Bij Exapro bieden we een uitgebreid assortiment gebruikte beeldschermen en monitoren, essentieel voor hoogwaardige visuele output in de broadcast-, film- en audio-industrie. Deze schermen zijn ontworpen om scherpe, heldere beelden te leveren met een nauwkeurige kleurweergave, waardoor ze ideaal zijn voor montage, productie en uitzendingen. Onze beeldschermen en monitoren variëren in prijs van €500 voor basismodellen tot €20.000 voor geavanceerde, professionele eenheden van toonaangevende merken zoals Sony, Panasonic, Blackmagic Design en Eizo. Elke monitor heeft unieke specificaties zoals schermgrootte, resolutie, kleurnauwkeurigheid en aansluitmogelijkheden, zodat ze voldoen aan uw specifieke operationele behoeften.

Bij het kiezen van beeldschermen en monitoren moet u rekening houden met belangrijke factoren zoals het type inhoud dat wordt geproduceerd, de vereiste resolutie en kleurnauwkeurigheid, de schermgrootte en het gemak van kalibratie. Deze elementen zijn cruciaal voor het bereiken van een nauwkeurige visuele weergave, het verbeteren van de efficiëntie van de workflow en het garanderen van de betrouwbaarheid van uw productie-installatie. Investeren in onze gebruikte beeldschermen en monitoren biedt niet alleen toegang tot apparatuur van hoge kwaliteit tegen sterk gereduceerde prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levenscyclus van duurzame technologie te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan een uitstekende klantenservice en vind de perfecte beeldschermen en monitoren om uw broadcast-, film- en audioproductiemogelijkheden te verbeteren.

Verken de lijsten van Exapro&rsquo vandaag nog om betrouwbare displays en monitoren te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw visuele productiebehoeften.

Sony Bravia SXRD VPL-HW15

Jaar: 2018

Het pakket bevat een SONY-projector Bravia SXRD VPL-HW15, een elektrisch scherm VUTEC, een DENON AVR-1911, een SAMSUNG Blue-Ray BD-D6900 en een setje KEF 5,1 Dolby Surround. Allen zijn in nieuwstaat als nieuw.

Teradek Bolt 3000

Jaar:

Teradek Bolt 3000 zender SDI & HDMI

Sony LMD-1410

Jaar:

1 x monitor 14″ Sony LMD-1410 1 x Case-monitor 14″ Sony LMD-1410

Sony PVM-14L1

Jaar:

1x Monitor 14″ Sony PVM-14L1

JVC DT-R17L4D

Jaar:

1 x monitor 17″ JVC DT-R17L4D

Sony LMD-1410 Weergave

Jaar:

1 x monitor 14″ Sony LMD-1410 1 x Case-monitor 14″ Sony LMD-1410

Sony LMD-1410 Weergave

Jaar:

1 x monitor 14″ Sony LMD-1410 1 x Case-monitor 14″ Sony LMD-1410

Sony PVM-14L1 Weergave

Jaar:

1x Monitor 14″ Sony PVM-14L1

Sony LMD-1410 Weergave

Jaar:

1 x monitor 14″ Sony LMD-1410 1 x Case-monitor 14″ Sony LMD-1410

Sony PVM-14N5E

Jaar:

1 x monitor 14″ Sony PVM-14N5E

Sony LMD-9050

Jaar:

1x Monitor 9″ SONY LMD-9050 1 x Monitor 9″ SONY LMD-9050 netwerkadapter 1 x Monitor 9″ SONY LMD-9050 dakrolgordijn 1 x Case-monitor 9″ SONY LMD-9050

Panasonic HDLCD BT-LH900A

Jaar:

1x Monitor 9″ Panasonic HDLCD BT-LH900A 1 x voedingsadapter voor monitor 9″ Panasonic HDLCD BT-LH900A 1 x Netsnoer 220V Shuko-C13 (3pin) 1 x Case Monitor 9″ Panasonic HDLCD BT-LH900A

Swit S-1080HF

Jaar:

Monitor OnCamera 8 “SWIT S-1080HF Monitor OnCamera 8 “SWIT S-1080HF gordijn Case Monitor OnCamera 8 “SWIT S-1080HF

Arri N/A

Jaar:

