Bij Exapro bieden we een uitgebreide selectie gebruikte bewerkingsapparatuur, essentieel voor het produceren van inhoud van hoge kwaliteit in de uitzend-, film- en audio-industrie. Deze apparatuur is ontworpen om de nauwkeurige montage van video en audio te vergemakkelijken, zodat professionele resultaten en gestroomlijnde workflows gegarandeerd zijn. Onze bewerkingsapparatuur varieert in prijs van €1,000 voor basismodellen tot €50,000 voor geavanceerde, hoge capaciteit units van toonaangevende merken zoals Avid, Blackmagic Design, Adobe en Grass Valley. Elk apparaat heeft unieke specificaties zoals softwarecompatibiliteit, verwerkingskracht, invoer-/uitvoeropties en automatiseringsniveau, zodat het voldoet aan uw specifieke productiebehoeften.

Bij het kiezen van montageapparatuur moet je rekening houden met sleutelfactoren zoals het type content dat geproduceerd wordt, de vereiste bewerkingsmogelijkheden (bijv. color grading, geluidsmixen), hardware- en softwarecompatibiliteit en gebruiksgemak. Deze elementen zijn cruciaal voor het maken van kwalitatief hoogwaardige montages, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het garanderen van een naadloze integratie in je bestaande workflow. Investeren in onze gebruikte montageapparatuur biedt niet alleen toegang tot eersteklas technologie tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levenscyclus van duurzame apparatuur te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind de perfecte montageoplossingen om uw productiemogelijkheden te verbeteren.

Verken de lijsten van Exapro&rsquo vandaag nog om betrouwbare montageapparatuur te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde levert voor uw uitzendingen, film en audiobewerking.

Scale Logic ZX NAS Shared Storage

Jaar: 2022

Splinternieuwe Scale Logic ZX 180TB 12-bay NAS shared storage te koop (België). Voor media geoptimaliseerde krachtige en veilige werkomgeving met cluster met hoge beschikbaarheid. Ideale opslagoplossing voor kleine tot middelgrote media-, redactie- en postproductieteams. Nieuw gekocht bij Scale Logic in augustus 2022. Unit is nooit gebruikt. 180 TB bruikbare opslag, 2x 3,84 TB NVMe-cachingschijven en 1x 18 TB reserve SAS-harde …

Pandoratec Pogle Evolution PBX50000

Jaar: 2008

Pandora Pogle Evolution PBX50000 kleurgradatiepanelen omvat: - Tabletcontrollerpaneel - SCC-paneel - Bedieningspaneel - MIDDELPUNT - Werkstation - Carillon AC1 computer De Pandora Pogle Evolution PBX50000 heeft een ingebouwde bewerkingscontroller, maar kan ook worden gebruikt met andere videobewerkingstoepassingen. Volledig operationeel en in uitstekende staat/staat. waard om te kopen!!!

Sony BVM-E251 OLED Bewerkingsapparatuur

Jaar:

Gloednieuwe Sony BVM-E251 OLED-monitor - In verzegelde doos - Gloednieuw compleet met gloednieuw Sony BKM-17R afstandsbedieningspaneel - Volledige Sony-garantie.

Filmlight Baselight Two Bewerkingsapparatuur

Jaar: 2017

Baselight-versie 5 Bouwjaar 2017 Stille host-PC 5U rack-monteerbaar chassis met 80 TB geformatteerde Raid-opslag van 60 TB (4B-schijven) 1x AJA Kona-4-RO-501 Quad 3G SDI-GPU 3x NVIDIA RTXA6000 Quad DisplayPort-GPU 1x10 GbE dubbele SFP+ netwerkkaart (PCIe) 1xAJA K3G-Box video-breakout-box BNC naar mannelijke SMA Quad-kabel Filmlight Blackboard TWEE latere generatie bedieningsoppervlak Filmlight Ondersteuningscontract tot 2019 - Momenteel geen ondersteuning.


