Bij Exapro bieden we een uitgebreid aanbod van gebruikte radiaalboormachines, essentieel voor precisieboringen in metaalverwerkende industrieën zoals fabricage, machinale bewerking en onderhoud. Deze veelzijdige machines zijn ontworpen om grote en zware werkstukken te hanteren, waardoor boorbewerkingen in verschillende posities en hoeken mogelijk zijn. Onze radiaalboormachines variëren in prijs van €5.000 voor basismodellen tot €100.000 voor geavanceerde machines met hoge capaciteit van toonaangevende merken zoals Kira, Giddings & Lewis, WMW en Arboga. Elke machine heeft unieke specificaties zoals armlengte, spindelsnelheid, boorcapaciteit en automatiseringsniveau, zodat ze aan uw specifieke productiebehoeften voldoen.

Bij de keuze van een radiaalboormachine moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type en de grootte van de te boren materialen, de vereiste boordiepte en -diameter, het vermogen en de snelheid van de machine en het bedienings- en onderhoudsgemak. Deze elementen zijn van cruciaal belang voor het bereiken van hoogwaardige boorresultaten, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het minimaliseren van de operationele kosten. Investeren in onze gebruikte radiaalboormachines biedt niet alleen toegang tot topapparatuur tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levensduur van duurzame machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind de perfecte radiaalboormachine om uw metaalbewerkingsactiviteiten te verbeteren.

Ontdek vandaag nog de lijsten van Exapro’s om betrouwbare radiaalboormachines te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw precisieboorbehoeften.

MAS VO50

Jaar:

Boren Ø 60 mm
Spindel conisch MT 5
Arm lengte 1250 mm
Spilsnelheid 2500 rpm
Stroom 4 kW

MAS VR5 NC

Jaar:

Boren Ø 85 mm
Tafelbreedte 1600 mm
Spindel conisch ISO 40
Tafel lengte 1000 mm
Spilsnelheid 2500 rpm
Keel 1030 mm

Foradia GR 50/1200

Jaar:

Boren Ø 100 mm
Tafelbreedte 750 mm
Spindel conisch Morse 4
Tafel lengte 1345 mm
Spilsnelheid 1460 rpm
Hoofd dwars 915 mm

Erlo MTC-25

Jaar:

Boren Ø 25 mm
Tafelbreedte 813 mm
Spindel conisch CM3
Tafel lengte 1118 mm
Spilsnelheid 1704 rpm
Hoofd dwars 320 mm

Reform RB 50/ 16

Jaar: 1998

Boren Ø 50 mm
Spindel conisch MK5
Arm lengte 350 mm
Tafel lengte 350 mm
Stroom 4 kW

SORALUCE TR3-2500

Jaar: 1989

Boren Ø 100 mm
Tafelbreedte 900 mm
Spindel conisch Morse 6
Tafel lengte 1250 mm
Spilsnelheid 1475 rpm
Stroom 5.56087 kW

Accutech Z3050 radiaal boormachine

Jaar: 2004

Boren Ø 50 mm
Spindel conisch
Arm lengte 1600 mm
Spilsnelheid 2000 rpm
Stroom 4 kW

MAS VR 4 A

Jaar: 1961

Boren Ø 50 mm
Tafelbreedte 900 mm
Spindel conisch
Tafel lengte 1475 mm
Spilsnelheid 2500 rpm
Stroom 4 kW

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


INVEMA FR 40-1000

Jaar:

Boren Ø 50 mm
Spilsnelheid 2000 rpm
Stroom 3 kW
Tafel lengte 1300 mm
Spindel conisch

BREDA R1220 MP

Jaar:

Boren Ø 1250 mm
Tafelbreedte 500 mm
Spindel conisch MT 5
Tafel lengte 600 mm
Spilsnelheid 1200 rpm
Stroom 3 kW

Meuselwitz BR40 - Mk4

Jaar:

Boren Ø 40 mm
Tafelbreedte 930 mm
Spindel conisch Mk4
Tafel lengte 2050 mm
Spilsnelheid 1200 rpm

FORADIA GR 50/1200

Jaar:

Boren Ø 50 mm
Tafelbreedte 750 mm
Spindel conisch 4
Tafel lengte 1345 mm
Spilsnelheid 1460 rpm
Hoofd dwars 1200 mm

HAUSER HAUSER 5

Jaar: 1980

Boren Ø 230 mm
Tafelbreedte 500 mm
Spindel conisch
Tafel lengte 700 mm
Spilsnelheid 2000 rpm
Stroom 3 kW

