Bij Exapro bieden we een uitgebreid assortiment gebruikte stenters aan, essentieel voor hoogwaardige stofafwerking in de textielindustrie. Deze machines zijn ontworpen om stoffen met warmte te behandelen en te drogen, de gewenste breedte in te stellen en afwerkingen aan te brengen om ervoor te zorgen dat de stof zijn vorm en uiterlijk behoudt. Onze stenters variëren in prijs van €20.000 voor basismodellen tot €300.000 voor geavanceerde eenheden met hoge capaciteit van toonaangevende merken zoals Bruckner, Monforts, Krantz en Santex. Elke machine beschikt over unieke specificaties zoals werkbreedte, aantal kamers, verwarmingsmethode (bijv. gas, olie, stoom) en automatiseringsniveau, zodat ze aan uw specifieke productiebehoeften voldoen.

Houd bij het selecteren van een stenter rekening met belangrijke factoren zoals het type stof dat wordt verwerkt, de vereiste werkbreedte, productiesnelheid, energie-efficiëntie en onderhoudsgemak. Deze elementen zijn cruciaal voor het bereiken van een uniforme droging en thermofixatie, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het garanderen van de stofkwaliteit. Investeren in onze gebruikte stenters biedt niet alleen toegang tot hoogwaardige apparatuur tegen aanzienlijk lagere prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levenscyclus van duurzame machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan uitstekende klantenservice en vind de perfecte stenter om uw textielafwerkingsactiviteiten te verbeteren.

Bekijk vandaag nog de aanbiedingen van Exapro om betrouwbare stenters te ontdekken die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw textielafwerkingsbehoeften.

Bruckner Power Frame SFP Stenter

Jaar: 2018

Werkbreedte 4200 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 8

Bruckner Power-Frame HN SFP 18/8

Jaar: 2016

Werkbreedte 1800 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 8

Elitex WG10N/1d

Jaar: 2013

Werkbreedte 1800 mm
Aantal kamers 13

KÜSTERS 222.54-4600

Jaar: 2011

Werkbreedte 4600 mm

MONFORTS MONTEX 8F-V Stenter

Jaar: 2007

Werkbreedte 2200 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 8

UNITECH RED EVO 3 Stenter

Jaar: 2003

Werkbreedte 2400 mm
Verhitte Gas

Monforts 6F Montex 5000 Stenter

Jaar: 2002

Werkbreedte 1800 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 6

BRUCKNER Stenterraam

Jaar: 2001

Werkbreedte 2200 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 4

La Meccanica MANUALPACK 2500/F

Jaar: 1999

Textielverpakkingsmachine merk LA MECCANICA model MANUALPACK type 2500/F. Bouwjaar 1.999.

BRUECKNER double deck Stenter

Jaar: 1998

Werkbreedte 1800 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 4

TMT PF2000

Jaar: 1994

Werkbreedte 1800 mm
Verhitte Stoom

ALEA CA

Jaar: 1994

Werkbreedte 2200 mm
Aantal kamers 6

MONFORTS MONTEX 12G/K Stenter

Jaar: 1993

Werkbreedte 2200 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 4

LAFER GSM

Jaar: 1992

Werkbreedte 2200 mm

LAFER CM2

Jaar: 1992

Merk LAFER type CM2 (bouwjaar 1992) - werkbreedte mm.2000 - UITGERUST MET AFWINDCILINDERS voor geweven EN gebreid DUBBEL SPIRAAL Mes -machine past zich aan om ACHTERUIT GAREN te snijden- Introductie dubbele doorgang FRONT/FRONT en uitgang op FOLD -

Brueckner 2200 mm Stenter

Jaar: 1990

Werkbreedte 2200 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 6

FAMATEX Stenterframe

Jaar: 1972

Werkbreedte 2000 mm
Verhitte Gas
Aantal kamers 3


Textielafwerking optimaliseren: een uitgebreide gids voor Stenters

Stenters zijn essentiële machines in de textielveredelingsindustrie, die de nodige warmte en spanning leveren om stoffen te drogen, uit te harden en af ​​te werken. Deze machines verhogen de productiviteit, zorgen voor hoogwaardige afwerkingen en stroomlijnen het productieproces. Als u de verschillende typen, kenmerken en overwegingen bij het kopen van stenters begrijpt, kunt u uw textielafwerking aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een gevarieerde selectie stenters, waardoor bedrijven toegang krijgen tot hoogwaardige apparatuur tegen concurrerende prijzen.

Wat zijn Stenters?

Stenters, ook wel tenterframes genoemd, worden in de textielindustrie gebruikt om warmte en spanning op stoffen aan te brengen. Dit proces stabiliseert de breedte van de stof, fixeert de textuur en droogt het materiaal, waardoor de stof de gewenste afmetingen en eigenschappen behoudt. Stenters zijn cruciaal voor afwerkingsbewerkingen zoals warmtefixatie, drogen, uitharden en chemische afwerking.

Soorten Stenters

Stenters zijn er in verschillende soorten en configuraties om aan specifieke textielafwerkingsbehoeften te voldoen. Hier is een overzicht van de belangrijkste typen:

Heteluchtstenters

Heteluchtstenters zijn het meest voorkomende type, waarbij verwarmde lucht wordt gebruikt om stoffen te drogen en te fixeren. Ze zijn veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan stoffen.