De productiekwaliteit verbeteren: Een uitgebreide gids voor montageapparatuur

Bewerkingsapparatuur is een hoeksteen van de uitzend-, film- en audio-industrie en biedt de hulpmiddelen die nodig zijn om inhoud te verfijnen en perfectioneren. Van videomontage tot audiomastering, de juiste apparatuur zorgt ervoor dat projecten voldoen aan de hoogste kwaliteits- en creativiteitsnormen. Een goed begrip van de verschillende types, functies en overwegingen voor de aankoop van montageapparatuur kan je productiemogelijkheden aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een gevarieerde selectie van montageapparatuur, waardoor bedrijven toegang hebben tot hoogwaardige tools tegen concurrerende prijzen.

Typen bewerkingsapparatuur

Bewerkingsapparatuur omvat een breed scala aan gereedschappen die zijn ontworpen voor verschillende aspecten van post-productie. Hier is een overzicht van de belangrijkste types:

Videobewerkingsapparatuur

Videobewerkingsapparatuur wordt gebruikt om videobeelden te knippen, te splitsen en te verbeteren. Deze gereedschappen zijn essentieel voor het maken van een gepolijst eindproduct.

 • Non-Linear Editing Systems (NLE's): op software gebaseerde systemen die niet-destructieve bewerking mogelijk maken. Populaire NLE's zijn onder andere Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro en Avid Media Composer.
 • Videoswitchers: Hardwareapparaten die worden gebruikt om in realtime tussen verschillende videobronnen te schakelen. Essentieel voor live producties en multi-camera opstellingen.
 • Color Grading Panels: Hardware-interfaces die tactiele controle bieden over kleurcorrectiesoftware. Voorbeelden zijn het DaVinci Resolve Mini Panel en Tangent Ripple.

Audiobewerkingsapparatuur

Audiobewerkingsapparatuur wordt gebruikt voor het bewerken, mixen en masteren van geluidsopnamen. Audio van hoge kwaliteit is cruciaal voor professionele producties.

 • Digital Audio Workstations (DAW's): Softwareplatforms voor het opnemen, bewerken en mixen van audio. Populaire DAW's zijn Pro Tools, Logic Pro en Ableton Live.
 • Audio-interfaces: Hardware apparaten die microfoons en instrumenten aansluiten op een computer. Voorbeelden zijn de Focusrite Scarlett serie en Universal Audio Apollo.
 • Mixconsoles: Hardware die wordt gebruikt voor het balanceren en mixen van meerdere audiotracks. Deze variëren van compacte desktopmixers tot grootformaat consoles die worden gebruikt in opnamestudio's.

Video- en audiomonitoren

Video- en audiomonitoren van hoge kwaliteit zijn essentieel voor nauwkeurige bewerking en zorgen ervoor dat de visuele en auditieve uitvoer voldoet aan de industrienormen.

 • Referentiemonitoren: Videomonitoren van professionele kwaliteit die een nauwkeurige kleurweergave bieden. Merken zijn onder andere Sony, EIZO en Flanders Scientific.
 • Studiomonitoren: High-fidelity audiomonitoren die worden gebruikt voor mixen en masteren. Populaire merken zijn Yamaha, Genelec en KRK.

Opbergoplossingen

Betrouwbare opslagoplossingen zijn essentieel voor het beheren van grote hoeveelheden mediabestanden, het waarborgen van gegevensintegriteit en snelle toegang.

 • RAID-systemen: Redundant Array of Independent Disks (RAID) biedt gegevensredundantie en betere prestaties. Voorbeelden zijn G-Technology G-RAID en Promise Pegasus.
 • NAS (Network Attached Storage): Biedt gecentraliseerde opslag die toegankelijk is via een netwerk. Geschikt voor samenwerkingsomgevingen. Merken zijn onder andere Synology en QNAP.
 • Externe harde schijven: Draagbare opslagoplossingen voor back-ups en transport van mediabestanden. Populaire modellen zijn onder andere LaCie Rugged en Western Digital My Passport.

Bewerkingsconsoles en toetsenborden

Gespecialiseerde consoles en toetsenborden verbeteren de bewerkingsefficiëntie door snel toegang te bieden tot bewerkingsfuncties en snelkoppelingen.