1 х Monitor OnCamera 6.6″ ARRI-monitor

Rainbow II

Jaar:

1 х Monitor OnCamera 5” Rainbow II Transvideo LCD

Rainbow N/A

Jaar:

1 х Monitor OnCamera 5” Rainbow p/s Transvideo

Panasonic HDLCD BT-LH1700W

Jaar:

1x Monitor 17″ Panasonic HDLCD BT-LH1700W 1 x Case Monitor 17″ Panasonic HDLCD BT-LH1700W

Logic HDLCD LVM-171WP

Jaar:

1 x Monitor 17″ TV Logic HDLCD LVM-171WP

PAL N/A

Jaar:

1 х Monitor OnCamera 5″8-16/9 PAL Transvideo

PAL N/A

Jaar:

1x Monitor OnCamera 5"8-16/9 PAL Transvideo 1 x Kabel 3pin Fischer / M naar 4pin XLR // F 1m


Video's verbeteren: Een uitgebreide gids voor beeldschermen en monitoren in omroep, film en audio

Typen displays en monitoren

Displays en monitoren zijn er in verschillende soorten en configuraties om te voldoen aan specifieke industriële behoeften. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste typen:

Broadcast monitoren

Broadcastmonitoren zijn ontworpen voor professionele videoproductie en live-uitzendingen en bieden superieure kleurnauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

 • Studio Monitors: Hoogwaardige monitoren die worden gebruikt in televisie- en filmstudio's voor kleurwaardering, montage en live-uitzendingen. Deze monitoren bieden een nauwkeurige kleurweergave en zijn essentieel voor post-productiewerk.
 • Field Monitors: Draagbare monitoren die tijdens opnamen op locatie worden gebruikt. Ze zijn compact, duurzaam en hebben vaak functies zoals batterijvoeding, leesbaarheid in zonlicht en een robuuste constructie voor gebruik buitenshuis.
 • Field Monitors: draagbare monitoren die op locatie worden gebruikt tijdens opnamen.

Referentiemonitoren

Referentiemonitoren worden gebruikt voor kritieke terugkijktaken zoals color grading en postproductiebewerking. Ze bieden nauwkeurige kleurnauwkeurigheid en consistentie.

 • 4K referentiemonitoren: Leveren ultra-high-definition resolutie, ideaal voor gedetailleerd color grading en editing werk. Deze monitoren zorgen ervoor dat elk detail nauwkeurig wordt weergegeven.
 • HDR Reference Monitors: Ondersteunen High Dynamic Range (HDR) content, bieden een breder scala aan kleuren en een beter contrast. Essentieel voor moderne contentcreatie die HDR vereist.

Productiemonitoren

Productiemonitoren worden gebruikt tijdens het filmen om real-time feedback te geven over de beelden die worden vastgelegd.

 • On-Camera Monitors: Kleine monitoren die aan camera's zijn bevestigd, zodat operators de opnamen kunnen bekijken. Ze zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat de kadrering, scherpstelling en belichting correct zijn.
 • Director’s Monitors: Grotere monitoren die door regisseurs op de set worden gebruikt om live beelden van de camera te bekijken. Deze monitoren geven een beter overzicht van de scène en helpen bij het nemen van creatieve beslissingen.

Computer monitoren

Computermonitoren worden gebruikt voor montage, grafisch werk en algemene computertaken in productieomgevingen.

 • IPS monitoren: In-Plane Switching (IPS) monitoren bieden een uitstekende kleurnauwkeurigheid en brede kijkhoeken, waardoor ze ideaal zijn voor grafisch ontwerp en videobewerking.
 • Ultra-Wide Monitoren: Bieden een bredere schermruimte, handig voor multitasking en het bekijken van grote tijdlijnen in videobewerkingssoftware.

Exapro biedt een verscheidenheid aan deze schermen en monitoren, zodat bedrijven apparatuur kunnen vinden die voldoet aan hun specifieke operationele behoeften.

Key Features en Specificaties

Bij het kiezen van een beeldscherm of monitor is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om er zeker van te zijn dat het apparaat voldoet aan uw operationele eisen. Belangrijke factoren zijn onder andere:

Resolutie

De resolutie van de monitor bepaalt het detailniveau en de helderheid van het beeldscherm. Gangbare resoluties zijn Full HD (1920x1080), 4K (3840x2160) en 8K (7680x4320). Hogere resoluties zorgen voor meer detail, wat essentieel is voor taken zoals kleuren beoordelen en bewerken.

