Exapro, een toonaangevende marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een reeks bakkerskneedmachines die ideaal zijn voor zowel kleinschalige als industriële bakkers. Deze machines variëren in prijs van €6.000 tot €18.000 en combineren betaalbaarheid met efficiëntie. De diverse prijsklassen komen tegemoet aan uiteenlopende eisen, van basiseenheden tot geavanceerde machines met de allernieuwste technologie.

Waarom kiezen voor Exapro? Het platform garandeert kwaliteit en functionaliteit in elke advertentie en garandeert waar voor uw geld. Met aanbiedingen van gerenommeerde fabrikanten als Hobart, Kemper en Sottoriva bent u verzekerd van duurzaamheid en topprestaties. Of u nu brood, gebak of pizza's produceert, deze machines beloven consistentie, verbeterde deegkwaliteit en hogere productiesnelheden.

De bakkerijkneedmachines van Exapro zijn veelzijdig en voorzien in een spectrum aan bakbehoeften, van patisserieën tot grootschalige voedselproductie. Omdat parameters als capaciteit, kneedsnelheid en motorvermogen duidelijk worden vermeld, wordt het maken van een weloverwogen keuze eenvoudig.

Exapro vereenvoudigt het proces van het beveiligen van betrouwbare, gebruikte bakkerijkneedmachines, waardoor bakkers de beste apparatuur krijgen die aansluit bij hun operationele behoeften.

Tec-Maq ZETA - 600 maalmolen

Jaar: 2019

Tankinhoud 600 L
Type Knedende peddel

Tonnaer Mengsystemen TZ 450

Jaar: 2002

Tankinhoud 450 L
Type Dubbele spiraal


Nagema DMK 400 Kneder

Jaar:

Tankinhoud 400 L
Type Dubbele spiraal

Apinox 300

Jaar: 1982

Tankinhoud 370 L
Type Dubbele spiraal

Diosna W240 Een lineair systeem:

Jaar: 2014

Diosna W240 A lineair systeem : - 1 kneder W240 A (er kunnen meer kneders op gebouwd worden) - 13 deegkuipen inbegrepen - lineair systeem Prijs is bespreekbaar. Transport is eventueel mogelijk in overleg. Alles is compleet en gedemonteerd De lijn kan gebruikt worden voor de w280 en w240. Er zijn ook 13 kuipen voor de W240 + 1 kneder

P. PRAT TURBO PRAT TI-120-R Kneder

Jaar: 1993

Tankinhoud 190 L
Type Knedende peddel


G.S. Italia Impastatrice

Jaar: 2004

Tankinhoud 300 L
Type Knedende peddel

Werner Pfleiderer UK 11 Typ III/V

Jaar: ~ 2000

Tankinhoud 40 L
Type Dubbele spiraal

Mixer S.R.L. ASM / RB 200DX

Jaar: 2003

Tankinhoud 285 L
Type Dubbele spiraal

Werner Pfleiderer 175 L

Jaar: ~ 1990

Tankinhoud 175 L
Type Dubbele spiraal

Kemper SP 250 a

Jaar: 1982

Tankinhoud 640 L
Type Knedende peddel

Panattrezzi IF200R12

Jaar: 2020

Tankinhoud 200 L

Talsa Mix 100 Kneder

Jaar: 2016

Tankinhoud 100 L
Type Knedende peddel

PAVALLIER 180 Kneder

Jaar:

Tankinhoud 180 L
Type Dubbele spiraal

Mech Masz MK-120Z

Jaar: 2021

Tankinhoud 120 L

Diosna 120

Jaar:

Tankinhoud 120 L
Type Knedende peddel

Fatosa AV 300

Jaar:

Tankinhoud 250 L
Type Dubbele spiraalBakkerijkneedmachines op Exapro

In de bruisende wereld van de voedselverwerkende industrie vallen bakkerijkneedmachines op als onbezongen helden. Ze zijn belast met de fundamentele taak van het mengen en kneden van deeg tot de perfecte consistentie en vormen de hoeksteen van brood, gebak en een groot aantal bakproducten die onze tafels sieren.

