Bij Exapro bieden we een uitgebreid assortiment gebruikte bundelaars, essentieel voor efficiënt en veilig verpakken in verschillende industrieën, waaronder voedingsmiddelen, farmaceutica en consumentengoederen. Deze machines zijn ontworpen om meerdere producten samen te wikkelen, te bundelen en vast te zetten, waardoor de verpakkingsefficiëntie en productbescherming tijdens transport en opslag worden verbeterd. Onze bundelaars variëren in prijs van €5.000 voor basismodellen tot €50.000 voor geavanceerde, hoge capaciteit units van toonaangevende merken zoals Bandall, Signode, Mosca en Cyklop. Elke machine heeft unieke specificaties zoals bundelsnelheid, bundelgroottecapaciteit, compatibiliteit van verpakkingsmateriaal en automatiseringsniveau, zodat ze voldoen aan uw specifieke productiebehoeften.

Bij het kiezen van een bundelmachine moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type bundelmateriaal (bijv. plastic folie, omsnoeringsband), de snelheid en efficiëntie van de machine, de grootte en vorm van de te bundelen producten en het gemak van integratie met bestaande productielijnen. Deze elementen zijn cruciaal voor het bereiken van een hoogwaardige, veilige verpakking, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het verlagen van de arbeidskosten. Investeren in onze gebruikte bundelaars biedt niet alleen toegang tot topapparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levenscyclus van duurzame machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind de perfecte machine om uw verpakkingsactiviteiten te verbeteren.

Bekijk vandaag nog Exapro’s aanbiedingen om betrouwbare bundelaars te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw verpakkings- en conditioneringsbehoeften.

CASMATIC S.p.a CMB 150 Bundelaar

Jaar:

Vermogen/min 13 /min
Productbreedte 560 mm
Producthoogte 305 mm
Motorkracht 19 kW

PRB PACKAGING SYSTEMS FAR 2001 Bundelaar

Jaar: 2009

BESCHRIJVING: De PRB FAR 2001 automatische bundelaar is ontworpen voor het verpakken van diverse producten voor verschillende marktsectoren. Hoge betrouwbaarheid gecombineerd met een grote formaatflexibiliteit. Het positieve folieafrolsysteem en het transport van de producten met een mechanische kam zorgen voor een uitstekende verpakkingskwaliteit. GEBRUIKSSECTOREN: Farmaceutica, chemie, cosmetica, voeding, dieetproducten, medische apparatuur, productie. BELANGRIJKSTE KENMERKEN: De wikkelmachine FAR 2001 heeft alleen …

Kiener ASK-300

Jaar:

Vermogen/min 32 /min
Productbreedte 380 mm
Producthoogte 290 mm

Rochman ES-24

Jaar: 2002

Rochman ES-24 balenpers De machine staat in Spanje.

Envatec Evx

Jaar: ~ 2019

Producthoogte 2200 mm
Motorkracht 1.3 kW
Productbreedte 1650 mm

Gebruikte ATS Ultrasonic US-2000 Bundelaar

Jaar: 2007

Vermogen/min 35 /min
Productbreedte 360 mm
Producthoogte 360 mm


Kallfass Super wrap 650 DL IL Bundelaar

Jaar: 2003

Vermogen/min 30 /min
Productbreedte 650 mm
Producthoogte 400 mm
Motorkracht 5 kW

SMIPACK BP800AS Bundelaar

Jaar: 2012

Vermogen/min 12 /min
Productbreedte 700 mm
Producthoogte 350 mm
Motorkracht 17 kW

Minipack-Torre Media matic

Jaar:

Vermogen/min 9 /min
Productbreedte 500 mm
Producthoogte 200 mm
Motorkracht 5.7 kW

IMPROPACK Tornajet 929 EBR Bundelaar Hete deal

Jaar: 2005

- Merk : Impropac - Model : Tornajet 929 EBR - Serienummer : 1471 - Jaar : 2005 - Gemerkt 98/37/CE Inclusief machine, schakelkast en veiligheidshekwerk.

BFB 3786 A

Jaar: 1997

Krimpverpakking Fabrikant: BFB Model: 3786A Jaar: 1997 Totale afmetingen (B x D x H): Ca. 2750 x 1500 x 1900 mm CE-conformiteit Documentatie: beschikbaar Voor gevallen Strandformaten Cases: A: 12 - 85 mm B: 10 - 85 mm C: 65 - 250 mm Lasten strandformaten: D: 70 - 300 mm E: 25 - 150 mm F: 65 - 250 mm