 • Bewerkingsconsoles: Hardware interfaces zoals de Loupedeck+ en Elgato Stream Deck bieden aanpasbare knoppen en draaiknoppen voor video- en audiobewerking.
 • Sneltoetsenborden: Toetsenborden met vooraf ingestelde sneltoetsen voor specifieke bewerkingssoftware, zoals LogicKeyboard voor Adobe Premiere of Final Cut Pro.

Key Features en Specificaties

Bij het selecteren van bewerkingsapparatuur is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke functies en specificaties om er zeker van te zijn dat de tools voldoen aan je operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Compatibiliteit

Zorg ervoor dat de bewerkingsapparatuur compatibel is met je bestaande software- en hardware-infrastructuur. Compatibiliteit met de belangrijkste montageplatforms en besturingssystemen is essentieel voor een naadloze integratie.

Prestaties

Prestaties zijn cruciaal, vooral voor videobewerking en audioverwerking. Zoek naar apparatuur met een hoge verwerkingskracht, ruim voldoende RAM en snelle opslagoplossingen om grote mediabestanden en complexe projecten aan te kunnen.

Gebruiksgemak

Gebruiksmogelijkheden beïnvloeden de productiviteit en efficiëntie van de workflow. Apparatuur met intuïtieve interfaces, aanpasbare bedieningselementen en ergonomische ontwerpen kunnen de bewerkingservaring aanzienlijk verbeteren.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Bewerkingsapparatuur moet betrouwbaar en duurzaam zijn en bestand zijn tegen continu gebruik in veeleisende productieomgevingen. Hoogwaardige constructie en robuuste componenten zijn essentieel voor langdurige operationele efficiëntie.

Connectiviteit

Bekijk de connectiviteitsopties die beschikbaar zijn op de apparatuur, zoals USB, Thunderbolt, HDMI en SDI-poorten. Voldoende connectiviteit zorgt ervoor dat je gemakkelijk extra randapparatuur en apparaten in je workflow kunt integreren.

Beroemde merken in bewerkingsapparatuur

Reputabele merken zorgen voor een hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken in de markt voor bewerkingsapparatuur:

 • Adobe: Bekend om hun standaardsoftware zoals Adobe Premiere Pro en After Effects, biedt Adobe uitgebreide oplossingen voor videobewerking en motion graphics.
 • Apple: Bekend om hun intuïtieve en krachtige bewerkingssoftware, Final Cut Pro, en robuuste hardware zoals de MacBook Pro en iMac.
 • Avid: Biedt hoogwaardige bewerkingsoplossingen met Avid Media Composer voor video en Pro Tools voor audio, die veel worden gebruikt in professionele studio's.
 • Avid.
 • Blackmagic Design: Biedt een reeks bewerkings- en color grading tools, waaronder DaVinci Resolve, samen met hoogwaardige video switchers en capture apparaten.
 • Yamaha: Bekend om hun hifi-audioapparatuur, waaronder studiomonitoren en mengpanelen, essentieel voor professionele audiobewerking.

Exapro biedt apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, zodat u verzekerd bent van betrouwbare en goed ondersteunde tools.

Prijzen van gebruikte bewerkingsapparatuur

De kosten van gebruikte bewerkingsapparatuur variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, staat, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van een paar honderd tot een paar duizend dollar. Een gebruikte Apple MacBook Pro voor videobewerking kost bijvoorbeeld tussen de $1.000 en $2.500, terwijl een high-end Avid Media Composer workstation tussen de $5.000 en $10.000 kan kosten. Exapro’s marktplaats biedt een scala aan prijsopties, wat zorgt voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Editing-apparatuur is essentieel voor het produceren van inhoud van hoge kwaliteit in de uitzend-, film- en audio-industrie. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten apparatuur en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun productiemogelijkheden vergroten. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of je nu videobewerkingssystemen, audiowerkstations, referentiemonitoren of gespecialiseerde montageconsoles nodig hebt, Exapro&rsquo's uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor jouw behoeften te vinden.