Deze machines zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat het deeg precies de hoeveelheid mix en kneed krijgt die nodig is. Consequent kneden is essentieel voor de textuur van het deeg en, bij uitbreiding, voor de kwaliteit van het eindproduct. Of het nu gaat om kleine bakkerijen of grootschalige productie-eenheden, de verscheidenheid aan aangeboden kneedmachines komt tegemoet aan elke behoefte. Van spiraalmixers die zwaarder deeg verwerken tot planetaire mixers die geschikt zijn voor lichter beslag: deze machines zijn robuust, betrouwbaar en vooral efficiënt.

Waarom Exapro?

Als professionals hun machines willen opschalen, vervangen of diversifiëren, kan de secundaire markt een hulpbron van onschatbare waarde zijn. Exapro schittert als een vertrouwde marktplaats voor gebruikte industriële machines. Als u voor Exapro kiest om uw bakkerijkneedmachines te kopen of verkopen, heeft dit verschillende voordelen.

Met het Exapro-platform kunnen potentiële kopers een breed scala aan machines van verkopers over de hele wereld verkennen. Dit internationale bereik zorgt ervoor dat u niet zomaar een machine krijgt, maar dat u de machine krijgt die perfect aansluit bij uw behoeften. De uitgebreide lijsten, compleet met gedetailleerde specificaties en afbeeldingen, zorgen voor transparantie en geïnformeerde besluitvorming.

Voor verkopers zorgt een vermelding op Exapro ervoor dat hun machines zichtbaar worden voor een wereldwijd publiek van professionals, waardoor de kansen op een snelle en winstgevende verkoop toenemen. Bovendien pleit Exapro voor een veilig en soepel transactieproces, waardoor het vertrouwen voor beide partijen wordt versterkt.

Investeren in een gebruikte bakkerijkneedmachine op Exapro betekent dat u niet alleen een apparaat krijgt, maar ook een belofte van kwaliteit en betrouwbaarheid. Met de talloze factoren die de kosten beïnvloeden, van leeftijd en merkreputatie tot specifieke kenmerken en capaciteit, is het van cruciaal belang dat u uw aankoop gewapend met informatie aanpakt. Als het gaat om gebruikte bakkerijkneedmachines op Exapro, kijken we naar een prijsklasse tussen €6.000 en €18.000. Binnen de gegeven prijsklasse is er een grote diversiteit, waardoor er, ongeacht uw budget, een machine is die aansluit bij uw wensen.

En nu duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt wordt, is de aanschaf van gebruikte machines bovendien niet alleen kosteneffectief, maar ook milieuvriendelijk. Door machines een tweede leven te geven, verminderen we de hoeveelheid afval en verkleinen we de ecologische voetafdruk van de productie.

Of u nu op zoek bent naar een kneedmachine voor de bakkerij of er een wilt verkopen, Exapro biedt een naadloos, efficiënt en betrouwbaar platform om aan uw behoeften te voldoen. Duik met Exapro in de wereld van gebruikte industriële machines en ontdek het verschil dat dit maakt voor uw activiteiten en bedrijfsresultaten.

 

Belangrijkste voordelen van bakkerijkneedmachines

Bakkeriekneedmachines zijn onmisbare hulpmiddelen geworden bij moderne bakactiviteiten, zowel op kleine als op grote schaal. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van bakkerijkneedmachines:

Consistentie: handmatig kneden kan uiteenlopende resultaten opleveren als gevolg van verschillende technieken, vermoeidheid of onoplettendheid. Machines zorgen voor consistent kneden en zorgen keer op keer voor een uniforme textuur van het deeg.

Efficiëntie: bakkerijkneedmachines kunnen grote hoeveelheden deeg verwerken in een fractie van de tijd die het handmatig kneden zou kosten. Dit versnelt het productieproces, waardoor bakkerijen meer kunnen produceren in minder tijd.

