Gebruikte nabewerkings- lep- / honen- / trilontbraammachines 66


Bij Exapro bieden we een uitgebreide selectie gebruikte lep-, hoon- en trilontbraammachines, essentieel voor nauwkeurige afwerking in de metaalverwerkende industrie. Deze machines zijn ontworpen om gladde, nauwkeurige afwerkingen te bereiken en onvolkomenheden in het oppervlak van metalen onderdelen te verwijderen, waardoor hoogwaardige resultaten worden gegarandeerd voor componenten die worden gebruikt in industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie en de productie. Onze afwerkingsmachines variëren in prijs van €5.000 voor basismodellen tot €100.000 voor geavanceerde eenheden met hoge capaciteit van toonaangevende merken zoals Sunnen, Engis, Glebar en Rosler. Elke machine beschikt over unieke specificaties, zoals verwerkingscapaciteit, soorten schuurmiddelen, automatiseringsniveau en precisiecontroles, zodat ze aan uw specifieke productiebehoeften voldoen.

Houd bij het selecteren van een afwerkingsmachine rekening met belangrijke factoren zoals het type materiaal dat wordt verwerkt, de vereiste oppervlakteafwerking en toleranties, het productievolume en het bedienings- en onderhoudsgemak. Deze elementen zijn cruciaal voor het bereiken van hoogwaardige, consistente afwerkingen, het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het verlagen van de operationele kosten. Investeren in onze gebruikte lep-, honen- en trilontbraammachines biedt niet alleen toegang tot eersteklas apparatuur tegen aanzienlijk lagere prijzen, maar ondersteunt ook duurzame praktijken door de levenscyclus van duurzame machines te verlengen. Vertrouw op Exapro's toewijding aan uitstekende klantenservice en vind de perfecte afwerkingsmachine om uw metaalbewerkingsactiviteiten te verbeteren.

Bekijk vandaag nog de aanbiedingen van Exapro en ontdek betrouwbare lep-, honen- en trilontbraammachines die uitzonderlijke prestaties en waarde leveren voor uw precisie-afwerkingsbehoeften.

Officina Meccanica Guarienti S.R.L. SB-4

Jaar: 2000

Capaciteit - Diameter 65 mm
Motorkracht 11 kW
Lengte 4050 mm

Melchiorre Elv1 / 750

Jaar: 1998

Capaciteit - Diameter 190 mm
Motorkracht 15.5 kW
Lengte 730 mm
Snelheid 200 rpm


Progress KBH 4849

Jaar: 2003

Capaciteit - Diameter 60 mm
Snelheid 10000 rpm
Lengte 2000 mm

Rosler FKS 04.1 E Lage werktijden

Jaar: 1997

Capaciteit - Diameter 450 mm
Motorkracht 2.2 kW

Fassler K-400 Lage werktijden

Jaar: 1995

Capaciteit - Diameter 400 mm
Lengte 1000 mm

ORT LE 60

Jaar: 2002

Capaciteit - Diameter 60 mm
Lengte 40 mm

VEB SZS 200x500C

Jaar: 1964

Capaciteit - Diameter 230 mm
Motorkracht 10 kW
Lengte 500 mm

Prijs op aanvraag

Bekijk product

CZ Tsjechische Republiek


Nagel VL15L-250 ET

Jaar: 1986

Capaciteit - Diameter 625 mm
Motorkracht 7.5 kW
Lengte 2600 mm
Snelheid 250 rpm

Gehring 630-1 LR

Jaar: 2017

Capaciteit - Diameter 90 mm
Snelheid 4500 rpm
Lengte 600 mm

Lapmaster LM24

Jaar: 2014

Capaciteit - Diameter 610 mm
Motorkracht 2 kW
Lengte 1100 mm

EJP Chamfering machine

Jaar: 1998

Bereik: φ10-50 mm Details: Afschuinmachine compleet met inlaat- en uitlaattafel met spiraalrollen

Sunnen ML 5000

Jaar: 2012

Capaciteit - Diameter 102 mm
Motorkracht 4.1 kW
Lengte 1600 mm
Snelheid 3000 rpm

Pedamo MDR 240 EEH

Jaar:

Capaciteit - Diameter 50 mm
Motorkracht 2.2 kW
Lengte 1600 mm
Snelheid 2500 rpm

Pedamo MDR 240 NC

Jaar: 2004

Capaciteit - Diameter 50 mm
Motorkracht 2.2 kW
Lengte 2700 mm
Snelheid 2500 rpm

LAPMASTER INTERNATIONAL LIMITED LAPMASTER 15" O/F Lage werktijden

Jaar: 2014

Capaciteit - Diameter 381 mm
Motorkracht 0.37 kW
Lengte 381 mm
Snelheid 70 rpm

PETER WOLTERS AL2

Jaar:

PETER WOLTERS AL2 lepmachine PETER WOLTERS AL2 lepmachine

Supfina SM688 Lepafwerkingsmachine

Jaar: 1994

Capaciteit - Diameter 160 mm
Lengte 600 mm

Wolters 3 R 600

Jaar: 1999

Capaciteit - Diameter 600 mm
Motorkracht 3 kW

Tamukai TLP.P. 810

Jaar: 1997

Capaciteit - Diameter 810 mm
Motorkracht 5 kW


Precisie en afwerking: een uitgebreide gids voor lep-, slijp- en trilontbraammachines

Lep-, honen- en trilontbraammachines zijn essentieel in de metaalafwerkingsindustrie en bieden de nodige precisie en oppervlakteafwerking die nodig is voor hoogwaardige metalen onderdelen. Deze machines verhogen de productiviteit, zorgen voor consistentie en stroomlijnen het productieproces. Als u de verschillende typen, kenmerken en overwegingen bij de aanschaf van lep-, honen- en trilontbraammachines begrijpt, kunt u uw metaalafwerking aanzienlijk verbeteren. Exapro, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikte industriële machines, biedt een gevarieerde selectie van deze machines, waardoor bedrijven toegang krijgen tot hoogwaardige apparatuur tegen concurrerende prijzen.

Typen lep-, hoon- en trilontbraammachines

Elk type machine dient een specifiek doel in het metaalafwerkingsproces, waarbij verschillende aspecten van oppervlakteafwerking en precisie aan bod komen. Hier is een overzicht van de belangrijkste typen:

Lepmachines

Lopmachines worden gebruikt om extreem vlakke en gladde oppervlakken te verkrijgen. Ze werken door twee oppervlakken tegen elkaar te wrijven met een schurende slurry ertussen, wat een hoge precisie en een fijne afwerking oplevert.

 • Vlaklepmachines: Ontworpen voor het leppen van vlakke oppervlakken, waardoor nauwkeurige vlakheid en gladheid wordt gegarandeerd. Geschikt voor toepassingen die extreme nauwkeurigheid vereisen, zoals de productie van halfgeleiders en precisie-optica.
 • Cilindrische lepmachines: Gebruikt voor het leppen van cilindrische oppervlakken, zoals assen en buizen. Ideaal voor het bereiken van nauwe toleranties en gladde afwerkingen op ronde onderdelen.
 • Sferische lepmachines: Gebruikt voor het leppen van bolvormige oppervlakken, zoals kogellagers en bolvormige kleppen. Zorg voor een uniforme oppervlakteafwerking en nauwkeurige geometrie.

Hoonmachines

Hoonmachines worden gebruikt om de geometrische vorm en oppervlaktetextuur van een metalen werkstuk te verbeteren. Ze gebruiken schuurstenen of stokken om materiaal te verwijderen en een glad oppervlak te creëren.

 • Verticale hoonmachines: hebben een verticale spindeloriëntatie, geschikt voor het honen van cilindrische en bolvormige onderdelen. Vaak gebruikt voor het honen van motorcilinders en hydraulische cilinders.
 • Horizontale hoonmachines: hebben een horizontale spindeloriëntatie, ideaal voor lange en zware onderdelen. Vaak gebruikt in de auto- en ruimtevaartindustrie.
 • Hoonmachines met één doorgang: Ontworpen voor honen op hoge snelheid met een enkele doorgang van het hoongereedschap. Ideaal voor productie van grote volumes met consistente resultaten.

Trillende ontbraammachines

Trillende ontbraammachines worden gebruikt om bramen, scherpe randen en onvolkomenheden in het oppervlak van metalen onderdelen te verwijderen. Ze gebruiken een trillende werking om de onderdelen en media in beweging te brengen, waardoor efficiënt en uniform ontbramen mogelijk is.

 • Trilontbraammachines in kuipvorm: voorzien van een kuip of kom waarin onderdelen en media worden geplaatst. Geschikt voor het ontbramen, polijsten en reinigen van verschillende vormen en maten van onderdelen.
 • Continu-stroom trilontbraammachines: Ontworpen voor continue verwerking, waarbij onderdelen in een gestage stroom door de machine bewegen. Ideaal voor productie van grote volumes.
 • Centrifugale schijfontbraammachines: gebruik centrifugale kracht om het ontbraamproces te verbeteren, waardoor sneller en agressiever ontbramen mogelijk wordt. Geschikt voor kleine en delicate onderdelen.

Belangrijkste kenmerken en specificaties

Bij het selecteren van lep-, honen- en trilontbraammachines is het van cruciaal belang om rekening te houden met specifieke kenmerken en specificaties om ervoor te zorgen dat de machine aan uw operationele vereisten voldoet. Belangrijke factoren zijn onder meer:

Precisie en nauwkeurigheid

De precisie en nauwkeurigheid van de machine zijn van cruciaal belang voor het bereiken van de gewenste oppervlakteafwerking en geometrische toleranties. Zoek naar machines met geavanceerde besturingssystemen en hoogwaardige componenten om consistente resultaten te garanderen.