Kovosvit n.p. VO 63

Jaar:

Spindel conisch

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Stanko 2M55

Jaar:

Boren Ø 50 mm
Tafelbreedte 968 mm
Spindel conisch Mk 5
Tafel lengte 1650 mm
Spilsnelheid 2000 rpm
Hoofd dwars 800 mm


WEBO R3X 1250

Jaar:

Spindel conisch 4
Arm lengte 1600 mm

MAS VR 8 A

Jaar:

Boren Ø 85 mm
Stroom 10 kW
Spindel conisch Morse 6
Arm lengte 2515 mm

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Foradia GK50 1500 Radiale boormachine

Jaar: ~ 1990

Boren Ø 50 mm
Spindel conisch morse taper 4
Spilsnelheid 1400 rpm
Arm lengte 1500 mm

Foradia GR 50 1200

Jaar: 1990

Boren Ø 50 mm
Tafelbreedte 660 mm
Spindel conisch morse taper 5
Tafel lengte 1000 mm
Spilsnelheid 1460 rpm
Arm lengte 1200 mm


Diversiteit en precisie: Een uitgebreide gids voor radiaalboormachines

Radiaalboormachines zijn van cruciaal belang in de metaalverwerkende industrie en bieden een uitzonderlijke veelzijdigheid en precisie voor boorbewerkingen. Deze machines zijn ontworpen voor een breed scala aan taken, van het boren van eenvoudige gaten tot complexe bewerkingen met grote werkstukken. Als u de verschillende types, kenmerken en overwegingen voor de aankoop van radiaalboormachines begrijpt, kunt u de mogelijkheden van uw werkplaats aanzienlijk vergroten. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een divers aanbod van radiaal boormachines, waardoor bedrijven toegang hebben tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Wat zijn radiaalboormachines?

Wat zijn radiaalboormachines?

Radiaalboormachines worden gekenmerkt door hun radiale arm, die op een verticale kolom kan draaien, omhoog en omlaag kan worden gebracht om de boorkop boven het werkstuk te positioneren. Dankzij deze flexibiliteit kunnen gaten in grote en zware werkstukken worden geboord zonder deze te verplaatsen, waardoor radiaalboormachines ideaal zijn voor taken die precisie en veelzijdigheid vereisen.

Typen radiaalboormachines

Radiaalboormachines zijn er in verschillende configuraties om aan specifieke industriële behoeften te voldoen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste types:

Standaard radiaalboormachines

Standaard radiaalboormachines zijn ontworpen voor algemene boorwerkzaamheden. Ze bieden een uitgebalanceerde mix van veelzijdigheid, precisie en kracht, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan metaalbewerkingstaken.

 • Light-Duty Radiaalboormachines: Geschikt voor kleinere werkstukken en minder veeleisende taken. Deze machines zijn ideaal voor werkplaatsen met beperkte ruimte en lichtere boorvereisten.
 • Heavy-Duty Radiaalboormachines: Gebouwd voor grootschalige bewerkingen en zware werkstukken. Deze machines bieden meer vermogen en stabiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor industriële toepassingen.

Semi-automatische radiaalboormachines

Semi-automatische radiaalboormachines hebben een bepaalde mate van automatisering om de productiviteit en precisie te verhogen. Deze machines zijn uitgerust met functies zoals automatische voeding en instelbare spindelsnelheden, waardoor de noodzaak voor handmatige interventie afneemt.

 • Semi-automatische machines met één kolom: Beschikken over een enkele verticale kolom en zijn geschikt voor algemene boorwerkzaamheden met verbeterde efficiëntie.
 • Semi-automatische machines met dubbele kolom: Bieden extra stabiliteit en zijn ideaal voor het hanteren van grotere en zwaardere werkstukken met een grotere precisie.

CNC radiaalboormachines

CNC (Computer Numerical Control) radiaal boormachines zijn uitgerust met geavanceerde computerbesturingen die nauwkeurige en complexe boorbewerkingen mogelijk maken. Deze machines zijn zeer veelzijdig en kunnen een groot aantal boortaken met minimale menselijke tussenkomst uitvoeren.

 • Verticale CNC Radiaalboormachines: Hebben een verticale spindeloriëntatie, geschikt voor het boren van verticale gaten in werkstukken. Ideaal voor toepassingen die precisie en complexe gatenpatronen vereisen.
 • Horizontale CNC radiaalboormachines: Hebben een horizontale spindeloriëntatie, geschikt voor het boren van horizontale gaten. Veel gebruikt in de auto- en luchtvaartindustrie voor het boren in grote en zware werkstukken.