Arbeidsbesparing: de automatisering van het kneedproces vermindert de behoefte aan handarbeid, waardoor er op de lonen wordt bespaard en de fysieke belasting voor bakkers wordt verminderd. Dit kan vooral belangrijk zijn bij grotere operaties waarbij dagelijks grote hoeveelheden deeg moeten worden verwerkt.

Veelzijdigheid: veel moderne kneedmachines worden geleverd met verschillende instellingen en hulpstukken. Hierdoor is het mogelijk om verschillende soorten deeg te kneden, van zwaar brooddeeg tot lichtere banketmixen, alles in één machine.

Verbeterde deegkwaliteit: Door goed te kneden ontwikkelen de gluten in het deeg, waardoor de elasticiteit en textuur ervan verbeteren. Machines kunnen zorgen voor optimaal kneden, wat kan leiden tot een beter broodvolume, textuur en korstkwaliteit.

Hygiëne: Het gebruik van machines kan menselijk contact met het deeg tot een minimum beperken, wat leidt tot een hygiënischer bereidingsproces. Dit is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat aan de voedselveiligheidsnormen wordt voldaan.

Kosteneffectief op de lange termijn: hoewel de initiële investering in een kneedmachine aanzienlijk kan zijn, kunnen de besparingen op arbeidskosten, tijd en verhoogde productie-efficiëntie leiden tot een snel rendement op de investering .

Verminderde vermoeidheid en blessures: Continu handmatig kneden kan leiden tot fysieke klachten zoals RSI. Machines elimineren dit risico en garanderen de gezondheid en veiligheid van het bakkerijpersoneel.

Ruimtebesparend: Veel moderne bakkerijkneedmachines zijn compact ontworpen, vooral de machines die zijn afgestemd op kleinere bakkerijen. Ze kunnen een aanzienlijke hoeveelheid deeg verwerken terwijl ze een minimaal vloeroppervlak in beslag nemen.

Gebruiksgemak: Moderne bakkerijkneedmachines worden vaak geleverd met gebruiksvriendelijke interfaces, waardoor bakkers gemakkelijk de gewenste kneedtijd, snelheid en andere parameters kunnen instellen.

Bakkerijkneedmachines bieden een combinatie van consistentie, efficiëntie en kwaliteit die lastig te bereiken is met handmatige methoden, vooral op grotere schaal. Investeren in een goede kneedmachine kan uw bakproces radicaal veranderen, wat leidt tot superieure producten en een verbeterde winstgevendheid.

 

Belangrijkste machineparameters van bakkerijkneedmachines

Bij het overwegen van een bakkerijkneedmachine bepalen verschillende belangrijke parameters de geschiktheid voor specifieke toepassingen en de algehele prestaties. Dit zijn de belangrijkste machineparameters waarmee u rekening moet houden:

Capaciteit: Dit verwijst naar de hoeveelheid deeg die de machine in één keer kan verwerken. Het wordt meestal gemeten in kilogram of liter. Voor industriële of grootschalige bakactiviteiten is een grotere capaciteit essentieel, terwijl kleinere bakkerijen wellicht kiezen voor machines met een bescheidener capaciteit.

Kneedsnelheid: Moderne kneedmachines worden vaak geleverd met variabele snelheidsinstellingen. De kneedsnelheid kan de textuur en kwaliteit van het deeg beïnvloeden. Een machine met meerdere snelheden biedt veelzijdigheid voor verschillende soorten deeg.

Type mixer:

Spiraalmixers: deze zijn voornamelijk ontworpen voor het mengen van brooddeeg. Ze mengen het deeg met een roterende spiraalvormige roerder in een stationaire kom.

Planetaire mixers: deze mixers hebben een roerwerk dat op een verschoven as draait, terwijl de mengkom stil blijft staan. Ze zijn veelzijdig en kunnen verschillende soorten deeg aan, maar ook andere taken zoals kloppen en kloppen.