LP Packaging SFE 800

Jaar: 2007

Vermogen/min 15 /min
Motorkracht 16.6 kW
Producthoogte 350 mm

BFB MS 500 A

Jaar: 2001

Vermogen/min 30 /min
Productbreedte 200 mm
Producthoogte 200 mm

POLYPACK A 2060TL INOX Bundelaar

Jaar: 2022

Producthoogte 340 mm
Motorkracht 18 kW
Productbreedte 380 mm

Pester PEWO-PACK 450 SN

Jaar: 1996

Bundelaar bundelaar Pester merk Type PEWO-PACK 450 SN Jaar 1996 Driefasige voeding 415 V + N + PE/50 Hz – 14,8 KW – 35 A – 5,2 bar Lucht onder druk Snelheid 250 dozen/minuut Mini-/maxikoffer: lang. 30/300 mm – breedte. 50/200 mm – hoogte. 15/100 mm Mini-/maxibundel: lang 50/200 mm – breedte. 60/300 mm – hoogte. 15/200 mm Aantal min/max …

Omega SL-18 Krimpverpakker

Jaar:

Een (1) gebruikte Omega Model SL-18 automatische krimpbundelaar. De unit heeft een volledig roestvrijstalen constructie, snelheden tot 20 bundels/minuut, tot 190 verpakkingen/minuut, formaten 3x2x1, 4x3x1, 6x4x1, 17" foliebreedte met geïntegreerde hittetunnel en toevoerband, roestvrijstalen frame, 240 volt.

SKINETTA Pac-Systeme ASK 300 Bundelaar

Jaar: 1993

Automatische rekbanderolleermachine incl. lineaire blisterfeeder, blistergroep- en telapparaat en banderolleereenheid. Besturingssysteem: SIEMENS, type Simatic S7-300

FABCAR G81 Bundelaar

Jaar: 1989

Producthoogte 300 mm
Productbreedte 90 mm

BFB MS 500

Jaar: 1989

Vermogen/min 30 /min
Productbreedte 200 mm
Producthoogte 200 mm


Efficiëntie verbeteren met bundelaars: Een uitgebreide gids

Bundelaars zijn essentieel in de verpakkings- en conditioneringsindustrie, omdat ze efficiënte oplossingen bieden voor het groeperen van producten voor eenvoudigere verwerking, opslag en transport. Deze machines stroomlijnen het verpakkingsproces en zorgen ervoor dat producten veilig worden gebundeld en klaar zijn voor distributie. Of ze nu gebruikt worden om te wikkelen, te banderolleren of te krimpen, deze machines spelen een cruciale rol in verschillende industrieën, waaronder de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische industrie en consumentengoederen. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een divers aanbod van bundelaars, waardoor bedrijven toegang hebben tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Soorten bundelaars

Bundelaars zijn er in verschillende soorten, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke verpakkingsbehoeften en -toepassingen. De belangrijkste types zijn:

Krimpbare bundelaars

Shrink bundlers gebruiken hitte om een plastic folie rond de producten te krimpen, waardoor een strakke, veilige bundel ontstaat. Deze machines worden veel gebruikt voor het verpakken van meerdere items samen, zoals drankflessen, ingeblikte goederen en producten in dozen.

 • Handmatige krimpverpakkingsmachines: Deze machines zijn ideaal voor kleinschalige toepassingen, vereisen handmatige toevoer van producten en zijn geschikt voor kleine tot middelgrote verpakkingsvolumes.
 • halfautomatische krimpverpakkingsmachines: Deze machines automatiseren een deel van het proces, waarbij de producten handmatig worden geplaatst, gevolgd door automatisch sealen en krimpen.
 • Volledig automatische krimpverpakkers: Deze machines zijn ontworpen voor de productie van grote volumes en automatiseren het hele proces, van producttoevoer tot sealen en krimpen.

Exapro biedt een verscheidenheid aan krimpbundelaars, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke productiebehoeften.

Banderolleermachines

Banderolleermachines gebruiken een band of band om producten aan elkaar vast te maken. Deze machines zijn ideaal voor het bundelen van artikelen zoals papierstapels, dozen en gebundeld textiel.

 • Handmatige banderolleermachines: Deze machines moeten de banderol met de hand om de producten leggen en zijn geschikt voor kleinschalige of laagvolume toepassingen.
 • halfautomatische banderolleermachines: Automatiseren het banderolleerproces, maar vereisen wel handmatige productplaatsing, voor meer efficiëntie bij middelgrote verpakkingsvolumes.
 • Volledig automatische banderolleermachines: Automatiseren zowel de productplaatsing als het banderolleren, ideaal voor hoge volumes en snelle verpakkingsomgevingen.

Overwikkelmachines

Overwikkelmachines wikkelen een folie of papier rond producten, waardoor een nette en veilige bundel ontstaat. Deze machines worden vaak gebruikt voor het verpakken van artikelen zoals cosmetica, snoepgoed en goederen in dozen.