Keineigenschappen en specificaties

Bij de keuze van een radiaalboormachine is het van cruciaal belang rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat de machine aan uw operationele eisen voldoet. Belangrijke factoren zijn onder meer:

Boorcapaciteit

De boorcapaciteit bepaalt de maximale diameter van het gat dat de machine kan boren en de dikte van het materiaal dat ze aankan. Zorg ervoor dat de machine kan voldoen aan uw specifieke materiaal- en gatdiametervereisten. Exapro’s lijsten geven gedetailleerde specificaties over boorcapaciteit, zodat u een machine kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Armlengte en zwenk

De armlengte en zwenkstraal bepalen het bereik van de machine en de grootte van de werkstukken die erin passen. Een langere armlengte en grotere zwenkstraal zorgen voor meer flexibiliteit en de mogelijkheid om grotere werkstukken te bewerken.

Spindelsnelheid en vermogen

Het toerental en vermogen van de spindel zijn cruciaal voor het bepalen van de efficiëntie en effectiviteit van het boorproces. Hogere spindelsnelheden en meer vermogen maken snellere en preciezere boorbewerkingen mogelijk. Overweeg machines met variabele snelheid voor meer flexibiliteit.

Grootte en verstelbaarheid van de tafel

De grootte en verstelbaarheid van de werktafel beïnvloeden de veelzijdigheid van de machine en de reeks werkstukken die er op passen. Zoek naar machines met grote, verstelbare tafels die gekanteld en gedraaid kunnen worden om verschillende boorhoeken en posities aan te kunnen.

Bouwkwaliteit en duurzaamheid

De bouwkwaliteit en duurzaamheid van de machine zijn essentieel voor de operationele efficiëntie op lange termijn. Machines gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals gietijzer en gehard staal, zijn beter bestand tegen slijtage. Eenvoudig te onderhouden ontwerpen en toegankelijke componenten vereenvoudigen het onderhoud, waardoor stilstand en operationele kosten worden beperkt. Exapro biedt informatie over de conditie en onderhoudsgeschiedenis van gebruikte machines, wat helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Automatisering en besturing

Geavanceerde automatiserings- en besturingssystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie bij boorwerkzaamheden. Functies zoals programmeerbare instellingen, digitale uitlezingen, touch-screen interfaces, real-time monitoring en geautomatiseerde aanpassingen kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen en zorgen voor een consistente productkwaliteit. Het platform van Exapro&rsquo omvat machines met verschillende automatiseringsniveaus, zodat u de juiste balans kunt vinden tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Veiligheidseigenschappen

Veiligheid is van het grootste belang bij metaalbewerking. Zoek naar machines met veiligheidsfuncties zoals noodstopknoppen, beschermkappen en automatische uitschakelmechanismen om operators te beschermen.

Vooraanstaande merken in radiaalboormachines

Reputabele merken garanderen een hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken in de markt voor radiaalboormachines:

 • Promac: Promac staat bekend om zijn uiterst nauwkeurige en innovatieve machines en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse boortoepassingen.
 • Cincinnati: Bekend om hun duurzame en geavanceerde technologie, zijn Cincinnati’s machines populair in de metaalverwerkende industrie.
 • Knuth: Biedt een reeks hoogwaardige boormachines, bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie in veeleisende toepassingen.
 • Acra: Biedt veelzijdige boormachines die worden gekenmerkt door efficiëntie en robuustheid, geschikt voor grootschalige activiteiten.
 • Mikron: Staat bekend om machines van hoge kwaliteit, ontworpen voor precisie- en hogesnelheidsboren, ideaal voor complexe en volumineuze productie.

Exapro beschikt over apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte radiaalboormachines

De kosten van gebruikte radiaal boormachines variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen kan de prijs variëren van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Zo kan een gebruikte Promac radiaalboormachine ongeveer $5.000 tot $15.000 kosten, terwijl een high-end Cincinnati CNC radiaalboormachine tussen $20.000 en $50.000 kan kosten. Exapro’s marktplaats biedt een scala aan prijsopties, wat zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Radiaalboormachines zijn essentiële gereedschappen in de metaalverwerkende industrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor precisieboorbewerkingen. Door de verschillende soorten machines en de belangrijkste factoren bij de aankoop te begrijpen, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele capaciteiten verbeteren. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu een standaard radiaal boormachine, een semi-automatisch model, of een CNC radiaal boormachine nodig heeft, Exapro’s uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor uw behoeften te vinden.