Motorvermogen: Gemeten in paardenkracht (HP) of watt (W), geeft deze parameter de kracht van de machine aan. Een machine met een hoger motorvermogen kan dichtere en grotere hoeveelheden deeg verwerken zonder overbelasting te krijgen.

Materiaal: Het materiaal van de machine (vooral de kom en de mengopzetstukken) is cruciaal voor de duurzaamheid en voedselveiligheid. Roestvrij staal heeft de voorkeur vanwege zijn sterkte, lange levensduur en weerstand tegen corrosie.

Deeghaakontwerp: De vorm en het ontwerp van de deeghaak kunnen de kneedefficiëntie beïnvloeden. Sommige machines kunnen worden geleverd met verschillende hulpstukken die geschikt zijn voor verschillende deegconsistenties en -soorten.

Besturingsfuncties: Geavanceerde kneedmachines kunnen worden geleverd met digitale bedieningselementen, programmeerbare instellingen, timers en zelfs veiligheidsfuncties. Dergelijke controles kunnen helpen het kneedproces te automatiseren en consistente resultaten te garanderen.

Voetafdruk & Ontwerp: Afhankelijk van waar de machine wordt geplaatst, kunnen de afmetingen en het ontwerp een overweging zijn. Sommige machines zijn ontworpen om compacter te zijn zonder dat dit ten koste gaat van de capaciteit.

Temperatuurcontrole: Sommige geavanceerde machines hebben geïntegreerde temperatuurcontroles om ervoor te zorgen dat het deeg tijdens het kneedproces op een optimale temperatuur blijft. Dit is cruciaal voor bepaalde recepten waarbij de deegtemperatuur de kwaliteit van het eindproduct kan beïnvloeden.

Hygiëne & Reiniging: Machines die zijn ontworpen met het oog op hygiëne hebben gladde oppervlakken, minder spleten en verwijderbare onderdelen voor eenvoudige reiniging. Dit is essentieel om de voedselveiligheid en de lange levensduur van de machine te garanderen.

Duurzaamheid & Bouwkwaliteit: De algehele constructiekwaliteit, het lagertype en de afdichting kunnen de levensduur en prestaties van de machine beïnvloeden.

Geluidsniveau: Vooral in open bakkerijen of omgevingen waar lawaai een probleem kan zijn, kan het operationele geluidsniveau van de machine een belangrijke parameter zijn.

Bij de aanschaf van een bakkerijkneedmachine is het essentieel om deze parameters in overweging te nemen in combinatie met de specifieke eisen van de bakkerij of productiefaciliteit. Het zorgt ervoor dat de machine aan de behoeften van het bedrijf voldoet en consistent de gewenste resultaten produceert.

 

Toepassingsgebied 

Bakkerijkneedmachines worden, gezien hun primaire functie van het mengen en kneden van deeg, op verschillende gebieden toegepast. Dit zijn de belangrijkste toepassingsgebieden voor deze machines:

Bakkerijen: De meest voor de hand liggende toepassing: bakkerijen, of het nu gaat om kleinschalige buurtwinkels of grotere winkelketens, zijn sterk afhankelijk van kneedmachines om deeg te bereiden voor brood, gebak, croissants en andere bakkerijproducten.

Patisserieën: deze zijn gespecialiseerd in het maken van gebak en taarten. Kneedmachines helpen bij de bereiding van verschillende soorten deeg en beslag die essentieel zijn voor delicaat gebak, taarten en andere zoetwaren.

Pizzawinkels: Kneedmachines zijn onmisbaar in pizzawinkels, vooral in pizzawinkels met een hoge dagelijkse productie. Zij zorgen ervoor dat het pizzadeeg consistent is qua textuur en kwaliteit.

Hotels & Restaurants: Restaurants die vers brood, pizza's of gebak serveren, hebben vaak kneedmachines in hun keuken om aan de dagelijkse vraag te voldoen.

Industriële voedselproductie: Grootschalige voedselproducenten die verpakt brood, gebak, taarten en andere gerelateerde producten produceren voor wijdverspreide distributie, vertrouwen op industriële kneedmachines om grote hoeveelheden deeg te verwerken.