Kleurnauwkeurigheid

Kleurnauwkeurigheid is essentieel om ervoor te zorgen dat de beelden worden weergegeven zoals bedoeld. Zoek naar monitoren met een hoge kleurnauwkeurigheid, een breed kleurengamma en kalibratiemogelijkheden. Functies zoals 10-bits kleurdiepte en ondersteuning voor kleurruimten zoals Adobe RGB, sRGB en DCI-P3 zijn essentieel voor professioneel werk.

contrastverhouding en helderheid

Een hoge contrastratio en helderheid zijn belangrijk voor heldere en levendige beelden. Monitoren met een hoge contrastverhouding en helderheid zijn beter geschikt voor HDR-inhoud en omgevingen met wisselende lichtomstandigheden.

Connectiviteit

Zorg ervoor dat de monitor over de nodige aansluitmogelijkheden beschikt, zoals HDMI, SDI, DisplayPort en USB-C. Meerdere invoeropties bieden flexibiliteit voor aansluiting op verschillende apparaten en opstellingen.

Grootte en vormfactor

De grootte en vormfactor van de monitor moeten overeenkomen met uw werkruimte en gebruiksvereisten. Grotere monitoren of dual-monitor setups zijn ideaal voor editing en multitasking, terwijl draagbare monitoren nodig zijn voor on-location shoots.

Reactietijd en vernieuwingsfrequentie

Een snelle responstijd en hoge verversingssnelheid zijn belangrijk voor vloeiend afspelen en real-time bewerken. Monitoren met een lage responstijd (gemeten in milliseconden) en een hoge verversingssnelheid (gemeten in Hertz) verminderen bewegingsonscherpte en zorgen voor een betere kijkervaring.

Beroemde merken in beeldschermen en monitoren

Reputabele merken zorgen voor een hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken in de markt voor beeldschermen en monitoren:

 • Sony: Sony staat bekend om zijn uiterst nauwkeurige en innovatieve monitoren en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor diverse uitzendingen en productietoepassingen.
 • EIZO: De monitoren van EIZO&rsquo staan bekend om hun geavanceerde technologie en kleurnauwkeurigheid en zijn populair in de film- en postproductie-industrie.
 • Canon: Biedt een reeks hoogwaardige monitoren die bekend staan om hun betrouwbaarheid en precisie in veeleisende toepassingen.
 • Blackmagic Design: Biedt veelzijdige monitoren die worden gekenmerkt door efficiëntie en robuustheid, geschikt voor grootschalige operaties.
 • Flanders Scientific: Staat bekend om zijn hoogwaardige referentiemonitoren die zijn ontworpen voor precisie en snelle contentcreatie, ideaal voor complexe en massaproductie.

Exapro beschikt over apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor u verzekerd bent van toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines.

Prijzen van gebruikte beeldschermen en monitoren

De kosten van gebruikte beeldschermen en monitoren variëren sterk op basis van factoren zoals leeftijd, conditie, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen variëren de prijzen van een paar honderd tot een paar duizend dollar. Een gebruikte Sony broadcast monitor kost bijvoorbeeld tussen de $1.000 en $5.000, terwijl een high-end EIZO referentiemonitor tussen de $3.000 en $10.000 kan kosten. Exapro’s marktplaats biedt een scala aan prijsopties en zorgt zo voor transparantie en concurrerende deals voor kopers.

Conclusie

Displays en monitors zijn essentiële hulpmiddelen in de broadcast-, film- en audio-industrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het bekijken en bewerken van content. Door de verschillende soorten monitoren te begrijpen en de belangrijkste factoren te overwegen bij de aankoop, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele mogelijkheden verbeteren. Exapro biedt een uitgebreid platform voor het vinden van hoogwaardige gebruikte machines, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu een broadcast monitor, een referentiemonitor of een productiemonitor nodig heeft, Exapro’s uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface maken het gemakkelijk om de juiste apparatuur voor uw behoeften te vinden.