen freesbewerkingen uitvoeren op zowel horizontale als verticale assen, waardoor maximale flexibiliteit wordt geboden. Ze zijn geschikt voor winkels die een breed scala aan soorten en maten uitrusting moeten verwerken.

 4. Hogesnelheidstandwielfreesmachines: deze machines zijn ontworpen voor hoge productiviteit en werken met hogere snelheden en voedingen, waardoor de cyclustijden worden verkort en de output wordt verhoogd. Ze zijn ideaal voor productieomgevingen met grote volumes.

Belangrijkste kenmerken en specificaties

Bij het selecteren van een CNC-tandwielfreesmachine moeten verschillende belangrijke kenmerken en specificaties in overweging worden genomen:

 • CNC-besturingssysteem: De verfijning van het besturingssysteem heeft invloed op de precisie, het gebruiksgemak en het vermogen van de machine om met complexe tandwielgeometrieën om te gaan. Moderne CNC-systemen bieden gebruiksvriendelijke interfaces, geavanceerde programmeermogelijkheden en integratie met CAD/CAM-software.

 • Asconfiguratie: het aantal gecontroleerde assen (doorgaans 3 tot 6) beïnvloedt het vermogen van de machine om complexe tandwielvormen te produceren en bewerkingen met meerdere assen uit te voeren.

 • Hobbingsnelheid en voedingssnelheden: hogere snelheden en voedingssnelheden dragen bij aan een hogere productiviteit en kortere cyclustijden. Verstelbare snelheden en voedingen zorgen voor optimale snijomstandigheden voor verschillende materialen en soorten tandwielen.

 • Werkstukcapaciteit: de maximale diameter, lengte en gewicht van het werkstuk dat de machine aankan. Deze specificatie is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de machine geschikt is voor de beoogde tandwielgroottes.

 • Gereedschapssysteem: het type en de kwaliteit van de kookplaat en andere gebruikte snijgereedschappen. Snelwisselsysteemsystemen kunnen de insteltijden aanzienlijk verkorten en de inzetbaarheid van de machine verhogen.

 • Automatisering en integratie: functies zoals automatisch laden en lossen, inspectie tijdens het proces en integratie met robotsystemen verhogen de productiviteit en verlagen de arbeidskosten.

Voordelen van CNC-tandwielfreesmachines

Investeren in CNC-tandwielfreesmachines biedt tal van voordelen:

 • Hoge precisie: CNC-technologie zorgt voor een consistente, uiterst nauwkeurige productie van tandwielen, waarbij wordt voldaan aan strikte toleranties en kwaliteitsnormen.

 • Verhoogde productiviteit: geautomatiseerde bewerkingen en snelle mogelijkheden leiden tot snellere productiecycli en een hogere output.

 • Veelzijdigheid: CNC-machines kunnen een breed scala aan soorten en maten tandwielen produceren, waarmee ze aan diverse industriële behoeften kunnen voldoen.

 • Verlaagde arbeidskosten: Automatisering vermindert de noodzaak van handmatige interventie, verlaagt de arbeidskosten en minimaliseert menselijke fouten.

 • Flexibiliteit: geavanceerde CNC-besturingssystemen maken eenvoudige programmering en snelle omschakelingen mogelijk, waardoor fabrikanten efficiënt kunnen schakelen tussen verschillende tandwieltypen en -groottes.

Overwegingen bij het kopen van een CNC-tandwielfreesmachine

Houd rekening met de volgende factoren om de juiste CNC-tandwielfreesmachine voor uw behoeften te selecteren:

 • Productievolume: bepaal het volume van de te produceren tandwielen om een ​​machine met geschikte capaciteit en snelheid te kiezen.

 • Typen en maten tandwielen: zorg ervoor dat de machine de specifieke typen en maten tandwielen aankan die je nodig hebt om te produceren.

 • Precisievereisten: stem de precisiecapaciteiten van de machine af op uw kwaliteitsnormen.

 • Budget: breng de initiële investering in evenwicht met de operationele kosten op de lange termijn, inclusief onderhoud en verbruiksartikelen.

 • Service en ondersteuning: houd rekening met de beschikbaarheid van technische ondersteuning en onderhoudsservices voor de machine.

 • Training: Beoordeel de noodzaak van training van machinisten om de geavanceerde functies van de machine effectief te kunnen gebruiken.

Populaire merken en prijzen

Verschillende gerenommeerde merken vervaardigen CNC-tandwielfreesmachines, bekend om hun betrouwbaarheid en prestaties. Hier zijn een paar opvallende:

 • Liebherr: Liebherr staat bekend om zijn zeer nauwkeurige tandwielfreesmachines en biedt een reeks modellen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Prijzen variëren doorgaans van $300.000 tot meer dan $1,5 miljoen, afhankelijk van het model en de specificaties.

 • Gleason: Gleason is een toonaangevende naam op het gebied van tandwielproductieapparatuur en levert geavanceerde CNC-tandwielfreesmachines die bekend staan ​​om hun precisie en veelzijdigheid. Prijzen variëren over het algemeen van $250.000 tot $1,2 miljoen.

 • Mitsubishi Heavy Industries (MHI): MHI produceert robuuste en betrouwbare CNC-tandwielfreesmachines, met de nadruk op hoge productiviteit en precisie. Prijzen voor MHI-machines variëren doorgaans van $400.000 tot $1,3 miljoen.

 • Kashifuji: Kashifuji is gespecialiseerd in snelle tandwielfreesmachines en staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en efficiënte productiemogelijkheden. De prijzen liggen over het algemeen tussen $350.000 en $1,4 miljoen.

 • PFAUTER (een divisie van Gleason): PFAUTER tandwielfreesmachines staan ​​hoog aangeschreven vanwege hun kwaliteit en precisie. Prijzen variëren doorgaans van $300.000 tot meer dan $1,5 miljoen.

Conclusie

CNC-tandwielfreesmachines zijn essentiële gereedschappen bij de productie van uiterst nauwkeurige tandwielen voor diverse industriële toepassingen. Met verschillende typen, zoals horizontale, verticale, universele en hogesnelheidsmachines, hangt de selectie van het juiste model af van specifieke productiebehoeften en tandwieltypen. Belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden, zijn onder meer CNC-besturingssystemen, asconfiguratie, werkstukcapaciteit, gereedschapssystemen en automatiseringsfuncties. Toonaangevende merken zoals Liebherr, Gleason, Mitsubishi Heavy Industries, Kashifuji en PFAUTER bieden een assortiment hoogwaardige CNC-tandwielfreesmachines voor verschillende toepassingen en budgetten. Door het productievolume, de soorten tandwielen, de precisievereisten en het budget zorgvuldig te evalueren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze investeren in de juiste CNC-tandwielfreesmachine om hun productiemogelijkheden te verbeteren en een consistente, hoogwaardige tandwielproductie te garanderen.