Industriële voedselproductie. /p>

Onderwijsinstellingen: Culinaire scholen en instellingen waar bakken wordt onderwezen, hebben vaak kneedmachines om studenten te trainen in het gebruik ervan en om te helpen bij praktische bakoefeningen.

Cateringbedrijven: Cateringbedrijven, vooral degenen die gebak of pizza's serveren op evenementen, kunnen kneedmachines gebruiken om ter plekke of in hun centrale keukens verse partijen deeg te bereiden.

Voedselonderzoek & Ontwikkelingslaboratoria: Wanneer nieuwe recepten worden ontwikkeld of bestaande worden verfijnd, kunnen R&D-laboratoria in de voedingsindustrie kneedmachines gebruiken als onderdeel van hun experimenten en testprocessen.

Productie van speciale voedingsmiddelen: dit omvat bedrijven die niche- of etnische voedingsmiddelen produceren die gekneed moeten worden, zoals tortilla's, pitabroodje, naan of andere regionale specialiteiten.

Voedingsbedrijven aan huis: Met de opkomst van voedselbedrijven aan huis, vooral in het tijdperk van digitale marketing- en bezorgapps, investeren veel ondernemers in semi-professionele kneedmachines om grotere bestellingen te verwerken dan wat handmatig zou kunnen worden beheerd.

Overal waar deeg moet worden geproduceerd – of het nu om brood, gebak of ander gebak gaat – op een schaal die onpraktisch is om handmatig te beheren, zal waarschijnlijk een bakkerijkneedmachine worden gevonden.

 

Toonaangevende fabrikanten van bakkerijkneedmachines

Bakkerijkneedmachines worden door een verscheidenheid aan bedrijven over de hele wereld vervaardigd, die elk een reeks modellen aanbieden met verschillende capaciteiten en functies, afgestemd op verschillende behoeften. Hier zijn enkele van de opmerkelijke fabrikanten in de branche, die u mogelijk ook op Exapro kunt vinden:

Hobart: Hobart is een gevestigde naam in de voedselindustrie en biedt een assortiment mixers die geschikt zijn voor zowel kleine bakkerijen als grotere commerciële activiteiten.

Kemper: Kemper, gevestigd in Duitsland, staat bekend om het produceren van hoogwaardige bakkerijapparatuur, waaronder een verscheidenheid aan kneedmachines.

Sottoriva: Sottoriva, een Italiaans merk met een lange reputatie, ontwerpt en produceert een breed scala aan bakkerijapparatuur, waaronder kneedmachines.

Diosna: Diosna, een andere bekende naam uit Duitsland, biedt zowel spiraal- als planeetmengers die geschikt zijn voor bakkerijen van elke omvang.

VMI: VMI, gevestigd in Frankrijk, is een wereldleider in het ontwerp en de productie van kneed- en mengapparatuur.

Sinmag: dit bedrijf staat bekend om zijn brede assortiment bakkerijapparatuur en is wereldwijd aanwezig en bedient klanten in verschillende landen.

Pietroberto: een Italiaanse fabrikant die bekend staat om zijn assortiment bakkerij- en banketapparatuur, waaronder robuuste en efficiënte kneedmachines.

Ferneto: een Portugees bedrijf dat een uitgebreid assortiment bakkerijapparatuur aanbiedt, waaronder een verscheidenheid aan kneedmachines die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Polin: Polin, een andere Italiaanse held op het gebied van bakkerijapparatuur, biedt een assortiment bakkerijkneedmachines met verschillende capaciteiten.

Bongard: Bongard, een gerenommeerd Frans merk, staat bekend om zijn hoogwaardige bakkerijapparatuur, waaronder kneedmachines.

Als u overweegt een kneedmachine voor bakkerijen aan te schaffen, is het essentieel om het aanbod van elke fabrikant te onderzoeken. Zo weet u zeker dat u een machine selecteert die het beste aan uw behoeften voldoet en profiteert van ondersteuning na aankoop.