 • Gasgestookte stenters: gebruik gasbranders om de lucht te verwarmen. Bekend om hun efficiëntie en nauwkeurige temperatuurregeling.
 • Oliegestookte Stenters: Gebruik olie als verwarmingsmedium en zorg voor een consistente en uniforme warmteverdeling.
 • Elektrische stenters: gebruik elektrische verwarmingselementen, die nauwkeurige controle bieden en geschikt zijn voor omgevingen waar gas of olie niet de voorkeur heeft.

Infrarood-stenters

Infraroodstenters gebruiken infraroodstraling om de stof te verwarmen, waardoor ze snel en efficiënt drogen. Ze zijn ideaal voor specifieke toepassingen zoals het drogen van bedrukte stoffen en warmtegevoelige materialen.

 • Panel IR Stenters: Uitgerust met infraroodpanelen, geschikt voor gerichte droogtoepassingen.
 • Tunnel IR Stenters: hebben een tunnelontwerp voor het continu drogen van stoffen en bieden een hoge doorvoer en efficiëntie.

Combinatie Stenters

Combinatiestenters integreren meerdere verwarmingstechnologieën om veelzijdige en efficiënte droog- en hardingsoplossingen te bieden. Ze zijn geschikt voor verschillende stofsoorten en productie-eisen.

 • Hetelucht- en IR-combinatiestenters: Combineer hetelucht- en infraroodverwarmingstechnologieën om nauwkeurig en efficiënt drogen van verschillende stofsoorten mogelijk te maken.

Belangrijkste kenmerken en specificaties

Bij het selecteren van een stenter is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om ervoor te zorgen dat de machine aan uw operationele vereisten voldoet. Belangrijke factoren zijn onder meer:

Werkbreedte

De werkbreedte bepaalt de maximale breedte van de stof die de stenter aankan. Zorg ervoor dat de machine de breedte van uw stofrollen aankan, of het nu gaat om kleinschalige batches of grootschalige industriële bewerkingen. De lijsten van Exapro bieden gedetailleerde specificaties over de werkbreedte, zodat u een machine kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Temperatuurregeling

Nauwkeurige temperatuurcontrole is essentieel om de kwaliteit en stabiliteit van de afgewerkte stoffen te garanderen. Zoek naar stenters met geavanceerde temperatuurcontrolesystemen die een consistent en nauwkeurig temperatuurbeheer over de gehele stofbreedte bieden.

Snelheid en efficiëntie

De snelheid en efficiëntie van de stenter beïnvloeden de productiedoorvoer. Hogere snelheden zorgen voor een snellere verwerking van stoffen, wat essentieel is voor grootschalige bewerkingen. Zoek naar machines met instelbare snelheidsinstellingen om tegemoet te komen aan verschillende stofsoorten en productievereisten.

Spanningscontrole

Spanningscontrole is van cruciaal belang voor het behouden van de gewenste stofafmetingen en het voorkomen van vervorming. Geavanceerde stenters bieden nauwkeurige spanningscontrolesystemen die zorgen voor een uniforme spanning over de breedte van de stof.

Automatisering en controle

Geavanceerde automatiserings- en controlesystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie in het stenteringproces. Functies zoals programmeerbare instellingen, touchscreeninterfaces, realtime monitoring en geautomatiseerde aanpassingen kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen.

Bouw kwaliteit en duurzaamheid

De bouwkwaliteit en duurzaamheid van de machine zijn essentieel voor de operationele efficiëntie op de lange termijn. Machines opgebouwd uit hoogwaardige materialen, zoals robuuste stalen frames en duurzame verwarmingselementen, zijn beter bestand tegen slijtage. Gemakkelijk te onderhouden ontwerpen en toegankelijke componenten vereenvoudigen het onderhoud, waardoor uitvaltijd en operationele kosten worden verminderd.

Toonaangevende merken in Stenters

Eerkende merken zorgen voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken op de stenter-markt:

 • Bruckner: Bruckner staat bekend om hun uiterst nauwkeurige en innovatieve stenters en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor verschillende textielafwerkingstoepassingen.
 • Monforts: bekend om hun duurzame en geavanceerde technologie, biedt Monforts’ stenters zijn populair in de textielveredelingsindustrie.
 • Santex: Biedt een reeks hoogwaardige stenters, bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie in veeleisende toepassingen.
 • Zimmer: Biedt veelzijdige stenters die worden gekenmerkt door efficiëntie en robuustheid, geschikt voor grootschalige operaties.
 • Lafer: Bekend om hoogwaardige machines die zijn ontworpen voor precisie en snelle afwerking, ideaal voor complexe productie en productie van grote volumes.

Exapro beschikt over apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines wordt gegarandeerd.

Prijzen van gebruikte Stenters

De kosten van gebruikte stenters variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, staat, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen kunnen de prijzen variëren van enkele tienduizenden tot enkele honderdduizenden dollars. Een gebruikte Bruckner heteluchtstenter zou bijvoorbeeld tussen de $50.000 en $150.000 kunnen kosten, terwijl een high-end Monforts infrarood stenter tussen de $200.000 en $500.000 zou kunnen kosten. De marktplaats van Exapro biedt een scala aan prijsopties, waardoor kopers transparantie en concurrerende aanbiedingen krijgen.

Conclusie

Stenters zijn essentiële hulpmiddelen in de textielveredelingsindustrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het drogen, fixeren en afwerken van stoffen. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten machines en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele capaciteiten vergroten. Exapro biedt een uitgebreid platform voor de inkoop van gebruikte machines van hoge kwaliteit, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu een hetelucht-stenter, een infrarood-stenter of een combinatie-stenter nodig heeft, dankzij de uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface van Exapro kunt u gemakkelijk de juiste apparatuur vinden voor uw textielafwerkingswerkzaamheden.