 • Handmatige omwikkelmachines: Deze machines zijn geschikt voor kleinschalige toepassingen en vereisen handmatige invoer en omwikkeling van producten.
 • halfautomatische wikkelmachines: Combineren handmatige productplaatsing met automatisch wikkelen, waardoor een balans ontstaat tussen efficiëntie en controle.
 • Volledig automatische wikkelmachines: Automatiseren het volledige wikkelproces, ideaal voor productielijnen met hoge volumes.

Tray- en casebundelaars

Tray- en casebundelaars groeperen producten in trays of dozen, die vervolgens worden verpakt of verzegeld. Deze machines worden vaak gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie voor het verpakken van artikelen zoals blikjes, flessen en potten.

 • Tray Formers and Loaders: Deze machines vormen trays en laden er producten in, vaak gebruikt in combinatie met andere bundelmachines.
 • Kofferverpakkers: Automatisch verpakken van producten in dozen of kartonnen dozen, als complete verpakkingsoplossing voor grote volumes.

Exapro’s inventaris omvat verschillende bundelmachines, die voldoen aan verschillende verpakkingsschalen en -eisen.

Key Features en Specificaties

Bij het kiezen van een bundelmachine is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Verpakkingssnelheid

De snelheid waarmee de bundelaar werkt, beïnvloedt de productie-efficiëntie. Machines met hogere verpakkingssnelheden zijn essentieel voor grote volumes, terwijl machines met lagere snelheden kunnen volstaan voor kleinere productieruns. Exapro&rsquo's lijsten geven gedetailleerde specificaties over de verpakkingssnelheid, zodat je een machine kunt vinden die aan je productiedoelen voldoet.

Materiaal compatibiliteit

Zorg ervoor dat de bundelaar compatibel is met de materialen die in uw verpakkingsproces worden gebruikt, zoals plastic folie, papier of banderollen. Machines die met verschillende materialen overweg kunnen, bieden meer flexibiliteit en veelzijdigheid.

Automatiseringsniveau

Het automatiseringsniveau van de bundelaar heeft invloed op de benodigde arbeid en de operationele efficiëntie. Volautomatische machines verminderen de behoefte aan handmatige interventie, waardoor de doorvoer en consistentie toenemen. Halfautomatische en handmatige machines bieden meer controle, maar kunnen meer arbeid vereisen.

Grootte en verstelbaarheid

De grootte en instelbaarheid van de bundelmachine bepalen of deze geschikt is voor verschillende productgroottes en -vormen. Ga op zoek naar machines met verstelbare instellingen voor verschillende producten, wat de flexibiliteit en bruikbaarheid vergroot.

Duurzaamheid en onderhoud

De duurzaamheid van de machine en de onderhoudsvereisten zijn essentieel voor de operationele efficiëntie op lange termijn. Machines gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal, zijn beter bestand tegen slijtage. Eenvoudig te reinigen ontwerpen en toegankelijke onderdelen vereenvoudigen het onderhoud, waardoor de stilstandtijd en de operationele kosten afnemen. Exapro biedt informatie over de conditie en onderhoudsgeschiedenis van gebruikte machines, wat helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Vooraanstaande merken in bundelmachines

Reputabele merken en fabrikanten staan vaak synoniem voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Enkele toonaangevende merken in de markt voor bundelmachines zijn:

  • Krones: Krones staat bekend om zijn zeer nauwkeurige bundelmachines en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse verpakkingstoepassingen.

  • SMI Group: SMI Group’s bundelmachines staan bekend om hun duurzaamheid en geavanceerde technologie, waardoor ze een populaire keuze zijn in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie.

  • : SMI Group’s bundelmachines staan bekend om hun duurzaamheid en geavanceerde technologie.
  • Signode: Signode levert een reeks hoogwaardige bundelmachines, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en precisie in veeleisende toepassingen.

  • Robopac: Robopac’s bundelmachines worden gekenmerkt door hun efficiëntie en veelzijdigheid, en bieden betrouwbare prestaties voor grootschalige operaties.

Robopac.

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, zodat u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte bundelmachines

De kosten van gebruikte bundelmachines variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Zo kan een gebruikte Krones krimpbundelmachine tussen de $10.000 en $30.000 kosten, terwijl een hoogwaardige Signode automatische banderolleermachine tussen de $20.000 en $50.000 kan kosten. Exapro's marktplaats biedt een scala aan prijsopties en zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Bundelaars zijn essentiële hulpmiddelen in de verpakkings- en conditioneringsindustrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het groeperen van producten. Door de verschillende soorten machines te begrijpen en de belangrijkste factoren om in overweging te nemen bij de aankoop, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij hun productiebehoeften. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu een krimpbundelaar, banderolleermachine, overwikkelmachine of tray- en dozenbundelaar nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor uw verpakkingsactiviteiten te vinden.