Capaciteit en doorvoer

De capaciteit en doorvoer bepalen het aantal onderdelen dat de machine binnen een bepaald tijdsbestek kan verwerken. Zorg ervoor dat de machine aan uw productiedoelstellingen kan voldoen, of het nu gaat om kleinschalige batches of grootschalige industriële activiteiten. De lijsten van Exapro bieden gedetailleerde specificaties over capaciteit en doorvoer, zodat u een machine kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Veelzijdigheid en flexibiliteit

Veelzijdige en flexibele machines kunnen een verscheidenheid aan onderdelen en materialen verwerken, waardoor uw operationele mogelijkheden worden vergroot. Zoek naar machines met aanpasbare instellingen en verwisselbare componenten voor verschillende werkstukken en processen.

Automatisering en controle

Geavanceerde automatiserings- en controlesystemen verbeteren de precisie, consistentie en efficiëntie in het afwerkingsproces. Functies zoals programmeerbare instellingen, touchscreeninterfaces, realtime monitoring en geautomatiseerde aanpassingen kunnen de productiviteit aanzienlijk verhogen.

Bouw kwaliteit en duurzaamheid

De bouwkwaliteit en duurzaamheid van de machine zijn essentieel voor de operationele efficiëntie op de lange termijn. Machines opgebouwd uit hoogwaardige materialen, zoals robuuste stalen frames en slijtvaste componenten, zijn beter bestand tegen slijtage. Gemakkelijk te onderhouden ontwerpen en toegankelijke componenten vereenvoudigen het onderhoud, waardoor uitvaltijd en operationele kosten worden verminderd.

Veiligheidsfuncties

Veiligheid is van het allergrootste belang bij metaalbewerkingen. Zoek naar machines met veiligheidsvoorzieningen zoals noodstopknoppen, beschermkappen en automatische uitschakelmechanismen om operators en apparatuur te beschermen.

Toonaangevende merken op het gebied van lep-, slijp- en trilontbraammachines

Eerkende merken zorgen voor hogere kwaliteit en betere ondersteuning. Hier zijn enkele topmerken op de markt:

 • Engis: Engis staat bekend om hun uiterst nauwkeurige en innovatieve lepmachines en biedt robuuste oplossingen die geschikt zijn voor verschillende metaalafwerkingstoepassingen.
 • Sunnen: De machines van Sunnen staan ​​bekend om hun duurzame en geavanceerde hoontechnologie en zijn populair in de auto- en ruimtevaartindustrie.
 • Lapmaster: Biedt een reeks krachtige lep- en polijstmachines, bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie in veeleisende toepassingen.
 • KADIA: Biedt veelzijdige hoonmachines die worden gekenmerkt door efficiëntie en robuustheid, geschikt voor grootschalige bewerkingen.
 • Rösler: Bekend om zijn hoogwaardige trilontbraammachines, ontworpen voor nauwkeurig en snel ontbramen, ideaal voor complexe productie en productie van grote volumes.

Exapro beschikt over apparatuur van deze en andere gerenommeerde merken, waardoor toegang tot betrouwbare en goed ondersteunde machines wordt gegarandeerd.

Prijzen van gebruikte lep-, hoon- en trilontbraammachines

De kosten van gebruikte lep-, honen- en trilontbraammachines variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, staat, merk en specifieke kenmerken. Over het algemeen kunnen de prijzen variëren van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars. Een gebruikte Sunnen-honingmachine kan bijvoorbeeld ongeveer €10.000 tot €30.000 kosten, terwijl een high-end Lapmaster-lepmachine tussen €50.000 en €100.000 kan kosten. De marktplaats van Exapro biedt een scala aan prijsopties, waardoor kopers transparantie en concurrerende aanbiedingen krijgen.

Conclusie

Lep-, honen- en trilontbraammachines zijn essentiële gereedschappen in de metaalafwerkingsindustrie en bieden efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het bereiken van precisie en hoogwaardige oppervlakteafwerkingen. Door inzicht te krijgen in de verschillende soorten machines en de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen die hun operationele capaciteiten vergroten. Exapro biedt een uitgebreid platform voor de inkoop van gebruikte machines van hoge kwaliteit, met gedetailleerde lijsten en concurrerende prijzen. Of u nu een lepmachine, een hoonmachine of een trilontbraammachine nodig heeft, dankzij de uitgebreide inventaris en gebruiksvriendelijke interface van Exapro kunt u gemakkelijk de juiste apparatuur vinden voor uw metaalafwerkingsbewerkingen.